Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Δήμος Αθηναίων: Πρόγραμμα χρηματοδότησης "Πρόσοψη" για την αναβάθμιση των προσόψεων των κτιρίων


    Ένα σημαντικό πρόγραμμα ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ» που αφορά τη χρηματοδότηση της αισθητικής αναβάθμισης των προσόψεων των ιδιωτικών κτιρίων της Αθήνας.

    Στο πρόγραμμα «ΠΡΟΣΟΨΗ», όπως ονομάζεται και παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλα τα ιδιωτικά κτίρια εντός του Δήμου Αθηναίων.

    Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος επιδότησης είναι 1.500.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ», Πολυχρόνη Ακριτίδη, που έκανε τη σχετική ενημέρωση, το μέγιστο ποσό επιδότησης ορίζεται στις 6.000 ευρώ ανά κτίριο ενώ για τα διατηρητέα κτίρια το μέγιστο ποσό επιδότησης ορίζεται στις 7.200 ευρώ ανά κτίριο.

    Η υποβολή των αιτήσεων και όλες οι σχετικές διαδικασίες τους γίνονται από μηχανικό, που επιλέγει ο ωφελούμενος, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΤΕΕ με απόλυτη διαφάνεια και έλεγχο.

    Επίσης, ο μηχανικός που επιλέγει ο ωφελούμενος δεν διεκπεραιώνει απλά τη διαδικασία αλλά παρακολουθεί την υλοποίηση των παρεμβάσεων, μεριμνά για τη λήψη των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων και πιστοποιεί ποσοτικά και ποιοτικά τις εργασίες που εκτελέστηκαν προκειμένου να καταβληθεί η επιχορήγηση.

    Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος επιλέξει μηχανικό εγγεγραμμένο στο Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης επιδοτείται η αμοιβή του με το ποσό των 400 ευρώ.

    Στόχοι του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός νέου αστικού τοπίου μέσω της ανάπλασης των προσόψεων των κτιρίων, η ενίσχυση της ασφάλειας των κτιρίων, η αύξηση της αξίας τους, η ανάδειξη του κτιριακού πλούτου και η προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, αναβαθμίζοντας την εικόνα της πόλης στο κέντρο και τις γειτονιές της.

    Επίσης η ενεργοποίηση της αγοράς και η κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων.


    Πηγή: https://www.amna.gr/home/article/608628/Dimos-Athinaion-Programma-chrimatodotisis-anabathmisis-ton-prosopseon-ton-ktirion



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.