Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος επάρκειας τοιχωμάτων


 

Recommended Posts

Στη δεύτερη περίπτωση όλη σχεδόν η ένταση θα μαζευτεί στο τοιχίο κατά Χ. Εάν έχεις και άλλες μικρές κολώνες αυτές θα αποφορτιστούν και θα έχουν λιγότερους οπλισμούς.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 343
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΟΚ,ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

 

Αλέξανδρε, άσχετα με το συγκεκριμένο κτήριο που απλά μου έδωσε την αφορμή, το ερώτημά μου ήταν γενικό. Ευχαριστώ πάντως!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες, σήμερα επέστρεψα από Πολεοδομία γνωστή και μη εξαιρετέα (πλησίον ΗΣΑΠ) και η κυρία στον έλεγχο δεν μου περνάει τα τοιχεία 1.90μ στον έλεγχο επάρκειας. Σημειωτέο δε είναι ότι το τοιχείο μού είναι πλάτη φρεατίου!!!!!!!! Τέλος μου είπε ότι δεν δέχεται τον ΟΑΣΠ σε αυτό το σημείο αλλά το δέχεται όσον αφορά την καθ' ύψος μεταβολή των τοιχωμάτων. (επιλεκτική εφαρμογή αυτό δεν λέγεται?). Τι λέτε για αυτό : Να αλλάξω την μελέτη μου ή να πιέσω να το δεχτεί?

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοεις δεν δεχεται το 1.90; Η απαιτηση ειναι 2,00μ;Και εν πασει περιπτωσει η αποψη του ΟΑΣΠ ειναι ισχυροτερη του ελεγκτη.Και ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠEΡΙΠΤΩΣΕΙ δεν ειναι στην αρμοδιοτητα της να το δεχθει ή οχι απο τη στιγμη που υπαρχει διευκρινιση απο τον κατ εξοχην αρμοδιο φορεα της πολιτειας για θεματα ερμηνειας του ΕΑΚ . Θα σου προτεινα να ζητησεις να σου δοθει εγγραφως η αρνηση της και να προσφυγεις στην αρμοδια Περιφερεια.Βρε τι αλλο θα δουν τα ματια μας

Link to comment
Share on other sites

Τι να πω.... Είναι κολλημένοι κάποιοι υπάλληλοι και νομίζουν ότι έχουν παντοδυναμία σε εμάς που είμαστε απέναντι...(το κτίριο είναι 5-όροφο επί PILOTIS). Τελικά θα πρέπει να αλλάξω τα σχέδια και να φανώ μάλλον βλάκας στους ιδιοκτήτες του έργου ειδάλλως θα τράβαγε πολύ η υπόθεση για να το παίρναγα ως έχει!

Link to comment
Share on other sites

@xezus

Από τη στιγμή που το κτήριο σου είναι 5οροφο με Pilotis, φυσικά και έχει απόλυτο δίκιο ο ελεκτής της Πολεοδομίας!!!

Για ένα τέτοιο κτήριο επιβάλλεται η χρήση τοιχίων τουλάχιστον 2,00 m για να μετρήσουν στο nv και από τη στιγμή που έχεις και Pilotis δεν μπορείς να αποφύγεις τα τοιχία ακόμα και αν κάνεις ικανοτικό κόμβων ή λύσεις με q<=1,50.

Ο Κανονισμός είναι ξεκάθαρος!

Διάβασε προσεκτικά και ΕΔΩ

 

...θα τράβαγε πολύ η υπόθεση για να το παίρναγα ως έχει!

Δεν θα το πέρναγες ποτέ ως έχει!

Link to comment
Share on other sites

Τοιχίο με "δόντι" μπορεί να είναι 1,80 αν θυμάμαι καλά. Δεν βρίσκω πρόχειρη την απόφαση του ΟΑΣΠ. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να μην το δέχεται αν δεν υπάρχει σύνδεση με τον υπόλοιπο φορέα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.