Jump to content

Overseer

Members
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Overseer

 1. @dib Δεν αφορά εμάς η παράταση, απλώς μέχρι το τέλος του έτους δεν θα επιβληθούν πρόστιμα σε περίπτωση λάθους ή μη διαβίβασης των εσόδων.
 2. @pirsogiannis Οι παρακάτω σύνδεσμοι αφορούν τον καθορισμό αρχικής κορυφής polyline. Στην πρώτη ιστοσελίδα περιλαμβάνεται και γραφική επίδειξη της εντολής που εισάγεται μέσω του lisp file. AutoLISP: ReOrder Polyline Origin To change the start point of a closed polyline
 3. @NTIN Σωστά, μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία 4 καθώς η διάταξη ισχύει ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης.
 4. @Roy_Hobbs To RF δεν θα αλλάξει, θα είναι το ίδιο με πέρσι.
 5. @voodoochile Στο σχέδιο θα γράψεις 6Φ16/μ. Δεν υπάρχει (πρακτικά) τοποθέτηση οπλισμού ανά 16εκ.
 6. @klouvman Στις διατάξεις του ΚΦΕ περί παρακράτησης, που έχουν παρατεθεί πιο πάνω, προβλέπεται ότι "κατ’ εξαίρεση, για τις αμοιβές που εισπράττονται από εργολήπτες κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων ο συντελεστής είναι τρία τοις εκατό (3%)". Η ανακαίνιση εμπίπτει στην έννοια του τεχνικού έργου.
 7. Συνάδελφε, ο νόμος στον οποίο αναφερόμαστε είναι το ΠΔ 99/2018.
 8. Συνάδελφε, φυσικά και δεν είναι καλές τέχνες. Προσωπικώς διαφωνώ ριζικά με αυτή την άποψη. Σου απάντησα για τη νομοθεσία. Αναφέρει ότι υπάρχουν απλές αρχιτεκτονικές εργασίες αλλά δεν διευκρινίζει ποιες είναι αυτές.
 9. Η αλλαγή διαρρυθμίσεων είτε γίνει στο ισόγειο διωρόφου είτε στο ισόγειο τριωρόφου, τι διαφορά έχει; Ο νόμος δίνει την δυνατότητα υπογραφής για ανέγερση κτιρίου ύψους 2 ορόφων (σωστά ή όχι είναι άλλο ζήτημα) και κάνει λόγο για απλές αρχιτεκτονικές εργασίες χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι αυτές. Προφανώς οι διαρρυθμίσεις και η (μικρής έκτασης) επέκταση του ισογείου είναι πιο απλές εργασίες από την ανέγερση διωρόφου.
 10. Συνάδελφε, με τον όρο "αρχιτεκτονικά" ή "αρχιτεκτονική μελέτη" ενός κτιρίου εννοούμε τη μελέτη για την ανέγερσή του και όχι την αλλαγή διαρρυθμίσεων ή την επέκταση ισογείου. Αυτά μπορεί να τα υπογράψει και ας είναι το κτίριο τριώροφο. Οπότε στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό.
 11. @cendroid Οι διατάξεις για τα δικαιώματα υπογραφής αρχιτεκτονικών από τοπογράφους είναι αυτές που παρέθεσες στην πρώτη σου δημοσίευση. Δεν προκύπτει δυνατότητα υπογραφής για κτίριο με τρεις υπέργειους ορόφους. Θα έβρισκα τα σχέδια των μελετών γιατί εκεί μπορεί να υπάρχει υπογραφή πολιτικού ή αρχιτέκτονα μαζί με του τοπογράφου. Ο μόνος μηχανικός που αναφέρεται στο έντυπο της άδειας είναι ο τοπογράφος; Μου φαίνεται σχεδόν αδύνατον να έχει εκδοθεί άδεια και η ΥΔΟΜ να παρέβλεψε ποιος υπέγραψε τις μελέτες.
 12. Θοδωρή οι εποχές μπορεί να είναι δύσκολες όμως δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό. Πίστεψέ με, δεν είναι απλώς το πιο ορθό αλλά το μόνο ορθό.
 13. @Θοδωρης10000 Η κατεδάφιση είναι ιδιαιτέρως σημαντική εργασία για την οποία είναι απαραίτητη η επίβλεψη μηχανικού. Δεν θα σχολιάσω αυτά που φαίνονται στην εικόνα. Ποια είναι η ερώτηση;
 14. Συνάδελφε η πρώτη μου δημοσίευση στο παρόν θέμα ήταν: "Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη στατική επάρκεια του κτίσματος από τέσσερις τρύπες διαμέτρου ενός εκατοστού. ". Φυσικά και δεν προέτρεψα κανέναν να τρυπήσει τίποτα. Όλοι μπορούν να διαβάσουν τα προηγούμενα γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος να λέμε τα ίδια. Αν θέλεις να αναφερθείς σε κάτι που έχω πει, κάνε μου τη χάρη να μην αλλάζεις τα γραφόμενά μου.
 15. Συνάδελφε είπα ξεκάθαρα ότι δεν συμβουλεύω κανέναν να τρυπήσει πουθενά, ούτε καν σε τοίχο. Όλα όσα γράφεις έχουν να κάνουν με διαδικασία στην οποία δεν αναφέρθηκα ποτέ. Θα μου επιτρέψεις για οτιδήποτε άλλο να σου απαντήσω με προσωπικό μήνυμα για να μην επιβαρύνουμε το θέμα.
 16. Συνάδελφε Arche η απάντηση για το βάθος έχει δοθεί. Μιλάμε για λίγα εκατοστά. Δηλαδή θα καρφωθεί μια πρόκα για να μιλάμε απλά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μου μιλάς στον πληθυντικό. Συνάδελφε lamlos σημειώνω και για εσένα το μικρό βάθος.
 17. Συνάδελφε tetris οι παραπομπές σου δεν έχουν σχέση με το υπό εξέταση ζήτημα. Όπως μπορείς να δεις σε όλες τις δημοσιεύσεις μου στο θέμα δεν συμβουλεύω κανέναν να τρυπήσει πουθενά, ούτε καν σε τοίχο. Η σαφέστατη θέση μου είναι ότι η έμπηξη (και όχι τοποθέτηση, όπως λανθασμένα έγραψα εχθές) τεσσάρων μεταλλικών στοιχείων διαμέτρου δέκα χιλιοστών και μήκους ολίγων εκατοστών σε ένα στύλο δεν δημιουργεί πρόβλημα στατικής επάρκειας. Τίποτα άλλο. Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς με αυτό. Αν θεωρείς ότι υπάρχει νομικό κώλυμα, πολύ ευχαρίστως να μελετήσω αυτά που θα γράψει ένας ικανός και έμπειρος συνάδελφος όπως εσύ. Μάλλον πρόκειται περί παρεξήγησης διότι ο συνάδελφος Didonis φαίνεται να διαφωνεί με την πρώτη δημοσίευσή μου ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνει το περιεχόμενό της γράφοντας ότι “φυσικά δεν τίθεται ζήτημα στατικής επάρκειας του φορέα”. Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον συνάδελφο Didonis για τον άκομψο χαρακτηρισμό τμήματος των γραφομένων του ως πλήρως αβάσιμα.
 18. Τα περί μακροζωίας και υγείας της κολώνας είναι πλήρως αβάσιμα. Αναφέρομαι στην ουσία του σχολιασμού και όχι στη λέξη υγεία. Φυσικά και δεν συνιστά επέμβαση στο φέροντα οργανισμό η τοποθέτηση πρόκας (ή παρόμοιου μεταλλικού στοιχείου) σε στύλο. Όπως δεν έχει την παραμικρή μακροπρόθεσμη επίπτωση στην επάρκεια του φορέα. Συνάδελφε Didonis, τρέφω απεριόριστο σεβασμό στην ιδιαιτέρως αξιόλογη διαδικτυακή παρουσία σου με τις πολυάριθμες δημοσιεύσεις που υποδηλώνουν τον πλούτο των γνώσεών σου. Ελπίζω, ειλικρινά, να μην παρερμηνεύσεις όσα έγραψα.
 19. Άλλο βεβαίωση άλλο δήλωση. Αυτό που γράφεις για τις οριζόντιες ιδιοκτησίες αναφέρεται στις βεβαιώσεις.
 20. Όπως προανέφερα Manos L. οι τοίχοι είναι στοιχεία πλήρωσης για τα κτίσματα με σκελετό οπλισμένου σκυροδέματος. Με απλά λόγια, γεμίζουν το σύστημα κολώνες - δοκάρια. Αντοχή φυσικά έχουν, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω σε ποια κατάσταση βρίσκονται ή πόσο προσεκτικά κατασκευάστηκαν.
 21. Είναι μεγάλο το βάρος για τον τοίχο. Συμπληρώνω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι αναφέρομαι σε τοίχο πλήρωσης που δεν προορίζεται να φέρει βάρη.
 22. Συνάδελφε θεωρείς ότι υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί ο φέρων οργανισμός από την τοποθέτηση τεσσάρων μεταλλικών στοιχείων διαμέτρου δέκα χιλιοστών και μήκους ολίγων εκατοστών σε ένα στύλο; Ούτε κατά διάνοια δεν αμφισβητώ τις γνώσεις και την εμπειρία σου, στοιχεία που διακρίνει και ο πλέον αδαής στα κείμενα των δημοσιεύσεών σου, αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.