Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

  1. Εντός στέγης χρησιμοποιώντας το 50% για σοφίτα, το υπόλοιπο που μένει μπορεί να δηλωθεί προφανως ωσ κλειστός χώρος της στέγης. Μπορεί αυτός ο χώρος να έχει ανοίγματα στους τοίχους?. Επίσης τι θα προτείναται να δηλωθεί ως χώρος. Από τα εργαλεία που έχουμε , ο κλειστός εσωτερικός εξώστης έχει θέμα με το ελεύθερο ύψος και δεν ξέρω επίσης αν πρέπει να έχει παράθυρα στους τοίχους και το πατάρι πρέπει να έχει αναγκαστικά μια ελευθερη πλευρά που να κοιτάει τον υποκοίμενο όροφο. 1.pdf
  2. Χωρίς να το ξέρω 100% εγώ θα έκανα νέο ΠΕΑ ώστε στο σενάριο να δείξω την προτεινόμενη παρέμβαση που χρειάζομαι. Επίσης έχει προχωρήσει κανένας την αίτηση? Στην φάση ¨προσκόμισης δικαιολογητικών, όταν προσθέτεις τα έγγραφα (ΠΕΑ - υδ ) και κάνεις υποβολή το status δεν αλλάζει και παραμένει το ίδιο.
  3. Συγνώμη αλλά θα πέσει πολύ φάπα. Αυτή είναι δουλεία του κράτους. Όλοι έχουμε γραφεία έξω και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Εγώ προσωπικά δεν θα πάω πουθενά. (είμαι παλιός ελεγκτής).
  4. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Πραγματικά διάβασα το ΦΕΚ της οριοθέτησης (Απόφαση Νομάρχη θα στην στείλω). Ο δρόμος είναι απλή δημοτική οδός εντός του οικισμού και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι κύρια. Σου στέλνω και την θέση του οικοπέδου
  5. χαχα θα καταγράφεται το αυθαίρετο από τους ελεγκτές δόμησης. Τι ξύλο έχει να πέσει στον καημένο μηχανικό
  6. Οχι εμπίπτει στις γενικές διατάξεις του ΠΔ περί οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων. Δεν υπάρχουν ειδικές διατάξεις. Το ΠΔ αναφέρει το εξής Σε οικόπεδο μεγαλύτερο των 500 τμ το κτίριο τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 2,50 μέτρων από την παραπάνω οριζόμενη γραμμή δόμησης. . Το ερώτημα είναι εάν οι εξώστες μπορούν να τοποθετηθούν στην όψη του κτιρίου μέσα σε αυτήν την απόσταση (δεν είναι Δ σε πλάγιο ή πίσω όριο , αλλά άτυπη πρασιά)
  7. Καλημέρα σας έχω εκδώσει άδεια ανέγερσης σε οικόπεδο >500μ2 εντός οικισμού κάτω των 2000 κάτοικων. Το κτίριο τραβήχτηκε 2.50μ αλλά έχει εξώστες 2.50μ εως τα όρια του οικοπέδου (στην πλευρά της δημοτικής οδού). Κατόπιν τουτού και παράλληλα με την κατασκευή του έβαλα ανθεώρηση της άδειας στην Υπ.δόμησης. Άλλαξε ο υπάλληλος και μου ζητάει να γκρεμίσω τον εξώστη γιατί θεωρείται μέρος του κτιρίου (δηλαδή να είναι και αυτός μέσα στα2.50μ ) . Παρακαλώ την βοήθειά σας για να προσπαθήσω να τους πείσω για το προφανές.
  8. Συμφωνώ απόλυτα. Το μεγαλύτερο λάθος των μηχανικών είναι να δεκτούν για ψίχουλα να κάνουν τον ρουφιάνο για το κράτος. Μην ξεχνάτε ότι ο θεσμός αυτός θα ισχύσει και για αυθαίρετα μετά το 2011. Δηλαδή θα πάω να γράψω έναν αυθαιρετούχο και ελπίζω να μην βγει με καραμπίνα.
  9. Το πανυγήρι αρχίζει να ξεκινάει. Άντε πολλά πτυχία μηχανικών υπάρχουν. Ας τα μειώσουμε με κυρώσεις.
  10. πας στην καρτελα στοιχει αδανειου τερμα κατω πατας ακυρωση δανειου και ακυρωνεται και κανεις νεα μετα
  11. Εννοώ το άρθρο 42. Το ζήτημα αφορά την εφαρμογή της παρ1 γγ) αρθρο 46 το οποίο ισχύει κανονικά και στέλνουν το φάκελο στο ΣΥΠΟΘΑ για κυρώσεις του επιβλέπων μηχανικού. (εκτός εάν κατατέθηκε γνωστοποίηση πρόσθετων εργασιών) . Και θα στο θέσω σαν παράδειγμα. Εκδόθηκε άδεια δόμησης το 09/2014. Άρα λήγει το 09/2018. Και παρατηρείς ότι κατασκευάζουν στέγη 0,30μ παραπάνω. Τι κάνεις. Αναθεώρηση να προλάβουμε . (Εκτιμώμενος χρόνος πολεοδομίας για έκδοση αδειάς 1 ετος).
  12. Καλημέρα συνάδελφοι. Μήπως κάποιος γνωρίζει εαν κάνουν δεκτες οι Υπηρ. δόμησης τις γνωστοποιήσεις πρόσθετων εργασιών που αναφέρει ο 4495/17. Υποτίθεται ότι μόνο ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν αλλά σε ημερίδα της κ.Αγριού ανέφερε ότι μπορούν οι Υπηρεσίες να τις δέχονται.
  13. Σε οικόπεδο με σύσταση κάθετης έχουμε διαφορά <5% σε σχέση με την σύσταση στο συμβόλαιο. Η Υπ. Δόμησης ζητάει διόρθωση συμβολαίου έστω και για 1μ2 διαφορά. (Το συμβόλαιο έγινε το 2000 και έπειτα άφησαν 4μ2 σε δρόμο. (οικισμός προ 1923). Τι ισχύει τελικά γιατί για να γίνει διόρθωση δεν πρέπει να συμφωνήσει και ο άλλος ιδιοκτήτης της κάθετης; Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  14. Καλημέρα σας έχω να ασχοληθώ με το ΤΠΕΔΕ απο το 2012. Τότε το πλήρωνα και μετά τα παράτησα. Δεν έκανα αίτηση διαγραφής. Υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο πρόβλημα στο μέλλον ή στην διαδικασία κατάθεσης για σύνταξη?
  15. Καλησπέρα, δηλαδή σε σχέδιο πόλεως με μεγιστο επιτρεπόμενο ύψος 7,50μ και σ.δ. 0,5 το ύψος τελικά πάει 14,00μ γιατί στις υπηρεσίες δόμησης δεν λαμβάνουν υπόψην την παρ. 1 παρά μόνο τις αποφάσεις νομαρχων
  16. Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας. Με καλύψατε με τις απόψεις σας, και εγώ αυτή την άποψη έχω απλά δεν μου είχε ξανατύχει τέτοια περίπτωση.
  17. Καλημέρα θέλω να ζητήσω την γνώμη σας για ένα θέμα που μου έχει προκύψει Σε οικόπεδο εντός οικισμού εμβ. 700μ2 με κανόνα αρτιότητας 300μ2 θέλει ο ιδιοκτήτης να κάνει κατάτμηση σε δύο νέα οικόπεδα άρτια κατά κανόνα. Εντός του οικοπέδου υπάρχουν νόμιμα και αυθαίρετα κτίσματα συνολικού εμβ. 300μ2 τα οποία βρίσκονται στην μία πλευρά του οικοπέδου. Με την κατάτμηση δημιουργούνται νεά οικόπεδα με σ.δ. 240μ2 (οικισμός κάτω των 2000 κατοίκων). Είναι νόμμη μια τέτοια κατάτμηση δηλαδή να δημιουργηθούν 2 οικόπεδα που στο ένα θα έχει κτίσματα > 240μ2 που θα είναι η νέα επιτρεπόμενη δόμηση?
  18. Ανούσιες και γενικές. Εστίασαν κυρίως στην στελέχωση των υπαλλήλων και στην κατάρτιση χρονοδιαγράμματος για την εφαρμογή του νόμου. Δεν αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες των άρθρων αλλά σε ιδιοκτησιακά προβλήματα λες και εκείνη την ώρα ο υπουργός θα τα δεχόταν.
  19. Καλησπέρα σας, ερευνώ την συγκεκριμένη παράγραφο εδω και πολύ καιρό γιατί θεωρώ οτι είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τον επιβλέπων μηχανικό να μην αναγκάζεται να διακόπτει εργασίες και περιμένει την αναθεώρηση της αδείας στις πολεοδομίες αλλά να επιλέγει την συνέχιση αυτών εφόσον είναι σύννομες και εν τέλει με μια τελική αναθεώρηση νομιμοποίησης να τελείωσει την δουλεία του. Δυστηχώς καλά τα συζητάτε αλλά δεν υπάρχει κάποιος θεσμικός που να απαντάει στα ερωτήματά μας με αποτέλεσμα κάθε πολεοδομία να ερμηνεύει τον νόμο κατά το δοκούν. Και συγκεκριμένα αναφέρω τα εξής 1. Η λέξη "Τηρείται" ερμηνέυεται να μην αλλάζει, δηλαδή και να μειώνεται ο σ.δ. ή ο σ.ο επιβάλεται πρόστιμο 2. Αν για χ,ψ λόγους η θέση του κτιρίου ειναι διαφορετική σε σχέση με της αδείας σε νόμιμη θέση η αλλαγή θέσης θεωρείται και αλλαγή περιγράματος άρα επιβάλεται πρόστιμο. 3. Έχω προτείνει σε ένα έργο την αλλαγή της μορφής στέγης (απο μονόρικτη σε δίρικτη) με μείωση του όγκου. Επιβάλεται πρόστιμο γιατί δεν τηρείται ο σ.ο. Δυστηχώς αυτές είναι οι αποψεις του τμηματος ΤΕΚ σε εμάς σε δύο πολεοδομίες. Τα συμπεράσματα δικά σας Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ρισκάρω την επιβολή προστίμο και να την στείλω στο ΣΥΠΟΘΑ. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.