-
Περιεχόμενα
583 -
Εντάχθηκε
-
Τελευταία επίσκεψη
-
Days Won
4
Τύπος περιεχομένου
Profiles
Φόρουμ
Downloads
Gallery
Ειδήσεις
Media Demo
Αγγελίες
Store
Everything posted by banskoboy
-
Ερώτηση, υπάρχουν καπου μαζεμένες διάφορες περιπτώσεις αυθαιρέτων χώρων και πως αντιμετοπίζονται; Παραδείγματα: 1) Κλειστός χωρος στάθμευσης που εγινε χώρος διαμερίσματος>υπέρβαση Σ.Δ Κύριων χώρων 2) Ημιυπαίθριος χώρος που εγινε δωμάτιο>Υπέρβαση ΣΔ Κύριων χώρων 3) Πέργολα εκτός κάλυψης που έγινε δωμάτιο>Υπέρβαση ΣΔ Κύριων χώρων και Υπέρβαση καλυψης και υπέρβαση όγκου. 4) Υπόγειο εκτος κάλυψης που έγινε δωματιο με πρόσβαση απο μέσα> Υπέρβαση Βοηθητικών χώρων και Υπερβαση καλυψης και όγκου, (με συντελεστη 0.3) 5) Υπόγειο εκτος κάλυψης που έγινε δωματιο με πρόσβαση απο εξω> Υπέρβαση Βοηθητικών χώρων και Υπερβαση καλυψης και όγκου, (με συντελεστη 0.5)
-
Καλημέρα συναδελφοι. Εχω την εξής περίπτωση και θελω τα φωτα σας. Σε πολυκατοικία, υπαρχουν δυο οροφοδιαμερισματα 1ος-2ος ενω ο 3ος και ο 4ος ειναι μεζονετα με εσωτερικό κλιμακοστάσιο (πλατος 1.20). Ο ανελκυστήρας τερματίζει στον 3ο, οπου είναι και η εισοδος της μεζονετας. Ο πελάτης θέλει να δισχωρισει τον 3ο και τον 4ο. Δηλαδη, η εισοδος του 4ου οροφου να γίνεται απο τον 3ο, με ενα μικρό χωλλ και μετα να ανεβαινει με την σκαλα στον 4ο. Ο ανελκυστηρας θα τερματιζει στον 3ο (καμια αλλαγή). Οικονομικά και τεχνικα δεν υπαρχει περιπτωση να φτασει ο ανελκυστήρας στον 4ο. Πιστευεται οτι ειναι εφικτό απο πλευρας αδειοδοτησης? Βλεπεται κάποιο προβλημα με τον ΝΟΚ ή τον κτιριοδομικό? Μπορεί να γίνει με αδεια μικρής κλιμακας? Ευχαριστω!
-
επικουρική σύνταξη Επικουρική σύνταξη εν έτει 2025
banskoboy replied to ΛΙΑΚΟΣΛΙΑΚΟΣ's θέμα in Ασφαλιστικά
απο ΑΙ: τι ειναι η 'ραντα΄ στον υπολογισμο συνταξεων Η «ράντα» στον υπολογισμό συντάξεων είναι ένας αναλογιστικός συντελεστής που χρησιμοποιείται για να μετατρέψει το συνολικό ποσό εισφορών που έχει συγκεντρώσει ένας ασφαλισμένος σε ισόβια περιοδική σύνταξη (π.χ. μηνιαία επικουρική σύνταξη).[1][2][3] Τι εκφράζει η ράντα Η ράντα (ή «ράντα επιβίωσης») εκφράζει την παρούσα αξία των μελλοντικών πληρωμών σύνταξης για κάποιον ασφαλισμένο, με βάση: · την ηλικία συνταξιοδότησης, · το φύλο, · το είδος της σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου), · και τα αναλογιστικά δεδομένα επιβίωσης που παρέχει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή.[2][1] Πώς χρησιμοποιείται Στο σύστημα νοητής κεφαλαιοποίησης (NDC), που ισχύει για τους ασφαλισμένους του e‑ΕΦΚΑ από 1/1/2014, η επικουρική σύνταξη υπολογίζεται ως εξής: Το αποτέλεσμα διαιρείται δια 12 για να προκύψει το ποσό της μηνιαίας σύνταξης.[3] Παράδειγμα Αν ένας ασφαλισμένος έχει συγκεντρώσει 5.000 € εισφορές και η ράντα (με βάση ηλικία, φύλο κ.λπ.) είναι 19,46600, τότε: δηλ. αυτό είναι το μηνιαίο ποσό του δεύτερου τμήματος της επικουρικής του σύνταξης.[3] Συνοπτικά Όρος Ερμηνεία Καθορίζεται από Ράντα Συντελεστής μετατροπής κεφαλαίου εισφορών σε περιοδική σύνταξη Εθνική Αναλογιστική Αρχή[4] Εξαρτάται από Ηλικία, φύλο, κατηγορία σύνταξης Ναι Χρήση Υπολογισμός επικουρικής και επικουρικών παροχών Ναι Με απλά λόγια, η ράντα προσδιορίζει πόση σύνταξη “αγοράζουν” οι εισφορές ενός ασφαλισμένου, ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής και τα τεχνικά στοιχεία του ασφαλιστικού συστήματος.[4][1][2][3] ⁂ 1. https://dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/ya 23123.htm 2. https://ypergasias.gov.gr/koinoniki-asfalisi/syntaxeis/epikouriki-syntaxi/ 3. https://www.e-efka.gov.gr/el/sychnes-eroteseis/syntaxeis/aponomes-kai-pleromes-epikoyrikon-syntaxeon-kai-ephapax-parochon/misthotoi-me-misthotoi-idiotikos-tomeas/aponome-epikoyrikes-syntaxes 4. https://www.eaa.gr/images/attachments/rantes-gia-ypologismo-2024-2026.pdf 5. https://sintaxi.isotita.gr/?page_id=171 6. https://www.eaa.gr/μελέτες-στατιστικά/κοινωνική-ασφάλιση/τεχνικές-βάσεις-λοιπά-τεχνικά-θέματα 7. https://www.oenet.gr/media/k2/attachments/pinakes_rantes.pdf 8. https://genop.gr/synt/e.html 9. https://www.lawspot.gr/nomothesia/ya-23123-785/arthro-2-ypoyrgiki-apofasi-23123-785-762016-typos-ranta/ -
(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνδελφοι, μία βοήθεια γιατί με αυθαίρετα είμαι ασχετος. Έχω 3 κατοικίες (τρεις ξεχωριστοι ογκοι, όχι σε επαφη) μέσα στο ίδιο αγροτεμάχιο (εκτος σχεδίου) με άδεια και υπερβάσεις. Δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών, συνεπώς οι κατοικίες και το αγροτεμάχιο έχουν ενα ΚΑΕΚ και ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτητη. Μπορώ να κάνω μία τακτοποιηση και για τις 3 μαζί? Η συνολική επιτρεπόμενη δομηση είναι 200 τ.μ και η συνολική πραγματοποιούμενη 340 τ.μ. Αλλες υπερβασεις δεν υπαρχουν. Ευχαριστω για οποια βοηθεια.
-
Πλάτος κλιμακοστασίου και σφηνοειδείς βαθμίδες
banskoboy replied to concreate's θέμα in ΓΟΚ - Κτιριοδομικός
Ρεαλιστικά, η γραμμη ανάβασης δεν ειναι στη μέση. Ειδικά για μεγαλύτερες ηλικίες, παμε όσο γινεται προς το πλαι για ασφαλεια. -
Επισης, το ύψος μετριέται απο το Διαμορφωμένο Εδαφος, ενώ το ιδεατό απο το σημείο της ΡΓ...
-
Μεταφορά μετρητών ΔΕΔΔΗΕ σε κοινόχρηστο χώρο
banskoboy replied to ΝΙΚΑΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ's θέμα in Ηλεκτρολογικά
Το θέμα είναι τι λεει ο ΔΕΔΔΗΕ όχι τι λέει ο ηλεκτρολόγος. -
ΦΕΜ για τοπογραφικό διάγραμμα (άδεια ή συμβόλαιο)
banskoboy replied to Socrates's θέμα in Φορολογικά-Λογιστικά
Μαλλον κακώς σου τα ζητούν. Εσύ εκανες συμφωνία για σύνταξη τοπογραφικού για δομημένο οικόπεδο εκτός σχεδίου. Εκεί τελειώνει η εργασία σου. Αν έχεις κάνει συμφωνία για σύνταξη τοπογραφικού για άδεια προσθήκης πισίνας σε δομημένο οικόπεδο εκτός σχεδίου, τοτε σωστα στα ζητουν. Αρα ή εσυ δεν καταλαβες ή ο αρχιτεκτονας που στο ζηταει. -
ανέβασε ένα σκαρίφημα αν θέλεις. Γενικά πάντως, ο μηχανικός που έκανε τη μελέτη πρέπει να ερωτηθεί.
-
Αν τα αντικαταστήσει με ακριβώς ίδια σε σχήμα και χρώμα, γιατί ποιό πράγμα θέλει συναίνεση? (Ρωτω γιατι δεν ξέρω κι εγώ).
-
Αφού γλυτώσαμε απο τους φοίνικες παλι καλά....
- 2 απαντήσεις
-
- αριστοτέλους
- θεσσαλονίκη
-
(and 1 more)
Με ετικέτα:
-
Συγχαρητήρια. Δεν υπάρχει θέμα ευνοημένου ή όχι. Όλα εξαρτώνται απο τη διάθεση σου για πρόοδο, ο κόσμος αλλάζει με αυξανόμενο ρυθμό και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για συνεχή βελτίωση. Η επαγγελματική σου ζωή, ειδικά αν μείνεις μακριά απο το δημόσιο, θα σου δώσει πάρα πολλες επιλογές τις οποίες δεν μπορείς να φανταστείς καν. Κάθε πόρτα που θα ανοίγεις, θα σου αποκαλύπτει άλλες δυο απο πίσω. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις πρώτα είναι ότι η επιλογή σου (και θα μιλήσω για τους πολιτικούς μηχανικούς) δεν ειναι μονοσήμαντη. Δεν οδηγεί δηλαδή σε μία καριέρα. Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά πράγματα με τα οποία μπορείς να ασχοληθείς σαν πολιτικός μηχανικός. Απο πλευρας τομέα, γεωτεχνικά, σήραγγες, δομοστατικά, λιμενικά, συγκοινωνιακά, υδραυλικά. Σε κάθε τομέα, μπορεί να ασχοληθείς με την κατασκευή, με την επίβλεψη ή με τις μελέτες. Υπάρχουν μεγάλα έργα και μικρά έργα. Και υπάρχουν και τα πολύ μεγαλα έργα. Υπάρχουν εταιρίες που κάνεις καριέρα για όλη σου τη ζωή και υπάρχουν και δουλειές που τελειώνουν όταν τελειώνει το project. Και πολλά άλλα που δεν χωράνε εδω. Υπάρχουν άπειρες επιλογές τις οποίες θα κάνεις σιγά σιγά όσο θα γνωρίζεις το αντικείμενο κα φυσικά ΑΦΟΥ αποφοιτήσεις και μπεις στην αγορά εργασίας. Ειδικά στο εξωτερικό υπάρχουν άκομα περισσότερες επιλογές απο την Ελλάδα, όπου δυστυχώς ο πολιτικός μηχανικός κυρίως αναλώνεται σε κτιριακά, μελέτες-επιβλέψεις και σε γραφειοκρατική διεκπεραίωση.
-
Κατασκευή Πισίνας τύπου COMPACT σε Δώμα
banskoboy replied to iromich's θέμα in ΝΟΚ (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός)
@antloukidis κινητό φορτίο στο δώμα 5kPa; -
Εγώ έκατσα και σπατάλησα μια ώρα για να ετοιμάσω την δήλωση για το ακίνητο που κατοικώ (εκτος σχεδίου). Απο ότι καταλαβαίνω, πρέπει να υποδείξω στον ιδιοκτήτη (εαυτός μου) να αλλάξω τις σίτες σε όλα τα παράθυρα απο πλαστικές σε μεταλλικές, να αλλάξω την τέντα (ολοκανουργια), να κατασκευάσω περίφραξη τοιχάκι ύψους 1μ (περίπου 280 μέτρα μήκος περιμετρικα). Το κόστος και η ταλαιπωρία απλά καθιστούν τις παρεμβάσεις μη εφαρμόσιμες. Την ίδια στιγμή, ακριβως εξω απο το γήπεδο, τα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ περνανε μεσα απο τα κλαδιά των πεύκων. Εχω ειδοποιήσει τον δημο 3 φορες και φυσικα δεν εχει κανει απολυτως τιποτα. Κατεληξα στο συμπερασμα να μην κανω απολύτως τίποτα......
-
Αν θεωρήσουμε οτι το καθαρός πλάτος στο χώρο στάθμυσης είναι ακριβώς 2*2,25=4.50 μετρα. Το πλάτος του Volkswagen Scirocco ειναι 1,82 μ, οπότε ακόμα και 2 Scirocco να βάλεις μένει 4,50-2*1,82=0,86 μ.=86 εκ.μ. Αφήνοτας 15εκ εκατέρωθεν, μένουν 86-15-15=56 εκ.μ ανάμεσα για να ανοίξουν οι πορτες. Αν οι οδηγοί συνεννοηθούν να παρκάρει ο ένας με την όπισθεν και ο άλλος κανονικά, τότε και οι 2 πόρτες των οδηγών μπορούν να ανοίγουν σχετικα ευκολα.
-
Ο μηχανικός πληρώθηκε για την μελέτη και την επίβλεψη. Το κλείσιμο της πολεοδομίας, εκτός αν το είχατε συμφωνήσει απο πρίν οτι θα το κάνει αυτος, είνα κατ'αποκοπή εργασία. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνει αυτός, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να το αναθέσετε σε άλλον. Η περίπτωση να χρειάζονται τακτοποιήσεις είναι τελείως διαφορετική και είναι μία άλλη συζήτηση.
-
Εγώ με αναλογο γείτονα κάφρο, τελικά κρέμασα τη σκαλωσια και ηρέμησα.
-
Οπότε δεν μπορούμε να βγάλουμε ΕΕΔΜΚ ή απλώς πρεπει να αναφέρουμε την ύπαρξη αυθαιρεσίων στην ΕΕΔΜΚ;
-
Συνάδελφοι καλημέρα, Εκτός σχεδίου, αυθαίρεσίες κατηγορίας 5 που δεν είναι ρυθμισμένες (περιμένει να ανοιξουν...), θέλουμε να κάνουμε αλλαγή υφιστάμενης περίφραξης απο συρματόπλεγμα σε τοιχείο σκυροδέματος με deck. Θέλουμε ΕΕΔΜΚ; Απαιτείται έλεγχος αυθαιρεσιών (που δεν μπορούμε να κανουμε αφού υφίστανται αρύθμιστες); Ευχαριστώ.
-
Σύνταξη Γήρατος 950€ (για 40 χρόνια εισφορών) !!!
banskoboy replied to antloukidis's θέμα in Ασφαλιστικά
Στη ουσία του πράγματος και αν το καταλαβαίνω σωστά. Στην περίπτωση του ΔΥ η σύνταξη προκύπτει με βάση τις πραγματικές αποδοχές, ενώ στον ΕΕ με βάση τις πλασματικές αποδοχές που προκύπτουν απο την κλίμακα. Ενώ το σωστό και δίκαιο είναι να γίνεται ο υπολογισμός με βάση τις πραγματικές κρατήσεις που έχουν αποδοθεί στο σύνολο του εργασιακού βίου. Σωστα? ΥΓ. Αν καταλαβαίνω καλά δηλαδή, ενας ΔΥ που παίρνει προαγωγη 3 μηνες πριν τη συνταξη θα πληρωνεται εσαει αυτη τη διαφορα ενω δεν θα εχει πληρωσει τιποτα απολυτως. -
Γελάει και ο παρδαλό κατσίκι....εξω απο το οικόπεδο εχω πευκα μεσα απο τα οποία περναν καλώδια της ΔΕΗ. Παιρνω τον Δήμο να τα κλαδέψουν, με στέλνουν στο ΔΕΔΔΗΕ. Παίρνω στο ΔΕΔΔΗΕ με στέλνουν στο Δασαρχείο. Παίρνω στο Δασαρχείο με στέλουν στο Δήμο. Αμα τα κόψω μόνος μου το βράδυ θα με στείλουν στον εισαγγελέα.... Ολη αυτή η παρωδία έχει στηθεί απο τους δήμους και την πυροσβεστική για να επιρίψουν μελλοντικές ευθύνες τους στον απλό πολιτη. Αυτό.
- 9 απαντήσεις
-
- εγκύκλιος
- πυροπροστασία
-
(and 2 more)
Με ετικέτα:
