Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κέρβερος

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by Κέρβερος

  1. @tirbouson η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί: Μόλις αντληθούν τα δεδομένα του συσχετιζόμενου παραστατικού, δίπλα από τα ποσά υπάρχει κουμπί επεξεργασίας. Δεν ισχυρίζομαι ότι το χρησιμοποίησες, αλλά τα μηνύματα που λαμβάνεις αυτό σημαίνουν. Εκεί (στην ενότητα "Αγαθά/Υπηρεσίες") ελέγχεις εάν τα ποσά (καθαρή αξία και ΦΠΑ) έχουν μεταφερθεί σωστά. Σε περίπτωση λάθους, υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης μέσω του κουμπιού επεξεργασίας.
  2. @V@silis οι ανοιχτοί ημιυπαίθριοι δεν περιλαμβάνονται στην επιφάνεια για τα δημοτικά τέλη. Επομένως, πρέπει να δηλωθεί η σωστή επιφάνεια των κλειστών χώρων. Αυτό μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, όμως —καλύτερα— να συνεννοηθείς προηγουμένως με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου.
  3. @haroula ναι, απόδειξη πώλησης χωρίς ταμειακή.
  4. @JasonK ζητείται ΦΕΜ από την υπηρεσία κατά τη διαδικασία αδειοδότησης; Εάν ναι· δεν υπάρχει παρακράτηση. Εάν όχι· υπάρχει παρακράτηση.
  5. @haroula η πώληση γίνεται από τη βιοτεχνία στον πελάτη και εκδίδεται η ανάλογη απόδειξη. Εσύ παρέχεις υπηρεσία, οπότε εκδίδεις ΑΠΥ. Για την απόδειξη παροχής υπηρεσιών δεν χρειάζεται ταμειακή μηχανή.
  6. @tirbouson είχε γίνει αντιληπτό εξ αρχής τι εννοείς, συνάδελφε. Το ερώτημα σου είναι εκτός θέματος και γι' αυτό σου υπέδειξα το κατάλληλο θέμα. Εάν θέσεις εκεί το ερώτημά σου, ενδεχομένως να βοηθηθεί και κάποιος άλλος συνάδελφος από την απάντηση που θα λάβεις. Το νόημα ύπαρξης του forum, άλλωστε, αυτό είναι. Δεν γίνεται να χρησιμοποιείται το θέμα του mydata για ερωτήσεις φορολογικών γενικά.
  7. @tirbouson από την ειδική φόρμα mydata δεν εκδίδουμε τιμολόγια (παρά μόνο καταχωρούμε). Υποθέτω, λοιπόν, ότι αναφέρεσαι στην εφαρμογή timologio για την οποία έχει δημιουργηθεί το θέμα: Ερωτήματα και παρατηρήσεις επί της εφαρμογής timologio
  8. Καταχώρηση παραστατικού με ΦΕΜ (ενημερωμένο κείμενο) Βασισμένος στο παράδειγμα του συναδέλφου για το τιμολόγιο, παραθέτω τις διαφορετικές επιλογές που πρέπει να κάνουμε στην ειδική φόρμα mydata, όταν έχουμε απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε πελάτη-ιδιώτη για εργασία που έχει ΦΕΜ. Το "είδος παραστατικού" είναι παραστατικά λιανικής. Ο "τύπος παραστατικού" είναι ΑΠΥ. Στην "προσθήκη χαρακτηρισμού" έχουμε: Κατηγορία — 1.3 Έσοδα από παροχή υπηρεσιών Είδος — Πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών λιανικές – ιδιωτική πελατεία (Ε3_561_003). Για το ΦΕΜ: "Προσθήκη νέου φόρου", Τύπος φόρου: "Φόροι Παρακρ" Κατηγορία φόρου: "Προκαταβολή φόρου Μηχανικών για λοιπά έργα (ΦΕΜ 10%)" ή "Προκαταβολή φόρου Μηχανικών για Μελέτες, Σχέδια (ΦΕΜ 4%)" ή και τα δύο σε δύο γραμμές. Στα σχόλια των Γενικών στοιχείων παραστατικού (δίπλα στο Ποσό) θα γράψουμε ότι εισπράχθηκε το σύνολο της καθαρής αξίας συν ΦΠΑ. Όμως, στο Ποσό των Γενικών στοιχείων παραστατικού πρέπει να αφαιρέσουμε την αξία του ΦΕΜ. ----------------------------------------------------------------------------------------- Κατόπιν της παραίνεσης του jhammer00 παραθέτω εκ νέου τον τρόπο καταχώρησης παραστατικού με ΦΕΜ, χρησιμοποιώντας τις παρατηρήσεις των συναδέλφων (ελπίζω να μου το επιτρέπουν). Ειδοποίησα τους συντονιστές να προσθέσουν το link της παρούσας δημοσίευσης στην παλιά.
  9. @Aenor είναι υπερβολικό να καθοριστεί ως προϋπόθεση για την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας η ενημέρωση φακέλου εξαιτίας μιας τόσο μικρής αλλαγής.
  10. @Dora D γενικά, το Δ είναι η απόσταση από το πίσω όριο του οικοπέδου, ενώ το δ από το πλάγιο όριο.
  11. @antnatal η ισχύς των αδειών που εκδόθηκαν έως τις 30.12.2020 παρατάθηκε έως τις 31.12.2024. Η δική σου άδεια, όμως, εκδόθηκε εντός του 2021, οπότε δεν έχει παράταση.
  12. @tasosi η επιλογή "πιστωτικό τιμολόγιο" είναι για τις περιπτώσεις που είσαι εκδότης. Δεν διαβιβάζεις τίποτα, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης αρνητικών ποσών. Άλλωστε, το πιστωτικό θα αφαιρεθεί από τον επόμενο λογαριασμό. Τότε θα καταχωρήσεις το χρεωστικό υπόλοιπο σύμφωνα με τις οδηγίες.
  13. Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχήσει για σήμερα ή αύριο. Από την Τρίτη συνεννοείσαι με την εταιρεία.
  14. Δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα αναστροφής της ροής (που αντιμετωπίζεται με βαλβίδα αντεπιστροφής) σε αυτό που περιγράφεις. Φυσιολογική ροή έχεις, από τον ηλιακό στη βρύση. Εάν υπάρχει κάποιο γενικότερο πρόβλημα, θα το βρει ο υδραυλικός.
  15. @marialog όταν κλείνεις τον γενικό διακόπτεται η ροή από τον κεντρικό αγωγό προς το εσωτερικό δίκτυο του κτιρίου. Ανοίγοντας τη βρύση (με κλειστό τον γενικό) αδειάζει ο ηλιακός, γι' αυτό το νερό είναι ζεστό.
  16. @ANDRKOR δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση. Επιπλέον, η υποστήριξη του ΤΕΕ είναι αναξιόπιστη. Η συμβολαιογράφος δεν έχει καμμία δουλειά να σου υποδεικνύει τις προφορικές (υποτιθέμενες) οδηγίες του ΤΕΕ. Πρώτον, το ΤΕΕ δεν έχει νομοθετική εξουσία και δεύτερον, αυτή πού τις ξέρει τις οδηγίες; Για να είμαστε δίκαιοι, ορισμένοι συμβολαιογράφοι είναι φοβεροί στη δουλειά τους. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και άλλοι που νομίζουν ότι ο σύλλογος των συμβολαιογράφων είναι το ανώτατο όργανο επί της γης. Προφανώς, υποθέτει ότι το τεχνικό επιμελητήριο είναι κάτι αντίστοιχο για τους μηχανικούς. Γενικώς, να επιδιώκεις να μιλάς με τον πελάτη και να αποφεύγεις την απευθείας συνεννόηση με τους συμβολαιογράφους, ειδικά όταν έχουν παράλογες απαιτήσεις.
  17. @Kleio Kats το πρόστιμο που αντιστοιχεί στην είσοδο πρέπει να μοιραστεί όπως λες. Αν ως "εν λόγω ιδιοκτησία" εννοείς όλη την οικοδομή, τότε για την μεταβίβασή της προαπαιτείται η τακτοποίηση και της εισόδου. Αν έχει γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών και πρόκειται να μεταβιβαστεί διαμέρισμα της οικοδομής, δεν χρειάζεται να τακτοποιηθεί η είσοδος.
  18. @RoreK παρ’ όλο που συμμερίζομαι το σκεπτικό σου, θα συμφωνήσω (με βαριά καρδιά) με τους συναδέλφους που προτείνουν τακτοποίηση. @a.petroulaki για το πρώτο: δεν λέει ακριβώς αυτό, αλλά ότι η καταχώρηση της ταυτότητας του κτιρίου αποτελεί όρο για την επέλευση των συνεπειών της υπαγωγής. Για το δεύτερο: ναι, έτσι είναι.
  19. Καταχώρηση μέσω της ειδικής φόρμας. Ούτε με πάροχο ούτε με timologio.
  20. @Panagiotis T. πιστωτικό τιμολόγιο εκδίδεται σε περίπτωση που το (προς ακύρωση) παραστατικό δόθηκε στον λήπτη και η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε. Αντίθετα, όταν δεν έχει χρησιμοποιηθεί, ακυρώνεται από το mydata όπου έχει (αυτόματα) διαβιβαστεί. Τότε το παραστατικό είναι ακυρωμένο και ούτε χρειάζεται ούτε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.
  21. Ακολουθώντας την διαδικασία που περιέγραψα, στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται η επιλογή "ακύρωση παραστατικού" με έντονους λευκούς χαρακτήρες σε κόκκινο φόντο, κάτω από τα "σύνολα παραστατικού" (καθαρή αξία, συνολική αξία). Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν εμφανίζεται σ’ εσένα.
  22. Η διαδικασία ακύρωσης για παραστατικό που εκδόθηκε και διαβιβάστηκε στο mydata, αλλά ούτε χρησιμοποιήθηκε ούτε η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε· έχει ως εξής: Μετά την είσοδο στην ειδική φόρμα mydata, μεταβαίνουμε στην "αναζήτηση παραστατικών". Στην συνέχεια, μέσω της "αναζήτησης" στο κάτω μέρος της οθόνης, εμφανίζονται τα παραστατικά που έχουμε διαβιβάσει. Επιλέγουμε το παραστατικό που θέλουμε και στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει η επιλογή "ακύρωση παραστατικού".
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.