Μετάβαση στο περιεχόμενο

sour

Members
  • Περιεχόμενα

    61
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.224 profile views

sour's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Kαλησπέρα, διέτρεξα το θέμα αλλά νομίζω δεν το είδα κάπου ακριβώς: Υπόγειος χώρος (ΒΧ) που συνδέεται μόνο με αυθαίρετο ανελκυστήρα με τον υπερκείμενο (χωρίς εσωτερικό κλιμακοστάσιο - έχει πρόσβαση και απέξω λόγω κλίσης ενώ στην άδεια ήταν αυτόνομος όροφος) θα δίνατε 0,30 συντελεστή; ή η έλειψη κλιμακοστασίου επηρεάζει τη συνθήκη της αυτονομίας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια σκέψη.
  2. την υπογράφει ο τμηματάρχης πολ. μηχ. το 2007 *Οπότε θεωρείτε δεν είναι χρήσιμη για χρήση ούτε πχ. στην ΤΕ που θα συντάξω με αποδεικτικά προ του '55; ευχαριστώ!
  3. σας ευχαριστώ και τους δύο πολύ, θα αναζητήσω στο τμήμα διατηρητέων τον φάκελό του *στο ΦΕΚ κήρυξης (μαζί με άλλα 40) δεν υπήρχαν αποτυπώσεις και δυστυχώς γι'αυτό δεν σκέφτηκα ως στιγμής να αναζητήσω από εκεί στοιχεία* @Pavlos33 η βεβαίωση δεν αναφέρεται σε περίγραμμα ειδικά, περιλαμβάνει το παρακάτω κείμενο και μια φωτογραφία, έχει αξία να αναζητήσω και το φάκελο αυτής της βεβαίωσης ως προς το ενδεχόμενο να υπάρχει εκεί κάτοψη;
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα καλούμαι, σε διατηρητέο ακίνητο με ΦΕΚ του 1993 και με βεβαίωση πολεοδομίας του 2007 ότι υφίσταται προ του 55, να εκδώσω ΗΤΚ σε μία οριζόντια ιδιοκτησία του (οροφοδιαμέρισμα). Στο ακίνητο βρήκα και μία Ο.Α. του 1990 για επισκευή όψεων με σχέδια όψης και τοπογραφικό στο φάκελο. Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1. Επισυνάπτω σχέδιο αποτύπωσης Κάτοψης στην ΗΤΚ εφόσον σύμφωνα με το λεκτικό του ΦΕΚ "Σε περίπτωση που η υφιστάμενη κατάσταση δεν προκύπτει από τα σχέδια που συνοδεύουν τις εκδοθείσες πράξεις, εκπονούνται και υποβάλλονται νέα σχέδια αποτύπωσης κατόψεων αρχιτεκτονικών". Εννοώντας ότι ναι μεν έχει υπάρξει κάποια επόμενη οικοδομική άδεια μετά το 1955, αλλά η κάτοψη ορόφου δεν ήταν υποχρεωτικό της σχέδιο και επομένως πρέπει να ανέβει η αποτύπωσή της, σωστά; 2. Κατά την έκδοση βεβαίωσης, θεωρείται και αυτό τύπου 2 ρυθμισμένο σωστά; Συνεχίζει να εντάσσεται στα προ του 55 των εξαιρέσεων της παρ.2 άρθρου 82 ως νομίμως υφιστάμενο, κι ας έχει υπάρξει μεταγενέστερη οικοδομική άδεια επισκευής; ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  5. Καλησπέρα, αναζητω (επιβεβαιωτικά) ΤΖ για 370152.877 4082839.75 Κροκεές Λακωνίας Δήμος Ευρώτα ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. Καλησπέρα, αναρωτιόμουν αν με την επέλαση 4495/17 και ΗΤΚ υπάρχει κάποια επιπλέον σκέψη σε ένα τέτοιο θέμα, μιας και βρήκα αυτή την συζήτηση αναζητώντας κάτι αντίστοιχο: άδεια 4ωρόφου οικοδομής του 1978 έχει στο τοπογραφικό ονοματίσει λάθος τα οικοδομικά τετράγωνα, και έχει βάλει το νούμερο του διπλανού του. Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του οικοπέδου είναι σωστά (και στο κτηματολόγιο έχει εγγραφεί το σωστό ακίνητο). Η άδεια δεν έχει ανακληθεί, αλλά το τοπογραφικό/έντυπο κτλ της έχουν λάθος αριθμηση ΟΤ. Εχει γίνει τακτοποίηση με 4495/17 και μεταβίβαση το 2019 ήδη σε ο.ι. της πολυκατοικίας χωρίς να επισημανθεί η διαφορά. Με κάλεσαν να εξετάσω άλλη ιδιοκτησία του ακινήτου και προβληματίζομαι: ενώ δεν ελέγχουμε κατά τον 4495/17 τη νομιμότητα της Ο.Α. καθότι μη αρμόδιοι, αρκεί μια αναφορά στις ΤΕ και ένα νέο εξαρτημένο πχ. τοπογραφικό; Η θα πρέπει με κάποια συνεννόηση με την Υδομ να γίνει [..] τι; ευχαριστώ για την όποια απάντηση *αν αυτό το θέμα ταιριάζει καλύτερα σε θρεντ του 4495 το μεταφερω
  7. Καλησπέρα και από μένα τιμή ζώνης 4495 για Κάτω ποσειδωνία εκτός σχεδίου Λαυρεωτική Χ 504480.25 Υ 4170789.04 ευχαριστώ!
  8. Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις επισημάνσεις, έπρεπε να έχω βαλει εικόνες από την αρχή - ελπίζω να το κάνουν σαφέστερο τα παρακάτω: και εγώ την καταγγελία στην πολεοδομία σκέφτηκα εξαρχής @ΙΑΣΟΝΑΣ ως λύση στην απορία του κατά πόσο δικαιούται ο κάτοχος μιας αποκλειστικής χρήσης να κατεδαφίσει μια προέκταση διπλανής ιδιοκτησίας (και φυσικά και το ποιός@jbosdasεπωμίζεται το κόστος). Ευχαριστώ για την όποια περαιτέρω απάντηση.
  9. Κατανοητό για τη διατύπωση. Ισως αν το θέσω πιο συνοπτικά : σε αποκλειστική χρήση δώματος του πελάτη, αν η διπλανή οριζόντια (που τυγχάνει συνεπιπεδη, από το ομορο ομως οικόπεδο), αποφασίσει να επεκταθεί με κάποια κατασκευή πάνω στο δώμα αυτο για να βγαίνει, τι γίνεται; Η κατασκευή ειναι ένας εξώστης με σκαλάκια στην άκρη, που πατάει εξολοκληρου πάνω στο δώμα για να έχει πρόσβαση σε αυτό. Ποιος έχει το δικαίωμα ή την υποχρέωση να κατεδαφίσει την αυθαιρεσία; Ανήκει στο διπλανό αυτή η κατασκευή(που πατάει πάνω σε αναγνωρισμένη συμβολαιογραφικά αποκλειστική χρήση αλλού οικοπέδου); Ελπίζω να έγινε λίγο πιο ξεκάθαρο, ευχαριστώ για όποια απάντηση.
  10. Καλησπέρα, Η διπλανή ιδιοκτησία (σε διαφορετικό οικόπεδο) έχει 'βγάλει' μπαλκονόπορτα - αυθαίρετο εξώστη και σκαλοπατάκια (κατασκευής 90) στον δεύτερο οροφο,για να μπαίνει στο δώμα του ομορου (μονοκατοικία) σε τμήμα μαλιστα αποκλειστικής χρήσης (με κατοχύρωση αποκλ. χρήσης με συμβολαιογραφική πράξη το 2005). Η ιδιοκτήτρια αυτης της αποκλειστικής χρήσης του δώματος έχει κερδίσει δικαστική αγωγή για την απόδοση της χρήσης αυτής (συγγνώμη αν κάτι δεν μεταφέρω καλά ως προς το νομικό πλαίσιο). Το ερώτημα μου είναι αν η κάτοχος της αποκλειστικής χρήσης έχει [το ιδιοκτησιακό καταρχάς] δικαίωμα να προβεί σε διαδικασίες κατεδάφισης της αυθαίρετης κατασκευής; Πατάει δηλαδή πάνω στο τμήμα της δικής της αποκλειστικής χρήσης δωματος, ένας εξώστης πραγματοποιημενος από όμορο ιδιοκτήτη. ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  11. Σχετικό με το τελευταίο ερωτημα (και είμαι σίγουρη ότι και άλλοι μηχανικοί το αντιμετωπίζουν: Σε αδιαίρετο κτίριο η συμβ/Φος θέλει να κάνει γονική παροχή και σύσταση με ένα συμβολαιο. Ζητάει επομένως να κάνω συγχρόνως και την ΗΤΚ του αδιαιρέτου ακινήτου και τις ΗΤΚ των επιμέρους οριζόντιων (που θα δημιουργηθούν). Εξηγώ ότι για τις επιμέρους ο.ι. δεν μπορώ να εκδώσω ακομα ΗΤΚ γιατί ούτε τίτλο έχω ούτε τα επιμέρους ΚΑΕΚ. Επιμένει όμως ότι στα σεμινάρια του συλλόγου τους τους είπαν ότι γίνεται μια-κι-εξω (...) χωρίς πρόβλημα. Πώς το αντιμετωπίζετε; Ευχαριστώ!
  12. το δεύτερο, ανακριβής. **Μπορεί να ρυθμιστεί τώρα (Κατ.1), ενώ έχει μεταβιβαστεί ήδη με 4495/17 (και με ανακριβή βεβαίωση) ;
  13. απαντώντας και στα δύο κομμεντς (και σας ευχαριστω πολύ), δεν έχει γίνει καμία τακτοποίηση, δεν υπάρχουν συνοδευτικά σχέδια 4495: έχει δοθεί βεβαίωση άρ. 83 Ν.4495/17 για μεταβίβαση με κείμενο εξαιρέσεων λόγω της προ του 55 συνθήκης, και έχει μεταβιβαστεί με το εμβαδόν του τίτλου στο συμβόλαιο (το οποίο δεν αναφέρεται καν στην όσο πιο σύντομη 2σειρη ΤΕ της βεβαίωσης -ούτε κάποιο άλλο εμβαδόν βέβαια). *άρθρο 83 παρ. 2γ εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 82 >> 2α)υφίστανται πριν από τις 30.11.1955, ημερομηνία έναρξης ισχύος του από 9.8.1955 β.δ.. 1. Κατανοητό ότι έχω το ιδιοκτησιακό άλυτο θέμα της μονομερούς τροποποίησης σύστασης εφόσον έχω επέκταση προς άλλη οριζ. ιδιοκτησία. 2. Πώς το αποκαθιστώ πολεοδομικά ώστε να εμφανιστεί η σωστή κάτοψη εφόσον δεν είναι ΔΔ; (Και στο κείμενο της ΠΟΜΙΔΑ αναφέρεται ως προϋπόθεση η υπαγωγή στο Ν.4495). Μπορεί να ρυθμιστεί τώρα (Κατ.1), ενώ έχει μεταβιβαστεί ήδη με 4495/17 (με τη βεβαίωση) ;
  14. καλησπέρα σας, μεταφέρω μέρος του προβληματισμού μου από απορία που προέκυψε από ΗΤΚ-- ελέγχω διαμέρισμα, ο.ι., σε πολυκατοικία προ του '55, με οικοδομική άδεια,και αναρωτιέμαι αν με τις παρακάτω συνθήκες, έχω ΔΔ: - Η οικ. άδεια είναι του 1935. Αρχεία/κατόψεις οικ. άδειας δεν υπάρχουν, ούτε στέλεχος για επιβεβαίωση του αριθμού που μου δίνουν οι διαχειριστές. Επόμενες άδειες που έχουν βγει για την πολυκατοικία (πχ. μικρής κλίμακας για όψεις) αναφέρουν τον αριθμό ο.α. που τους έχουν δώσει οι διαχειριστές, χωρίς στέλεχος εντός φακέλου κτλ. - Ο αριθμός της Ο.Α. δεν αναφέρεται σε κανένα συμβόλαιο/σύσταση από όσα έχω πρόσβαση, Η πολεοδομία σωκράτους στην αναζήτησή μου, μου έστειλε μονάχα ότι ως προ του '55 πάω με τεχνική έκθεση τεκμηρίωσης μηχανικού. (Τεκμηριώνεται από αεροφωτογραφίες η πολυκατοικία κτλ) - Η πραγματική κατάσταση διαφωνεί με τα σχέδια της σύστασης που είναι το μόνο άλλο τεκμήριο, και το διαμέρισμα είναι μεγαλύτερο εις βάρος του διπλανού (και ισχύει το ίδιο σε όλους τους τυπικούς ορόφους, εκ κατασκευής κατά δήλωση των ιδιοκτητών). -Το ακίνητο έχει ήδη λάβει βεβαίωση 4495 για μεταβίβαση, με εξαιρέσεις ως προ του 55. 1. Δεν μπορώ να συγκρίνω με την Ο.Α. Γνωρίζω ότι υπάρχει αλλαγή πραγματικότητας σε σχέση με τη σύσταση (και συμβολαιογραφική προβληματοθεσία περί μονομερούς τροποποίησης), ωστόσο δεν μπορώ να ξέρω αν αυτή ήταν στην αρχική Ο.Α. Έχω ΔΔ ? 2. Αν είναι όντως εκ κατασκευής η αλλαγή, η παράβαση είναι προ του '55 επομένως είναι ...νομίμως υφιστάμενη; 3. Αν είναι παράβαση ΔΔ, μπορώ να ρυθμίσω τώρα, ενώ έχει μεταβιβαστεί ήδη με 4495/17-με βεβαίωση εξαιρέσεων μεν- αλλά με τα τ.μ. του τίτλου προφανώς αφού δεν έχουν προβεί σε κάποια ρύθμιση; (συγγνώμη αν έχει με κάποιο τρόπο απαντηθεί αλλού αντίστοιχη περίπτωση, ή τα επιμέρους ερωτήματα, όποια σκέψη θα ήταν βοηθητική).
  15. Καταρχάς ευχαριστώ για το χρόνο και την απάντηση. Ορθά, θα μεταφέρω το ερώτημα και στο πεδίο της διαμερισμάτωσης, αλλά πώς την ισχυρίζομαι αν δεν έχω να συγκρίνω μεταξύ Ο.Α. και σύστασης με πραγματικότητα (αφού δεν έχω ΟΑ) *Μου προκύπτει η απορία (και γενικά σε σχέση με την ΗΤΚ), μπορώ να κάνω τώρα πχ. ρύθμιση για διαμερισμάτωση ενώ έχει δοθεί βεβαίωση και έχει μεταβιβαστεί μια ο.ι. με τα τετραγωνικά του τίτλου; ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.