Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντιδράσεις κατοίκων στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών


vrossetos

Recommended Posts

Εδώ στην Ελλάδα μέχρι και η κομμώτρια της γειτονιάς έχει άποψη περί φωτοβολταικών. Έλεος!!!

Ο νόμος αναφέρει : "Επιτρέπεται η εγκατάσταση ΑΠΕ στη γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας (ΓΓΥΠ) αλλά βάσει ειδικών διατάξεων για τη μείωση

της επίπτωσής τους στη ΓΓΥΠ και την διαφύλαξη του χαρακτήρα της

και με ανώτατο πλαφόν 1% επί της συνολικής έκτασης ΓΓΥΠ."

Βγήκαν τώρα κάποιοι και βάλανε πανό. Τόσα ξέρουν τόσα λένε.

 

Και κάτι τελευταίο, μηχανικοί είμαστε...δεν έιναι καθρέφτες τα πανέλα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@cv98019

 

1. πάρα πολλοί κάτοικοι ίσως. όχι όμως όσοι θα έπρεπε. Όταν σου παίρνουν τη γη για ένα κομμάτι ψωμί και καθημερινά σου δηλητηριάζουν τον αέρα και το νερό, είναι ηθικά σωστό να σου παρέχουν εργασία για να βελτιώσεις την ποιότητα (πιο σύντομης) ζωής σου. Εις βάρος τους φωτίζεται όλη η Ελλάδα.

Μη ξεχνάμε και του χιλιάδες αποσπάσεις στη Ροσινιόλ και στην χαλκοκονδύλη που έχουν οργανική θέση στα λιγνορυχεία, με ένσημα βαρέα! ή τις κατασκευαστικές Εταιρίες (με έδρα εκτός Νομού) που ασχολούνται στην περιοχή.

 

2. Έχει ήδη ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό φράγμα και αρκετά μικρά χωμάτινα, κυρίως για τις ανάγκες των ατμοηλετρικών σταθμών. Την εκμεταλλεύεται τη δυναμική αυτή.

 

3. Συμφωνώ απόλυτα και το έγραψα στο 1ο μου post.

 

4.Οι κάτοικοι βλέπουν τις δεκάδες παραβάσεις της ΔΕΗ (έχουν φτάσει μέχρι το ευρωκοινοβούλιο), χωρίς καμία προσπάθεια να τους προστατέψει και αγανακτούν.

Λύσεις υπάρχουν, απλά δεν εφαρμόζονται.

 

@dgt

 

Δεν είναι αντίφαση. Τα νησιά εικάζουν πως θα έχουν πτώση στον τουρισμό εξ' αιτίας των αιολικών πάρκων. Το λεκανοπέδιο Πτολεμαϊδας - Κοζάνης, αποδεδειγμένα δεν έχει τουρισμό.

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι τελευταίο, μηχανικοί είμαστε...δεν έιναι καθρέφτες τα πανέλα.

 

....μα σε παρακαλώ μη χαλάς τη μαγιά κάποιων που πάνε να βγάλουν 5 δεκάρες....εγώ στο μπάνιο έχω ένα a-Si και στο χολ CdTe....

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι κατά των ΑΠΕ...απεναντίας. Κάθε λογικός άνθρωπος βλέπει τα πλεονεκτήματα μιας προσπάθειας απεξάρτησης από το λιγνίτη. Ο zavi έγραψε παραπάνω και για την αναγκαιότητα να στραφούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Από κει και πέρα όμως, έχω να σχολιάσω τα εξής:

 

1. Η "κομμώτρια της γειτονιάς" δεν έχει απλώς άποψη...έχει και την αντιπροσωπεία φωτοβολταϊκών στην περιοχή...και ο νοών νοείται...

 

2. Για την αξιοποίηση της υδροηλεκτρικής ενέργειας στο Ν. Κοζάνης έχουν γίνει κάποια βήματα, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς...θα μπορούσαν να προχωρήσουν πολύ περισσότερο. Αυτό ισχύει για όλη σχεδόν την επικράτεια...

 

3. Η ΔΕΗ δίνει δουλειά σε πολύ κόσμο στην περιοχή και εκτός αυτής. Αν δεν υπήρχε ο λιγνίτης, Κοζάνη-Πτολεμαϊδα θα είχαν ερημώσει...

 

4. Τεχνοκράτες = εμείς

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε 2 χρόνια τελειώνουν οι αγροτικές επιδοτήσεις σε πολλά προιόντα ή τουλάχιστον μειώνονται αρκετά.

Για την αντικατάσταση του χαμένου γεωργικού εισοδήματος, την άμβλυνση των κοινωνικών αντιδράσεων στις χώρες του νότου αλλά και την παροχή εργασίας στις βιομηχανίες και τις τράπεζες της καντρικής ΕΕ αποφασίστηκε η μετατροπή των χωραφιών του νότου σε ΑΠΕ΄και παραγωγή βιοκαυσίμων.

Ετσι θα αντικατασταθεί το εισόδημα των αγροτών απο το φόρο ΑΠΕ που όμως τώρα θα πληρώνουμς εμείς σύν τον τόκο για τα δάνεια αγοράς των συστημάτων μια που εδώ ακόμη απλά συναρμολογούμε και δεν κατασκευάζουμε

Link to comment
Share on other sites

Τις ουρές των αγροτών για εγκαταστάσεις ΦΒ που είδα χθές στην τηλεόραση, είμαι σίγουρος ότι θα τις ξαναδούμε όταν θα χάσουν τη γη τους για ένα κομμάτι ψωμί. Αλλά που υπάρχει ορθολογισμός σε αυτή την χώρα για να υπάρχει στις ΑΠΕ?

Link to comment
Share on other sites

τα Φωτοβολταίκά επιβάλλεται να εγκατασταθουν διοτι πρέπει να απεξαρτηθουμε απο τα ορυκτά καυσιμα σε βάθος χρόνου. Αλλα ενώ εχουμε αφθονο χωρο παμε να τα φυτέψουμε διπλα στις καλλιεργειες.

Κάποιοι πάλι μυρρίστηκαν ευκολα λεφτα αλλα ισως δε βλέπουν τη ΦΑΚΑ.

Την ξαναπατήσαν και πριν χρόνια με αντίστοιχους τροπους δεν πρέπει να την ξαναπατήσουν και δευτερη φορά. Θέλει ψαξιμο και ενημέρωση γιατί κανεις δε σου δίνει λεφτα ετσι ευκολα. Εχουν ερθει στο γραφειο που δουλέυω πελάτες΄: "τι θα κανω να παρω το δανειο να βαλω φ/β" Να πιεις κρυο νερο , να το σκεφτεις καλα και να πας σε ενα Μηχανολόγο γνωρίζει καλύτερα.

Να μην ακούω κλαματα σε 10 χρόνια... Πρώτα ο θεός.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά υπάρχει μια αντίδραση του πληθυσμού σε κάθε έργο ΑΠΕ που γίνεται στον τόπο τους. Υποθέτω ότι διαμαρτύρονται αυτοί που έχουν γειτονικά χωράφια, επειδή πέφτει η αξία τους. και γενικά όταν το καφενείο του χωριού έχει την ισχύ της βουλής κατά τόπο φθάνουμε σε αντιδράσεις.

 

αλλά το πρόβλημα σε αυτή την χώρα δεν είναι εντέλει ο σχεδιασμός, αλλά η απουσία πράξεων και αποφάσεων. Διαμαρτύρεται ο Χ στον γνωστό του κομματόσκυλο και αυτός στον κολλητό του βολευτή οπότε και γίνεται ένα μπάχαλο.

 

Τελικά πρέπει να πούμε σε όλους αφού πολύς κόσμος έχει άγνοια περί του θέμστος ότι

 

1. Τέλος η παραγωγή ενέργειας από ορυκτό πλούτο

2. Οι ανάγκες σε ενέργεια αυξάνονται άρα απαιτείται αύξηση παραγωγής.

3. Στην χώρα μας τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά πάρκα αποτελούν λύση.

4. Αν δεν θέλουν και αυτά, οκ υπάρχει και η πυρηνική ενέργεια. Αλλιώς θα πρέπει να μάθουν με λιγότερη ενέργειασ από σήμερα.

 

 

Αφού λοιπόν δεν επιθυμούν ΑΠΕ στο τόπο τους τότε να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

 

ΥΓ. όντως τα αέρια και τα χημικά ποιυ χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ιδιαίτερα των φωτοβολταϊκών είναι πολύ ισχυρά, αλλά για όλα υπάρχουν λύσεις και μάλιστα στα φωτοβολταικά η επεξεργασία αποβλήτων αποτελεί ξεχωρισ΄τή και κερδοφόρα μονάδα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα

 

ξέρω περιοχή όπου το δασαρχείο βγάζει απόφαση για πρωην καλλιεργήσιμες εκτάσεις πως είναι δάσικές (έτσι στα καλά του καθουμένου)

άρα μη οικοδομήσιμα τα γήπεδα

 

την επόμενη χρονιά στο "δάσος" η τοπική αυτοδιοίκηση άρχισε να ονειρεύεται αιολικό πάρκο

 

τυχαίο; δε νομίζω!

 

εγώ κατρχάς την παραπάνω διδιακασία την ονομάζω σύσταση συμμορίας

 

τέτοιες πρακτιές έχουν χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές και σε άλλα θέματα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πως εγινε αυτό το πράγμα? Στα καλά του καθουμένου που λες? ΑΝ η εκταση ήταν οντως μη δασική, πως χαρακτηριστικε δασική?

 

Εξάλλου εαν ηθελαν αιολικο πα΄ρκο, πιο ευκολα θα το εβαζααν σε μια μη δασική εκταση.. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.