Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 494
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εσυ δεν μας είπες πως έκανες τις μελέτες;

θα πρέπει να έχεις κάνει τις αρχικές μελέτες τοπογραφικό, παθητική αρχιτεκτονικά

δηλαδή αυτές που θα έχεις πληρωθεί

 

τα υπόλοιπα ειναι δικό τους πρόβλημα, στην τελική ας σε πηρώσουν να τα κάνεις

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Συνάδελφοι έχω την εξής περίπτωση

Άδεια που λήγει σε δυο μέρες θέλει ανανέωση οι επιβλέπων μηχανικοί παραιτούνται και θα αναλάβω εγώ.

Στην αρχική άδεια έχουν πληρωθεί το 5% των στατικών, τα Η/Μ, και ένα ποσό 800.00 στον υπεύθυνο της γενικής επίβλεψης (η άδεια είχε βγει πριν το σύστημα του ΤΕΕ και τότε κατέθεταν ότι θελαν για να υπάρχει και στο τέλος τα κανανε σούμα)

Το έργο έχει προχωρήσει στα σοβατίσματα.

Πια είναι η διαδικασία ανανέωσης, πως πληρώνομαι, και τι γίνεται με τους μηχανικούς που παραιτήθηκαν θα πάρουν κάποια λεφτά.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά γίνεται τεχνική έκθεση που αναφέρει το στάδιο των εργασιών. Θεωρητικά θα πρέπει να πληρωθούν οι επιβλέψεις των εργασιών που έχουν γίνει και εσύ για τις υπόλοιπες εργασίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα.

 

Έχω δυο περιπτώσεις κτιρίων, που λόγω πιθανών μελλοντικών ελέγχων από ελεγκτή δόμησης θα ήθελα αν μπορέσω να κάνω αναθεώρηση για να είμαστε όλοι καλλυμένοι από τις μικρομετατροπές που έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν...

 

Συγκεκριμένα, η μία περίπτωση αφορά μείωση της συνολικής διάστασης διώροφου κτιρίου κατά 21 cm (από 5.41 θα γίνει 5.20μ και το κτίριο θα γίνει μικρότερο από τα σχέδια κατά 3.5 τ.μ. για να μη μπούμε εντός πρασιάς), προσθήκη ενός μικρού στηθαίου στον περιβάλλοντα χώρο 1.5 μ πλάτος χ 0.40 ύψος για να μην πέφτουν χώματα από το γείτονα (κάθετη ιδιοκτησία) στο δικό μας χώρο (είμαστε 30 πόντους κάτω από το γείτονα) και κατάργηση ενός πλακόστρωτου 1.60 χ 3.00 στον περιβάλλοντα χώρο. Μήπως είναι πολύ μικρές οι μετατροπές και επειδή μικραίνουμε τη διάσταση χωρίς υπερβαινουμε τα εγκεκριμένα δε θα έχουμε πρόβλημα?

 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά διώροφο κτίριο, στο οποίο θα αυξήσουμε το ύψος κατά 1.20 μ. χωρίς καμία άλλη αλλαγή στο οικόπεδο ή στο περίγραμμα του κτιρίου. Θα αυξηθεί όμως το εμβαδόν του κτιρίου καθώς ο όροφος δεν είχε προσμετρηθεί ολόκληρος στο Σ.Δ. λόγω της κλίσης της στέγης (μετρήσαμε μόνο το εμβαδόν του χώρου που είχε ύψος 2.00 κάτω από το δοκάρι της στέγης σύμφωνα με κτιριοδομικό), ενώ τώρα θα γίνει όλος ο όροφος πλήρους ύψους και θα αυξηθούν κατά 20 τα τ.μ.

 

Τι χρειάζεται να καταθέσουμε σε αυτές τις περιπτώσεις από μελέτες και κυρίως τι θα απαιτηθεί από αμοιβές? Θα πάμε με διαφορά προϋπολογισμών ή με ποσοστό επί των αμοιβών, σύμφωνα με την εμπειρία σας?? Το ζητούμενο είναι να απαιτηθούν οι λιγότερες δυνατές αμοιβές στις δύο περιπτώσεις αυτές μιας και είναι ιδιάζουσες (υπάρχουν και οι συμφωνηθείσες φυσικά).

Edited by archthanos
Link to comment
Share on other sites

Στην 1η περίπτωση εκτός από αρχιτεκτονικά θες και στατικά.Από αμοιβές με τον παλιό τρόπο θα μπορούσες να συνεννοηθείς με πολεοδομία για κάποιο ποσοστό από την ολική αμοιβή για κάθε μελέτη αφού είναι τα σχέδια σχεδόν τα ίδια.Τώρα όμως με τις συμφωνημένες μπορείς να ζητήσεις-παρουσιάσεις ότι θες.

Στην 2η περίπτωση χρειάζεσαι τα ίδια με την πρώτη αλλά εδώ μάλλον θα χρειαστεί αλλαγή η παθητική πυροπροστασία και ο ΚΕΝΑΚ λόγω μεγάλης αλλαγής στον νέο όροφο.Για τοις αμοιβές ισχύουν τα ίδια με τα παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

Mια παρομοια περιπτωση που εχω και παει για αναθεωρηση.

Σε αδεια που εβγαλα σε διωροφο με υπογειο, εχει ολοκληρωθει ο φερων οργανισμος.

Ομως λογω κλισεως οικοπεδου ο ιδιοκτητης αφησε την προσοψη ξεμπαζωτη και ανοιξε 2 πορτες στο υπογειο.

Η αρχαιολογια που εχει λογο στην περιοχη μας σταματησε γιατι ειχε εγκρινει οψη διωροφου με διαμορφωση περιβαλλοντος χωρου.

Η πολεοδομια που παραπεμφθηκε η υποθεση, ενεκρινε βασει νομοθεσιας την οψη τριοτου οροφου και εν τελει το δεχτηκε και η αρχαιολογια, περιμενοντας πλεον την αναθεωρηση της αδειας.

Στο δια ταυτα.

Το κτιριο εμπρος εχει Η/Χ, και αφου οι κολωνες των Η/Χ ξεκινουν απο τα θεμελια, εχουν δημιουργηθει Η/Χ και στο ξεμπαζωτο υπογειο.

Σαν επιτρεπομενη δομηση, δε με φτανει ουτε μια λωριδα ενος μετρου να βαλω στη δομηση το υπογειο, και δε φτανει ουτε η επιτρεπομενη καλυψη Η/Χ ωστε να δηλωσω τους νεους Η/Χ λογω 15% που ισχυε.

Το κρισιμο ερωτημα ειναι:Μπορω να κανω αναθεωρηση με το ΝΟΚ που επιτρεπει ΣΥΧ 40%?

Αν ναι θα μπορεσω να δηλωσω τους ΣΥΧ υπογειου και να απελευθερωσω δομηση απο τους Η/Χ οροφου ωστε να μετατρεψω το υπογειο σε χωρο κυριας χρησης.

 

ΥΓ. Δε νομιμοποιω με 4014 γιατι ο οικισμος ειναι αρχαιολογικος χωρος και δεν εχει διευκρινηστει αν μπορουμε να εφαρμοσουμε το νομο ή οχι, οποτε δε το ρισκαρω.

 

58759219.png

 

Uploaded with ImageShack.us

Edited by spsonis
Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που εκδόθηκε άδεια το 1985, κατασκευάστηκε ο φέρων οργανισμός και οι τοιχοποιίες και από τότε δεν έγινε ούτε καμία κατασκευαστική εργασία αλλά ούτε και καμία πολεοδομική εργασία δηλαδή δεν αναθεωρήθηκε η άδεια. Παράλληλα έγιναν και κάποιες αυθαιρεσίες όπως υπέρβαση ύψους και μετατόπιση κτιρίου με παραβίαση Δ. Σκέφτομαι να τακτοποιήσω με Ν4014 τις υπερβάσεις αλλά δε γνωρίζω τι γίνεται μετά με την αναθεώρηση επ'αορίστου.

α) Γίνεται αναθεώρηση επ'αορίστου με τακτοποιημένους χώρους;

β) Αν ναι τότε θα χρειαστούν εκτός από τεχνική έκθεση και τοπογραφικό καμιά άλλη μελέτη; πχ κενακ, ΗΜ, αρχιτεκτονικά;

γ) Ενδέχεται να ζητηθούν ενισχύσεις του κτιρίου και της στατικής επάρκειάς του με σημερινούς κανονισμούς;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα σε όλους

 

Εχω κι εγώ μια παρόμοια περίπτωση με το συνάδελφο thessalon-77 και έχω παρόμοιες απορίες..

Άδεια του '85, με αποπερατωμένο το φέροντα οργανισμό και τα τούβλα, ισχύς επ' αόριστον, χρειάζεται αναθεώρηση για αύξηση τετραγωνικών (υπάρχει περιθώριο) και δημιουργία ημιυπαίθριων χώρων. Μια βασική μου ερώτηση είναι:

Τότε που βγήκε η άδεια Ημιυπαίθριοι δεν υπήρχαν στο ΓΟΚ, άρα στην αναθεώρηση μπορώ να τους χαρακτηρίσω ως ημιυπαίθριους με ποσοστό 20% ή θα τους μετρήσω ως δόμηση? Θα χρειαστεί ΚΕΝΑΚ? Με λίγα λόγια σύμφωνα με ποιο ΓΟΚ γίνονται οι μελέτες μιας αναθεώρησης?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.