Μετάβαση στο περιεχόμενο

spsonis

Core Members
  • Περιεχόμενα

    194
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.817 profile views

spsonis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

26

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ενδεχομενως μια λύση θα ηταν να ολοκληρωθούν οι δυο κατοικίες ωστε να κλεισει η αδεια, και μετα να γινει η κατατμηση.
  2. Καλησπέρα Παύλο, ευχαριστω για τις διευκρινησεις. Λοιπον, πρόκειται για γεωτεμάχιο 1800 τμ που βρίσκεται εκτός σχεδίου αλλά εντός ζώνης 800μ στάσιμου οικισμού Νεοχωρίου(γνωρίζει ο Παυλος) και ειναι εκτος συνεκτικού τμηματος. Το γεωτεμαχιο εχει πρόσωπο σε αγροτική οδο κατα την νότια και ανατολικη πλευρά (γωνιακό) Οι δύο κατοικίες κατασκευάστηκαν το 2019 και είναι 100 τμ έκαστη. Οι συνιδιοκτήτες είναι και οι δύο μόνιμοι κάτοικοι και δεν έχουν άλλο ακίνητο στην ακτίνα των 800 μ. Εφοσον μπορεσει να γινει κατατμηση, τα ακινητα θα μεταβιβασθουν σε μονιμους κατοικους μη εχοντες αλλη κατοικια. Η μια σκέψη που εκανα ειναι να ενωσω τα δυο κτιρια με Η/Χ 1Χ10 γιατι απεχουν 10 μ τα κτιρια. Ομως η κάλυψη έχει καλυφθεί επομένως με καποιο τροπο θα πρεπει να αφαιρεσω 5 τμ κάλυψη απο καθε κτιριο, καθαιρώντας ισως κάποιο δωμάτιο, φυσικά με αναθεωρηση αδειας ολα αυτα. Και μετα να κάνω συσταση οριζοντιου. Αν υπάρχει καποια πιο οικονομικη και νομιμη λύση, θα ηθελα να την ακουσω. Ευχαριστώ
  3. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Σε εντος ζωνης 800 μ. στασιμου οικισμου με αρτιοτητα 500 τμ μπορω να κανω κατατμηση σε αγροτεμαχιο που εχει 2 κατοικιες μεσα κατασκευασμενες μετα το 2011? Τα νεα αγροτεμαχια θα ειναι 800 τμ εκαστο με μια κατοικια το καθενα. Δε με ενδιαφερει αν χασω την οικοδομησιμοτητα. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  4. Εχουμε ενα διωροφο κτιριο προ 55 οπου ο ιδιοκτητης προεβην σε αντικατασταση στεγης, επισκευη οψεων, διανοιξη νεων παραθυρων και αντικατασταση κουφωματων. οι εργασιες εγιναν χωρις αδεια λογω του οτι δεν εχουμε καταφερει εδω και ενα χρονο να μαζεψουμε τις εγκρισεις που απαιτουνται(υπολειπεται η εγκριση ΕΦΑ απο τοπικο). Επειδη ο γειτονας τωρα θυμηθηκε οτι του κοβεται η θεα απο τη νεα σκεπη, προκειται να κανει καταγγελια και δικαστικως για να χαμηλωσει η στεγη. Μπορω να εκδοσω ΕΕΜΚ για νομιμοποιηση των παραπανω εργασιων? Θα πληρωθει προστιμο και αν ναι πως γινεται αυτο? Υποβαλλω τεχνικη εκθεση με παραρτημα Β προυπολογισμων? και αν ναι ποιος βεβαιωνει το προστιμο? Ερχεται η πολεοδομια για αυτοψια? Τι ακριβως να κανω?
  5. Εγω θα εβγαζα ολες τις εργασιες με ΕΕΜΚ τικαροντας τις απαιτουμενες εγκρισεις και θα εβγαζα μονο την μαντρα με κατ.3. Κριμα δεν ειναι να μπλεξεις με ελεγκτη για εργασιες που γινονται με ΕΕΜΚ?
  6. Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας, ΚΑΝΑ, Το πλυντηριο-λιπαντηριο θα παει σαν βιομηχανικο, γιατι εχει μηχανολογικο εξοπλισμο, και θα περασουμε και απο μεταφορων για εγκριση. Αλλιως πως να το παω, σαν καταστημα? οποτε συμπερασματικα παραμενει η καλυψη 10% Τα 431 σαν δομηση μπορω να τα φτασω αν στο ισογειο βγαλω καταστημα και στον οροφο γραφειο.
  7. Εχω ενα γηπεδο 2.162 τμ αρτιο και οικοδομησιμο κατα παρεκκλιση με προσωπο σε πρωτευον επαρχιακο. Επομενως με αναγκαζει να βαλω τα κτιρια 20 μ. μεσα απο τον αξονα του δρομου. Θελει ο ιδιοκτητης να κανει οσο το δυνατον περισσοτερα καταστηματα-γραφεια και να βγει και ενα κτιριο για πλυντηριο-λιπαντηριο. Επειδη εχω πολυ μικρο γηπεδο, για τα καταστηματα-γραφεια θα παω αναγκαστικα με καλυψη 10% και μαξ 600 τμ δομηση που στην περιπτωση μας βγαινει 432,40 τμ Αν πουμε οτι εξαντλουμε το 10% με τα καταστηματα, μπορω να παρω εξτρα καλυψη (ξεχωριστα) απο τα βιομηχανικα που ειναι 0,3 για να βγαλω το πλυντηριο?
  8. Εχω μια έκδοση αδειας οπου τα χωματα των εκσκαφων καθως και τα μπαζα που θα προκυψουν απο το κτιριο, θα χρησιμοποιηθουν ολα για διαμορφωση χωρου-μπαζωμαδιοτι το οικοπεδο ειναι κατω απο τη σταθμη του δρομου. Σε αυτη την περιπτωση καλυπτομαι μονο με τεχνικη εκθεση ή υπευθυνη δηλωση?
  9. Ευχαριστώ! Θα παρω το βιβλιο αρχικα να δω τι διαφορες εχει με το autocad και μετα θα αποφασισω. Μεγαλωσαμε τωρα για να μαθαινουμε αλλα προγραμματα απο την αρχη, δεν υπαρχει και χρονος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.