Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα για την κατάθεση των αμοιβών


Recommended Posts

Δεν ήταν ποτέ ο σκοπός του λογαριασμού αυτός που λες.

Δεν κάναμε κατάθεση στον εαυτό μας αλλά ο πελάτης έκανε κατάθεση στον λογαριασμό μας.

Ο λόγος ήταν διπλός.

1. Για να παίρνει το ποσοστό του το ΤΕΕ

2. Για να εξασφαλίζεται όσο το δυνατόν η πληρωμή.

 

Κατάντησε όμως σε αυτό που λες. Αλλά εμείς φταίμε σε αυτό.

Αν είχαμε μάθει τους πελάτες μας να τους δίνουμε το έντυπο και να πάνε να καταθέτουν δεν θας μας φαίνονταν έτσι σήμερα....

 

 

Ετσι και αλλιώς, για ποσά άνω των 1500€ πρέπει να γίνει κατάθεση της αμοιβής μας σε λογαριασμό.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η ερωτηση μου σιγουρα εχει απαντηθει καπου στο φορουμ οποτε εαν γνωριζει καποιος που ας μου παραθεσει παρακαλω με λινκ για να το διαβασω απο εκει....διαφορετικα ειναι η εξης:

ειμαι νεος μηχανικος....ξεκινησα τον Δεκεμβρη....και δεν εχει χρειαστει να βγαλω εντολη πληρωμης μεχρι τωρα (επικρατουσε το γνωστο χαος)...εκανα το συμφωνητικο μου, πληρωνα το φεμ....το φπα....στην εθνικη για το εμπ και τσμεδε, και τελος πηγαινα με τα συμφωνητικα στο ΤΕΕ και πληρωνα και τις κρατησεις εκει.....

τωρα με τις αλλαγες στο συστημα τι κανω;

1) Βγαζω εντολη πληρωμης

2) Καταθετω όλο το ποσό (καθαρά + ΦΠΑ ? )

3) Αυτοι θα κρατησουν την εισφορα υπερ ΤΕΕ

4) Θα ζητησω να πληρωσω και τις εισφορες υπερ ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ

5) Εφορια για το ΦΕΜ

και

6) ΦΠΑ τριμηνου;.....

Μπερδευομαι καπου η τα λεω ορθα;

Link to comment
Share on other sites

1.ναι

2.ναι αν είναι παραπάνω από 1500 € με το ΦΠΑ πρέπει να το καταθέσεις σε κάποιο λογαρισμό δικό σου.Διάλεξε αν αυτός θες να είναι ο λογαριασμός της ΕΤΕ . Αν είναι λιγότερο από 1500 ε δεν υποχρεούσαι.

3.η εισφορά του ΤΕΕ πληρώνεται έξτρα και φαίνεται και αυτή στην εντολή πληρωμής

4. ναι, τις πληρώνεις στην ΕΤΕ με το νέο έντυπο

5. ναι

6. ναι

Link to comment
Share on other sites

Βγηκε νέο έντυπο απο ΕΤΕ για εισφορές? Εγώ χθες με το παλιό πλήρωσα και χειρόιγραφες τις κρατήσεις από κάτω....

Link to comment
Share on other sites

Όχι, με το παλιό πας.

Στο υποκατάστημα που πάω εγώ μου έχουν πει ότι αρκεί να συμπληρώσω τον κωδικό της εντολής ΤΕΕ. Τα ποσά τα βρίσκει μόνο του το σύστημα. Εγώ βέβαια καλού κακού τα συμπληρώνω μόνος μου.

Πάντως το συνολικό ποσό το αναγράφει και η εκτύπωση που γίνεται στο φύλλο πληρωμής της τράπεζας.

 

Επίσης για την αναβάθμιση του λογαριασμού που είπαν κάποιοι συνάδελφοι πριν, δεν είναι κάτι "μαγικό", έγινε σε όλους τους μηχανικούς, ΕΚΤΟΣ από όσους νέους (2ετίας-3ετίας) πήγαν και τους έφτιαξαν εξ'αρχής τον αντίστοιχο τρεχούμενο. Σε παλιότερη απάντηση σε αυτό το θέμα έχω αναρτήσει σχετικό έγγραφο της Εθνικής.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Να μοιραστώ κι εγώ την εμπειρία μου μαζί σας. Πήγα σήμερα σε κατάστημα της Ε.Τ.Ε. στην Αγία Παρασκευή. Έχοντας ήδη διαβάσει αρκετά το παρόν θέμα καθώς και άλλα σχετικά, είχα προετοιμασθεί οπότε και είχα πάρει μαζί μου:

 

- Αστυνομική Ταυτότητα

- Κάρτα Μέλους Τ.Ε.Ε.

- 1η Βεβαίωση Εγγραφής στο Τ.Ε.Ε.

- Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος

- Βεβαίωση Εγγραφής στο Τ.Ε.Ε.

- Φορολογική Ενημερότητα

- Εκκαθαριστικό Σημείωμα Οικονομικού Έτους 2011 (Χρήση 2010) με μαυρισμένα όλα τα σημεία πλην Α.Φ.Μ., ΟΝ/ΜΟ και Διεύθυνση

- Το Βιβλιάριο ενός άλλου δικού μου λογαριασμού της Ε.Τ.Ε.

 

Όλα αυτά σε φάκελο. Όχι φανερά. Ό,τι μου ζητήσουν το βγάζω...λέω...

 

Έχοντας διαβάσει όπως προαναφέρω γνώριζα ότι έπρεπε να υπάρχει τμήμα εξυπηρετήσεως μηχανικών. Ότι ο λογαριασμός που πρόκειται να ανοίξω είναι ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ PLUS, ότι τα βασικά δικαιολογητικά είναι:

 

α. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο

β. Βεβαίωση επαγγελματικής ιδιότητας (βεβαίωση εγγραφής στο σύλλογο, κάρτα μέλους, βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος κ.λπ.)

 

[http://www.nbg.gr/wps/portal/!ut/p/c0/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3jXIFNnSzcPIwMDDx8zAyMfswAjZz83I28Xc_3g1Bz9gmxHRQCC7-YN/?WCM_PORTLET=PC_7_ER5C9FH20GOLD02LE8EMBL1063_WCM&WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/NBG-gr/nbg+site/business/small+and+medium+enterprises/deposits/euro/81-epaggelmatikos+plus#]

 

Γνώριζα επίσης ότι δεν είναι υποχρεωτικό να πας στην "Ε.Τ.Ε. της γειτονιάς σου", αλλά σε οποιαδήποτε.

 

Μπήκα λοιπόν σε μια Ε.Τ.Ε. της γειτονιάς μου...πάνοπλος...η κυρία για τις πληροφορίες έλειπε, ήθελα να ρωτήσω για τη θέση εξυπηρετήσεως μηχανικών. Παρατηρώντας το κατάστημα αντικρύζω μια πινακίδα που λέει "1ος ΟΡΟΦΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ κ.λπ.". Ανεβαίνω λοιπόν, ρωτάω έναν από τους κυρίους που είναι πάνω και μου λέει ότι πρέπει να πάω στην προϊσταμένη που είναι κάτω. Πάω πάλι κάτω, βρίσκω την προϊσταμένη, της εξηγώ τι θέλω και με ρωτάει εάν είμαι Αγιοπαρασκευιώτης...είμαι της λέω...χρειαζόμαστε μου λέει:

 

- Ταυτότητα

- Κάρτα μέλους

- Λογαριασμό Τηλεφώνου της έδρας

 

Λογαριασμό; Για ποιό λόγο της λέω...για να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία σας και κάτι τέτοια...της λέω συγγνώμη αλλά έχω ήδη λογαριασμό στην τράπεζά σας (και βγάζω και το βιβλιάριο από το οπλοστάσιό μου-colpo grosso). Για να δω...μου λέει...μάλιστα...εντάξει Κύριε μου. Ωραία, θα με εξυπηρετήσετε; τη ρωτάω...θα πάτε μου λέει στον Κύριο ........άκη. Χα! Ο Κύριος ........άκης (δε θυμάμαι ακριβώς αλλά ήταν κάτι Κρητικό) ήταν ο άνθρωπος που έβγαζε τη δουλειά. Ευτυχώς είχα καλή σειρά. Μετά από κάποια ώρα ήταν 6 άτομα σειρά στον Κύριο .......άκη και κάτι άλλα γραφεία με κυρίες (όλες γυναίκες) που όποιος πήγαινε για να εξυπηρετηθεί - πλην των γνωστών - έπαιρνε πασαπόρτι για Κύριο .......άκη! Ο Κύριος ........άκης βέβαια - εξυπηρετικότατος - κουράστηκε ο άνθρωπος και έπρεπε να κάνει ένα διάλειμμα. Έτυχε να το κάνει μόλις εξυπηρέτησε την κοπέλα πριν από εμένα. Εν τω μεταξύ είχα κανονίσει και μια μεταφορά (σκαλωσιά, μαδέρια, παρελκόμενα) και έπρεπε να είμαι παρών. Το εξηγώ στον Κύριο .......άκη, συμπτύσσει το διάλειμμα του ο άνθρωπος και μου το αναφέρει κι όλας μόλις γύρισε...να 'ναι καλά. Μετά από κάποια ώρα με τακτοποίησε. Βέβαια, μου ζήτησε και τη φορολογική ενημερότητα και μου είπε κάποια στιγμή να περάσω και να του φέρω και την έναρξη επαγγέλματος από την εφορία και ασφαλιστική ενημερότητα από ΤΣΜΕΔΕ. Ωστόσο με τακτοποίησε και μου είπε ότι να περάσω μια μέρα που θα έχω περισσότερο χρόνο για να μου φτιάξει και το i-banking και να μου δώσει και μια κάρτα :confused: Εν τω μεταξύ να διευκρινίσω ότι η προϊσταμένη ερχόταν που και που να ρωτήσει τον Κύριο ....άκη πώς γίνεται αυτό; τι κάνουμε εδώ; Και άλλα τέτοια....Α! Και όπως καθόμουν εκεί με τον Κο .......άκη, του λέω "Δε βλέπω να καταμερίζεται σωστά η δουλειά εδώ" και μου λέει "Όλοι το βλέπουν εκτός από την προϊσταμένη" και του κάνω νόημα τρίβωντας τους δύο δείκτες των χεριών μου λέγοντας παράλληλα "Μήπως είναι....;" Εννοώντας τακίμια...και μου γνέφει καταφατικά. Και να θέσω και ένα πρόβλημα πιθανοτήτων. Ποιά η πιθανότητα 10 μηχανικοί που θέλουν να ανοίξουν λογαριασμό μηχανικού σε 10 διαφορετικές Ε.Τ.Ε. να τους ζητηθούν τα ίδια δικαιολογητικά; :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Στον λογαριασμό που έχουμε στην Εθνική για κατάθεση αμοιβών, μπορούμε να βάλουμε συνδικαιούχο και να βγάλουμε και δεύτερη κάρτα ΑΤΜ στο όνομά του?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει με την εγκύκλιο 32 /14-11-2012 αναφέρονται οι οδηγίες για την εφαρμογή της διάταξης περί καταργήσεως εισφορών 2% υπέρ ΤΕΕ.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πια να πηγαίνουμε καθόλου για την κατάθεση της όποιας αμοιβής μας στην ΕΤΕ

ή επειδή πρέπει να φαίνεται στο σύστημα των αμοιβών ότι έγινε η κατάθεση της συμφωνηθείσας αμοιβής (καρτέλα ομάδας έργου, υποκαρτέλα ανάλυση αμοιβών)

(μιας και πλέον "ανεβάζουμε" και τα συμφωνητικά) πρέπει οπωσδήποτε να πηγαίνουμε;

Υπάρχει κάποιο ποσό που είναι υποχρεωτικό να κατατίθεται;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.