Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Athan

Core Members
  • Περιεχόμενα

    733
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by Athan

  1. Στη ΔΟΥ Χολαργού δέχτηκαν μόνο τα : εισφορά ΚΗ΄, ΤΕΕ, και παράβολο δημοσίου 0,5% Στο e- paravolo, πλήρωσα τα: δαπάνης έργου 2/1000 και ΟΓΑ 20% χαρτοσήμου Στο Δήμο της ΥΔΟΜ [διαφορετικός από το Δήμο του έργου], το ΚΗ' πολεοδομικού γραφείου δήμου. Υπόλοιπα: 1/Δήμου; 1/χαρτόσημο επί ΤΕΕ (2%); γνωρίζει κανείς πού πληρώνονται πλέον; Ευχαριστώ!
  2. Athan

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε!
  3. Παραθέτω τα σχετικά από εγχειρίδιο.. "Ελάχιστο μήκος τοιχώματος για ηVG ελληνικού προσαρτ. [m] Μόνο στο ελληνικό Προσάρτημα Το Ελληνικό προσάρτημα §3.2 (μη αντικρουόμενες διατάξεις), εδικά για την κατάταξη του δομικού συστήματος, απαιτεί ο υπολογισμός του λόγου τέμνουσας τοιχωμάτων ηVG να λαμβάνει υπόψη μόνο τοιχώματα με ορισμένο ελάχιστο μήκος: ► 1.50m για κτίρια μέχρι τέσσερις ορόφους ► 2.00m για κτίρια με περισσότερους από τέσσερις ορόφους Παρατηρήσεις  Υπενθυμίζεται ότι σε δομήματα με επαρκή στρεπτική δυσκαμψία το ηV αποτελεί κριτήριο για την κατάταξη του δομικού συστήματος σε πλαισιωτό ή ισοδύναμο προς πλαισιωτό διπλό (ηV < 0.50), τοιχωματικό ή ισοδύναμο προς τοιχωματικό διπλό (ηV > 0.50). Βλ. EC8-1 §5.1.2 & §5.2.2.1(4)A." Το ερώτημα μου είναι εάν με Ευρωκώδικες έχουμε την υποχρέωση τοιχωματικού συστήματος σε περίπτωση pilotis - μαλακού ορόφου
  4. Καλησπέρα! Σε περίπτωση αυθαιρέτου (περαιωμένη ρύθμιση) με ΜΣΕ στο οποίο προέκυψε ανεπάρκεια, αφού συνταχθεί μελέτη ενίσχυσης, για την εφαρμογή εκδίδεται έγκριση εκτέλεσης εργασιών; Φαντάζομαι, με ανάληψη επίβλεψης, ΣΔΑ, ΣΑΥ-ΦΑΥ, Τ.Ε. φωτό, μελέτη ενίσχυσης, στοιχεία ρυθμίσεων.. Ελεγχος δόμησης θα απαιτηθεί; Ευχαριστώ!
  5. Καλησπέρα! Περίπτωση ακινήτου (καταστήματα - γραφεία) χωρίς ΣΟΙ σε 4 ορόφους και υπόγειο ΒΧ που ηλεκτροδοτείται από 8 ρολόγια και το Ε9 παρουσιάζει 1 ιδιοκτησία ανα στάθμη. Πως θα την αντιμετωπίζατε; Ισως με επί τόπου επίσκεψη στο Δήμο;
  6. Σας ευχαριστώ! Επομένως, σε περίπτωση επιπλέον υπερβάσεων, προς ρύθμιση του Ν.4495/17: α/ βάζουμε: χωρις άδεια β/ ρυθμίζουμε όλο το ακίνητο; ή μόνο την επιπλέον υπέρβαση;
  7. Καλησπέρα! προσωρινή εξαίρεση από κατεδάφιση (Β΄φάση Ν.1337/83) θεωρείται ότι έχουμε άδεια ή όχι; (Σε δήλωση του Ν.4495/17) Ευχαριστώ!
  8. Το είχα δοκιμάσει, αλλά 'έβγαζε μόνο την πράξη @spafent Σωστός! πρέπει να κάνεις minimize τις γραμμές για να εμφανιστούν τα αρχεία κάτω.... (επειδή δεν κάνει scroll)
  9. Καλησπέρα! Όσο και αν έψαξα δεν μπόρεσα να αποκτήσω πρόσβαση. Φυσικά ο συνάδελφος επιβλέπων μου έστειλε ό, τι χρειαζόμουν. Αλλά και όλες οι σχετικές αναφορές στα manual σταματούν στην αναφορά της δυνατότητας, χωρίς να αναφέρεται η διαδικασία καθαυτή.
  10. Καλησπέρα! Βάσει της σχετικής δυνατότητας πώς και από πού μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία - μελέτες των αδειών που ελέγχουμε;
  11. Καλημέρα σε όλους! Σε διαμέρισμα και εντός χώρου ψευδοροφής, εντοπίστηκε όδευση αγωγού απορροφητήρα από την κουζίνα του ομόρου (εντός της ίδιας πολυκατοικίας) διαμερίσματος. Εν πρώτοις, θεωρώ παράνομη τη διέλευση του αγωγού με το σκεπτικό ότι δεν έγκειται στις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις. Δεδομένου ότι η διαδικασία εκκίνησε έπειτα από πρόκληση ζημιών (εισροή υδάτων), υπάρχει το ζητούμενο σύνταξης τεχνικής έκθεσης αυτοψίας. Γνωρίζει κάποιος κάποια διάταξη που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για την επαλήθευση του παραπάνω ισχυρισμού περί παρανόμου; Ευχαριστώ!
  12. Καλημέρα! Σχετικά με υποβληθείσες εντός του 2019 μελέτες για προέγκριση, με υποβολή της ΜΕΑ εντός του 2020, θεωρείτε ότι θα ισχύσει το παραπάνω;
  13. Athan

    Νόμος 4495/2017

    Σε υπερ- ευχαριστώ!!
  14. Από διαφωνία με συμβολαιογράφο: Ρύθμιση υπέρβασης ύψους (20εκ) σε διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου πολυκατοικίας, χωρίς να επηρρεάζει το χώρο του δώματος περαν του ότι βρίσκεται 20εκ ψηλότερα, εμπίπτει σε κατάληψη κοινοχρήστου χώρου;
  15. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33) Καλημέρα! Σχετικά με τη διαδικασία κατεδάφισης στατικώς ανεξάρτητου τμήματος βιομηχανικού κτηρίου που κατέρρευσε στον τελευταίο σεισμό (2019). Δεδομένα: το τμήμα ήταν "κόκκινο" με πρωτόκολλο" αυτοψίας από ΤΑΣ επειτα από το σεισμό του 1999, αλλά αφέθηκε στην τύχη του (!) με το νέο σεισμό κατέρρευσε Έκτοτε άρχισε η ανάμιξη μου με το θέμα. Ξεκίνησα να το αντιμετωπίζω ως κανονική άδεια κατεδάφισης (μερικής) αφού κατόπιν ερωτήματος στην ΥΔΟΜ δεν δέχθηκαν να υποβάλλω έγκριση εκτέλεσης εργασιών. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι εάν προβλέπεται κάποια διαδικασία - αρωγή μέσω ΤΑΣ στην περίπτωση αυτή. Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!
  16. Σε ευχαριστώ! Τα παραπάνω αφορούν την 4η πλευρά (όριο ιδιοκτησίας)
  17. καλησπέρα! Σε περίπτωση οικοπέδου με 3 ΡΓ τι ισχύει; (θεωρώ δ πίσω και δ*δ στις δύο πίσω γωνίες. Επειδή στη 1 έχω προκήπιο, δ*δ στην άλλη) Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.