Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Michanikos.gr

    Michanikos.gr

    81 ειδήσεις in this category

    1. Michanikos.gr

      Didonis

      Περισσότερα από 11 εκατομμύρια σπίτια σε όλη την Ευρώπη παραμένουν άδεια. Ο αριθμός αυτός είναι υπέρ-αρκετός για να στεγάσει όλους τους άστεγους της Ευρώπης. Αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian στο τέλος του προηγούμενου μήνα.
       

       
      Στην Ισπανία υπάρχουν 3.400.000 σπίτια άδεια, ενώ από 2 εκατομμύρια υπάρχουν σε Γαλλία και Ιταλία. Την ίδια ώρα 1.8 σπίτια κατά μέσο όρο παραμένουν χωρίς κάτοικο στη Γερμανία και περισσότερα από 700.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
       
      «Είναι απίστευτο. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό», λέει ο Ντέιβιντ Άιρλαντ, εκπρόσωπος της οργάνωσης Empty Houses στον Guardian. Σκοπός της οργάνωσης είναι να πιέσει, προκειμένου τα σπίτια αυτά να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση ανθρώπων που έχουν ανάγκη. «Τα σπίτια υπάρχουν για να ζουν άνθρωποι μέσα. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε κάτι πάει πραγματικά στραβά στη στεγαστική αγορά», συμπληρώνει. Όπως προσθέτει, τα 11 εκατομμύρια άδεια σπίτια της Ευρώπης υπερκαλύπτουν τις ανάγκες μιας ηπείρου που αριθμεί λίγο περισσότερους από 4 εκατομμύρια αστέγους.
       

       
      Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Φρικ Σπίνεγουιν, διευθυντής του FEANTSA, μιας οργάνωσης που ασχολείται με τους άστεγους σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Είναι σκάνδαλο. Χρειαζόμαστε απλά τα μισά προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα στέγης σε όλη την Ευρώπη».
       
      Μόλις τον προηγούμενο μήνα, το Ευρωκοινοβούλιο πέρασε ψήφισμα που καλούσε την Κομισιόν να αναπτύξει στρατηγική για επίλυση του προβλήματος στέγασης στην Ευρώπη «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση». Το ψήφισμα πέρασε με 349 ψήφους υπέρ και 45 κατά.
       
      Η Ισπανία έχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη. Τα περισσότερα από τα σπίτια που σήμερα παραμένουν ακατοίκητα χτίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 2000, προκειμένου να στεγάσουν Βρετανούς και Γερμανούς σε παραθαλάσσιες περιοχές. Τελευταίες έρευνες στη χώρα καταδεικνύουν ότι υπάρχουν 3.400.000 άδειες κατοικίες, δηλαδή το 14% των περιουσιών όλης της Ισπανίας. Ο αριθμός των άδειων σπιτιών αυξήθηκε περισσότερο από 10% μέσα σε μια δεκαετία.
       
      Η ισπανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι επιπλέον υπάρχουν 500.000 μισοτελειωμένες κατοικίες, καθώς οι κατασκευαστές σταμάτησαν την ανέγερσή τους με την έναρξη της κρίσης. Κατά τη διάρκεια, πάντως, του «κατασκευαστικού μπουμ» μεταξύ του 2004 και του 2008 οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 44%, ενώ κατασκευάζονταν περισσότερες από 800.000 κατοικίες ανά έτος.
       
      Στη Γαλλία οι τελευταίες επίσημες έρευνες δείχνουν ότι το 2012 υπήρχαν 2.400.000 άδεια σπίτια. Η Ιταλία αναμένεται να δώσει επίσημα στοιχεία το προσεχές καλοκαίρι, όμως σχετική έρευνα που έγινε στη χώρα υπολόγισε ότι ο αριθμός έφτανε το 2012 στα 2 εκατομμύρια ακατοίκητες οικοδομές.
       
      Στην Πορτογαλία υπολογίζονται στις 735.000, ενώ στην Ελλάδα στις 300.000 (*εκτίμηση για το 2012) και στην Ιρλανδία 400.000.
       

       

       
      Πηγή passwold.gr
      μετάφραση από theguardian.com
       
      Σχολιασμός μου
       
      Αν λάβουμε υπ όψη ότι σε κάθε σπίτι κατοικούν περισσότερα από ένα άτομο (2-6 μεσοσταθμικά) τότε η χωρητικότητα σε ανθρώπους για τα 11 εκατομμύρια άδεια σπίτια αλλάζει σημαντικά.
       
      Ακόμα και αν αφαιρεθεί περισσότερο από το 50% από αυτά ως ημιτελή ή να χρήζουν ανάγκη σημαντικών επισκευών από εγκατάλειψη ή άλλους λόγους ο αριθμός υπερκαλύπτει στο πολλαπλάσιο ανάγκες στέγασης ανθρώπων.
       
      Με τα δις που χορηγεί η Ευρώπη για διάσωση Τραπεζών αν ένα μικρό ποσοστό από αυτά δοθούν σε προγράμματα στέγασης με εγγύηση ενοικίου, αξιοποίησης των ακινήτων αυτών κλπ και δεν θα υπάρχουν άστεγοι και οι έχοντες εγκατελειμένα ή μη αξιοποιούμενα ακίνητα θα έχουν μια ελπίδα να μη καταστραφούν ακόμα περισσότερο από την εγκατάλειψη. Αλλα και οι οικονομίες (οι πραγματικές και όχι μονο οι λογιστικές σε τερματικά) θα έχουν ελπίδα ανόρθωσης.
       
      Η βούληση πρέπει πρώτα απ όλα να υπάρξει (σώζω ανθρώπους και σπίτια και όχι μόνο τράπεζες) και τρόποι με διαδικασίες θα βρεθούν.
    2. Michanikos.gr

      Engineer

      Τον Ιούλιο του 2020 η κοινότητα του Michanikos.gr κλείνει 15 χρόνια.
      Ήταν 19 Ιουλίου 2005 όταν ανέβηκε για πρώτη φορά το φόρουμ online για να δημιουργήσει με την θεματολογία του μια κοινότητα μηχανικών που θα αλληλοσυμβάλουν στο να διευκολύνουν την επαγγελματική καθημερινότητά τους.
      Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν καθημερινά αφιερώνοντας τον χρόνο, τις γνώσεις και τις πολύτιμες εμπειρίες τους για να στηρίξουν τον κάθε συνάδελφο και τον κάθε νέο μηχανικό που ξεκινά την επαγγελματική του σταδιοδρομία.
      Συνεχίζουμε!
    3. Michanikos.gr

      Engineer

      Ο Τεχνικός Οίκος Λογισμικού ΤΟΛ προσφέρει στα μέλη του michanikos.gr μια ακόμη (1) άδεια χρήσης για το πρόγραμμα στατικών μελετών ΡΑΦ με την εξής σύνθεση: «ΡΑΦ κύρια μονάδα + Οπλισμένο σκυρόδεμα + Αποτίμηση κτηρίων Ο/Σ + Ενισχύσεις».
      Το ΡΑΦ αποτελεί τον κορμό μιας οικογένειας εφαρμογών για την στατική και αντισεισμική ανάλυση και την αποτίμηση και ενίσχυση κτηριακών έργων. Είναι ένα τεχνολογικά σύγχρονο, εξαιρετικά εύχρηστο πρόγραμμα στατικών μελετών με πλήθος χρήσιμων καινοτομιών.
      Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα του ΡΑΦ αποτελεί η διαφάνεια του. Με το ΡΑΦ ο/η μηχανικός, εφόσον το ζητήσει, μπορεί να έχει διαθέσιμη τόση πληροφορία για τα αποτελέσματα της μελέτης του και σε τέτοιο βάθος , ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει και να επαληθεύσει τα αποτελέσματα που λαμβάνει από το πρόγραμμα, ακόμα και με το ‘χέρι’.
      Η οργάνωση και η υλοποίηση του ΡΑΦ βασίζεται στην αρχή της ενιαίας εφαρμογής όλων των δομικών υλικών και κανονισμών σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας και στην αρθρωτή δομή του προγράμματος σε επιμέρους υπομονάδες (υ.μ).
      Η σύνθεση «ΡΑΦ + Αποτίμηση + Οπλισμένο Σκυρόδεμα + Ενισχύσεις», αφορά τόσο το σχεδιασμό νέων κτηρίων, όσο και την αποτίμηση και τις ενισχύσεις υφισταμένων κτηρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα.
      Η υ/μ «Αποτίμηση» αποτελεί την υπομονάδα του ΡΑΦ που αφορά την αποτίμηση κτηρίων οπλισμένου σκυροδέματος με εφαρμογή των ελαστικών μεθόδων δυναμικής ανάλυσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών ΚΑΝ.ΕΠΕ., ΕΝ1998-3, αλλά και ενσωμάτωση των παλαιότερων αντισεισμικών κανονισμών 1959, 1985 και ΝΕΑΚ 1995.
      Η υ/μ «Οπλισμένο Σκυρόδεμα» αποτελεί την υπομονάδα του ΡΑΦ που αφορά την ανάλυση και το σχεδιασμό νέων κτηρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα, με πλήρη έλεγχο επάρκειας των δομικών τους μελών, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς Ευρωκώδικες και ΕΑΚ-ΕΚΩΣ.
      Η υ/μ «Ενισχύσεις» αποτελεί την υπομονάδα του ΡΑΦ που αφορά την ενίσχυση μελών οπλισμένου σκυροδέματος, σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών ΚΑΝ.ΕΠΕ. και ΕΝ1998-3. Τα διαθέσιμα είδη ενισχύσεων σε υφιστάμενους φορείς περιλαμβάνουν: μανδύες οπλισμένου σκυροδέματος, εμφατνωμένα και παράπλευρα τοιχώματα, μεταλλικούς κλωβούς, ελάσματα από ινοπλισμένα πολυμερή ή χάλυβα και υφάσματα από ινοπλισμένα πολυμερή.
      Δείτε μια αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος ΡΑΦ εδώ: https://tol.com.gr/index.php
      Συμμετοχές
      Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Τρίτη 15/12/2020 στις 17:00.
      Όροι Συμμετοχής
      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.
      Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.
      Αν την άδεια χρήσης κερδίσει μέλος που αγοράσει το λογισμικό μετά την Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020 θα του επιστραφεί το ποσό αγοράς.
      Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των Α/Α των απαντήσεων στο παρόν θέμα και οι νικητές θα επιλεγούν με το Google Random Number Generator: https://www.google.com/search?q=random+number
    4. Michanikos.gr

      Engineer

      O Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών στο πλαίσιο του εορτασμού της 2ης Πανευρωπαϊκής Ημέρα Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής διοργανώνει στην Αθήνα διεθνή ημερίδα με θέμα:
       
      «Η εκούσια μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το κράτος στον ελεύθερο επαγγελματία Α.Τ.Μ. – Παραδείγματα από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή πραγματικότητα».
       
      Ημερομηνία: Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ., Αθήνα (Αίθουσα Εκδηλώσεων Τ.Ε.Ε., Νίκης 4, 1ος Όροφος)
       
      Διοργάνωση: Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών
      Υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Γεωδαιτών Τοπογράφων (C.L.G.E.).
       
      Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις παρακάτω εισηγήσεις.
      Σημερινή κατάσταση και μελλοντικές τάσεις στο θεσμό του διαπιστευμένου Τοπογράφου Ο ρόλος της CLGE. (Jean Yves Pirlot, President CLGE)
      Ο θεσμός του διαπιστευμένου, σε θέματα Κτηματολογίου, Τοπογράφου στη Γερμανία. Ο ρόλος του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Οι διαπιστευμένοι τοπογράφοι, αναγκαιότητα, διαδικασίες διαπίστευσης, αμοιβές. (CLEMENS KIEPKE, Αντιπρόεδρος της Ένωσης των Διαπιστευμένων Γερμανών Τοπογράφων).
      Δήλωση του Ν. 651/77. Μια εξουσιοδότηση της Πολιτείας και οι ευθύνες που απορρέουν. (Κωνσταντίνος Καρατσώλης, Νομικός Συνεργάτης Αν. Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Σταύρου Καλαφάτη - Νομικός σύμβουλος ΠΣΔΑΤΜ).
      Γαλιλαίος, Ευκλείδης. (Θάνος Ηλιοδρομίτης, μέλος ΔΣ ΠΣΔΑΤΜ)
      Σκέψεις για την εφαρμογή του Διαπιστευμένου Τοπογράφου στις εργασίες του Κτηματολογίου στην Ελλάδα.

      Οι εισηγήσεις των ξένων ομιλητών θα γίνουν στην Αγγλική γλώσσα γι’ αυτό και έχει προβλεφθεί να υπάρχει μετάφραση.
       
      Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης της ημερίδα έχει προβλεφθεί η live streaming μετάδοση της μέσω του Michanikos.gr webTV.
       
      Κόστος συμμετοχής: €10
       
      Περισσότερες πληροφορίες θα μπορείτε να λάβετε μέσω του διαδικτυακού τόπου του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. και της καθημερινής ενημέρωση μελών.
       
      Πηγή: Δ.Σ. Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.
       

    5. Michanikos.gr

      Engineer

      Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της κοινότητας του Michanikos.gr στη νέα πλατφόρμα ολοκληρώθηκε το τελευταίο διάστημα και ο σχεδιασμός της νέας αρχικής σελίδας.
       
      Η νέα αρχική σελίδα έρχεται να συμπληρώσει την κατηγορία των ειδήσεων μόνο που πλέον η υποβολή των ειδήσεων γίνεται από την αρχική σελίδα από το κουμπί "Προσθήκη Είδησης" στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας.
       
      Επιλέγωντας την κατηγορία Ειδήσεων και συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία μπορούμε να διαλέξουμε και μια από τις έτοιμες εικόνες για κάθε κατηγορία από το πεδίο "Εικόνα Είδησης". Με τον τρόπο αυτό κερδίζουμε μια πιο ομοιόμορφή εικόνα και κάνουμε ευκολότερη την οπτική κατηγοριοποίηση των Ειδήσεων.
       
      Οι ειδήσεις όπως και πρίν περνούν από έγκριση πριν εμφανιστούν στην αρχική σελίδα του φόρουμ, ενώ ταυτόχρονα με την υποβολή δημιουργείται και ένα θέμα στο φόρουμ "Ειδήσεις" για υποβολή σχολίων και συζήτηση πάνω στο θέμα.
       
      Φροντίζουμε να κρατάμε τα θέματα των ειδήσεων καθαρά, και με σχολιασμό πάνω στο θέμα της είδησης, ώστε να μην υπάρχουν διπλές συζητήσεις που θα έπρεπε να βρίσκονται σε κάποια κατηγορία του φόρουμ.
    6. Michanikos.gr

      Engineer

      Παρακολουθείστε ζωντανά σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 5 μ.μ. την ημερίδα για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό που διοργανώνει το ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ.
       
      Ομιλητές: Λεμπέση Ελένη, Κλαδάκης Διονύσης, Ξυνομηλάκη Ελευθερία
       
      Συντονιστής: Νίκος Ζυγούρης
       
      Ευχαριστούμε τον κ. Ιωάννη Αλαβάνο (Πρόεδρο ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ) για τη πρόσκληση που μας έκανε να καλύψουμε παράλληλα την ημερίδα.
       
      Από το φόρουμ μας η πρόσβαση είναι δυνατή μέσω της εφαρμογής Michanikos.gr webtv που θα βρείτε εδώ: http://www.michanikos.gr/webtv.html
       
      Η ημερίδα θα καλυφθεί και από το ΙΕΚΕΜ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.iekemtee.gr.
    7. Michanikos.gr

      Engineer

      Παρακολουθήστε από αύριο Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:00 ως και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου της Oικονομικής Επιτροπής Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UN ECE WPLA) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τοπογράφων Μηχανικών (FIG) με θέμα: Αυθαίρετα, Ακίνητη Περιουσία και Κατοικία.
       
      Οι μεταδόσεις θα γίνονται ζωντανά από την ανανεωμένη σελίδα του Michanikos.gr webTV που θα βρείτε εδώ: http://www.michanikos.gr/webtv.html
       
      Περισσότερα για το συνέδριο θα βρείτε εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/32288-michanikosgr-webtv-%CE%9A%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%91%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CE%91%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85/
       
      Πληροφορίες: https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxmaWdjb20zYXRoZW5zMjAxMnxneDozN2FmNzdlM2U2MjFjZTc1
    8. Michanikos.gr

      Engineer

      Όπως ήδη έχετε καταλάβει η πλατφόρμα του michanikos.gr ολοκλήρωσε μια μεγάλη αναβάθμιση και σταδιακά αποκαθιστούμε τις λειτουργίες της σελίδας.
      Από εσάς ζητάμε την υπομονή και την κατανόησή σας ώστε σύντομα να έχουμε διαθέσιμες νέες, περισσότερες δυνατότητες και ακόμη πιο φιλικό περιβάλλον για την πλοήγησή σας!
    9. Michanikos.gr

      ilias

      Δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε ότι η ένταση που υπάρχει έτσι κι αλλιώς διάχυτη στην κοινωνία εξαιτίας των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, μεταφέρθηκε και εντός του Φόρουμ και κυρίως σε θέματα της κατηγορίας "Χαλαρή Κουβέντα" και προκειμένου να μη δυναμιτιστεί και πολωθεί άλλο το κλίμα, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του εν λόγω χώρου, μέχρι να εκτονωθεί η άσχημη περιρρέουσα κατάσταση.
       
      Οποιοδήποτε άλλο θέμα σε όποια κατηγορία και αν ανοίγεται θα το κλειδώνουμε άμεσα προκειμένου να διαφυλάξουμε την ομαλή λειτουργία του Φόρουμ και ίσως και τις καλές μεταξύ σας σχέσεις.
       
      Εκ της ομάδας Συντονισμού
    10. Michanikos.gr

      ilias

      Αγαπητά μέλη,
       
      σας ενημερώνουμε ότι επαναφέρουμε τη δυνατότητα ανάρτησης σχολίων στις Ειδήσεις, εφαρμόζοντας όμως αυστηρό συντονισμό, στηριζόμενοι στην εφαρμογή των Κανόνων Συμμετοχής, τους οποίους σας καλούμε να διαβάσετε μία ακόμη φορά, ώστε να μας βοηθήσετε στο έργο μας.
       
      Σας κάνουμε εξαρχής γνωστό ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε συμπεριφορές που προσβάλουν, δημιουργούν εντάσεις και δυναμιτίζουν το κλίμα, ως εκ τούτου βοηθήστε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση.
       
      Θα παρακολουθήσουμε την αποτελεσματικότητα της εν λόγω απόφασης για περίπου ένα μήνα και εφόσον καταστεί αναγκαίο, η επόμενη απόφαση για κλείσιμο των σχολίων θα είναι οριστική.
       
      Τέλος καταργείται η δυνατότητα απόδοσης Φήμης, τόσο θετικής όσο και αρνητικής, ενώ ορίζεται ως βασικός συντονιστής στις Ειδήσεις ο Γιάννης, οπότε για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί του.
       
      Εκ της ομάδας Συντονισμού
    11. Michanikos.gr

      Engineer

      Το easykenak.gr προσφέρει στα μέλη του Michanikos.gr μονάδες χρήσης για έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών.
       
      Κάθε εβδομάδα, και για 5 εβδομάδες, θα κληρώνονται από 2 τυχεροί που θα κερδίζουν από 3 μονάδες ο καθένας.
       
      Τι είναι το easykenak
       
      - είναι μια Διαδικτυακή Υπηρεσία υπολογισμού ενεργειακής απόδοσης κτιρίων και έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών
      - είναι πιστοποιημένη από το ΥΠΕΚΑ και συμβατή με το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.
       
      Το easykenak αριθμεί ήδη πάνω από 1.000 χρήστες οι οποίοι έχουν εκδώσει περισσότερα από 7.000 ενεργειακά πιστοποιητικά.
       
      Δείτε περισσότερα για το easykenak εδώ: https://www.easykenak.gr
       
      Δηλώστε συμμετοχή εδώ: http://www.michanikos.gr/raffles/
    12. Michanikos.gr

      Engineer

      Η Διαδικτυακή υπηρεσία easykenak προσφέρει εντελώς δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr 200 κουπόνια χρήσης.
       
      Με συνεχής κληρώσεις στο επόμενο διάστημα θα επιλεγούν οι νικητές που θα κερδίζουν από δέκα (10) κουπόνια ο καθένας.
       
      Τι είναι το easykenak
       
      Είναι μια Διαδικτυακή Υπηρεσία υπολογισμού ενεργειακής απόδοσης κτιρίων. Είναι πιστοποιημένη από το ΥΠΕΚΑ και συμβατή με το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.
       
      Το easykenak απευθύνεται σε ενεργειακούς επιθεωρητές που θέλουν να εκδώσουν Ενεργειακό Πιστοποιητικό αλλά και γενικότερα σε μηχανικούς οι οποίοι θέλουν να υπολογίσουν την ενεργειακή απόδοση κτιρίων και να τρέξουν σενάρια ενεργειακής αναβάθμισης.
       
      Το easykenak έχει ήδη πάνω από 700 χρήστες και μέσα από αυτό έχουν εκδοθεί περισσότερα από 3.000 πιστοποιητικά.
       

       
      Για την συμμετοχή σας στις κληρώσεις επισκεφθείτε την σελίδα Διαγωνισμών
    13. Michanikos.gr

      Engineer

      Οι εκδόσεις Σάκκουλα προσφέρουν στα μέλη του Michanikos.gr ένα βιβλίο με θέμα:
       
      Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (Ν. 4067/2012) - Ερμηνεία Κατ' άρθρο - Γ' έκδοση
      (όπως τροποποιήθηκε). Αποφάσεις ΣτΕ και Διοικητικών Εφετείων - Εγκύκλιοι - Γνωμοδοτήσεις ΝΣΚ - Αποφάσεις ΚΕΣΑ
       
      Συγγραφέας: Μέλισσας Δημήτρης
       
      Τρία χρόνια μετά τη θέσπιση του ΝΟΚ, ν. 4067/2012, όλα άλλαξαν.
       
      Τροποποιήθηκαν σχεδόν όλα τα άρθρα του, εκδόθηκαν πολλές ερμηνευτικές εγκύκλιοι, αποφάσεις του ΝΣΚ, του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, των Διοικητικών Εφετείων και του Συμβουλίου της Επικρατείας.
       
      Όλα συμπεριλήφθηκαν στην τρίτη έκδοση του ΝΟΚ. Όλα όσα πρέπει να ξέρει ο δικηγόρος, ο μηχανικός, ο υπάλληλος, ο συμβολαιογράφος για την αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα ενός οικοπέδου και για τις δουλείες του, για το συντελεστή δόμησης και όγκου και το ποσοστό κάλυψής του, τη θέση του κτιρίου και όλων των εγκαταστάσεων, την ανέγερση και επισκευή ενός σύγχρονου βιοκλιματικού κτιρίου, με πρόβλεψη για τα ΑΜΕΑ, με λειτουργικά, ενεργειακά και διακοσμητικά στοιχεία στις όψεις του κτιρίου, με κατασκευές και φυτεύσεις στους ακάλυπτους χώρους και τις περιφράξεις, με φυτεμένα δώματα.
       
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Τρίτη 13/10/2015 στις 17:00 εδώ: http://www.michanikos.gr/raffles/
    14. Michanikos.gr

      Engineer

      Η CADsdtopo προσφέρει εντελώς δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr πέντε (5) άδειες χρήσης για το λογισμικό CADsdtopo.
      Οι συμμετοχές για την 1η άδεια χρήσης γίνονται από εδώ: https://www.michanikos.gr/diagonismoi/
      Οι συμμετοχές για την 2η και 3η άδεια χρήσης γίνονται από εδώ: https://www.michanikos.gr/diagonismoi/
      Η 4η και η 5η άδεια χρήσης θα δοθούν στα μέλη του φόρουμ που είναι διακεκριμένα μέλη ή συντονιστές κατόπιν συμμετοχής τους εδώ: https://www.michanikos.gr/diagonismoi-core/
      Το σχεδιαστικό πακέτο CADsdtopo αφορά όλες τις ειδικότητες Μηχανικών και Σχεδιαστών για AutoCAD 2000-2019/BricsCA D2019/ZwCAD 2015+ και περιλαμβάνει:
      Πλήθος εφαρμογών για οργάνωση και ταχύτητα για όλα τα είδη των σχεδίων. Σύνταξη Τοπογραφικών διαγραμμάτων με υψηλές προδιαγραφές Σύνταξη Κατόψεων—Όψεων—Τομών και ποιοτικές εκτυπώσεις. Δίνονται λύσεις στα πιο πολύπλοκα σχεδιαστικά θέματα περισσότερο από ποτέ! Με ένα σύνολο 800 εντολών παρέχεται σχεδιαστική ευχέρεια και έλεγχος σε οποιοδήποτε συντάσσεται σε AutoCAD.

      Δείτε μια αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος cadsdtopo στο Showroom του Michanikos.gr
      Δηλώστε συμμετοχή από εδώ: https://www.michanikos.gr/diagonismoi/
    15. Michanikos.gr

      Engineer

      Η Δομική Ενημέρωση προσφέρει εντελώς δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr το τρίτο (3ο) βιβλίο με θέμα:
       
      Νέος Οικοδομικός Κανονισμός - Κωδικοποίηση & Ανάλυση του ν.4067/2012
       
      Συγγραφέας: Ελένη Μπούτου-Λεμπέση, Αρχιτέκτων Μηχανικός - Βιογραφικό
       
      Το βιβλίο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός - Κωδικοποίηση & Ανάλυση του ν.4067/2012 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
      εύχρηστα εργαλεία για τη μελέτη του Οικοδομικού Κανονισμού,
      αναλυτικά περιεχόμενα, αλφαβητικό και αριθμητικό ευρετήριο,
      περισσότερα από 140 επεξηγηματικά σχήματα κατά παράγραφο,
      συσχέτιση διατάξεων του ΝΟΚ με προγενέστερες διατάξεις ΓΟΚ/73, ΓΟΚ/85, Κτιριοδομικός Κανονισμός κλπ με σχολιασμό,
      παρουσίαση κατ' άρθρο, ανάλυση κατά παράγραφο, κωδικοποίηση διοικητικής ερμηνείας (εγκύκλιοι, έγγραφα) που εκδόθηκαν για το ΓΟΚ/85, και εξακολουθούν να ισχύουν για την εφαρμογή του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ).

      Δείτε μια αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου από την Δομική Ενημέρωση
       
      Παράλληλα εγκαινιάζουμε το νέο σύστημα διαγωνισμών και κληρώσεων του Michanikos.gr.
       
      Μπορείτε να δείτε όλους τους ενεργούς διαγωνισμούς και κληρώσεις εδώ: http://www.michanikos.gr/raffles/
       
      Για το 3ο βιβλίο του ΝΟΚ δηλώστε συμμετοχή εδώ: http://www.michanikos.gr/raffles/raffle/1-3%CE%BF-%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CE%9D%CE%9F%CE%9A-%CE%9A%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%91%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9D40672012/
    16. Michanikos.gr

      Engineer

      Η cadsdtopo προσφέρει εντελώς δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr τρεις (3) άδειες χρήσης για το λογισμικό CADsdtopo.
       
      Το σχεδιαστικό πακέτο cadsdtopo περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
      Πλήθος εφαρμογών για οργάνωση και ταχύτητα για όλα τα είδη των σχεδίων.
      Σύνταξη Τοπογραφικών σχεδίων με υψηλές προδιαγραφές
      Σχεδίαση Κατόψεων, Όψεων και Τομών Αρχιτεκτονικής αποτύπωσης

      Με ένα σύνολο 600 εντολών παρέχεται σχεδιαστική ευχέρεια και έλεγχος σε οποιοδήποτε σχέδιο συντάσσεται σε Autocad 2000-2014.
       

       
      Δείτε μια αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος cadsdtopo στο Showroom του Michanikos.gr
       
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Τρίτη 29/10/2013 στις 14:00 για την πρώτη άδεια χρήσης στο θέμα του διαγωνισμού εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/36571-%CE%9A%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%9D%CE%BF1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-cadsdtopo/
    17. Michanikos.gr

      Engineer

      Οι εκδόσεις Σάκκουλα προσφέρουν στα μέλη του Michanikos.gr τρια (3) βιβλία με θέμα:
       
      Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (Ν. 4067/2012) - Ερμηνεία Κατ' άρθρο - Γ' έκδοση
      (όπως τροποποιήθηκε). Αποφάσεις ΣτΕ και Διοικητικών Εφετείων - Εγκύκλιοι - Γνωμοδοτήσεις ΝΣΚ - Αποφάσεις ΚΕΣΑ
       
      Συγγραφέας: Μέλισσας Δημήτρης
       
      Τρία χρόνια μετά τη θέσπιση του ΝΟΚ, ν. 4067/2012, όλα άλλαξαν.
       
      Τροποποιήθηκαν σχεδόν όλα τα άρθρα του, εκδόθηκαν πολλές ερμηνευτικές εγκύκλιοι, αποφάσεις του ΝΣΚ, του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, των Διοικητικών Εφετείων και του Συμβουλίου της Επικρατείας.
       
      Όλα συμπεριλήφθηκαν στην τρίτη έκδοση του ΝΟΚ. Όλα όσα πρέπει να ξέρει ο δικηγόρος, ο μηχανικός, ο υπάλληλος, ο συμβολαιογράφος για την αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα ενός οικοπέδου και για τις δουλείες του, για το συντελεστή δόμησης και όγκου και το ποσοστό κάλυψής του, τη θέση του κτιρίου και όλων των εγκαταστάσεων, την ανέγερση και επισκευή ενός σύγχρονου βιοκλιματικού κτιρίου, με πρόβλεψη για τα ΑΜΕΑ, με λειτουργικά, ενεργειακά και διακοσμητικά στοιχεία στις όψεις του κτιρίου, με κατασκευές και φυτεύσεις στους ακάλυπτους χώρους και τις περιφράξεις, με φυτεμένα δώματα.
       
      Δηλώσεις συμμετοχών ως την Τρίτη 18/06/2014 στις 00:59 για το πρώτο βιβλίο εδώ: http://www.michanikos.gr/raffles/
    18. Michanikos.gr

      Engineer

      Η CADsdtopo προσφέρει εντελώς δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr πέντε (5) άδειες χρήσης για το λογισμικό CADsdtopo.
      Οι συμμετοχές για την 2η και 3η άδεια χρήσης γίνονται από εδώ: https://www.michanikos.gr/diagonismoi/
      Η 4η και η 5η άδεια χρήσης θα δοθούν στα μέλη του φόρουμ που είναι διακεκριμένα μέλη ή συντονιστές κατόπιν συμμετοχής τους εδώ: https://www.michanikos.gr/diagonismoi-core/
      Το σχεδιαστικό πακέτο CADsdtopo αφορά όλες τις ειδικότητες Μηχανικών και Σχεδιαστών για AutoCAD 2000-2019/BricsCA D2019/ZwCAD 2015+ και περιλαμβάνει:
      Πλήθος εφαρμογών για οργάνωση και ταχύτητα για όλα τα είδη των σχεδίων. Σύνταξη Τοπογραφικών διαγραμμάτων με υψηλές προδιαγραφές Σύνταξη Κατόψεων—Όψεων—Τομών και ποιοτικές εκτυπώσεις. Δίνονται λύσεις στα πιο πολύπλοκα σχεδιαστικά θέματα περισσότερο από ποτέ! Με ένα σύνολο 800 εντολών παρέχεται σχεδιαστική ευχέρεια και έλεγχος σε οποιοδήποτε συντάσσεται σε AutoCAD.

      Δείτε μια αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος cadsdtopo στο Showroom του Michanikos.gr
      Δηλώστε συμμετοχή από εδώ: https://www.michanikos.gr/diagonismoi/ και εδώ: https://www.michanikos.gr/diagonismoi-core/
    19. Michanikos.gr

      Didonis

      Ενημέρωση

      Για τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν αναταράξεις στις σελίδες του Michanikos.gr

    20. Michanikos.gr

      Engineer

      Μετά τις περιπέτειες της προηγούμενης εβδομάδας, με τα προβλήματα διαθεσιμότητας του φόρουμ, η λειτουργία της σελίδας έχει πλέον αποκατασταθεί.
      Να σας ευχαριστήσουμε όλους θερμά για το μεγάλο ενδιαφέρον σας και για τα τόσα μηνύματα που λάβαμε μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία.
      Συνεχίζουμε!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.