Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να προσφύγουμε ή όχι στο ΔΝΤ;


parist43

Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?  

16 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?

    • Ναί.εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει αλλη καλύτερη επιλογή
      1
    • Οχι.Τα πράγματα δεν ειναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζοντε.
      8
    • Δεν ξέρω και είμαι προβληματισμένος
      7


Recommended Posts

θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο,

επειδή κάποιοι μίλησαν για τον άθλιο κομμουνισμό και τον καλό καπιταλισμό και αντιστρόφως

θέλω να σημειωσω πως (κατά τη γνώμη μου) όταν το κάθε μοντέλο απομακρύνεται από τον άνθρωπο, και η καταπίεση γίνεται αυτοσκοπός, τότε κάποια στιγμή καταρρέει

-----

τώρα ποια είναι η Μέρκελ και ποιος ήταν ο Γκορμπατσόφ

ισως να μη μάθουμε ποτέ

 

ο κερδισμένος όμως της υπόθεσης σε κάθε περίπτωση είναι η ΗΠΑ ( Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής )

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 452
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αυτοί που κυβερνάνε (όχι μόνο την Ελλάδα, ισχύει και γενικότερα) διέπονται από συγκεκριμένα συμφέροντα και χρησιμοποιούν αδίστακτα όλα τα μέσα για να περάσουν τα δικά τους.

Το τελευταίο χοντρό δούλεμα που φάγαμε ήταν ο εκβιασμός: "Ψηφίστε με ή πρόωρες εκλογές" (άρα πολιτική αστάθεια => άρα άνοδος spread => άρα παίζεται η τρίτη δόση => άρα πιθανότητα πτώχευσης).

 

Αυτό ήταν ένα χοντρό πολιτικό παιχνίδι το οποίο παίχτηκε πάνω στις πλάτες μας ενώ πρόσφατα είχε αποκαλυφθεί το ξεδιάντροπο παιχνίδι της άνοιξης (χρεωκοπούμε - δεν χρεωκοπούμε) με στόχο φυσικά τα πορτοφόλια των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

 

Η προηγούμενη φάση ήταν η μεγαλύτερη επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα που έχει ζήσει ποτέ η χώρα. Και όμως δεν κουνήθηκε φύλλο (αν εξαιρέσουμε τις 1-2 μεγάλες διαδηλώσεις του Μαίου με την τραγική κατάληξη της MARFIN).

Αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες:

1) Το παιχνίδι παίχτηκε πολύ καλά. Ενορχηστρωμένα το ΠΑΣΟΚ με το ΛΑΟΣ και την Ντόρα μας πλάσαραν το δίλλημα "ή μνημόνιο ή πτώχευση"

2) Αυτό το παιχνίδι παίζεται εδώ και δεκαετίες. Έχουν στήσει μηχανισμούς πυρόσβεσης κινημάτων. Τα συνδικάτα είναι ξεπουλημένα. Προβάλλουν 1-2 24ωρες για εκτόνωση και μετά πάμε σπίτια μας. Τα ΜΜΕ παίζουν κι αυτά το ρόλο τους. Όποτε θέλουν εξιτάρουν και όποτε θέλουν καθησυχάζουν τον λαό.

 

Σε σχέση με το παραπάνω δίλημμα (δηλ. το "ή μνημόνιο ή πτώχευση") αυτό που έχω να πω είναι ότι είναι πλαστό διότι η μεγάλη μάζα περνάει χειρότερα τις μέρες του ΔΝΤ παρά τις μέρες τις "πτώχευσης". Ουσιαστικά ο λαός έχει πτωχεύσει...

Link to comment
Share on other sites

Το τραγελαφικό είναι οτι μετά απο 50% αποχής όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι. Και μην μου πείτε οτι πρέπει πάντα κάτι να ψηφίζουμε διότι το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί απο την αποχή. Η αποχή σε ποσοστό 70% ήταν απο ανθρώπους 27-52 ετών.

Link to comment
Share on other sites

για μενα τεραστιο λαθος η αποχη. ας πηγαιναν και ας το ριχναν ακυρο οπως εκανα εγω για το δημο μου (στην περιφερεια το εριξα κανονικα) αφου ολοι οι υποψηφιοι ηταν σουργελα.

 

θα ηθελα να τους εβλεπα να μιλαγαν εχθες για "κερδισμενους" και "αντοχες" αν σε 100.000 που ψηφισαν τα ακυρα ηταν 40-50 χιλιαδες. Το να μην πας να ψηφισεις για τον δημο σου το θεωρω σημαδι οτι κερδισαν το παιχνιδι της απαξιωσης και του υπνου και ο ελληναρας πηγε βολτιτσα κρυμμενος πισω απο την "απαξιωση" του, αντι να στειλει κανενα μηνυμα.

Link to comment
Share on other sites

Γίναμε Αμερική (πολιτικό σύστημα ΗΠΑ) μέσα σε λιγότερο από 1 χρόνο. Θα πάρει άλλο ένα χρόνο το ξεπούλημα από τις νέες υπερνομαρχίες των νοσοκομείων,σχολείων, οικοπέδων λόγω άδειων ταμείων-δανείων και θα ζήσουμε όλοι μαζί στο γαλαξία Starbucks. (ξεπούλημα) Έγινε η Ελλάδα εταιρία λοιπόν, φυσικά όχι ελληνικών συμφερόντων.

Για εμένα λέω ντροπή σε αυτούς που μας πούλησαν. Τίποτα παραπάνω,δεν αξίζει.

Ίσως και να πήραμε αυτό όμως που μας αξίζει έτσι όπως είχαμε μάθει να ζούμε μετά το '74.

Σας αφήνω για καμιά εβδομάδα να πάω στη σπηλιά μου τώρα που έχει ενισχυθεί :smile: :smile:

Link to comment
Share on other sites

Αυτοί που κυβερνάνε (όχι μόνο την Ελλάδα, ισχύει και γενικότερα) διέπονται από συγκεκριμένα συμφέροντα και χρησιμοποιούν αδίστακτα όλα τα μέσα για να περάσουν τα δικά τους.

Το τελευταίο χοντρό δούλεμα που φάγαμε ήταν ο εκβιασμός: "Ψηφίστε με ή πρόωρες εκλογές" (άρα πολιτική αστάθεια => άρα άνοδος spread => άρα παίζεται η τρίτη δόση => άρα πιθανότητα πτώχευσης)...

 

Ισως το πιο σωστό μήνυμα που έχω διαβάσει στο φόρουμ!Συγχαρητήρια συναδελφε.

Δυστυχώς όταν βλέπω στον τόπο μου (που κάποτε τον έλεγαν μικρή Μόσχα,και δεν το λέω με την έννοια της προτίμησης στον κουμουνισμό,αλλά με την έννοια της επαναστατικότητας και του αγώνα για κάτι καλύτερο) η πλειοψηφία πάλι να ακουλουθάει τους υπέρμαχους του μνημονίου και του ΔΝΤ,τους σύγχρονους Τσολάκογλου, απλά χλίβομαι...

Link to comment
Share on other sites

για μενα τεραστιο λαθος η αποχη. ας πηγαιναν και ας το ριχναν ακυρο οπως εκανα εγω για το δημο μου (στην περιφερεια το εριξα κανονικα) αφου ολοι οι υποψηφιοι ηταν σουργελα

αυτό ξαναπές το!!!!

εκεί ποντάρανε!!!!

Link to comment
Share on other sites

Το να παράγει η Ασία και να καταναλώνουμε εμείς τελείωσε.

Αν τα δύο ευρώ μεροκάματο του Κινέζου δεν εξισωθεί με το δικό μας, τα κεφάλαια πάντα θα βρίσκουν έδαφος ανάπτυξης εκεί.

 

Αυτή την στιγμή τα κεφάλαια βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στις πρώην φτωχές χώρες για δύο λόγους.

 

α) Γιατί εμείς έχουμε πλέων τα προιόντα που αυτοί θέλουν να μας πουλήσουν,

ενώ αυτοί δεν έχουν.

Γιατί να το κατασκευάζουν εδώ και να το μεταφέρουν στην Κίνα?

β) Γιατί να κάνω ένα εργοστάσιο σε κράτος με υψηλή φορολογία και μεγαλύτερα μεροκάματα από 2 ευρώ?

Δεν είναι καλύτερα να κάνω ένα εργοστάσιο σε κράτος με μικρή φορολογία, και να γλιτώσω και τα μεταφορικά του προιόντος,γιατί θα το αγοράσουν οι ίδιοι που έχουν έλλειψη και ανάγκη του προιόντος, και παίρνουν και μόνο 2 ευρώ, οπότε θα γίνουν και ανταγωνιστικοί για εξαγωγές?

Και να μπορώ να περπατώ και ευθεία, και όχι γύρω από τον τροχό για ένα κ@λόχαρτο που λέγετε άδεια?

 

Θα πάω τελικά να πάρω άδεια για τον ελκυστήρα δομικών έργων από την Μποτσουάνα,

και θα τον πουλάω και εδώ, όταν έχουν πέσει τα σπίτια

 

Στη χώρα της προεκλογικής φαιδράς πορτοκαλέας, ουδείς αναλαμβάνει να εξηγήσει στους πολίτες πόσο κρίσιμες είναι οι ιστορικές στιγμές που ζούμε. Στην οικονομία ισχύει ένας απλός νόμος: Είτε κερδίζεις 10 € τη μέρα, είτε κερδίζεις 10.000 € τη μέρα, από τη στιγμή που ξοδεύεις έστω και 1 € περισσότερα από όσα κερδίζεις, τότε είσαι ΦΤΩΧΟΣ και εξαρτημένος από τους δανειστές σου. Αυτή είναι η αλήθεια.

 

Αντί να ασχολούμαστε καθημερινά με τα ανυπόστατα, αβάσιμα και ανυπόληπτα σενάρια πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας, αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους και επιστροφής στην …ευλογημένη δραχμή, ας επικεντρωθούμε στο πραγματικό ζητούμενο: Την προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την αναπόφευκτη προσωπική μας φτώχεια.

 

Link to comment
Share on other sites

http://news.pathfinder.gr/finance/news/666939.html

 

αρχίζουν οι απολύσεις στο δημόσιο κύριοι. ΔΥ δεν είμαι, αλλά βλέποντας αυτό πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω η να κλάψω.

Ναι οι ΔΥ είναι υπεράριθμοι και τοποθετημένοι έτσι ώστε τα καλόπαιδα να πίνουν φραπέ στο κολονάκι ή να παίζοην πασιέντσα στον υπολογιστή

Ναι κάποιοι ΔΥ είναι ανίκανοι και χαρμοφάηδες, αλλά με ποια κριτήρια θα γίνουν οι απολύσεις. ( υποθέτω με τον ίδο τρόπο που γίνονταν οι προσλήψεις).

 

Όλοι αυτοί που θα απολυθούν θα βγούν στον ιδιωτικό τομέα αναζητώντας δουλειά, όταν αυτός μάλιστα ήδη συρρικνώνεται, μειώνοντας τις θέσεις εργασίας.

 

Τελικά αυτοί που ανέλαβαν να κυβερνήσουν περνάνε στο ατιμώρητο. Φάγανε, κάνανε περιουσίες, καμιά μείωση των απολαβών τους, καμιά ποινική δίωξη, καμιά μείωση του αριθμού βολευτών, τελικά αυτοί οι κύριοι αφουγκράζονται πολύ καλά την άποψη της κοινωνίας.

Παρόλα αυτά καθόμαστε σαν να μας έχουν κάνει λοβοτομή.

 

ΥΓ1. Μια χώρα με πλούσιο ορυκτό πλούτο (μεταλλεύματα, πετρέλαια, ...) μια χώρα με πλούσια αγροτική παραγωγή, μια χώρα με βασικές λειτουργικές μονάδες (χαλυβουργία, διυλιστήρια, ναυπηγεία κλπ), κατάφερε να χρεωκοπήσει.

 

ΥΓ2.Δεν φταίει ο καπιταλισμός, ο σοσιαλισμός, ο φιλελευθερισμός κλπ. φταίει το κλούβιο κεφάλι του νεοέλληνα, που αποδέχεται αυτούς για κυβερνήτες της χώρας. όχι τώρα, αλλά τα τελευταία ίσως 50-60 χρόνια. Όλα μοντέλα είναι και όλα έχουν θετικά και τρωτά σημεία, το θέμα είναι ποια τα όρια που τίθενται σε κάθε ένα από αυτά. πχ στον κουμουνισμό πρέπει να υπάρχει διάκριση προσφοράς και αποτίμησης (δεν μπρορεί ο διευθυντη΄ς παραγωγής να πληρώνεται το ίδιο με τον εργάτη), στο καπιταλισμό πρέπει να υπάρχει όριο κερδοφορίας, έτσι ΄ωστε να εξασφαλίζεται η εργασία σε όλους (δεν μπορεί να παίρνουν στελέχη 20000 / μηνα και να απολύουν εργάτες για να διατηρούνται οι μισθοί τους).

 

σε όλα λοιπόν καταλήγουμε στο σεβασμό στην κοινωνία, που κάθε σύστημα στην θεωρία του το εφαρμόζει, αλλά κατά την εφαρμογή του εξατμίζεται. Απλά ισχύει αυτό που ίσχυε πάντα.... φεουδαρχισμός.

 

οσον αφορά την επικεφαλίδα του θέματος. πιστεύω ότι δεν έχει σημασία. Το ΔΝΤ είναι η κάλυψη για να περάσουν κάποια μέτρα... τα οποία είχαν ηδη αποφασισθεί έτσι ώστε να καλύψουν την αδηφαγία τους, και να αυξήσουν το κέρδος των χορηγών τους.

Link to comment
Share on other sites

Την τελευταία σου πρόταση την έχω διατυπώσει κι εγώ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πολλές φορές.

 

Ένα λέω: Έχουν ένα διάστημα που έχουν σταματήσει τις προσλήψεις. Οι ΔΥ απ'όσο γνωρίζω, το 2010 συνταξιοδοτούνται μαζικά για μην τους πιάσουν τα νέα ασφαλιστικά μέτρα. Άρα ο αριθμός των ΔΥ μειώνεται συνεχώς.

 

Αυτό που θέλουν όμως πραγματικά δεν είναι να μειώσουν τους ΔΥ μόνο, αλλά να αλλάξουν την μορφή και το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων. Δηλαδή, άρεται η μονιμότητα στο δημόσιο, άρονται δικαιώματα εκεί που υπήρχαν (γιατί στον ιδιωτικό τομέα δεν συζητάμε για δικαιώματα) και απευθερώνεται πλήρως η αγορά.

Ποιος ωφελείται;

Με τους νέους χιλιάδες ανέργους που θα προκύψουν ποιος θα ωφεληθεί;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.