Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsol1925

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tsol1925

  1. Ακριβώς όπως τα είπες καταχώρησα.. Σαφώς και έκανα περιγραφή στα σχόλια με τις διευθύνσεις των τριών οικοδομών. Συμφωνούμε στο ότι "κάθε ταυτότητα που αφορά οριζόντια ιδιοκτησία οποιουδήποτε κτιρίου, πατάει πάνω στο ενιαίο οικόπεδο που έχουν ανεγερθεί τρία κτίρια". Το θέμα είναι με ποια διεύθυνση θα είναι το οικόπεδο?? Εγώ να δεις έκπληξη που πήρα με όταν παρελαβα τη σύσταση και αφορούσε 3 κτίρια. Σαν τόμος της Πάπυρος larousse είναι...
  2. Δεν έχει γίνει σύσταση καθέτου στο οικόπεδο, μόνο ΣΟΙ. Το ΚΑΕΚ του οικοπέδου είναι ένα και για τις τρεις πολυκατοικίες. Το ερώτημα είναι ποια από τις τρεις διευθύνσεις βάζω??
  3. Καλησπέρα, έχω περίπτωση οικοπέδου το οποίο έχει τρία κτίρια με διαφορετικές άδειες για το καθένα και πρόσωπο σε τρεις δρόμους. Η ΗΤΚ γίνεται για μια οριζόντια ιδιοκτησία. Ως διεύθυνση οικοπέδου καταχωρώ της πολυκατοικίας που ανήκει η εξεταζόμενη ιδιοκτησία? Όταν ένας συνάδελφος θέλει να εκδώσει ΗΤΚ για μια άλλη πολυκατοικία σαν διεύθυνση οικοπέδου θα φαίνεται της πολυκατοικίας που καταχώρησα εγω?
  4. Καλησπέρα σας, έχω οριστικό παραχωρητήριο του 1962 από το Υπουργείο Κοινων. Πρόνοιας και πιο συγκεκριμένα από την Διεύθυνση Αποκατάστασης Προσφύγων. Στο παραχωρητήριο αναφέρεται ότι τα σχέδια σφραγίστηκαν από την Υπηρεσία Οικισμού του Υπουργείου Δημοσίων Έργων και κατατέθηκαν στο Υπουργείο Κοινων. Πρόνοιας. Το ερώτημα είναι αν μπορώ να υπαχθώ στις διατάξει του αρ. 115?? Αν πρόκειται δηλαδή για εργατικές κατοικίες υπό την έννοια που αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο. Κατά την άποψη μου νομίζω ότι μπορώ να υπαχθώ αλλά έχω και τους ενδοιασμούς μου. Παρακαλώ κάποιον συνάδελφο για τα φώτα του.
  5. Όταν κάνεις υποβολή (από επεξεργασία σε αρχική υποβολή) και έχεις επιλέξει την κατηγορία 115γ σου βγάζει το πρόστιμο ως παράβολο, όπως ορίζει η νομοθεσία, για εφαπαξ πληρωμή. Με το κουμπί "υπολογισμός προστίμου' δεν βγάζει πρόστιμο διότι πρόκειται για παράβολο.
  6. Σε δήλωση με αυθαιρεσίες λοιπής παράβασης (κατασκευή εξώστη) και διαφορετικής διαμερισμάτωσης (συνένωση δυο ιδιοκτησιών) δεν απαιτήθηκε υποβολή αρχείου κάτοψης από το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ. Έχω την υποχρέωση να συντάξω σχέδιο?
  7. Κατόπιν της επικοινωνίας μου με το ΤΕΕ επειδή η δήλωση προέρχεται από μεταφορά του ν.4014/11 δεν μπορεί να εφαρμοστεί η εφάπαξ καταβολή του υπολοιπόμενου προστίμου διότι λειτουργεί μόνο σε συνάρτηση με την έκπτωση του 20% βάσει του άρθρο 4 της ΥΑ 2254/2013 παρ. 11 και 12. Άρα ο αυθαιρετούχος αναγκάστηκε να πληρώσει μια μια τις δόσεις.
  8. Αυθαιρετούχος που πληρώνει δόσεις των 50€ θέλει να εξοφλήσει πλήρως το πρόστιμο με εφάπαξ καταβολή. Υπάρχει δυνατότητα να βγάλω το υπόλοιπο πρόστιμο με μια εντολή πληρωμής?
  9. Λογικά σύμωνα με τον ν. 4393/16 ΦΕΚ 106Α'/06-06-2016 αρ. 2 παρ. 14 (σελ. 6733) καταργούνται οι εισφορές προς το ΤΣΜΕΔΕ & το ΕΜΠ.
  10. Καλησπέρα, τελικά το ΤΣΜΕΔΕ ΕΜΠ καταργήθηκε και αν όχι τότε μπορεί να καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί για τη συμφωνηθείσα αμοιβή;
  11. Περιγράφεται στη σύσταση και έχει κανονικά χιλιοστά επί του οικοπέδου. Θα είναι όμως χώρος κύριας χρήσης με ύψος 2,20 μ.? Να φτιάξω επιπλέον Φ.Κ. κατ.3 για παράβαση κτιριοδομικού ως προς το ελεύθερο ύψος χώρου κύριας χρήσης από 2,40 σε 2,20??
  12. Καλησπέρα, σε κτήριο με οικοδομική άδεια του 1971 (7όροφη) κατασκευάστηκαν, στο ισόγειο καταστήματα και από εκεί και πάνω κατοικίες. Μεταξύ δύο καταστημάτων και πάνω από την είσοδο της πολυκατοικίας κατασκευάστηκε αυθαίρετο μεσοπάτωμα το οποίο λειτουργούσε ως γραφείο. Το ελεύθερο ύψος του εν λόγω χώρου είναι 2.20 μ. Το ακίνητο τακτοποιείται στην κατ. 2, με χρήση υπηρεσίες και Υ.Δ. χώρου κύριας ή βοηθητικής χρήσης?
  13. Στο αρ.19 παρ. 2γ του ΝΟΚ αναφέρει πως μπορούμε να έχουμε στάση ανελκυστήρα εφόσον εγκαθίσταται φυτεμένο δώμα ή σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ερώτημα : Υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό που πρέπει να καλύψω με φωτοβολταϊκά πάνελ για να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο άρθρο? Διότι άλλο το κόστος για ένα πανέλο άλλο για εγκατάσταση του 50% ή του 100% του δώματος. Θυμίζω πως στο ίδιο άρθρο στην παρ 2α το ορίζει συγκεκριμένα με 80% για τη δημιουργία χώρου κύριας χρήσης.
  14. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν μπορώ να κάνω νέα υπαγωγή, να αναφερθώ στην παλιά και να συμψηφίσω τα ήδη καταβληθέντα πρόστιμα?? Για να αποφύγω την διαδικασία μεταφοράς της υφιστάμενης δήλωσης μέσω του ΤΕΕ.
  15. Συνάδελφε καταρχάς ρητά ανέφερα πως δεν είναι στην ιδεολογία μου το να καταγγείλω συνάδελφο. Όσον αφορά στα λάθη που εντόπισα στην εν λόγω δήλωση : 1) Η αυθαίρετη κατασκευή έγινε το 1996 και δηλώθηκε η ημ/νια έκδοσης της Ο.Α. το 1972 και παρέσυρε την κατηγοριοποίηση σε κατ.1. Προφανώς συνάδελφε δε θα υπήρχε πρόβλημα στο παράδειγμα που ανέφερες με στοιχειώδη γνώση του διαχωρισμού των χρονικών περιόδων όπως επηρεάζουν τα πρόστιμα! 2)Η υπέρβαση σε κάλυψη υπερβαίνει την πραγματοποιούμενη κάλυψη της οικοδομικής άδειας. 3)Όταν υπάρχει δήλωση τακτοποίησης ζητάω το διάγραμμα κάλυψης και τις κατόψεις αυτής ώστε να διενεργήσω την αυτοψία μου. Προφανώς και αυτόματα "ελέγχω" και την τακτοποίηση όπως εσύ και ο καθένας μας "ελέγχει" συναδέλφους διενεργώντας αυτοψίες σε μη τακτοποιημένα αλλά με οικοδομική άδεια ακίνητα. Όπως λοιπόν με έχουν εξουσιοδοτήσει να "ελέγχω" την ορθότητα μιας οικοδομικής άδειας "ελέγχω" και την ορθότητα μιας δήλωσης.
  16. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η ιδεολογία μου τάσσεται περισσότερο προς την λογική του jja αν και έχεις απόλυτο δίκιο killer. Άρα θα ήθελα συμπληρωματικά να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω νέα υπαγωγή, να αναφερθώ στην παλιά και να συμψηφίσω τα ήδη καταβληθέντα πρόστιμα?? Για να αποφύγω την διαδικασία μεταφοράς της υφιστάμενης δήλωσης μέσω του ΤΕΕ.
  17. Κλήθηκα να δώσω βεβαίωση βάσει του Ν. 4178/13 σε ακίνητο με περαιωμένη διαδικασία τακτοποίησης με τον εν λόγω νόμο. Όταν πήρα στα χέρια μου την τακτοποίηση και τα στοιχεία νομιμότητας προ τακτοποίησης, φάνηκε ότι η δήλωση υπαγωγής είναι παντελώς λάθος σε όλα τα στοιχεία της μελέτης πλην των δηλωμένων τετραγωνικών μέτρων που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα η τακτοποίηση έχει κατηγοριοποιηθεί λάθος με εσφαλμένη δήλωση παλαιότητας και δεν συμπεριελάμβανε υπερβάσεις σε κάλυψη. Ο συνάδελφος που περαίωσε την τακτοποίηση είναι πλέον συνταξιούχος και οι πελάτες πιέζουν για την πώληση. Πως να ενεργήσω?
  18. Ιδιοκτήτης οικοπέδου με οικοδομική άδεια αγόρασε το όμορο του και κατασκεύασε πισίνα στο νέο οικόπεδο και B/Q πάνω στο όριο των δύο οικοπέδων αυθαίρετα. Στο ακίνητο με την οικοδομική άδεια εντοπίστηκαν και εκεί αυθαιρεσίες. Μπορώ να τακτοποιήσω βάσει ν. 4178/13 με μια δήλωση ή θέλει δύο ξεχωριστές?
  19. Ok σωστό όσον αφορά αυτό που ρώτησα για το πριν του 2011 και ευχαριστώ. Όμως προκύπτει θέμα στις περιπτώσεις που η κατασκευή του ακινήτου δε συνάδει με το έτος κατασκευής του αυθαιρέτου. Δηλαδή αν το ακίνητο κατασκευάστηκε με νόμιμη άδεια το 1995 και ο ημιυπαίθριος έκλεισε το 2006, στο Ε9 θα φαίνεται ότι και ο ημιυπαίθριος έγινε το 1995. Όχι μόνο είναι ψευδή δήλωση αλλά και το πρόστιμο είναι διαφορετικό. Τότε τι κάνουμε??
  20. Καταγγελίες δεν έχω. Το Ε9 που θα διορθώσει και θα μου φέρει αφορά την ακίνητη περιουσία για την 1-1-2014 δηλαδή μετά την 28-07-2011. Νομίζω είναι λάθος να προσκομίσω αυτό το έγγραφο. Τι λέτε???
  21. Πως αποδεικνύω ότι η παλαιότητά μου σε ένα κτίσμα, που δεν φαίνεται σε αεροφωτογραφία (piloti), ούτε ήταν δηλωμένα τα επιπλέον τετραγωνικά σε Ε9, ότι είναι πριν από τις 28-07-2011?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.