Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η απαξίωση του ΠΕΑ


Inzaghi

Recommended Posts

Πώς να υποτιμήσεις - απαξιώσεις, όπως θες πέστο, κάτι που εξαρχής δεν είχε καμία αξία για κανένα.

Έχει σίγουρα αξία. Θεωρητική όμως και όχι πρακτική. Εσύ σα μηχανικός ξέρεις τι καταναλώνει ο πελάτης σου μπορείς να προτείνεις και να γλιτώσει ο πελάτης ανά χρόνο έξοδα θέρμανσης. Καλά όλα αυτά. Χρήματα δεν υπάρχουν. Για να γλιτώσεις πρέπει να ρίξεις. Περισσότερα από όσα θα έβαζες κατά την κατασκευή. Η μετέπειτα παρέμβαση είναι πάντα μεγαλύτερη. Εδώ δεν υπάρχουν τα βασικά... :confused:

 

Μήπως εμείς πρώτα υποτιμήσαμε τον εαυτό μας και μετά γλυκάθηκαν οι πελάτες μας;

Νομίζω ναι. Και ερχόταν με "τουπε" και σου λεγε το βρήκα εκεί με 50€. Σαν να μίλαγε για κάποιο "Στάνταρ" προιον.

Για να σε πιέσει λες και είσαι εταιρία κινητής και θέλει να του δώσουν το iphone τζάμπα. :mrgreen:

 

Εγώ ξεκάθαρα το λέω. Με 50€ δεν κάνει κανείς σωστό ΠΕΑ. Εκτός και αν το κάνεις για γνωστό σου έτσι. Στον πρώτο τοίχο που θα έχει και πρόβολο και οριζοντα και πλευρικά εμπόδια (ο μισός :smile: ) θα αγανακτείς και θα βρίζεις.

Παρόμοιο θέμα η "δωρεά" μελέτης η οποία κρίθηκε από πολλούς αντιδεοντολογική (σε τεχνικά περιοδικά, ημερίδες κλπ) με το σκεπτικό:

  • Της χαμηλής ποιότητας
  • του αθέμιτου ανταγωνισμού
  • της διαφάνειας για τις μετέπειτα δουλειές του ιδίου

Μην ξεφεύγω. Το ΠΕΑ είναι το θέμα. Τι 50€ τι τζάμπα όμως... Και κάθε σύνολο δεδομένων το οποίο "εμπλουτίζεται" όσο περνάει ο καιρός με "ανακριβή" δεδομένα καταντά ολόκληρο ανακριβές ή τουλάχιστον αναξιόπιστο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 563
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σήμερα μου πρότεινε κάποιος να κάνω ένα πιστοποιητικό με 100 ευρώ (με το ΦΠΑ) μέσα) για ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., καθώς αυτήν την προσφορά είχε από κάποιο συνάδελφο.

 

από τα 100 ευρώ μένουν 81 χωρίς το ΦΠΑ , και αφαιρώντας από τα 81 το 26% του φόρου, δηλαδή άλλα 21 ευρώ περίπου μένουν καθαρά 60 ευρώ. Δεν έχουμε καμια 10αριά ευρώ τουλάχιστον λοιπά έξοδα? Μένουν 50 ευρώ.

 

Σέβομαι απόλυτα την επιλογή κάποιου συναδέλφου να κάνει όση δουλειά απαιτεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό και να του μείνουν 50 ευρώ . Δε συμφωνώ, αλλά το σέβομαι.Ίσως κάποια στιγμή να αναγκαστώ και εγώ να το κάνω. Αυτό που δε μπορώ να καταπιώ με τίποτα, είναι να λειτουργεί αθέμιτα .

 

Αθέμιτα λειτουργεί όταν κάνει πολλά από όσα αναφέρονται παραπάνω.

 

Λειτουργεί επίσης αθέμιτα όμως, όταν κόβει ένα δελτίο των 30 ευρω.

 

Εκεί πρέπει να υπάρχει έλεγχος - αλλιώς αυτό που γίνεται δεν είναι ελεύθερη αγορά με υγιή ανταγωνισμό , είναι μια ζούγκλα που ο πιο Ταρζάν επιβιώνει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Βρε συνάδελφοι πάλι φαντάσματα βλέπετε και αρχίζετε τα παραμύθια με τους "μεγαλοκαρχαρίες" που σας παίρνουν τις δουλειές? Απλά είναι τα πράγματα. Έχει γεμίσει ο κόσμος με διαφημίσεις όπου ο κάθε πιτσιρικάς για να βγάλει ένα χαρτζιλίκι κάνει το ΠΕΑ με 80-100 ευρώ. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Τόσα θέλει ο άλλος. Φιλελεύθερη αγορά. Ποιες δημόσιες σχέσεις, μεσητικά και χαζομάρες. Αν ο άλλος το βρει φθηνότερα θα πάει εκεί. Και αν ένας μεσίτης μοιράζει ΠΕΑ σε μηχανικούς πάλι το ίδιο είναι. Ο μηχανικός σας πάιρνει την δουλειά που το σκοτώνει όχι ο μεσίτης. Δεν είναι θέμα καρχαριών αλλά πιράνχας...

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

φίλε nik έχεις απόλυτο δίκιο ότι έτσι είναι.ΌΜΩΣ: Η αγορά είναι ελεύθερη , όταν από όλους τηρούνται οι κανόνες της.Και τότε ναι, δε θα κρίνουμε το πόσο κοστολογεί ο καθένας το χρόνο και τη δουλειά του .

 

Όταν χωρίς έλεγχο όμως ο καθένας κόβει κόστη από εκεί που απαγορεύεται, δεν είναι φιλελεύθερη αγορά. Είναι κάτι άλλο.

 

Αν έχουμε δύο μαγαζιά εμείς οι δύο πουλώντας π.χ. παπούτσια και ο ένας κόβει αποδείξεις ενώ ο άλλος όχι, χωρίς να υπάρχουν συνέπειες, ο ανταγωνισμός είναι αυτό που λέμε "αθέμιτος".

 

Γιατί ο ένας μπορεί να πουλάει τουλάχιστον 40% φτηνότερα παντελονιάζοντας τα ίδια κέρδη με τον άλλον ......

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν κάποιος κάνει ΠΕΑ με 50€:

11.5€ ΦΠΑ 23%

13€ φορολογία 26% (από το 1ο €)

1€ λέω εγώ έξοδα (είμαι υπερβολικός)

24.5€ καθαρά

 

Τι τζάμπα, τι 50€. Έλεος. Ας παίξει στοίχημα με απόδοση 1.10 την ελάχιστη αμοιβή... :confused:

Θα βγάλει σκιάσεις, pgen, κέλυφος, συστήματα με 25€. Έλα ρε παιδιά...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου απλά κόβει απόδειξη των 20 ευρώ. Επίσης ποντάρει στο ότι θα κάνει 10 τέτοια τον μήνα. Βάλτα κάτω. 20*0,49 = περίπου 10 ευρώ. Βγάλε και 5 ευρώ άλλα έξοδα του μένουν 35 ευρώ. Και επειδή το 50αρι είναι υπερβολικό εγώ σου λέω ότι παίρνει 80 ευρώ το ενεργειακό. Άρα του μένουν 65 ευρώ ! Δεν είναι λίγα και σου λέω ο άλλος πάειθ για χαρτζιλίκι, μένει με γονείς και από το να κάθεται κάνει ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Αν όμως πεις 50 ευρώ χωρίς δελτίο, και τα 50 πάνε τσέπη. 2πλάσιο κέρδος από τον νόμιμο.

Στα λόγια του MECH ερχόμαστε.

 

Το ένα ευρώ έξοδα είναι για περιπτώσεις σπιτιών που είναι δίπλα στο δικό μας και γυρνώντας σπίτι βρούμε στο δρόμο χαρτί και μελανάκια για την εκτύπωση :smile:

Link to comment
Share on other sites

Ναι εννοείται αυτό με τις αποδείξεις.

 

Επίσης να πω κάτι άλλο. Το ότι κάποιος βάζει διαφήμιση στο google ή οπουδήποτε και γράφει ΠΕΑ από 50 ευρώ δεν σημαίνει ότι ισχύει. Πολλές φορές είναι κράχτης. Έχω δοκιμάσει να πατήσω διαφημίσεις των 50ευρώ που λένε και καλά σε banners του google ads και όταν πας στο σαιτ του επιθεωρητή δεν γράφει πουθενά για 50 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν κάποιος κάνει ΠΕΑ με 50€:

11.5€ ΦΠΑ 23%

13€ φορολογία 26% (από το 1ο €)

1€ λέω εγώ έξοδα (είμαι υπερβολικός)

24.5€ καθαρά

 

Τι τζάμπα, τι 50€. Έλεος. Ας παίξει στοίχημα με απόδοση 1.10 την ελάχιστη αμοιβή... :confused:

Θα βγάλει σκιάσεις, pgen, κέλυφος, συστήματα με 25€. Έλα ρε παιδιά...

 

50€ θα έκοβα μόνο αν θέλω να κάνω δώρο σε κάποιον το ΠΕΑ. Δεν θα του έπαιρνα χρήματα και θα έκοβα και μια απόδειξη 50€ επειδή πρέπει να κόψω.

 

Sw0rdf1sh, πολύ καλά τα λες.

Να συμπληρώσω:

0,81€ εισφορά αλληλεγγύης (2%)

1€ για τα εισιτήρια του (για βενζίνη και κόστος αυτοκινήτου θέλει περισσότερα).

1€ για τα τηλεφωνήματα να συνεννοηθεί με τον πελάτη (1ο τηλ: έχετε μαζέψει τα δικαιολογητικά; , 2ο τηλ: τι ώρα να περάσω για την αυτοψία; , 3ο τηλ: είναι έτοιμο, θα περάσετε να το πάρετε; )

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.