Μετάβαση στο περιεχόμενο

kan62

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.440
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    215

Everything posted by kan62

  1. Προσοχή στη λεπτομέρεια ! Ο νέος νόμος μιλάει για αυθαίρετα μετά την 1η Μαίου 2024. Νέα διπλή κόκκινη γραμμή, κατεδαφίζεις αμέσως και αν το θέλεις πολύ, αντέχεις και είναι νόμιμο, βγάζεις μετά άδεια για να το ξαναφτιάξεις. Έτσι θα βαδίσουμε πλέον μετά τη μεταβατική περίοδο. Άγνωστη όμως η διάρκειά της. Νωρίτερα μην περιμένετε να γίνει κάτι γιατί αρμόδιες θα είναι οι μέχρι σήμερα υπηρεσίες.
  2. Με τα άρθρα 125Α έως 125ΙΣΤ. Δεν το λένε ευθέως αλλά εννοείται ... Όμως η κολοσσιαία επιπολαιότητα του νομοθέτη είναι η κατάργηση του άρθρου 94, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται στη μεταβατική περίοδο (σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 125ΚΑ) και της οποίας μεταβατικής τη χρονική διάρκεια δεν γνωρίζουμε ακόμη.
  3. Αυτό δεν έχει και μεγάλη διαφορά από το να μετρήσεις στην κάλυψη το έρκερ ...
  4. Καλημέρα Βασίλη, Χριστός Ανέστη! Πρώτα να διορθώσουμε το "θα θεωρηθεί κτήριο" με το "είναι κτήριο" για το τμήμα που μετράει σε ΣΔ και ΣΚ. Μετά, εφόσον είναι κτήριο και δεν ερμηνεύουμε κάτι, δεν πέφτει και κανένας λόγος στην ΥΔΟΜ να επέμβει. Αν η ίδια επέμβει η διαφορά θα λυθεί παραπάνω ... γιατί ποτέ δεν θα τη ρωτήσουμε μόνοι μας.
  5. Αν το παραπάνω μισό μέτρο μετρήσει σε ΣΔ, οπότε και ΣΚ, θα θεωρηθεί κτήριο και όχι έρκερ, άρα το υπόλοιπο κατασκευάζεται νομίμως ως έρκερ ...
  6. Ναι αλλά η προεξοχή από την όψη από την οποία προεξέχει (φαίνεται στον υποκείμενο όροφο) πάλι 80 εκ είναι...
  7. @tetris, δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι θέμα ραγιαδισμού, αλλά πραγματιστική αντιμετώπιση ήδη διαμορφωμένων συνθηκών. Μιλάμε για εναντίωση ιδιώτη σε ακύρωση άδειας. Εκεί, αν δεν θεωρηθεί ότι όλα είναι καλά, οι συνθήκες λένε ότι ο ιδιώτης ξεκινάει αγώνα κατά τις υπηρεσίας για να βρει το δίκιο του. Σε πολλά χρόνια και με μεγάλο κόστος το πολύ-πολύ να επιτύχει την omerta, γιατί αποζημίωση δεν θα πάρει ποτέ ... Τον ραγιαδισμό εγώ τον βλέπω περισσότερο σε μας, που ενώ γνωρίζουμε την όλη κατάσταση, αντί να παλεύουμε να γίνουμε καλύτεροι (ελεύθεροι και υπάλληλοι) τρέχουμε στις ΥΔΟΜ να διαπραγματευτούμε αν το μπάλωμα θα έχει χρώμα κόκκινο ή κοκκινωπό καφέ. Και με τους πελάτες μας να βλέπουν από τη γωνία το κύρος του μηχανικού να πέφτει ακόμη χαμηλότερα ...
  8. Αν το περίγραμμα κάλυψης του υποκείμενου ορόφου συμφωνεί, ναι.
  9. Για να αναληφθεί η ευθύνη κάπου πρέπει να το γράφει. Αν κατόπιν πρέπει να κριθεί η άδεια και πέσει, ο υπάλληλος δεν θα έχει κάποια συνέπεια. Οπότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα : coco mat ή omerta. Η πρώτη θέλει κότσια που δεν τα έχουν όλοι οι επενδυτές ... για ιδιώτες δεν το συζητάμε.
  10. https://ecopress.gr/athina-ti-apofasistike-kai-pos-tha-efarm/ Μάλλον θα συνεχίσουν και άλλοι Δήμοι, προκύπτει πόλεμος ΚΕΔΕ - ΥΠΕΝ. Τι να θέλουν ; ΥΨΗ_ΑΘΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.pdf
  11. Το εμπρός τμήμα θα γίνει ΑΗΧ με τον τοίχο. Μέχρι να μπει ο τοίχος είναι εξώστης.
  12. ν.4495, άρθρο 39 : Στο διάγραμμα κάλυψης περιλαμβάνεται υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (Α΄75) του μελετητή μηχανικού, όπου σημειώνεται ο υπολογισμός της επιτρεπόμενης και πραγματοποιούμενης δόμησης και δηλώνεται ότι στην πραγματοποιούμενη δόμηση έχουν υπολογιστεί όλες οι κατασκευές, σύμφωνα µε το άρθρο 11 του ν.4067/2012 (Α΄79), καθώς και οι απαιτούμενες επιφάνειες, ανά χρήση, για τον υπολογισμό των θέσεων στάθμευσης.
  13. @BAS, θα αλλάξω τον τίτλο του σχολίου σου από "δημοσιογραφία και λαικισμός" σε "δημοσιογραφία και βιοπορισμός". Σε ένα video απο τις επιτροπές θα μετρήσεις πολλές φορές την ίδια άποψη να εκφράζεται στα έδρανα της Βουλής από πολλούς φορείς και πολιτικούς.
  14. Για να αποκτήσει δικαίωμα να ερμηνεύει το νόμο η πολεοδομία, πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι ξέρει να διαβάζει ελληνικά. Πάντα σε σύνδεση με τον ερμηνεύοντα εγκέφαλο ... Στα ελληνικά λοιπόν : - "εσοχή" είναι η υποχώρηση των όψεων του κτηρίου προς το εσωτερικό του. Πως μπορεί να υπάρξει εσοχή ταυτόχρονα με τον τοίχο που προτείνουν ; - "δουλεία" (ελεύθερης θέας) δημιουργείται στο διπλανό οικόπεδο όταν το ελεύθερο μήκος δ εισέρχεται εντός του. Πως θα γίνει αυτό με τον τοίχο ; Αν γνωρίζουν τα πρώτα και δεν μπορούν να απαντήσουν στα δεύτερα, δεν έχει επιτευχθεί η παραπάνω σύνδεση.
  15. Μάλλον για να μην σαπίσει το σύμπαν ... Πάντως διαμόρφωση είναι, ασχέτως κλεισίματος.
  16. Εκτός από τα σίδερα που δεν φαίνονται πουθενά, είναι περίεργος και ο τρόπος που έσπασε η πλάκα γιατί εμφανίζει μια κανονικότητα της διάρρηξης των κεντρικών τμημάτων (ιδίως σε φωτό από τον δρόμο). Φαίνεται σαν να υπήρχε κενό στο κέντρο που έκλεισε εκ των υστέρων με προσθήκες, οπότε είχε διακριτές πλάκες πάνω στη φέρουσα τοιχοποιία... Καταστάσεις υπανάπτυξης και μάλιστα μερικά βήματα από σημείο που πριν 2.500 χρόνια δίδασκαν ακραία τεχνολογία και κατασκευαστικούς τρόπους.
  17. Το πρωί έκλεισε η διαβούλευση το βράδυ πήγε Βουλή ! https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=1b3e04f9-6f6f-466d-8da3-b154000491fe
  18. Μην το φιλοσοφήσουμε γιατί είναι ακόμη πιο σύνθετο. Κατά τη γνώμη μου, που έχω παρακολουθήσει τα 40/60... @tettris, στο ερώτημά σου, το πρώτο είναι ενημερώσιμο και το δεύτερο ΥΔ μόνο για τον ανίκητο του zavi.
  19. Άμεσα θα απαντήσω στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσα : - Η περίπτωση 1 , περιλαμβάνει πιθανότατα πολεοδομική παράβαση, γιατί η υπέρβαση του α (στο τμήμα της κάτοψης που έχει αμφίπλευρη διεύρυνση) μπορεί να γίνει σχεδόν 4%. - Η περίπτωση 2, περιλαμβάνει πιθανότατα ΥΔ στο τμήμα της αμφίπλευρης διεύρυνσης του α (γιατί μπορεί να γίνει σχεδόν 10%). Η περίπτωση 3, περιλαμβάνει πιθανότατα πολεοδομική παράβαση. Το "πιθανότατα", σε όλες τις περιπτώσεις, αναφέρεται στο ενδεχόμενο οι συνολικές αποκλίσεις να πέφτουν κάτω από 2% (επειδή το ερώτημα τέθηκε με μικρότερο και όχι ίσο), οπότε θα είναι απολύτως νόμιμες. υγ. στο ερώτημά σου θα απαντήσω προσεχώς ... υγ1. και απαντώ @tettris: Δεν χρειαζόταν η μεταβολή x να φτάσει μέχρι το δ για να γίνει Π.Π. Και όπως ήταν η περίπτωση 1Α το πιθανότερο είναι να είναι Π.Π. όπως είπαμε παραπάνω. Τώρα που την ανέβασες πάλι, ο έλεγχος δεν θα γίνει στο δ αλλά στο β. Νότια του δ ο έλεγχος των ποσοστών γίνεται στο α και βόρεια στο β, αυτές είναι οι εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος, το δ είναι εσωτερική του διάσταση. Μετακίνησε ολόκληρο το νόμιμο περίγραμμα του 1Β ώστε να συμπέσει στην αριστερή διακεκομμένη και θα καταλάβεις τι εννοώ ...
  20. @tettris Στη συζήτηση της παραπάνω παράθεσης, προφανώς και δεν κατέληγα στο συμπέρασμα ότι δεν ελέγχουμε το 2% των επιμέρους διαστάσεων. Έλεγα απλά ότι είναι πιο σύνθετο το θέμα και ελέγχονται όλες οι διαστάσεις του κτηρίου/ιδιοκτησίας. Ο νόμος μιλάει αναλυτικά (μάλιστα σε δύο σημεία, παρ.10 άρθρου 42 και παρ.2 άρθρου 81) για αποκλίσεις διαστάσεων και θέσης και μάλιστα τονίζει έλεγχος σε σχέση με την πραγματικότητα και τις διαστάσεις στο ΔΚ. Για να γίνει όμως πλήρως κατανοητό, τουλάχιστον μεταξύ μας, βάζω σε ένα σκαρίφημα το ερώτημα : Αν κόκκινη διακεκομμένη είναι η πραγματική κατάσταση κτηρίου/ιδιοκτησίας που ελέγχεται και μαύρο το ΔΚ, ποια περίπτωση από τις 3 είναι νόμιμη, ποια πολεοδομική παράβαση και σε ποια υπάρχει υπέρβαση δόμησης ;
  21. εννοείς να υπάρχει μόνον ο όγκος, με κανόνες κατανομής του στο χώρο ... Πάντως στο εξώδικο καλά τα λέει ... https://ecopress.gr/tee-exodiko-pros-dimous-3v-kai-alimou-g/
  22. Καλησπέρα Δημήτρη. Η υπενθύμισή μου απευθυνόταν στους συναδέλφους παραπάνω και όχι στη δική σου παρέμβαση.
  23. Αν θυμάμαι καλά, το αρχικό πρόβλημα του συναδέλφου αφορούσε σε πολλές θέσεις, δηλαδή η άδεια της οικοδομής εκείνης ήταν στο πεδίο εφαρμογής του ΠΔ. 455/76. Με το ΠΔ αυτό ρυθμίζονται οι χώροι με πολλές θέσεις, αρκετά αυστηρά λόγω των συνεπειών τους, ανεξάρτητα αν λειτουργούν ως σταθμοί αυτοκινήτων ή όχι. Οι απαιτούμενες εκεί μελέτες και οι προδιαγραφές για τη λειτουργία ενός τέτοιου χώρου είναι πολλές και απαιτούν έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας η οποία προηγείται της αδείας και της οποίας οι ευθύνες μεταβιβάζονται με αλλαγή ιδιοκτήτη. Η ασυμφωνία λοιπόν της πραγματικότητας με την άδεια είναι μεγάλο θέμα και αρκετά μακρυά από τα μικροπροβλήματα επίλυσης του τρόπου τακτοποίησης αυθαιρεσίας ή του Κτιριοδομικού. Το θέμα της ασυμφωνίας της σύστασης δεν το συζητάμε γιατί δεν απασχολεί, τον νομοθέτη στο ΠΔ, το πρόβλημα του συμβολαιογράφου. Καθόλου επίσης δεν απασχολεί τον νόμο η άποψη του ΤΕΕ, η οποία θεωρείται εξ' αρχής άκυρη και διεκπεραιωτική συμφερόντων όχι των συμβολαιογράφων αλλά, των "πράξεων να γίνονται".
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.