Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Δ. Μάρδας: Χάθηκε ένα δισ. από το ΕΣΠΑ


    Στοιχεία για την απώλεια εσόδων και γενικά για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε κοινοποίησς στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, κατά τη χθεσινή συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

     

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 υπολογιζόταν στα 5,3 δισ., αλλά τελικά θα είναι 2,9 δισ. ευρώ. Επίσης, χάθηκε» 1 δισ. από τα τακτικά έσοδα το 2014 και άλλο 1 δισ. από το ΕΣΠΑ. Παράλληλα το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 4,4 δισ. ευρώ.

     

    Ο Δ. Μάρδας ανέφερε τρόπους αύξησης των δημοσίων εσόδων και του περιορισμού της σπατάλης μέσα από καλύτερη εποπτεία των δημόσιων δαπανών και της παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

     

    Για την αύξηση των εσόδων ο Δ. Μάρδας είπε ότι είναι έτοιμη η αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων από το οποίο υπάρχει απώλεια φόρων 1 δισ. το χρόνο, για το λαθρεμπόριο στα τσιγάρα (απώλεια φόρων 500 εκατ.), για το παρεμπόριο (η ΕΣΕΕ υπολογίζει απώλεια φόρων 20 δις) και για την γραφειοκρατία που έχει κόστος 14 δισ. το χρόνο.

     

    Η λύση είναι η απλούστευση της νομοθεσίας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και σήκωσε ένα πακέτο εκατοντάδων σελίδων με τις ρυθμίσεις για τις προμήθειες της υγείας. «Αντί γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα και μόνο νόμο», είπε εμφατικά.

     

    Ανήγγειλε ακόμη την επανεξέταση του ενιαίου μισθολογίου και συγκεκριμένα των 20 μισθολογίων που έχουμε στα χέρια μας, αλλά και την επανεξέταση του πλαισίου περί δαπανών για μετακινήσεις υπουργών, «για να μην έχουμε την μετακίνηση 20 ατόμων στις Βρυξέλλες μόνο και μόνο για να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης», όπως χαρακτηριστικά είπε.

     

     

    Πηγή: http://www.epidotisimag.gr/2015/02/mardas-espa-2014/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Aπό τα λόγια έως την πράξη η απόσταση δεν είναι μεγάλη και εννοώ τις αλλαγές στους νόμους , οι οποίες αλλαγές κατά τη γνώμη του κ. Υπουργού θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο επειδή το αποτέλεσμα μετράει , σύντομα ο κ. υπουργός θα ανακαλύψει ότι δεν αρκούν μόνο οι νόμοι .

    Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του κ. υπουργού (με τον οποίο βρεθηκαμε παλιά σε κοινές προσπάθειες και αγώνες )

    Link to comment
    Share on other sites

    Καλή η άρση τη ςπολυνομίας αλλά πρώτα κοιτάς την έρευνα και την παραγωγή σου (ειδικά η έρευνα στην Ελλάδα είναι μια υπόθεση ανύπαρκτη) και μετά επανεξέτασε τα μισθολόγια ή ότι άλλο θέλεις. 

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.