Μετάβαση στο περιεχόμενο

stevexatzi

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

stevexatzi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας. Υπάρχει κάποιο πρότυπο για το πόρισμα Ενεργειακού για ΠΕΑ σε ριζικά ανακαισμένο κτίριο στο οποίο εφαρμόστηκε ο ΚΕΝΑΚ? Το link του συνάδελφου Αριστείδη δεν υπάρχει πλέον. Επίσης, για το κτίριο αυτό για το οποίο εκδόθηκαν 5 ΠΕΑ (ένα για κάθε Ο.Ι) πρέπει να εκδοθεί και ένα ΠΕΑ για όλο το κτίριο? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. Καλησπερα συνάδελφοι. Καλούμαι να εκδόσω βεβαίωση για πώληση διαμερίσματος σε διατηρητεό κτήριο του 1929. Δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες στο διαμέρισμα. Στο σύστημα επιλέγω την κατηγόρία "Διατηρητέο κτήριο" και όταν πάω να κάνω τελική υποβολή μου βγάζει το μήνυμα: Η δήλωση δεν πληροί τα παρακάτω κριτήρια: Για την προώθηση της δήλωσης, απαιτείται να επισυναφθεί στα «Αρχεία» η έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής και να υποβληθεί σχετικό αίτημα - Γνωρίζει κανείς την διαδικασία και τί απαιτείται ακριβώς ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Σ'ευχαριστώ πολύ, έστω και καθυστερημένα, για την απάντηση φίλε μου.. Όταν λες όμως συνάθροισης κοινού? Γιατί δεν το βρίσκω στις υπό επιλογή κατηγορίες στο buildingcert? Καταλαβαίνω κάτι λάθος?
  4. Καλησπέρα σας συνάδελφοι. Μια ίσως χαζή απορία..Καλούμαι να εκδόσω ΠΕΑ για κατάστημα ισόγειο το οποίο λειτουργεί ως "μπουγατσατζίδικο- αναψυκτήριο" - έτσι γράφει στην απόδειξη και έτσι το δηλώνει ο ενοικιαστής. Σε ποιά κατηγορία κτηρίου θα τα εντάσσατε?? Δεν θεωρώ σωστό ο΄θτε το καφενείο, ούτε το ζαχαροπλαστείο σίγουρα.. Πάω με το γενικό "Καταστήματα"? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Πραγματικά είναι σχεδόν αστεία η σημερινή εικόνα (με την καλή έννοια) σε σχέση με το χάος που επικρατούσε για τις Περιφέρειες της 1ης εβδομάδας. Σαν να μιλάμε για άλλη διαδικασία, για άλλο κόσμο.. Χωρίς καμία δόση γκρίνιας απλά διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά ότι οι έννοιες της ισότητας, της ίσης αντιμετώπισης, της ισονομίας κτλ είναι πολύ σχετικές όταν έχεις να κάνεις με ανίκανο κράτος. Το οποίο ευχαριστεί τους συμμετέχοντες στην 1η εβδομάδα για την υπομονή τους απέναντι στα ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που παρουσιάστηκαν... Ας ελπίσουμε να μπορέσουν(με) οι εδώ πάνω (Β. Ελλάδα) να καταθέσουμε επιπλέον αιτήσεις...(αν και δύσκολο). Καλή συνέχεια σε όλους.
  6. Σε σταματούσε συνάδελφε. Έβγαζε μήνυμα ότι η κατοικία είναι ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ και δεν σε άφηνε να προχωρήσεις.
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, δεν νομίζω ότι έπρεπε να ανοίξω νέο θέμα καθώς η περίπτωση μου είναι παρόμοια με του jKyriako. Υπόγειος χώρος με ράμπα χαρακτηρισμένος από την ο.α. του 1978 ως "σταθμός αυτοκινήτων" θα νοικιαστεί και θα λειτουργήσει σαν "πλυντήριο αυτοκινήτων". Συνάδελφος ενημέρωσε την πελάτισσα μου ότι απαιτείται αλλαγή χρήσης και μάλιστα μόνο για το 200 από τα 400 μέτρα του υπογείου (110τ.μ. +90 τ.μ. η ράμπα) καθώς τα υπόλοιπα θα τα χρησιμοποιήσει σαν βοηθητικούς χώρους-αποθήκες. Καταρχήν δεν είμαι σίγουρος αν είναι υποχρεωτική η αλλαγή χρήσης. Επίσης αν γίνει η διαδικασία μέσω του Ν.4178/13 και με την λογική ότι το υπόγειο αποτελεί αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία μπορώ να κάνω αλλαγή χρήσης μόνο για τα 200μ ? Αυτό που αναφέρει ο nik και η danaikaterina για αναλυτικό ισχύει και στην περίπτωση αυτή? Τέλος η αλλαγή χρήσης μέσω του 4178 γίνεται και πάμε προς έκδοση αδείας ή όχι? Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα κι εσάς..Περιμένω οποιαδήποτε απάντηση και φυσικά ερώτηση προκειμένου να διευκρινίσω καλύτερα κάποια δεδομένα για την περίπτωση αυτή. Ευχαριστώ πολύ
  8. Αγαπητοί συνάδελφοι, γνωρίζω ότι ίσως η ερώτηση μου είναι αυθαίρετη και προσεγγιστική αλλά για την πόλη της Κοζάνης ποιά είναι μια σύνηθης Ισχύς συστήματος θέρμανσης με τηλεθέρμανση για ένα φυσιολογικό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης? Ποιές οι τιμές σε β.α. και COP? προφανώς ρωτάω για μια τάξη μεγέθους. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  9. Αγαπητοί συνάδελφοι, έχω μία περίπτωση για οικόπεδο εκτός σχεδίου με ο.α. του 1964 εμβαδού 5250τ.μ. Στο στέλεχος αναφέρει σαν % κάλυψης το 20% και στα στοιχεία στο πίσω μέρος του στελέχους αναφέρει ότι κατασκευάστηκαν (και στην πραγματικότητα έτσι είναι) 16 διώροφες κατοικίες των 130τ.μ.. Αυτό σημαίνει δόμηση 16*130τ.μ.=2080τ.μ. ήτοι δόμηση 2080/5250= 0,4. Απ'όσο γνωρίζω για τα εκτός σχεδίου ίσχυε ότι κάλυψη=δόμηση. Εδώ η δόμηση είναι διπλάσια της κάλυψης.Προφανώς κάτι μου ξεφεύγει. Μήπως κάποιος γνωρίζει τί ίσχυε τότε και/ή που μπορώ να το ψάξω; Ευχαριστώ πολύ
  10. Αγαπητοί συνάδελφοι, διάβασα με προσοχή τα posts που αφορούν στο θέμα της οικογενειακής στέγης και δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κάποια απάντηση για το θέμα που με απασχολεί. Παραθέτω τα δεδομένα όσο πιο σύντομα μπορώ: Ο πατέρας της οικογένειας έβγαλε οικ. άδεια για οικογενειακή στέγη το '89 και δήλωσε έξι (6) προστατευόμενα μέλη (γονείς-ο ίδιος με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους).Άρα είχε δικαίωμα δόμησης 180τ.μ. Όμως η άδεια που έβγαλε ήταν για έναν όροφο με πρόβλεψη για 2ο και έχτισε τα 113,60τ.μ. Ήτοι υπόλοιπο 66,40τ.μ. Σήμερα, ο υιός θέλει να εκτελέσει την προσθήκη καθ'ύψος και μάλιστα έχοντας ένα παιδί του είπε ένας συνάδελφος ότι δικαιούται άλλα 30τ.μ. Σε ερώτηση μου στην Πολεοδομία Α μου είπαν ότι χτίζω 66,40+30τ.μ.=96,40τ.μ. Στην Πολεοδομία Β μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι καν να χτίσω τα υπόλοιπα 66,40τ.μ. γιατί ο υιός έχει πάψει να είναι προστατευόμενο μέλος. Σ'αυτήν την περίπτωση ο πατέρας δεν μπορεί να εξαντλήσει τουλάχιστον τα μέτρα που δικαιούται από τότε? Η νέα αίτηση για άδεια δόμησης θα γίνει από τον πατέρα ή από τον υιό? Είναι λίγο μπέρδεμα η περίπτωση και πραγματικά θα με βοηθούσαν πολύ οι απόψεις σας. Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.