Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρχεται η δραχμή ;


parist43

Recommended Posts

ναι σαυτο εχεις δικηο.δεσμευση μαλλον αδυνατο να γινει.μπορει ομως να γινει μια παρακρατηση 10% πχ ,αλλα και παλι σε πολυ πολυ εκτακτη περιπτωση.απλα θεωρητικα δεν αποκλειετε αν τα πραγματα χειροτερεψουν παρα πολυ ,να γινει κατι τετοιο.

Δεσμευση μονο σε περιπτωση πολεμου,και αν δηλαδη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 165
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Πόλεμο κανονικότατο έχουμε Πάρη... Απλά άλλαξαν οι εποχές και δεν γίνεται αυτός στον "πολιτισμένο κόσμο" πλέον με πυροβόλα όπλα όπως ξέραμε (και ας λέει γραφικότητες για "γεμάτα πιστόλια" ο Γιωργάκης :smile:).

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση κάποιου σοβαρού "τσαφ" όπως π.χ. προσωρινή στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου, όπως και σε άλλες έκτακτες καταστάσεις π.χ. πόλεμος το πρώτο πράγμα που κάνουν ΟΛΟΙ είναι να πάνε να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες.

Οπως προαναφέρθηκε και είναι γνωστό, οι τράπεζες έχουν πολύ μικρό ποσοστό σε διαθέσιμα χρήματα και αυτό δεν μπορεί να γίνει.

 

Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν σε μια τέτοια περίπτωση να κλείσουν για κάποιες ημέρες οι τράπεζες ή να μπει ένα μικρό όριο μηνιαίας ανάληψης π.χ. 1500 ευρώ το μήνα για κάθε λογαριασμό για κάποιο διάστημα μέχρι να διευθετηθεί ο πανικός .Προσωπική μου άποψη είναι ότι είμαστε πολύ μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Δεν είναι απλό πράγμα.

 

Η αλήθεια είναι ότι η φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό λόγω της φημολογίας αν συνεχιστεί μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, σοβαρότερα από αυτά που έχουμε τώρα.

Link to comment
Share on other sites

και γιατι να μπη κανεις στην ταλαιπωρια να τα βγαλει εξω?νοικιαζει ενα χρηματοκιβωτιο στην τραπεζα του και τα βαζει εκει.

Link to comment
Share on other sites

παντως συμφωνα με οσα διαβαζω στον οικονομικο τυπο η κατασταση ειναι εξαιρετικα δυσκολη και τιποτα δεν αποκλειεται.

Link to comment
Share on other sites

Διαβαζοντας σοβαρους αναλυτες αλλα και συνεκτιμωντας την κατασταση, συμπεραινω οτι βαδιζουμε σε σταση πληρωμων μεσα στο 2011. Τα λεφτα του ΔΝΤ και της Ε.Ε θα φτασουν για μας πληρωσουν για εναν χρονο (2010), αλλα φυσικα αυτο δεν θα μειωσει σε τιποτα το συσσωρευμενο δημοσιο χρεος. Μαλιστα το χρεος θα ανεβει στο 130%μεσα στο 2010 απο το 120% που εκτιμαται οτι ειναι σημερα, ακομα και μετην βοηθεια του ΔΝΤ.

 

Μονη ρεαλιστικη - πλην ομως βαρια και επωδυνη - λυση ειναι η επαναδιαπραγματευση του χρεους πιθανοτατα στο μισο. Θα χασουν κυριως Γερμανικες και Αγγλικες Τραπεζες - υπαρχουν σεναρια οτι ηδη οι τραπεζες αυτες ειναι σε διαπραγματευσεις με τις εθνικες τους κυβερνησεις για βοηθεια σε αυτην την περιπτωση - , φυσικα Ελληνικες, και επισης Γερμανικα και Ελληνικα Ασφαλιστικα Ταμεια που κατεχουν το μεγαλυτερο ποσοστο ελληνικων ομολογων. Μιλαμε για χοντρο restart στην Ελληνικη οικονομια με μεγαλα μπαμ και μεγαλες χασουρες.

 

Εγω παντως τα λεφτακια μου μακρια απο τις τραπεζες μας γιατι δεν εμπιστευομαι την κατασταση με τιποτα. Ας λεει ο Παπακωνσταντινου οτι θελει..

Link to comment
Share on other sites

Η κατάσταση είναι δεδομένο ότι είναι χειρότερη από όσο την παρουσιάζουν. Και καλά κάνετε και δεν πιστεύετε τον Παπακωνσταντίνου. Ο ρόλος του στην παρούσα φάση, είναι αν όχι να λέει ψέματα, να αποκρύπτει το μεγαλύτερο μέρος της τραγικής αλήθειας για να μη δημιουργηθεί πανικός.

Μόνο οι χαχόλοι συνεχίζουν να μιλάνε για "λεφτά που φάγανε" και πιστεύουν ότι αυτά είναι το αίτιο της κατάντιας και προσφέρονται αφελώς να δώσουν ...τη σύνταξή τους και το μισθό τους, πιστεύοντας ότι υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα σωτηρίας με τέτοια μέτρα. Δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα με τέτοια "συμβατικά" μέτρα. Τέλος.

Συμφωνώ απόλυτα ότι θα πάμε σε χρεόκοπία και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Απλά το βλέπω και για νωρίτερα από το 2011 ίσως.

Link to comment
Share on other sites

φιλος μου με υψηλες διασυνδεσεις (οχι πολιτικες) μιλαει για Σεπτεμβριο-Οκτωμβριο και μετερεψε 2-3 εκ ευρω σε δολαρια.πως την βλεπετε την κινηση?καλή?να την μιμηθουμε η μηπως ειναι καλυτερα να τα βγαλουμε σε τραπεζικο λογ στην Κυπρο αλλα σε ευρω?και αν το προβλημα παει και σε Πορτογαλια και καταρευσει το ευρω?

Link to comment
Share on other sites

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Άρθρο 191

1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση έξι μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον πεντακοσίων ενενήντα (590) ΕΥΡΩ.

2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.