Μετάβαση στο περιεχόμενο

Enigmatic

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Enigmatic

  1. @Κατερίνα Κωνσταντίνου @Faethon11 
    Η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΕΕ συνεχίζεται απρόσκοπτα όσο παραμένεις μέλος του, ανεξαρτήτως διακοπής εργασιών στην εφορία.


    @antloukidis 
    Ως ομότιμο μέλος του ΤΕΕ δεν μπορείς να ασκείς το επάγγελμα του μηχανικού.
    Αφού δεν έχεις —πλέον— την ιδιότητα του τακτικού μέλους, δεν μπορείς να υπογράφεις και να σφραγίζεις όσα αναφέρεις.

  2. @Κατερίνα Κωνσταντίνου 

    Δικαίωμα υπογραφής έχεις λόγω της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.
    Μετά τη διακοπή εργασιών στη ΔΟΥ σταματάς να πληρώνεις εισφορές μη μισθωτών ΕΦΚΑ.
    Συνεχίζεις να υπογράφεις και να σφραγίζεις, καθώς αυτά τα δικαιώματα δεν επηρεάζονται από τη σχέση σου με την εφορία.
    Εάν δεν υπάρχουν εκκρεμότητες όπως έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων, υποβολή δήλωσης ΦΕΜ και οτιδήποτε σχετικό με την εφορία, μπορείς να πραγματοποιήσεις αυτό που επιθυμείς.

    • Like 1
  3. Η απορρέουσα υποχρέωση δεν είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση μόνο, αλλά η ηλεκτρονική τιμολόγηση για συμβάσεις Δημοσίου.
    Απαντώντας στην απορία του συναδέλφου alej: μέσω του timologio της ΑΑΔΕ εκδίδονται ψηφιακά παραστατικά, όμως η εφαρμογή δεν πληροί τις απαιτήσεις της ΚΥΑ.
    Ακροθιγώς αναφέρω ότι η έκδοση ψηφιακών παραστατικών για συναλλαγές του ιδιωτικού τομέα ακολουθεί διαφορετικό πρότυπο από την ηλεκτρονική τιμολόγηση προς το Δημόσιο.
    Στη λίστα που παρέθεσε ο αγαπητός μας Διαχειριστής περιλαμβάνονται οι πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης για τον ιδιωτικό τομέα, και όχι για τις συμβάσεις Δημοσίου.
    Η λίστα των παρόχων για τις συναλλαγές με το Δημόσιο είναι αυτή που παραπέμπει ο σύνδεσμος στην εναρκτήρια δημοσίευση του θέματος.
    Επομένως, Αλέξη, είναι απαραίτητο να απευθυνθείς σε μία εκ των εταιρειών–παρόχων, εκτός εάν η σύμβασή σου εμπίπτει σε κάποια από τις εξαιρούμενες κατηγορίες που αναφέρονται στο άρθρο 2 της ΚΥΑ.
    Πρόσεξε ότι όταν έχεις πάροχο, η έκδοση και διαβίβαση όλων των παραστατικών συναλλαγών χονδρικής, δηλαδή των τιμολογίων προς επιχειρήσεις ή επαγγελματίες, γίνεται υποχρεωτικά μέσω αυτού.

    • Upvote 2
  4. @Irini 

    Για να υπαχθεί στη ρύθμιση μια αυθαίρετη κατασκευή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός, και όχι μόνο ένα τμήμα αυτού, πριν από τις 28.7.2011.

  5. @Lorenzo 

    Εάν το αυθαίρετο κτίσμα είναι αποθήκη, μπορεί να ενταχθεί στην Κατηγορία 3 ως αποθήκη μέγιστης επιφάνειας 15 τ.μ. και μέσου ύψους έως 2,50 μέτρα.
    Αλλιώς, το πρόστιμο υπολογίζεται κατά τα γνωστά.

  6. @mikegad 

    Πολύ σημαντική πληροφορία, συνάδελφε, καθώς ανατρέπει την καθιερωμένη πρακτική πολλών επαγγελματιών.
    Μήπως γνωρίζεις από πότε ξεκίνησαν τα παραστατικά να εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικά;

  7. @Roukat

    Στο άρθρο 5 της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507/2018, αναφέρεται ότι:

    Σε περίπτωση που η μελέτη Στατικής Επάρκειας εκπονηθεί και υποβληθεί μετά την προώθηση της δήλωσης σε Υπαγωγή, ο μηχανικός υποβάλει ηλεκτρονικό αίτημα στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ ώστε να επιλεγεί το πεδίο «Υποβολή Μελέτης Στατικής Επάρκειας», να υπολογιστεί το πρόστιμο με την προβλεπόμενη έκπτωση και να αναπροσαρμοστούν οι ανεξόφλητες δόσεις. Τυχόν υπερβάλλοντα ποσά προστίμου δεν επιστρέφονται.

    • Like 1
    • Upvote 1
  8. @nikolaras

    Θα γίνει μία δήλωση και o αριθμός των παραβάσεων θα προκύψει από το πηλίκο του συνολικού προϋπολογισμού δια του ποσού των 15.000 ευρώ (προφανώς, μία παράβαση).
    Είτε πας με κατηγορία 3 (υπέρβαση έως 20%) είτε με αναλυτικό, το πρόστιμο είναι 250 ευρώ.

    • Like 1
    • Upvote 2
  9. @panosges

    Δεν ασχολούμαι ούτε με προσωρινές διαφορές ούτε με λογιστική και φορολογική βάση. Αυτά αφορούν ποσά άλλης τάξης μεγέθους από το μικρό εισόδημα ενός μηχανικού.

    Φυσικά συμβουλεύτηκα τον λογιστή μου, όμως επειδή δεν είμαι εγώ λογιστής δεν προτρέπω κανέναν να πράξει το ίδιο. 

    • Like 2
    • Upvote 2
  10. Καλή ιδέα ότι επηρεάζεται ενδεχομένως ο φέρων οργανισμός. Υποθέτω ότι σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί τεχνική έκθεση μηχανικού που να τεκμηριώνει αυτόν τον ισχυρισμό. Λες να πάει μηχανικός της πολεοδομίας για αυτοψία; Δύσκολο το βλέπω.

  11. @freebluedolphin

    Σε καταλαβαίνω 100%. Τεράστιο πρόβλημα αυτό που περιγράφεις. Θεωρητικά μπορεί να γίνει καταγγελία στο υγειονομικό. Μπορείς να απευθυνθείς στο δήμο και στην περιφέρεια. Πρακτικά, δύσκολα θα γίνει κάτι. Η μόνη λύση κατά τη γνώμη μου, είναι να απευθυνθείς σε κατάλληλο δικηγόρο.

    Η προσέγγιση τύπου “αυτό με ενοχλεί και πρέπει να σταματήσει”, συνήθως αντιμετωπίζεται αρνητικά από τον άλλο. Καλύτερα να προσπαθήσεις να μάθεις τι είδους εργασίες κάνει στο διαμέρισμά του μήπως μπορεί να βρεθεί κάποια λύση μείωσης του θορύβου.

  12. Δεν είμαι δικηγόρος αλλά υπεύθυνη δήλωση ότι παρανομείς και αναλαμβάνεις τις συνέπειες της παρανομίας (πως τις αναλαμβάνεις δηλαδή?) δεν υπάρχει .

    Είναι λογικότατη η ερώτηση του Manolis gon και η απάντηση προφανέστατη : κανένας .

     

    Πάντως ilias δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να σου φέρνουνε τσιγάρα στη φυλακή (χα χα !! ) . Απλά στον οριστικό υπολογισμό προστίμου θα δηλωθούν και θα πληρωθούν όλες οι αυθαιρεσίες .

     

    @diosifides

    ΟΧΙ σαν της 28ης Οκτωβρίου

  13. @mooz

    Στις μελέτες με τους σύγχρονους κανονισμούς φορτίζουμε το άκρο των προβόλων εξωστών με γραμμικό φορτίο (παίζει το ρόλο του στηθαίου) που επιβαρύνει σημαντικά το μπαλκόνι κυρίως λόγω της ροπης . Οι γλάστρες που τοποθετούνται κατά μήκος της άκρης είναι περίπου τέτοιο φορτίο (όχι ακριβώς) . Γενικά ο εξώστης όπως και όλα τα δομικά στοιχεία σχεδιάζονται με μεγαλύτερα φορτία από αυτά που δέχονται . Με λίγα λόγια αν βάλουμε κάποιο φορτίο παραπάνω σε ένα μπαλκόνι δε παει να πει ότι θα πέσει . Μην ξεχνάς την αρκετά μεγάλη τιμή του κινητού . Ξαναδές τις τιμές του προηγουμενου post μου . Ειδικά με τους εξώστες όμως τα περιθώρια δεν είναι μεγάλα . Εχουμε την μικρότερη ανοχή - περιθώριο ασφάλειας για επιπλέον φόρτιση απο όλα τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία μιας οικοδομής . Στην περίπτωση σου μην ξεχνάς ότι μιλάμε για οικοδομή 30 χρόνων

  14. Υποθέτω: Το φορτίο που αναφέρεις είναι περίπου 1,8 kN/m2, το μονιμο που λαμβάνεται (με τα σημερινά δεδομένα) για τα μπαλκόνια είναι 1 ή 1,5 kN/m2 και το κινητό 5. Σωστά ?

    Στη θέση σου δε θα φόρτιζα το μπαλκόνι με αυτό το φορτίο

  15.  

    Τραγούδι με νόημα από τους Λουδίας Θεσσαλονίκης.

     

    Το ρουφιάνεμα είναι ταλέντο, ή το 'χεις ή δεν το 'χεις

    Ρουφιάνος μια ζωή, τη μαγιά τη χαλάει και βρίζει τη διεύθυνση πως τα οικονομάει

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.