Μετάβαση στο περιεχόμενο

sour

Members
  • Περιεχόμενα

    61
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sour

  1. Kαλησπέρα, διέτρεξα το θέμα αλλά νομίζω δεν το είδα κάπου ακριβώς: Υπόγειος χώρος (ΒΧ) που συνδέεται μόνο με αυθαίρετο ανελκυστήρα με τον υπερκείμενο (χωρίς εσωτερικό κλιμακοστάσιο - έχει πρόσβαση και απέξω λόγω κλίσης ενώ στην άδεια ήταν αυτόνομος όροφος) θα δίνατε 0,30 συντελεστή; ή η έλειψη κλιμακοστασίου επηρεάζει τη συνθήκη της αυτονομίας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια σκέψη.
  2. την υπογράφει ο τμηματάρχης πολ. μηχ. το 2007 *Οπότε θεωρείτε δεν είναι χρήσιμη για χρήση ούτε πχ. στην ΤΕ που θα συντάξω με αποδεικτικά προ του '55; ευχαριστώ!
  3. σας ευχαριστώ και τους δύο πολύ, θα αναζητήσω στο τμήμα διατηρητέων τον φάκελό του *στο ΦΕΚ κήρυξης (μαζί με άλλα 40) δεν υπήρχαν αποτυπώσεις και δυστυχώς γι'αυτό δεν σκέφτηκα ως στιγμής να αναζητήσω από εκεί στοιχεία* @Pavlos33 η βεβαίωση δεν αναφέρεται σε περίγραμμα ειδικά, περιλαμβάνει το παρακάτω κείμενο και μια φωτογραφία, έχει αξία να αναζητήσω και το φάκελο αυτής της βεβαίωσης ως προς το ενδεχόμενο να υπάρχει εκεί κάτοψη;
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα καλούμαι, σε διατηρητέο ακίνητο με ΦΕΚ του 1993 και με βεβαίωση πολεοδομίας του 2007 ότι υφίσταται προ του 55, να εκδώσω ΗΤΚ σε μία οριζόντια ιδιοκτησία του (οροφοδιαμέρισμα). Στο ακίνητο βρήκα και μία Ο.Α. του 1990 για επισκευή όψεων με σχέδια όψης και τοπογραφικό στο φάκελο. Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1. Επισυνάπτω σχέδιο αποτύπωσης Κάτοψης στην ΗΤΚ εφόσον σύμφωνα με το λεκτικό του ΦΕΚ "Σε περίπτωση που η υφιστάμενη κατάσταση δεν προκύπτει από τα σχέδια που συνοδεύουν τις εκδοθείσες πράξεις, εκπονούνται και υποβάλλονται νέα σχέδια αποτύπωσης κατόψεων αρχιτεκτονικών". Εννοώντας ότι ναι μεν έχει υπάρξει κάποια επόμενη οικοδομική άδεια μετά το 1955, αλλά η κάτοψη ορόφου δεν ήταν υποχρεωτικό της σχέδιο και επομένως πρέπει να ανέβει η αποτύπωσή της, σωστά; 2. Κατά την έκδοση βεβαίωσης, θεωρείται και αυτό τύπου 2 ρυθμισμένο σωστά; Συνεχίζει να εντάσσεται στα προ του 55 των εξαιρέσεων της παρ.2 άρθρου 82 ως νομίμως υφιστάμενο, κι ας έχει υπάρξει μεταγενέστερη οικοδομική άδεια επισκευής; ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  5. Καλησπέρα, αναζητω (επιβεβαιωτικά) ΤΖ για 370152.877 4082839.75 Κροκεές Λακωνίας Δήμος Ευρώτα ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. Καλησπέρα, αναρωτιόμουν αν με την επέλαση 4495/17 και ΗΤΚ υπάρχει κάποια επιπλέον σκέψη σε ένα τέτοιο θέμα, μιας και βρήκα αυτή την συζήτηση αναζητώντας κάτι αντίστοιχο: άδεια 4ωρόφου οικοδομής του 1978 έχει στο τοπογραφικό ονοματίσει λάθος τα οικοδομικά τετράγωνα, και έχει βάλει το νούμερο του διπλανού του. Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του οικοπέδου είναι σωστά (και στο κτηματολόγιο έχει εγγραφεί το σωστό ακίνητο). Η άδεια δεν έχει ανακληθεί, αλλά το τοπογραφικό/έντυπο κτλ της έχουν λάθος αριθμηση ΟΤ. Εχει γίνει τακτοποίηση με 4495/17 και μεταβίβαση το 2019 ήδη σε ο.ι. της πολυκατοικίας χωρίς να επισημανθεί η διαφορά. Με κάλεσαν να εξετάσω άλλη ιδιοκτησία του ακινήτου και προβληματίζομαι: ενώ δεν ελέγχουμε κατά τον 4495/17 τη νομιμότητα της Ο.Α. καθότι μη αρμόδιοι, αρκεί μια αναφορά στις ΤΕ και ένα νέο εξαρτημένο πχ. τοπογραφικό; Η θα πρέπει με κάποια συνεννόηση με την Υδομ να γίνει [..] τι; ευχαριστώ για την όποια απάντηση *αν αυτό το θέμα ταιριάζει καλύτερα σε θρεντ του 4495 το μεταφερω
  7. Καλησπέρα και από μένα τιμή ζώνης 4495 για Κάτω ποσειδωνία εκτός σχεδίου Λαυρεωτική Χ 504480.25 Υ 4170789.04 ευχαριστώ!
  8. Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις επισημάνσεις, έπρεπε να έχω βαλει εικόνες από την αρχή - ελπίζω να το κάνουν σαφέστερο τα παρακάτω: και εγώ την καταγγελία στην πολεοδομία σκέφτηκα εξαρχής @ΙΑΣΟΝΑΣ ως λύση στην απορία του κατά πόσο δικαιούται ο κάτοχος μιας αποκλειστικής χρήσης να κατεδαφίσει μια προέκταση διπλανής ιδιοκτησίας (και φυσικά και το ποιός@jbosdasεπωμίζεται το κόστος). Ευχαριστώ για την όποια περαιτέρω απάντηση.
  9. Κατανοητό για τη διατύπωση. Ισως αν το θέσω πιο συνοπτικά : σε αποκλειστική χρήση δώματος του πελάτη, αν η διπλανή οριζόντια (που τυγχάνει συνεπιπεδη, από το ομορο ομως οικόπεδο), αποφασίσει να επεκταθεί με κάποια κατασκευή πάνω στο δώμα αυτο για να βγαίνει, τι γίνεται; Η κατασκευή ειναι ένας εξώστης με σκαλάκια στην άκρη, που πατάει εξολοκληρου πάνω στο δώμα για να έχει πρόσβαση σε αυτό. Ποιος έχει το δικαίωμα ή την υποχρέωση να κατεδαφίσει την αυθαιρεσία; Ανήκει στο διπλανό αυτή η κατασκευή(που πατάει πάνω σε αναγνωρισμένη συμβολαιογραφικά αποκλειστική χρήση αλλού οικοπέδου); Ελπίζω να έγινε λίγο πιο ξεκάθαρο, ευχαριστώ για όποια απάντηση.
  10. Καλησπέρα, Η διπλανή ιδιοκτησία (σε διαφορετικό οικόπεδο) έχει 'βγάλει' μπαλκονόπορτα - αυθαίρετο εξώστη και σκαλοπατάκια (κατασκευής 90) στον δεύτερο οροφο,για να μπαίνει στο δώμα του ομορου (μονοκατοικία) σε τμήμα μαλιστα αποκλειστικής χρήσης (με κατοχύρωση αποκλ. χρήσης με συμβολαιογραφική πράξη το 2005). Η ιδιοκτήτρια αυτης της αποκλειστικής χρήσης του δώματος έχει κερδίσει δικαστική αγωγή για την απόδοση της χρήσης αυτής (συγγνώμη αν κάτι δεν μεταφέρω καλά ως προς το νομικό πλαίσιο). Το ερώτημα μου είναι αν η κάτοχος της αποκλειστικής χρήσης έχει [το ιδιοκτησιακό καταρχάς] δικαίωμα να προβεί σε διαδικασίες κατεδάφισης της αυθαίρετης κατασκευής; Πατάει δηλαδή πάνω στο τμήμα της δικής της αποκλειστικής χρήσης δωματος, ένας εξώστης πραγματοποιημενος από όμορο ιδιοκτήτη. ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  11. Σχετικό με το τελευταίο ερωτημα (και είμαι σίγουρη ότι και άλλοι μηχανικοί το αντιμετωπίζουν: Σε αδιαίρετο κτίριο η συμβ/Φος θέλει να κάνει γονική παροχή και σύσταση με ένα συμβολαιο. Ζητάει επομένως να κάνω συγχρόνως και την ΗΤΚ του αδιαιρέτου ακινήτου και τις ΗΤΚ των επιμέρους οριζόντιων (που θα δημιουργηθούν). Εξηγώ ότι για τις επιμέρους ο.ι. δεν μπορώ να εκδώσω ακομα ΗΤΚ γιατί ούτε τίτλο έχω ούτε τα επιμέρους ΚΑΕΚ. Επιμένει όμως ότι στα σεμινάρια του συλλόγου τους τους είπαν ότι γίνεται μια-κι-εξω (...) χωρίς πρόβλημα. Πώς το αντιμετωπίζετε; Ευχαριστώ!
  12. το δεύτερο, ανακριβής. **Μπορεί να ρυθμιστεί τώρα (Κατ.1), ενώ έχει μεταβιβαστεί ήδη με 4495/17 (και με ανακριβή βεβαίωση) ;
  13. απαντώντας και στα δύο κομμεντς (και σας ευχαριστω πολύ), δεν έχει γίνει καμία τακτοποίηση, δεν υπάρχουν συνοδευτικά σχέδια 4495: έχει δοθεί βεβαίωση άρ. 83 Ν.4495/17 για μεταβίβαση με κείμενο εξαιρέσεων λόγω της προ του 55 συνθήκης, και έχει μεταβιβαστεί με το εμβαδόν του τίτλου στο συμβόλαιο (το οποίο δεν αναφέρεται καν στην όσο πιο σύντομη 2σειρη ΤΕ της βεβαίωσης -ούτε κάποιο άλλο εμβαδόν βέβαια). *άρθρο 83 παρ. 2γ εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 82 >> 2α)υφίστανται πριν από τις 30.11.1955, ημερομηνία έναρξης ισχύος του από 9.8.1955 β.δ.. 1. Κατανοητό ότι έχω το ιδιοκτησιακό άλυτο θέμα της μονομερούς τροποποίησης σύστασης εφόσον έχω επέκταση προς άλλη οριζ. ιδιοκτησία. 2. Πώς το αποκαθιστώ πολεοδομικά ώστε να εμφανιστεί η σωστή κάτοψη εφόσον δεν είναι ΔΔ; (Και στο κείμενο της ΠΟΜΙΔΑ αναφέρεται ως προϋπόθεση η υπαγωγή στο Ν.4495). Μπορεί να ρυθμιστεί τώρα (Κατ.1), ενώ έχει μεταβιβαστεί ήδη με 4495/17 (με τη βεβαίωση) ;
  14. καλησπέρα σας, μεταφέρω μέρος του προβληματισμού μου από απορία που προέκυψε από ΗΤΚ-- ελέγχω διαμέρισμα, ο.ι., σε πολυκατοικία προ του '55, με οικοδομική άδεια,και αναρωτιέμαι αν με τις παρακάτω συνθήκες, έχω ΔΔ: - Η οικ. άδεια είναι του 1935. Αρχεία/κατόψεις οικ. άδειας δεν υπάρχουν, ούτε στέλεχος για επιβεβαίωση του αριθμού που μου δίνουν οι διαχειριστές. Επόμενες άδειες που έχουν βγει για την πολυκατοικία (πχ. μικρής κλίμακας για όψεις) αναφέρουν τον αριθμό ο.α. που τους έχουν δώσει οι διαχειριστές, χωρίς στέλεχος εντός φακέλου κτλ. - Ο αριθμός της Ο.Α. δεν αναφέρεται σε κανένα συμβόλαιο/σύσταση από όσα έχω πρόσβαση, Η πολεοδομία σωκράτους στην αναζήτησή μου, μου έστειλε μονάχα ότι ως προ του '55 πάω με τεχνική έκθεση τεκμηρίωσης μηχανικού. (Τεκμηριώνεται από αεροφωτογραφίες η πολυκατοικία κτλ) - Η πραγματική κατάσταση διαφωνεί με τα σχέδια της σύστασης που είναι το μόνο άλλο τεκμήριο, και το διαμέρισμα είναι μεγαλύτερο εις βάρος του διπλανού (και ισχύει το ίδιο σε όλους τους τυπικούς ορόφους, εκ κατασκευής κατά δήλωση των ιδιοκτητών). -Το ακίνητο έχει ήδη λάβει βεβαίωση 4495 για μεταβίβαση, με εξαιρέσεις ως προ του 55. 1. Δεν μπορώ να συγκρίνω με την Ο.Α. Γνωρίζω ότι υπάρχει αλλαγή πραγματικότητας σε σχέση με τη σύσταση (και συμβολαιογραφική προβληματοθεσία περί μονομερούς τροποποίησης), ωστόσο δεν μπορώ να ξέρω αν αυτή ήταν στην αρχική Ο.Α. Έχω ΔΔ ? 2. Αν είναι όντως εκ κατασκευής η αλλαγή, η παράβαση είναι προ του '55 επομένως είναι ...νομίμως υφιστάμενη; 3. Αν είναι παράβαση ΔΔ, μπορώ να ρυθμίσω τώρα, ενώ έχει μεταβιβαστεί ήδη με 4495/17-με βεβαίωση εξαιρέσεων μεν- αλλά με τα τ.μ. του τίτλου προφανώς αφού δεν έχουν προβεί σε κάποια ρύθμιση; (συγγνώμη αν έχει με κάποιο τρόπο απαντηθεί αλλού αντίστοιχη περίπτωση, ή τα επιμέρους ερωτήματα, όποια σκέψη θα ήταν βοηθητική).
  15. Καταρχάς ευχαριστώ για το χρόνο και την απάντηση. Ορθά, θα μεταφέρω το ερώτημα και στο πεδίο της διαμερισμάτωσης, αλλά πώς την ισχυρίζομαι αν δεν έχω να συγκρίνω μεταξύ Ο.Α. και σύστασης με πραγματικότητα (αφού δεν έχω ΟΑ) *Μου προκύπτει η απορία (και γενικά σε σχέση με την ΗΤΚ), μπορώ να κάνω τώρα πχ. ρύθμιση για διαμερισμάτωση ενώ έχει δοθεί βεβαίωση και έχει μεταβιβαστεί μια ο.ι. με τα τετραγωνικά του τίτλου; ευχαριστώ πολύ!
  16. Καλησπέρα, για ΗΤΚ σε ο.ι. σε πολυκατοικία προ του '55, με οικοδομική άδεια, αντιμετωπίζω τις εξής συνθήκες: - Η οικ. άδεια είναι του 1935. Αρχεία οικ. άδειας δεν υπάρχουν, ούτε στέλεχος για επιβεβαίωση του αριθμού που μου δίνουν οι διαχειριστές. Επόμενες άδειες που έχουν βγει για την πολυκατοικία (πχ. μικρής κλίμακας για όψεις) αναφέρουν τον αριθμό οικ. άδειας που τους έχουν δώσει οι διαχειριστές, χωρίς στέλεχος εντός φακέλου κτλ. Η πολεοδομία βεβαίωση απώλειας χωρίς στέλεχος δεν δίνει. (Η ανασύσταση/αποτύπωση που θα ταν μια επιλογή σε περίπτωση χαμένης άδειας δεν γίνεται χωρίς βεβαίωση απώλειας άλλωστε, σωστά;) - Ο αριθμός δεν αναφέρεται σε κανένα συμβόλαιο/σύσταση από όσα έχω πρόσβαση, Η πολεοδομία σωκράτους στην αναζήτησή μου, μου έστειλε μονάχα ότι ως προ του '55 πάω με τεχνική έκθεση τεκμηρίωσης μηχανικού. (Τεκμηριώνεται από αεροφωτογραφίες η πολυκατοικία κτλ) - Η πραγματική κατάσταση διαφωνεί με τα σχέδια της σύστασης που είναι το μόνο άλλο τεκμήριο, το διαμέρισμα είναι μεγαλύτερο εις βάρος του διπλανού (και ισχύει το ίδιο σε όλους τους τυπικούς ορόφους, εκ κατασκευής κατά δήλωση των ιδιοκτητών). -Το ακίνητο έχει ήδη λάβει βεβαίωση 4495 για μεταβίβαση, με εξαιρέσεις ως προ του 55. Ερώτηση: Τι κάνω στην ΗΤΚ; 1.Ανεβάζω το σχέδιο της κάτοψης, με την πραγματική κατάσταση αποτυπωμένη (ως προ του 55), χωρίς κάποια άλλη ενέργεια πιο πριν; 2. Κατηγορία 1 ως προ του 75 όλο αυθαίρετο, που θα ήταν μία σκέψη για να αποκτήσει νόμιμη κάτοψη, υποψιάζομαι ότι δεν μπορώ να το βάλω και διότι έχει ήδη μεταβιβαστεί με 4495/17. Σωστά; ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια σκέψη, (συγγνώμη αν έχει με κάποιο τρόπο απαντηθεί αλλού αντίστοιχη περίπτωση, δεν κατάφερα να το εντοπίσω)
  17. Ευχαριστώ καταρχάς όλους/ες για τις απαντήσεις ναι έχετε δίκιο στα περισσότερα - 'Μερική΄ τακτοποίηση έκανε ο κάθε μηχανικός -και πέρα από το αν δεν απαγορεύεται να ανεβάσουμε δύο δηλώσεις στην ΗΤΚ, που το κατανοώ σαν σκέψη-, μου φαίνεται ότι άγνοια δεν μπορώ να επικαλεστώ στο ότι δεν γίνεται να έχουμε δύο δηλώσεις για μία οριζόντια, και να κουβαλήσω μια τέτοια ΗΤΚ στη λίστα των καταχωρήσεών μου. [Το κακό ότι μπαίνουμε στη διαδικασία να ελέγχουμε τις δηλώσεις άλλων είναι από μόνο του προβληματικό ε]. Εχω δει σε διάφορες ονλάιν κουβέντες να προτείνεται η 'επιλεκτική' αντιμετώπιση παρακολουθήματος πχ., γι' αυτό και σκέφτηκα ότι ήταν επιλογή των μηχ. αλλά το ερώτημα του dimitris είναι πολύ έγκυρο και δεν γνωρίζω την απάντηση ακριβώς. Συμφωνώ σε όλα, πολύ καλά τα μυρίζεστε. Οι συναινέσεις είναι τεράστιο θέμα ευχαριστώ που το επισημαίνετε και το έχω υπόψη/ με βάση την αρχική κουβέντα με τα παιδιά του ιδιοκτήτη, αναρωτήθηκα πώς κατάφερε και ρύθμισε ο μηχανικός το 2017 το δώμα όπως και να χει. [Αλλά ίσως αυτό δεν είναι στη δική μας ευθύνη αν είχαμε μόνο αυτό να αντιμετωπίσουμε, το τί ΥΔ συναίνεσης έχει ανεβάσει ένας άλλος μηχ στη δική του δήλωση 4178, σωστά;] Θα επικοινωνήσω με ΤΕΕ να δω από περιέργεια την αντιμετώπισή τους και αν μου πουν κάτι ενδιαφέρον θα το μεταφέρω εδώ. Θα επικοινωνήσω με τους μηχανικούς να δω αν είναι διατεθιμένοι και τί ακριβώς να κάνουν (μπόνους περιπλοκή, ο ένας δεν ζει όπως έμαθα!), και θα εξασφαλίσω την προκαταβολή μου. Ευχαριστω για τις απαντήσεις και πάλι.
  18. Καλησπέρα σας, δεν ξέρω αν πρέπει να το βλαω εδώ ή σε κάποιο άλλο θρεντ της ΗΤΚ, Το πρόβλημα: καλούμαι να βγάλω ΗΤΚ σε οριζ. ιδιοκτ. Ισογείου με παρακολούθημα στο δώμα (πλυσταριό) κατά τη ΣΟΙ με Κατ1 αυθ. επεκτάσεις και στο ισόγειο αλλά και στο δώμα/πλυσταριό. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχουν γίνει 2 δηλώσεις αυθαιρετονόμων, από διαφορετικούς μηχανικούς, μία το 2017 με 4178 για την επέκταση του πλυσταριού στο δώμα, και μία το 2020 για αυθαίρετα τετραγωνικά ισογείου 😐 Η δήλωση ισογείου του 4495 δεν αναφέρεται καν στο παρακολούθημα/δώμα, η δήλωση του παρακολουθήματος του 4178 αναφέρει τλχστν ότι ιδιοκτησιακά πρόκειται για παρακολούθημα ισογείου (πάραυτα δεν έβαλε ΚΑΙ τις παραβάσεις του ισογείου ο άτιμος να τελειώναμε!) Τι κάνω; Μιλάω με το ΤΕΕ; Μιλάω με τον α' μηχανικό να βάλει και του Ισογείου μέσα και κάπως πάει άπατη η δεύτερη δήλωση του 4495 και το 250€ της; Γίνεται ακύρωση κάποιας εκ των δύο με κάποιο τρόπο; Δεν μπορω να τις ανεβάσω και τις δύο σα να μη συμβαίνει τιποτα ακόμα και αν είναι άλλοι οι μηχανικοί που τις υπέγραψαν (σωστά?) **Να σημειώσω ότι δεν έχει γίνει κάποια δικαιοπραξία με καμία από τις δύο δηλώσεις αυθαιρέτου, και κλήθηκα να κάνω ΗΤΚ για γονική παροχή. Ευχαριστώ!!
  19. Καλησπέρα, έχω ένα γενικό ερώτημα για υλικά και ΚΥΕ (όχι τόσο επί της διαδικασίας γνωστοποίησης - ελπίζω να είμαι στο κατάλληλο θρεντ): Στην υγ. διάταξη 2161/17 περιγράφεται: . Στους χώρους επεξεργασίας τροφίμων οι τοίχοι πρέπει να είναι από υλικό που επιτρέπει τον υγρό καθαρισμό, πρέπει να είναι δηλαδή αδιάβροχοι&στεγανοί. Επιπλέον πρέπει να είναι αδιαπέραστοι στους ρύπους της προβλεπόμενης παραγωγικής διαδικασίας και ανθεκτικοί στις καταπονήσεις από χτυπήματα και από τη θερμότητα, ιδιαίτερα στα σημεία έψησης, βρασμού κ.λπ Πρόκειται για αδειοδότηση σε μικρό αναψυκτήριο χωρίς χώρο έψησης, και αναζητώ το από πού προκύπτει ότι είναι υποχρεωτικό το πλακάκι γύρω πχ. από τη λάντζα (και σε τί ύψος). Υπάρχει κάποια διάταξη που να το αναφέρει; Η να περιγράφονται πρότυπα/προδιαγραφές υλικών που πρέπει να πληρούνται; Δεν θα μπορούσα να έχω άνθυγρη πχ γυψοσανίδα ή άνθυγρη μελαμίνη αντίστοιχα; ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  20. Καταρχάς ευχαριστώ πολύ. Αν εκδοθούν 2 ΠΕΑ (αυτόνομοι λέβητες ΦΑ οπότε μη κοινό σύστημα θέρμανσης) υπάρχει η δυνατότητα καταχώρισής και των 2 ΠΕΑ δηλαδή εξ αρχής στην ΗΤΚ του αδιαίρετου κτιρίου χωρίς πρόβλημα, σωστά; Συγγνώμη για το διαδοχικό των αποριών δεν έχει τύχει να κάνω άλλη ΗΤΚ πιο πριν. Παρεπιπτόντως αυτή είναι η παραπάνω περίπτωση μου Διώροφο κτίριο με ανεξάρτητα οροφοδιαμερίσματα χωρίς κλειστούς κοινόχρηστους (για το οποίο θα γίνει σύσταση). Λόγω μεγάλης κλίσης του δρόμου, ο όροφος είναι ας πούμε "υπερυψωμένο ισόγειο" με υπαίθρια κλίμακα από την πρασιά στο εγγύτερο σε ύψος σημείο πρόσβασης από το δρόμο, ενώ το ισόγειο έχει ανεξάρτητη είσοδο στην άλλη άκρη επί της ίδιας όψης (στον ίδιο δρόμο) και υπόσκαφο τμήμα. Δεν υπάρχουν κλειστοί κοινόχρηστοι χώροι - ούτε απόληξη δώματος. Πρόσβαση στον ακάλυπτο έχουν με ανεξάρτητες ανοιχτές μεταλλικές κλίμακες, η μία εκ των οποίων οδηγεί και στην ταράτσα.
  21. Kαλησπέρα σας, σε σχέση με ΠΕΑ - ΗΤΚ και μετέπειτα σύσταση οριζοντίων: -Πρόκειται να εκδώσω ταυτότητα για Διώροφο κτίριο με 2 ανεξάρτητες κατοικίες (ισόγειο-όροφος) σε οικόπεδο με ΟΑ, ενός ιδιοκτήτη, που αυτή τη στιγμή δεν έχει σύσταση οριζοντίων. Θα χρειαζόμουν λογικά ένα ΠΕΑ για το σύνολο του ακινήτου. > Η έκδοση απαιτείται για τη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών (ανεξάρτητα οροφοδιαμερίσματα) και τη γονική τους παροχή. Θα κάνω τροποποίηση μόλις ολοκληρωθεί το συμβόλαιο της σύστασης επομένως, για να ορίσω τις 2 οριζόντιες και θα καταχωρήσω αντίστοιχα 2 νέα ΠΕΑ, ξέχωρα για κάθε διαμέρισμα; Σύνολο δηλαδή 3 ΠΕΑ για το ακίνητο; Δεν είμαι ενεργειακός επιθεωρητής και θέλω να γνωρίζω τι ακριβώς θα χρειαστεί να ζητήσω από τον επαγγελματία. σας χαιρετώ και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  22. Καλησπέρα ΤΖ για εκτός σχεδίου Χ 402571.28 Υ 4277611.67 ευχαριστώ εκ των προτέρων
  23. Μια γενική ερώτηση: τις βεβαιώσεις άρθρου 30 θα έπρεπε να τις πηγαίνουμε και για θεώρηση στο ΑΤ της περιοχής (όπως με εεδμκ και ΑΔ?) ή δεν προκύπτει από κάπου υποχρέωση; Ευχαριστώ!
  24. ευχαριστώ Δημήτρη για την απάντηση // δεν μπήκα στη διαδικασία όλων των λετομερειών γιατί κόλλησα στο εντός/εκτός σχεδίου και τα ποσοστά του αμίλητου. Γονική παροχή σε 3 αδέρφια, με ποσοστό από 1/3 έκαστος χωρίς σύσταση ούτε διανομή, γηπέδου 2 στρεμμ. εκτός σχεδίου εντός ζώνης οικισμού. Επειτα της γονικής παροχής, το 90 έχτισαν μια αποθήκη 20 τ.μ. χωρίς Ο.Α.(ως αποδεικτικό αεροφωτογραφία) την οποία κλήθηκα να τακτοποιήσω. Ανήκουν όλα σε όλους, κατανοητότατο και δηλώνουν όλοι από 1/3 συνιδιοκτησία στα Ε9. Το πρόβλημα μου είναι ότι τα 2/3 θέλουν να πληρώσουν και να τακτοποιήσουν την αυθαίρετη αποθήκη τους, αλλά το τρίτο αδέρφι δεν πρόκειται να μιλήσει πόσο δε μάλλον να δώσει συναίνεση. Με το 2/3 και εκτός σχεδίου -χωρίς συναίνεση του τελευταίου-υποθέτω δεν θα ήμουν καλυμένη να προχωρήσω σε υπαγωγή, ακόμα και αν είμαι εντός οικισμού σωστά [?]
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.