Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδικά θέματα: Ημ/νια μετατροπής χρήσης


yorgho

Recommended Posts

Η μόνη λογική εξήγηση που έχει δοθεί για την ημερομηνία αλλαγής χρήσης, είναι από συνάδελφο (μου διαφεύγει ποιος και με μια γρήγορη αναζήτηση δεν μπόρεσα να βρω το σχετικό), ο οποίος ανέφερε ότι σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής των προστίμων, έρχεται η πολεοδομία και σου επιβάλλει πρόστιμο επί των χώρων αυτών. (άρθρο 8, εδάφιο 3 του Ν.3843/2010).

 

Η ημερομηνία αλλαγής χρήσης είναι αποσυνδεδεμένη από την ημερομηνία τελικής θεώρησης (τα περί 2ης προσωρινής ρευματοδότησης είναι όπως τα αναφέρει παραπάνω ο erling). Απλά σου λένε (έτσι μου είπαν τουλάχιστον εμένα σε πολεοδομία της Θεσσαλονίκης) ότι καλό θα είναι η ημερομηνία να είναι μετά από την τελική θεώρηση.

Άμα όμως δεν γίνεται αυτό (ημερομηνία τελικής θεώρησης μετά την 28.04.2010 και κατάθεση φακέλου για ρύθμιση μετά την ημερομηνία τελικής θεώρησης), δέχονται τον φάκελο κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. (προσωπική εμπειρία).

 

Τα περί προστίμων αργότερα από το ΙΚΑ, εφορία κτλ, νομίζω έχουν ξεκαθαριστεί.

Δεν συντρέχουν λόγοι αναδρομικής επιβολής προστίμων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 238
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νομίζεται ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, να αποποιηθεί δηλαδή την ευθύνη αν τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα;

 

Σε καμία περίπτωση πες του. Ίσα ίσα που ενδέχεται να του επιβληθεί και (φορολογική) καμπάνα γιατί ενώ τώρα δηλώνει ότι αγόρασε ήδη κλεισμένο Η/Χ, όταν το αγόραζε το απέκρυψε και γλύτωσε φόρο. Τραβηγμένο σενάριο μεν, αλλά εγώ έτσι απάντησα σε καναδυό που προέβαλλαν τέτοιες κουτοπονηριές ως δικαιολογία.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφοι Καλησπέρα

Μάλλον δεν είμαι στην σωστή κατηγορία, αλλά στην αναζήτηση δεν βρήκα πιο συγγενές θέμα.

Σε διόροφη μονοκατοικία ο ιδιοκτήτης έχει αλλάξει χρήση σε ΗΥ χώρο 1ου ορόφου και σε τμήμα του υπογείου. Επειδή την μονοκατοικία την νοικιάζει σε τρίτο πρόσωπο και το τμήμα του υπογείου που του έχει αλλάξει χρήση μένει ο φοιτητής γυιός του, θέλει ταυτόχρονα με την τακτοποίηση των δύο αυτών χώρων να πάρει ρολόι απο την ΔΕΗ για τον υπόγειο χώρο, για προφανείς λόγους διαχωρισμού του λογαριασμού ρεύματος.

α) Σε οικοδομή που έχει ρευματοδοτηθεί εδώ και 10 χρόνια μπορεί να γίνει αυτό με τον νόμο της τακτοποίησης?

β) Εφόσον γίνεται, πρέπει να υποβάλλει 2 ξεχωριστούς φακέλλους για κάθε χώρο ή μπορεί συνολικά?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

α) φυσικά

Το στέλεχος της οικοδομικής άδειας σφραγίζεται και συμπληρώνεται στη σφραγίδα ηλεκτροδότησης ότι «ο χώρος…….ρυθμίστηκε με τη διαδικασία του Ν.3843/2010».

Και πας στη ΔΕΗ.

 

β) εδώ κάποιοι διαφωνούμε μεταξύ μας

εγώ προσωπικά πιστευω θες 2

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ myri

Και εγώ 2 φακέλους χρειάζεται νομίζω. Μπορεί κάποιος απο αυτούς που υποστηρίζουν οτι απαιτείται μόνο ένας φάκελος να μου εξηγήσει το σκεπτικό του? Η δική μου αίσθηση είναι, οτι με ξεχωριστούς φακέλλους τακτοποιείς χώρους που έχουν αυθαίρετη ξεχωριστή χρήση, όπως στην περίπτωση μου απο 2 διαφορετικούς ενοίκους, παρόλο που στην αρχική οικοδομική άδεια φαίνονται σαν ενιαία ιδιοκτησία. Ουσιαστικά ταυτόχρονα με την τακτοποίηση κάνεις και διαχωρισμό ιδιοκτησίας.Επίσης σε πολλές περιπτώσεις συμφέρει και οικονομικά καθώς διαχωρίζοντας τα τετραγωνικά αποφεύγει κανείς να ενταχθεί σε υψηλότερο συντελεστή προστίμου.

Link to comment
Share on other sites

ΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ.....βρε μη τους δινεις ιδεες...ειναι λιγο ασαφες το τοπιο και νομιζω επιτηδες το χουν αφησει να αιωρειται..

Φανταζεστε να βγουν να πουν μετα απο μερικα χρονιακια οτι τα 40 μετρανει απο την ημερομηνια εκδοσης της αδειας? :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν αιωρείται. Είναι ξεκάθαρο. Στο άρθρο 5 του ΦΕΚ λέει:

"Επιτρέπεται μετά την καταβολή ειδικού προστί−

μου η διατήρηση για σαράντα (40) χρόνια ημιυπαίθριων

χώρων, καθώς και..."

Κοινώς ούτε από τη δημοσίευση. Από την ημερομηνία πληρωμής του προστίμου (ή της περαίωσης της διαδικασίας τέλος πάντων).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.