Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμπλοκη μελετης σε Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής λόγω υπογραφής Πολιτικού


Recommended Posts

Απλά ρωτάω τους εμπειρότερους αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν γνωρίζω ώστε να κινηθούμε ανάλογα...Δε νομίζω ότι μια οδηγία του ΣΑΔΑΣ είναι νόμος, εγκύκλιος που υπαγορεύει και καθορίζει τα δικαιώματά μας.......

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εν πάσει περιπτώσει...είναι απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά του ΣΑ...

Το κακό είναι ότι κάποιοι νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον Παπά από να μην πω που...

Ακόμα και να απαιτούνταν από τον νόμο υπογραφή αρχιτέκτονα, ακόμα και η μελέτη να είναι χάλια, απαιτείται σεβασμός, δεοντολογική συμπεριφορά προς τους συναδέλφους...

Τι να κάνεις? ....τι να σου πω...αν έχεις τα "κότσια" κάνε ότι σου λέει ο KF, αν και πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα προσκρούσεις σε τοίχο διότι η Ελληνική καταβόθρα τα καταπίνει όλα...

Link to comment
Share on other sites

viki.

 

Δεν μας ειπες ακομα.

Πορισμα πηρες στα χερια σου?

Αρνηθηκαν να δουν τη μελετη?

Ησουν παρον? (πως και εγινε αυτο?)

 

 

ΥΓ. Επειδη φανηκε οτι εκανα επιθεση στο συναδελφο Didoni, απολογουμαι οτι δεν υφισταται κατι τετοιο. Ζητω συγνωμη απο το συναλφο αν φανηκε επιθετικο το μηνυμα μου.

Edited by terry
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ.

οκ τα βρήκαμε, βράζει το αίμα σου μπρε…

Μερικές φορές κάνει καλό να τσιτώνουμε και τα γκάζια διότι μετά εκτιμάμε καλύτερα και την αξία του ρελαντί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υποβάλλουμε τη νέα μελέτη στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής με υπογραφή πολιτικού μηχανικού

Διπλωματούχου πολιτικού Μηχανικού ή Τ.Ε.?

 

Κατά τα λοιπά θα συμφωνήσω με τους συναδέλφους οτι τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί (σκουπίδια κτλ) είναι απαράδεκτοι και φυσικά οτι η κάθε απαίτηση της όποιας επιτροπής θα πρέπει να αιτιολογείται γραπτώς και με αναφορά σε νόμο και επιπλέον αν έγινε παρατυπία κατά την έκδοση της αρχικής άδειας, τότε το συμβούλιο θα πρέπει να στραφεί και κατά της εκδούσας αρχής και όχι του ιδιώτη μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!!!Dada όχι ΤΕ, Διπλ.Πολ.Μηχανικός ΕΜΠ....

Terry περιέγραψα ότι ήμουν παρούσα και τι έγινε...οχι δεν πήρα πόρισμα, θα ζητήσω τα πρακτικά..

Link to comment
Share on other sites

Μεσούσης της κρίσεως, θα βγουν πολλές φορές τα μαχαίρια, με αστείες ενίοτε προφάσεις.

Το άσχημο είναι ότι, όλοι αυτοί που επικαλούνται συντεχνιακά δικαιώματα, συνήθως στερούνται παιδείας, και συχνότερα, ικανοτήτων.

Δυστυχώς γι αυτούς, δεν κάνουν τα ράσα τον παπά, ούτε το δίπλωμα το μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς διπλωματούχου , επειδή πρόκειται γιά 5όροφη .

 

Χωρίς να μπαίνω στην ουσία , βλέπω ότι οι γνωστοί συνδικαλιστές , με την τεράστια εργασιακή εμπειρία , έχουν επιδοθεί σε ένα πόλεμο χαρακωμάτων .

 

Κόψανε από τους αρχιτέκτονες τα εξαρτημένα τοπογραφικά , τους κυνηγάνε στα στατικά , οπότε και αυτοί στα ΣΑ συμπεριφέρονται ανάλογα .

 

Μίκρυνε η πίττα και το άφρον ΤΕΕ , αφού άφησε να ισχύουν τα πρό 80 ετών διατάγματα , που από πλευράς τεχνολογίας , είναι σαν να έχουμε τους νόμους του Δράκοντα , η έστω του Σόλωνα και βγήκαν τα μαχαίρια , ώστε να δείξουν οι συνδικαλιστές ότι κάνουν κάτι .

 

Αναμενόμενες ξεφτίλες , ξεφτιλισμένων ατόμων .

Link to comment
Share on other sites

Να τους κυνηγήσεις μέχρι εκεί που δεν παίρνει (π.χ. εξώδικο, αγωγή αποζημίωσης, μήνυση κ.λπ.)......

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

α. τα μέλη στην ΕΠΑΕ ήταν εκπρόσωποι ΣΑΔΑΣ και ΤΕΕ, τα μέλη των ΣΑ ΔΕΝ είναι. βλ. Ν.4030 αρ.22 (είναι ιδιώτες, και sorry για τα κεφαλαία)

β. η οδηγία του ΣΑΔΑΣ είναι υποβοηθητική και θα έλεγα σωστή στην αναφορά των νόμων και των άρθρων βάσει των οποίων κάτι παραπέμπεται σε αυτά γιατί -προσοχή- ΔΕΝ πάνε όλα όσα πηγαίνανε στις ΕΠΑΕ, κιας λένε οι ΥΔΟΜ. Αν θεωρείτε ότι δεν απαιτείται ΣΑ (στην περίπτωση του υπό εξέταση απαιτείται βέβαια) και η Υ.ΔΟΜ επιμένει, πρέπει εκείνη να το παραπέμψει αρκούντως αιτιολογημένα βάσει συγκεκριμένων διατάξεων (είμαι μέλος σε ΣΑ -μη νευριάζετε είμαι τόσο παλιός που δεν με πιάνουν τα σχόλια ακόμα και τα ενδόμυχα- και μας στέλνουν ό,τι νάναι ταλαιπωρώντας τους συναδέλφους γιατί άμα πρωτοκολληθεί το θέμα θα πρέπει να φύγει μετά από 3-4 μέρες! χώρια το χάσιμο χρόνου μέχρι τη συνεδρίαση)

γ. Τα επαγγελματικά δικαιώματα υπογραφής αρχιτεκτονικών μελετών είναι σαφή τόσο από το ΤΕΕ όσο και από την σχετική νομοθεσία (μην κατεβάζω τώρα όλους τους νόμους) - άλλο η ουσία, άλλο οι γνώσεις, άλλο τα επαγγελματικά δικαιώματα (βλ. Ellada)

δ. Η όποια απόρριψη από ΣΑ πρέπει να είναι αρκούντως αιτιολογημένη βασισμένη στη νομοθεσία και φυσικά όχι κακεντρεχής. Ότι γράφει δεν ξεγράφει και ο καθείς αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Βέβαια στο Ελλάντα είμαστε κι όποιος πιάνει ένα πόστο νομίζει ότι είναι εξουσία και νομοθετεί (ή νομολογεί) αλλά αυτό ήταν ίδιο των Υ.ΔΟΜ (όπως τις λέγανε τέλως πάντων) το να αναπαράγεται στα ΣΑ, τι να πω. Εγώ θα συνιστούσα αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των μηχανικών -τόσο μέσω των υποβαλλομένων μελετών όσο και κατά τον έλεγχό τους- αλλά μάλλον ζω αλλού (στον κόσμο μου ίσως ;!)

ε. Kalo kouragio! που έλεγε και το γνωστό νούμερο

Edited by imhotep
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.