Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

alej

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.372
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    10

Everything posted by alej

  1. Σωστά απαντήθηκε αλλά να λάβεις γενικά υπόψη ότι ο στόχος είναι κατά το δείνα΄τον λιγότερες θερμικές ζώνες. Απαίτηση ΚΕΝΑΚ - ΤΟΤΕΕ.
  2. Θα ψάξετε εξειδικευμένες εταιρείες με μηχανικούς που κάνουν αυτή τη δουλειά. Μπορείτε να ρωτήσετε εταιρείες υλικών να σας προτείνουν μηχανικούς που εξειδικεύονται. Θα χρειαστείτε και δικηγόρο για τα υπόλοιπα.
  3. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Αναφέρομαι μόνο στο κομμάτι των FCU. Μετά το πας στο HomeKit και τέλος.
  4. Ψάξε λίγο για KNX. Μετά μπορείς από kn σε Apple HomeKit.
  5. Παρόμοια περίπτωση κι εγώ, του έδωσα λίγες μέρες προθεσμία και ενημέρωσα ΜΗΤΡΩΟ με mail και τηλεφωνικά το ΕΣΠΑ.
  6. Εγώ σε μια περίπτωση μου είπαν ότι είναι έτοιμοι. Πήγα, πληρώθηκα αλλά έτοιμοι δεν ήταν. Τώρα περιμένω να τα τελειώσουν…
  7. Έχει σχέση συνάδελφε γιατί ως Β ΠΕΑ έχεις 15 εργάσιμες να ολοκληρώσεις.
  8. Έχει γιατί δεν μπορείς να κλείσεις χωρίς να τους βγάλεις εκτός προγράμματος. Στέλνω mail και ζητάω παράταση. Μίλησε και με το εξοικονομώ.
  9. Περνάνε τα χρόνια και ακόμα δεν έχουμε ένα εργαλείο υπολογισμού ΔΠ ενός τοίχου. Για παράδειγμα τοίχος με εξωτερική θερμομόνωση EPS 10cm / τούβλο 25cm. Επίσης, EPS που είναι κατηγορίας Ε πως επιβαρύνει την πυραντίσταση; Η μόνη βοήθεια είναι το άρθρο 14 του 71/88.
  10. Επειδή το ΦΕΚ το αφήνει κάπως στον αέρα για τις οριζόντιες αποστάσεις κουφωμάτων μεταξύ πυροδιαμερισμάτων, έχει δοθεί κάποια διευκρίνιση; Αναφέρομαι στο σχήμα 26 του 41/2018. Εγώ θεωρώ πως είμαι ΟΚ.
  11. ΕΡΩΤΗΣΗ του 1 εκατομμυρίου. Τις ΥΔ που ΔΕΝ σβήνουν αυτά που πρέπει, τις δέχεστε; (1 εκ. γιατί αν τις γυρίσουμε πίσω παίζει να ξαναγίνουν 1.000.000 δηλώσεις)
  12. Η αρμόδια εταιρεία να σας απαντήσει αν και πότε θα πάρετε αέριο είναι η εταιρεία διανομής. Ξεκινήστε από εκεί.
  13. Όσοι κάνουν Παθητική - Ενεργητική, αυτοί είναι οι αρμόδιοι. Κάνουν άραγε οι Πολ. / Αρχ. ενεργητική και δεν το ξέρουμε;
  14. Καταρχάς ρώτησε τους (ενν. την 4Μ) αν δέχονται να μεταβιβασθεί το πρόγραμμα σε άλλον μηχανικό από αυτόν που το πούλησαν.
  15. Άλλο εισφορά υπέρ τρίτων κι άλλο παρακράτηση. 20% παρακράτηση αυτό ισχύει.
  16. Συνάδελφοι καλημέρα, βλέπω σε ένα που κληρώθηκα μεγάλες διαφορές στις διαστάσεις κουφωμάτων. Αυτά που μέτρησα με τα πιστοποιητικά και τα τιμολόγια. Τι παίζει; Μιλάμε για διαφορά έως 30cm. Επίσης, τι κακό αυτό με το να μην σβήνουν αυτό που πρέπει στις Υ.Δ.....
  17. Ωραία, τι κάνουμε όταν ο πρώτος ενεργειακός επιθεωρητής έχει σταματήσει και δεν ασχολείται πλέον;
  18. Καταρχάς να σε ενημερώσω ότι δουλεύω σε Mac επομένως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από ότι τα ξέρεις. iCloud & Time Machine είναι αιώνες μπροστά ενώ έχω και άλλο ένα επίπεδο ανάκτησης μέσω One Drive. Η κρυπτογράφηση του Time Machine είναι άλλου επιπέδου. Με λίγα λόγια όπως είπα και πριν ότι και να γίνει τα δεδομένα δεν χάνονται και δεν παραβιάζονται. PS. Δεν υπάρχει φυσική προστασία, ρολά και κλειδαριές παραβιάζονται σε λίγα δευτερόλεπτα. Πρόσβαση φυσική να θεωρησεις ότι θα αποκτήσουν, το θέμα είναι να είναι άχρηστο πλέον όπως πχ ένα iPhone κλεμμένο και κλειδωμένο και να ανακτήσεις εσύ μετά τα αρχεία σου και τα δεδομένα σου μέσω cloud.
  19. Κάνεις λάθος. Η πρώτη ασφάλεια έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης είναι ο κωδικός που βάζεις στον υπολογιστή για να ανοίξει. Η δεύτερη ένας pass protect φάκελος. Παράλληλα ο υπολογιστής αυτός αν μπει σε κατάσταση ύπνου, μετά ζητάει βιομετρική ταυτοποίηση. Επίσης, τα αυτόματα back up που λαμβάνει τα κλειδώνει σε σκληρό δίσκο κωδικοποιημένα και στο cloud επίσης με βιομετρικά κλειδιά. Τρίτο στάδιο είναι πχ σε ένα excel που έχει μαζεμένα προσωπικά δεδομένα κι είναι κι αυτό κλειδωμένο. Ταυτόχρονα όλες οι εφαρμογές είναι νόμιμα αγορασμένες και με ρύθμιση αυτόματης αναβάθμισης ενώ υπάρχουν και λογισμικά προστασίας από κακόβουλο λογισμικό. Με λίγα λόγια ακόμα κι αν μπει κλέφτης ότι πάρει του είναι άχρηστο, ακόμα κι αν πάρει φωτιά / σεισμός / πλημμύρα τα αρχεία θα επανέλθουν με ασφάλεια. Για πες μου λοιπόν, έχω σχέδιο ασφάλειας και προστασίας δεδομένων; Εντάξει δεν είναι και κάτι δύσκολο πλέον μα τα κάνεις όλα αυτά. Μου λες εσύ τώρα ότι θα έρθει κάποιος και θα τολμήσει να βάλει κάτι στον υπολογιστή μου. Ούτε για αστείο. Κανένας δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να εισάγεις στον υπολογιστή σου κάποιο εξοπλισμό. Το πιο ακραίο να πάρουν τον υπολογιστή και να τον πάνε στα εργαστήρια της αστυνομίας σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Έτσι, χύμα και βάζω ένα USB ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες. Πέρα από τα προσωπικά δεδομένα πελατών στον υπολογιστή μου έχω και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δικά μου τα οποία φυσικά δεν παίζει να εκτεθούν με τίποτα. Την καλημέρα μου.
  20. UPS δεν υπάρχει να καλύψει τέτοια ζήτηση. Εννοείς συστοιχίες από μπαταρίες. Δεν μπορούν να καλύψουν τέτοιες ανάγκες. Η/Ζ μόνο.
  21. Τι σας έχω πάλι... Κατάστημα. Μπροστά από το ένα κούφωμα μεταλλική κατασκευή σε απόσταση ~ 50cm το 50% με λαμαρίνα (οπότε σκίαση) και το 50% με διάτρητη λαμαρίνα = σκίαση; Τι λέτε; Μια διάτρητη λαμαρίνα μπορεί να θεωρηθεί σκίαση; Θεωρώ πως ναι ως έξης. Για παράδειγμα, λαμαρίνα διάτρητη με αέρα 30% σημαίνει πως έχω 70% λαμαρίνα κι άρα σκίαση. Πως το βάζουμε στο ΠΕΑ; Δύο τρόποι. ένας θεωρώντας το 70% του τζαμιού με σκίαση και το άλλο 30% χωρίς και ο άλλος τρόπος παίζοντας με τους συντελεστές. Θεωρώ τον 1ο καλύτερο. Τι λέτε;
  22. Η λύση είναι μόνο μια. Πρόσβαση στο XML με δυνατότητα να το στείλεις ξανά πίσω μόνο με αλλαγή των σεναρίων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.