Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Το πιο περίεργο που μου είχε τύχει ήταν ένα κατάστημα GAP, έκανα επιθεώρηση με φουλ κόσμο μέσα...Καταλαβαίνεις, που να κοιτάζω τις λάπες μία μία είχε πάνω από 50 σποτάκια και διάφορα άλλα...Ε, Κ.Α

Link to comment
Share on other sites

Α ρε ιπτάμενε. Έχασες την ευκαιρία, για live λουξομέτρηση και -το σημαντικότερο- την επί πραγματικών συνθηκών αξιολόγηση των συνθηκών οπτικής άνεσης, από τους ίδιους τους χρήστες :mrgreen:.

Link to comment
Share on other sites

Σε κτίριο με υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους, ο ιδιοκτήτης νοικιάζει τον Α' όροφο για γραφεία σε μία εταιρία. Το κλιμακοστάσιο είναι ανοιχτό. Η συνολική επιφάνεια των γραφείων είναι 140 τμ, αλλά τα 100 τμ βρίσκονται από τη μία πλευρά της κοινόχρηστης σκάλας και τα 40 τμ από την άλλη. Δηλαδή οι δύο χώροι δεν συνδέονται. Σαν ιδιοκτησία όμως είναι μία και νοικιάζεται όλος ο όροφος για γραφεία της ίδιας εταιρίας. Βγάζω ένα ή δύο ΠΕΑ. Παρακαλώ απαντήστε μου γιατί πρέπει να το κάνω άμεσα.

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για δύο ο.ι. ανεξαρτήτως του ότι ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη (έστω και χωρίς σύσταση ο.ι.).

Το ότι δεν εφάπτονται, σημαίνει ότι δεν μπορούν να ενιαιοποιηθούν.

Συνεπώς 2 ΠΕΑ, με προσδιορισμό του καθενός με βάση τον προσανατολισμό του 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λίγο μπέρδεμα. Αν βγάλεις 2 ΠΕΑ ποιο από τα δύο θα καταχωρηθεί στο μισθωτήριο αφού στην ουσία είναι 2 ιδιοκτησίες ξεχωριστές? Αν βγάλεις 1 πως θα περιγράψεις το κτήριο σου, μιας και στην ουσία έχεις 2 διαφορετικά διαμερίσματα? Θα μπορούσες βέβαια να βγάλεις για όλο τον όροφο και με το αντίστοιχο κλιμακοστάσιο σαν ΜΘΧ αλλά πάλι είναι κοινόχρηστο έτσι δεν είναι? οπότε και τα τετραγωνικά του ποιος θα τα χρεωθεί? Ξέρω ότι δεν βοήθησα αλλά και εγώ δεν ξέρω πως θα ήταν σωστό...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα γίνουν 2 μισθωτήρια

 

Δεν το γνωρίζω πως λειτουργεί αυτό....Δηλαδή, ο ίδιος ιδιοκτήτης θα καταχωρήσει 2 μισθωτήρια και το μίσθωμα πως θα ορίζεται σε αυτή την περίπτωση?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται για το δικό μου δίλημα και θα κάνει ένα μισθωτήριο. Έτσι κι αλλιώς νοικιάζει όλους τους χώρους γραφείων του ορόφου στην ίδια εταιρεία και επίσης όλοι οι χώροι είναι μία ιδιοκτησία. Επίσης είπα ότι το κλιμακοστάσιο είναι ανοιχτό. Δηλαδή οι δύο χώροι και δεν συνδέονται και δεν τους χωρίζει μθχ, αλλά μια ανοιχτή σκάλα. Πήρα τηλέφωνο στο buildingcert το πρωί, αλλά εκεί είναι κομπιουτεράδες και όχι μηχανικοί. Κατά την άποψή τους νομίζουν ότι χρειάζεται ένα πιστοποιητικό. Στην ΕΥΕΠΕΝ δυστυχώς τα τηλέφωνα έχουν καταργηθεί και δεν γίνεται να επικοινωνήσει κάποιος τηλεφωνικά. Αν τους στείλω email αποκλείεται να απαντήσουν άμεσα και ο ιδιοκτήτης περιμένει ΠΕΑ αύριο.

 

Ίσως δεν πρέπει να αναλάβω αυτό το ΠΕΑ...

 

Αν κάποιου του έχει τύχει παρόμοια περίπτωση θα ήθελα να μάθω πως το αντιμετώπισε.

Edited by ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.
Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το σκαρίφημα.

 

Νομίζω πάντως ότι στην ΕΥΕΠΕΝ πρέπει να ξαναδούν το ζήτημα για την τηλεφωνική επικοινωνία. Εδώ και δύο μήνες υποβάλλονται πάνω από 1000 ΠΕΑ ημερησίως. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιος να απαντάει σε κάποιες απορίες. Ούτε είναι εύκολο ο μηχανικός να παίρνει τέτοιες ευθύνες για να βγάλει ένα μικρό μεροκάματο.

 

2016-03-08 22-00.pdf

Edited by ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.