Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστοποίηση ενεργειακών επιθεωρητών


Recommended Posts

Mα και τα προηγούμενα το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ τα διοργάνωσε.

Το ii) μήπως κολλάει στο Β;

Δηλαδή ζητάνε , μόνο από τους μηχανικούς Τ.Ε., 5ετή αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία;

Link to comment
Share on other sites

Αν το (ii) κολλάει μόνο στο B, τότε αναγκαστικά το ίδιο συμβαίνει και για το (i), αλλά δε νομίζω. Ο sdim, πάντως, έχει δίκιο, εφόσον το θέμα είναι υπό διαβούλευση δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι θα ισχύσει τελικά.

 

Πάντως, σύμφωνα μ' αυτό το κείμενο που υπάρχει μέχρι στιγμής, όσον αφορά τα σεμινάρια, δεν έχουν σχέση. Αν δεις το άρθρο 7 (απαιτούμενα δικαιολογητικά & διαδικασία), αναφέρει ότι χρειάζεται αίτηση παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος, συμμετοχής στις αντίστοιχες εξετάσεις, κτλ. Κάπου παρακάτω λέει ότι το ΤΕΕ εξετάζει τα δικαιολογητικά και αν είναι εντάξει, τότε εγκρίνει την αίτηση και μπορείς να προχωρήσεις να παρακολουθήσεις το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να δώσεις εξετάσεις κτλ. Οπότε, τα σεμινάρια αυτά δεν παίζουν κάποιον ουσιαστικό ρόλο.

Link to comment
Share on other sites

Λίγη βοήθεια.

 

Στον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων αναφέρεται πουθενά ότι και για τα παλιά ακίνητα (σύμφωνα με τον ορισμό του Κανονισμού) άνω των 50 τ.μ. που πωλούνται ή ενοικιάζονται, απαιτείται έκδοση πιστοποιητικού;

Γιατί δεν το είδα πουθενά γραμμένο. Μόνο στα κτίρια που εξαιρούνται από την εφαρμογή του Κανονισμού αναφέρονται τα κτίρια κάτω των 50 τ.μ.

Η εικόνα που έχω διαβάζοντας το σχέδιο του Κανονισμού είναι ότι εφαρμόζεται μόνο στα νέα και στα τα παλαιά κτίρια άνω των 1.000 τ.μ. που ανακαινίζονται ριζικά, πουθενά αλλού.

 

Μήπως κάνω λάθος;

Link to comment
Share on other sites

Μάγκες καλησπέρα και από μένα.Αν πάτε στην σελίδα του υπουργείου ανάπτυξης θα δείτε τα απαραίτητα προσοντά των ενεργειακών επιθεωρητών.Ενα από αυτά είναι και το μεταπτυχιακό σε ενεργειακά θέματα κτιρίων.

Link to comment
Share on other sites

έχει κάνει κανείς αίτηση στο ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ για τα σεμηνάρια των ενεργειακών επιθεωρητών;

 

τι κωδικούς σεμιναρίων βάλατε;;

είναι διαφορετικοί για Αρχιτέκτονες και διαφορετικοί για Μηχανολόγους;

 

ένας φίλος μου μηχανολόγος που ρώτησε του είπαν: ΕΝΕΡ4-ΕΝΕΡ9 σύνολο 900 ευρώ

σήμερα που τηλ μου είπαν : ΕΝΕΡ1-ΕΝΕΡ9 σύνολο 900+810 ευρώ

 

810 ευρώ extra το βρίσκω πολύ μεγάλο ποσό

για να το παρακολουθήσω για καθαρά εγκυκλοπαιδικούς λόγου

Link to comment
Share on other sites

Είχα κάνει αίτηση το περασμένο καλοκαίρι (Ιούνιο νομίζω) κι ακόμα δε μου έχουν απαντήσει. Σε τηλεφώνημά μου πριν 2 μήνες περίπου μου είπαν ότι υπάρχει σειρά προτεραιότητας και θα με ενημερώσουν όταν διοργανωθεί το σεμινάριο κι έρθει η σειρά μου. Τότε που έκανα την αίτηση μου είχαν πει να βάλω τα ΕΝΕΡ4-ΕΝΕΡ9. Πάντως, αυτή τη στιγμή και να με πάρουν τηλ. δεν πρόκειται να πάω, θα περιμένω να ξεκαθαριστεί το θέμα για το τι θα ισχύσει τελικά, μην πληρώνουμε κερατιάτικα ένα σωρό λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω πολύ vagiotis

απλά θέλω να κάνω την αίτηση για να πάρω κάποτε μια σειρά προτεραιότητας και δεν ξέρω τι να δηλώσω

 

η κοινή λογική λέει πως άλλα σεμηναρια θα πρέπει να παρακολουθήσουν αυτοί που εξεταζουν το κέλυφος και άλλα όσοι εξετάζουν τις εγκαταστάσεις

αλλά από ό,τι βλέπω 3λαλούν και 2χορέυουν

Link to comment
Share on other sites

Από την ανάγνωση του κανονισμού και από πληροφορίες που συνέλεξα από το ΤΕΕ, σας λέω το εξής: Τα σεμινάρια τα οποία θα προβλέπονται από τον ΚΕΝΑΚ θα έχουν ειδικές προδιαγραφές και θα αποτελούν συστατικό στοιχείο της πιστοποίησης. Τα σεμινάρια που έκανε το ΙΕΚΕΜ ήσαν ενημερωτικά. Έχει προταθεί στο ΙΕΚΕΜ τα χρήματα που έχουν δοθεί από συναδέλφους για τα μέχρι σήμερα σεμινάρια, να αφαιρεθούν από χρήματα που θα απαιτούνται για τα τελικά σεμινάρια που θα αφορούν στην πιστοποίηση των ενεργειακών επιθεωρητών. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει τελικά. Βέβαια δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων αλλά και χρόνου...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ερώτηση: Ισχύει ότι όσοι θα γίνουν Ενεργειακοί Επιθεωρητές θα χάσουν το δικαίωμα σφραγίδας και υπογραφής;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.