Μετάβαση στο περιεχόμενο

Conductor

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Conductor

  1. @Triantafyllos_ Είναι 100% βέβαιο ότι θα δοθεί παράταση.
    Φυσικά μπορείς να προχωρήσεις σε οριστική υπαγωγή και να αναρτήσεις τα δικαιολογητικά (με εκκρεμότητα τη μελέτη στατικής επάρκειας).

    • Like 2
    • Upvote 1
  2. @voxson Στο ΤΕΚΑ θα είσαι αν αποκτήσεις (εντός του 2022 ή αργότερα) ασφαλιστέα ιδιότητα με υποχρέωση υπαγωγής στην επικουρική ασφάλιση. 
    Εάν επιθυμείς να ενταχθείς προαιρετικά και είσαι κάτω από 35, υπάγεσαι στο ΤΕΚΑ.
    Άνω των 35, στον ΕΦΚΑ (για προαιρετική επικουρική ασφάλιση).

  3. Λέγοντας "δικαίωμα μελλοντικής δόμησης" εννοώ υπόλοιπο συντελεστή.
    Αφού έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης, δεν υπάρχει μελλοντική δόμηση.
    Άρα η επιλογή για το πιστοποιητικό εξακολουθεί να είναι "αδόμητο", αλλά δεν υφίσταται το δικαίωμα μελλοντικού ορόφου.
    Οπότε, πρέπει να τροποποιηθεί η σύσταση ώστε ο μελλοντικός όροφος να γίνει μελλοντικός και ενδεχόμενος, που σημαίνει ότι το δικαίωμα προσθήκης καθ' ύψος υπάρχει μόνο αν αυξηθεί κάποτε ο συντελεστής δόμησης (κάτι που είναι, σχεδόν, απίθανο).
    Αφού τα εξηγήσεις όλα αυτά στον συμβολαιογράφο και στον πελάτη σου, μπορείς να εκδώσεις το πιστοποιητικό.

    • Upvote 2
  4. @aneida Ουσιαστικά είναι περιττό, όπως και στις βεβαιώσεις του Ν 4495.
    Προσωπικώς, υπογραφή πάντα βάζω.
    Βάλε και σφραγίδα για να μην δημιουργούνται προστριβές με τον συμβολαιογράφο για ασήμαντο λόγο.

    @desptsouk Όχι, άλλη διαδικασία η ηλεκτρονική ταυτότητα και άλλη η τακτοποίηση.
    Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθεί η τεχνική έκθεση της ρύθμισης.

    • Upvote 5
  5. @Pavlos33 Εξαιρείται γιατί εμπίπτει στην παράγραφο 7 (περίπτωση δ) του άρθρου 4 του ΚΕΝΑΚ, ως κτίσμα αγροτικής χρήσης με χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις.
    Ή θα μπορούσε να εξαιρεθεί βάσει της παραγράφου 7 (περίπτωση β) του άρθρου 12, ως κατασκευή που δεν πληροί την έννοια του κτιρίου κατά τον ορισμό του άρθρου 2 του ΚΕΝΑΚ. 

    • Thanks 1
  6. @chris Επιλέγεις το πρώτο από αυτά που αναφέρεις: "Αναθεώρηση έντυπης αδείας ΧΩΡΙΣ μεταβολή κάλυψης/δόμησης/όγκου".

    Η επιλογή "Αναθεώρηση έντυπης αδείας κατ. 3 ΜΕ μεταβολή κάλυψης/δόμησης/όγκου" δεν είναι για την περίπτωση που περιγράφεις.

    Ούτε και η "Αναθεώρηση Οικοδομικής Άδειας Κατηγορίας 3" διότι αυτή η επιλογή προϋποθέτει την ύπαρξη προγενέστερης ηλεκτρονικής πράξης.

    • Thanks 1
    • Upvote 1
  7. @Alessio Πιθανότατα καλύπτεσαι από ΕΕΔΜΚ.

    Άρθρο 29 του Ν 4495:

    2. Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

    λα) στέγαστρα και προστεγάσματα των παραγράφων 72 και 79 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012, υπό την προϋπόθεση της παρ. 6 ιστ του άρθρου 11 του ν. 4067/ 2012.

    • Like 1
    • Upvote 1
  8. @cendroid Νομίζω ότι οι στους όρους αναφέρεται η χρήση εντός λογικών ορίων ή θεμιτή χρήση (fair use). Δεν είναι αυστηρά καθορισμένες οι δυνατότητες του χρήστη.

    • Upvote 1
  9. @dimitris GM Στο ΠΔ 111/2004 δίνεται ο τρόπος υπολογισμού εισφοράς. Για τις προϋποθέσεις παραπέμπει στον Ν.960/79. Η τελευταία τροποποίηση του νόμου αυτού είναι ο Ν.3044/2002. Ή κάνω λάθος; Με λίγα λόγια ισχύουν τα παρακάτω ή όχι;
     

    Παράθεση

    Η εξαγορά επιτρέπεται μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

    1) που το ειδικό διάταγμα, περί απαιτουμένων θέσεων στάθμευσης, της περιοχής απαγορεύει την δημιουργία θέσεων στάθμευσης σε ορισμένα σημεία της πόλης για συγκεκριμένους λόγους.

    Αν η απαγόρευση είναι μερική τότε η δυνατότητα εξαγοράς διατηρείται. Για παράδειγμα αν στο ειδικό διάταγμα της περιοχής καθορίζεται ότι απαγορεύεται η δημιουργία χώρου στάθμευσης άνω των 15 θέσεων, τότε διατηρείται δυνατότητα εξαγοράς μόνον για τις επιπλέον υποχρεωτικές θέσεις, ενώ αν απαγορεύεται η δημιουργία χώρου στάθμευσης μικρότερου των 15 θέσεων, η δυνατότητα εξαγοράς ισχύει μόνον εφόσον ο συνολικός αριθμός των υποχρεωτικών θέσεων του ακινήτου είναι μικρότερος του 15.

    2) α) Ακινήτων τα οποία πληρούν μία από τις πιο κάτω προϋποθέσεις: Ελάχιστον πρόσωπον 8,00 μέτρα. Ελάχιστον βάθος 10,00 μέτρα. Ελάχιστον εμβαδόν 200,00 τετραγωνικά μέτρα.
    β) Ακινήτων που δεν έχουν πρόσωπο σε οδούς πλάτους μεγαλυτέρου των 7,50 μέτρων ή κλίσης μικρότερη του 15%.

    γ) Προσθηκών καθ' ύψος υφισταμένων κτιρίων, ή κτιρίων, για τα οποία εκδόθηκε νόμιμα άδεια οικοδομής, χωρίς την επιβολή των διατάξεων του νόμου 960/79 υποχρεώσεων.
    δ) Προσθηκών κατ' επέκτασιν υφισταμένων κτιρίων με την προϋπόθεση ότι το υπόλοιπο οικόπεδο μετά την αφαίρεση της καλυπτόμενης από το υφιστάμενον κτίριον επιφανείας αυτού, υπάγεται στις παραπάνω περιπτ. α και β.

    ε) Μεταβολής της χρήσεως υφισταμένων κτιρίων ή μέρους αυτών

    στ) Σε προσθήκες κατ' επέκτασιν υφισταμένων κτιρίων ή το πρώτον ανέγερσης τέτοιων, όσον αφορά μόνο διηρημένες κάθετες ιδιοκτησίες σε παραπάνω αυτοτελή κτίρια, συσταθείσες νόμιμα πριν από τις 25-8-79, έναρξης ισχύος του νόμου 960/79.

    ζ) Ακινήτων στα οποία δεν επιτρέπεται η κατασκευή υπογείου για λόγους προστασίας αρχαίων. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

    • Upvote 1
  10. @digia Γενικά, πριν την ένταξη μιας περιοχής στο σχέδιο πόλεως (ώστε να γίνει εντός σχεδίου όπως λέμε) πρέπει να έχει καταρτιστεί ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) στο οποίο περιγράφονται γενικότερα πράγματα όπως οι χρήσεις γης. Μέσω της πολεοδομικής μελέτης φτιάχνεται το ρυμοτομικό σχέδιο με τα οικοδομικά τετράγωνα και άλλα στοιχεία.

    ΜΠΕ σημαίνει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ΔΙΠΑ είναι η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.