Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξάρτηση με ΕΓΣΑ '87


Recommended Posts

Φίλε μου στα τοπογραφικά διαγράμματα δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις έλεγχο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων.

 

Αυτό είναι μόνο εν μέρει σωστό.

 

Εντός ΖΟΕ, αν κάποιος συνάδελφος-βλήμα παίξει τέτοιο χαρτί και προκαλέσει κατάτμηση, πάει παρέα με όλους τους υπόλοιπους αγαπουλίνους (θεωρητικά).

 

Εκτός ΖΟΕ, ισχύει αυτό που λες, εκτός κ αν μιλάμε για κληροτεμάχια.

 

Ευθύνη ΦΕΡΕΙ ο μηχανικός, από τη στιγμή που υπογράφει 651. Κρυφά λοιπόν νοείται ότι ΕΛΕΓΧΕΙ τίτλους ιδιοκτησίας.

 

Εντός ΖΟΕ λοιπόν ΔΕΝ ισχύει η ''νεώτερη καταμέτρηση''. Το γράφω με μεγάλα, μπας κ καταλάβει κανείς τη διαφορά.

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 200
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε μου, θα μου επιτρέψεις, μέχρι να κάνουμε χωριό σαν χώρα, να έχω διαφορετική άποψη.

Ο Ν-651, η δήλωση δλδ του άρθρ 5, για μένα, είναι η έγγραφη δήλωση ανεπάρκειας της ελληνικής πολιτείας. Μόστραρε αυτόν το νόμο έξω (έξω, όπως, ... .. έξω απο εδώ=εξωτερικό=πάμε να την κάνουμε γι' αλλού κλπ) και ζήτα επενδύσεις. Οι επενδυτές που τον γνώρισαν νομίζω ότι κλαίνε ακόμα και οι άλλοι που θα πρωτοακούσουν πως γίνεται το αλισβερίσι εδώ στη χώρα μας, εύχομαι να μην είναι φρεσκο-εγχειρισμένοι και τους χυθούν τα έντερα από το τράνταγμα του γέλιου.

Επομένως και για να καταλήξουμε φίλε μου Ζαβί, θα πρέπει να πάμε πίσω και να ορίσουμε ξανά τις έννοιες.

Τι θεωρείται τοπογραφικό διάγραμμα παγκοσμίως? Μπορεί να περιέχει οτιδήποτε άλλο εκτός από τεχνική πληροφορία? Αυτά που κάνουμε εδώ πάντως δεν είναι τοπογραφικά διαγράμματα μόνο αλλά και χρησμοί της Πυθίας.

Που τις βλέπεις εσύ τις ΖΟΕ? Εγώ μόνο Ε..ΖΟΑ βλέπω, (Εμπόλεμες Ζώνες Οικιστικής Αναρχίας). Όποιος μπορεί κτίζει, οι άλλοι απλά βλέπουν. Δεν θα μπορούσε βέβαια να γίνει και αλλιώς χωρίς τα εργαλεία του κτηματολογίου, των χρήσεων γης, των...των.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά φίλε θα υπάρχουν αμέτρητες ''νεώτερες καταμετρήσεις'' και νυκτερινοί κρυφοί έλεγχοι τίτλων.

Edited by SIRADRAB
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

siradrab κατ αρχην το ξερεις οτι σε λατρευω και σε εχω τοποθετησει στο 12 θεο του φορουμ, κ μαλιστα εισαι απο τους λιγους που συνεχιζουν να υπαρχουν. Στη λατρεια μου σε σενα λοιπον δεν τιθεται θεμα, επισης το ποστ δεν απευθυνοταν σε σενα, αλλα πιαστηκα απο αυτο.

 

Κατα δευτερον ξερεις καλυτερα απο τον καθενα το ποσο συμφωνω μαζι σου στα θεματα νομοθετικης ανεπαρκειας,που αν θυμασαι λεγαμε να τα πινουμε στη ζωη μετα θανατον στην υγεια των desperados, διοτι τα καθαρματα ειναι αυτα που ζουν αιωνια.

 

Στο θεμα: δεν υπαρχει η εννοια της νεωτερης καταμετρησης εντος ΖΟΕ περαν της αποκλισης που δεχεται η εφορεια. Ειναι καταφανεστατη κατατμηση, και οποιος συναδελφος μηχανικος, συμβ/φος ή υποθ/κας το χαψει μη εσκεμμενα, ειναι ειτε μεγαλο βλημα, ή δεν εχει ξαναδουλεψει σε ΖΟΕ. Τωρα αν το χαψει εσκεμμενα, ας κανει ο,τι γουσταρει απο κει κ περα, ο καθενας ειναι υπευθυνος για την αδεια ασκησης επαγγελματος του.

 

Το εσκεμμενα λοιπον το δεχομαι, αυτο που δεν δεχομαι ειναι μηχανικοι να υποστηριζουν εντος ΖΟΕ οτι δεν εχουν ευθυνες για υποδειξεις οριων.Ειναι το λιγοτερο αδαεις κ εκτος τοπου και χρονου.Δεν ειναι λιγα τα ποστς εδω μεσα που το υποστηριζουν....και εχουν βγαλει φλυκταινες τα ιδια μου τα ματια διαβαζοντας τετοια σαβουρα σε αλλα θρεντς, και μαλιστα και απο τοπογραφους που υποστηριζουν κιολας οτι μονο αυτοι πρεπει να κανουν τη δουλεια. Εν πασει περιπτωσει, εντος ΖΟΕ ισχυουν αυτα που ειπα, και ειμαι τοσο απολυτος οσο το +1

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

Ναι συμφωνώ ότι χρειάζεται προσοχή και εμπειρία σε όσους ασχολούνται με το άθλημα εντός ΖΟΕ. 'Εγραψα ότι έγραψα από την γενική αγανάκτιση που νιώθω, όπως και πολλοί άλλοι βέβαια.

'Ετσι μούρχεται κάτι τέτοιες ώρες, να κάνω ένα γεωγραφικό εντοπισμό περικλείοντας όλη την ελληνική επικράτεια και να την τακτοποιήσω όλη πακέτο με το σύστημα των αυθαιρέτων με τον Ν-4014. Θα βάλω την υψηλή κυριότητα στους πολλούς του χαιβανάτου και την επικαρπία στους 300 της φυλής του εξυπνάτου. :smile:

 

ΥΓ. Οχι μονο απλά θυμάμαι αλλά πολλες φορές λέω και στην υγειά σου. Νάσαι καλά φίλε!

Link to comment
Share on other sites

Εγω να συμφωνησω μαζι σας..

 

Αλλα ειναι ποτε δυνατον εντος Σχεδιου, εντος Πραξης Εφαρμογης, εντος περιοχης με κτηματολογιο, να μην τσεκαρεις τιποτα απο αυτα..

Δεν μιλαω για τιτλους ιδιοκτησιας....

 

Εγω λοιπον τα τσεκαρω ολα...

Ακομα και σε περιπτωσεις που βλεπω απο μακρια τα φιδια που πουλαει ο πελατης, ζηταω τιτλους...

Και γενικα στο 80% των περιπτωσεων εκτος σχεδιου και εκτος κτηματολογιου ζηταω τιτλους..

Αν υπαρχει κτηματολογιο ΠΑΝΤΑ κανω μια βολτα απο εκει και τσεκαρω την ιδιοκτησια μου (φυσικα παιρνω και συντεταγμενες για να τσεκαρω...) καθως και τους ομορους..

Ξερω περιπτωσεις συναδελφων που εχουν παει στα δικαστηρια για τετοιες περιπτωσεις.. (φυσικα αθωωθηκαν, εφοσον ειχαν καλυψει τα νωτα τους)

Δεν πληρωνονται ολα αυτα, αλλα διαφορετικα θα επρεπε και την Ακροπολη να μας υποδειξουν, να το υπογραφουμε..

 

Στην περιπτωση που ανεφερε ο συναδελφος, οτι μετραει μονο την καθετη..

Αυτος δεν πρεπει να τσεκαρει αρτιοτητα-οικοδομησιμοτητα??

Δεν πρεπει να τσεκαρει τιτλους για να δει τα ποσοστα επι της καθετου???

Δεν πρεπει να τσεκαρει την ΟΑ???

Δεν πρεπει να τσεκαρει επιτρεπομενα μεγεθη????

 

Αρα τι συζηταμε???

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Η κερατεα ειναι ζοε λαυρεωτικης βαση του 12δ/98 και ο απιστευτος αρχιτεκτονας θα κανει τοπογραφικα στα τεραστια εξ' αδιαιρετου οικοπεδα , το κομματακι που εχει φραξει ο καθε ιδιοκτητης του αυθαιρετου .

Τελος θα το σφραγισει και θα το στειλει στο τεε.

Ποιος θα το ελεγχξει ?Ποιος θα τον εμποδισει να το κανει?

Link to comment
Share on other sites

Πάντως μου είπε σήμερα γνωστός που έχει κάτι επαφές μέσα απο τη Βουλή οτι εντός εβδομάδας μάλλον θα καταργηθούν τα τοπογραφικά σε ΕΓΣΑ για απλή μεταβίβαση...

 

Πες τον γνωστό και τους γνωστούς του ότι τα τοπογραφικά απαιτούνται για τις μεταβιβάσεις από τον Ν651 για τα εντός σχεδίου. Η όλη συζήτηση έγινε για τις συστάσεις σε εντός σχεδίου ακίνητα που έτσι κι αλλιώς ουδέποτε υπήρχε η απαίτηση ή η ανάγκη σύνταξης εξαρτημένου τοπογραφικού διαγράμματος.

 

Χτες, η τροπολογία που κατατέθηκε εξαιρεί από την απαίτηση σύνταξης εξαρτημένου τοπογραφικού διαγράμματος μόνο τις περιπτώσεις σύστασης καθέτου και οριζοντίου ιδιοκτησίας σε εντός σχεδίου ακίνητα.

 

Κατά τα άλλα για τα υπόλοιπα ακίνητα απαιτείται τοπογραφικό εξαρτημένο από ΕΓΣΑ.

 

Το πλέον σημαντικό στοιχείο που φέρνει αυτή η τροπολογία είναι ότι επίσημα πια για πρώτη φορά σε νόμο του κράτους καταγράφεται ότι «όπου στην κείμενη νομοθεσία προβλέπεται η υποχρέωση επισύναψης τοπογραφικού διαγράμματος σε συμβόλαιο, εφεξής νοείται τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων».

 

 

Δες ZAVI για το όριο του 2% για τα παλιά τοπογραφικά σύστασης, και κάνε όλους τους απαιτούμενους χαρακτηρισμούς σε όποιους το αμφισβήτησαν διαχρονικά.

Edited by kasvan
Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβω κάτι. Αυτοτελή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία έχουμε όταν υπάρχει σύσταση οριζοντίου ή καθέτου.

Δηλαδή σε οικόπεδα εντός σχεδίου που δεν έχουν σύσταση οριζοντίου ή καθέτου θα θέλει τοπογραφικό;

Κατάλαβα καλά;

Link to comment
Share on other sites

Δες ZAVI για το όριο του 2% για τα παλιά τοπογραφικά σύστασης, και κάνε όλους τους απαιτούμενους χαρακτηρισμούς σε όποιους το αμφισβήτησαν διαχρονικά.

 

Ούτε σε σένα αναφερόταν το ποστ μου bro!!!

 

Καλά, όλοι προσωπικά παίρνετε τα ποστς μου?

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή σε οικόπεδα εντός σχεδίου που δεν έχουν σύσταση οριζοντίου ή καθέτου θα θέλει τοπογραφικό;

 

Μιλάμε για απαίτηση ή όχι σύνταξης εξαρτημένου τοπογραφικού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.