Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περαίωση


Recommended Posts

Έτσι είναι όπως το λες MAKAΡ. Από το σύνολο της οφειλής αφαιρούν την προκαταβολή (20%), μετά αφαιρούν από το υπόλοιπο το 10% και προσθέτουν την προκαταβολή!!!

 

Δηλαδή η έκπτωση είναι στο υπόλοιπο ποσό, αφαιρούμενης της προκαταβολής!!!

Μα καλά τόσο καρμίρηδες είναι ρε συ??? Τελική έκπτωση 8%!!!!

Link to comment
Share on other sites

Η λογική τους είναι ότι την προκαταβολή του 20% την δίνουν όλοι οπότε "πριμοδοτείται" με έκπτωση 10% η καταβολή του υπόλοιπου ποσού.

 

Αλλά περαίωση έκανα και το 2010. Γιατί την συμπεριέλαβαν??

 

Αυτό γίνεται γιατί για το 2010 δεν είχε βγεί ακόμα το δείγμα ελέγχου, οπότε μπαίνουν στην περαίωση και όσοι είχαν κάνει αυτοπεραίωση με έκπτωση 50%.

Link to comment
Share on other sites

Θα το πω για μια ακόμα φορά, με τον κίνδυνο να γίνω καυστικός ή και κακός: Μην κάνετε κουταμάρες! Αφήστε τις περαιώσεις για αυτούς που έχουν πραγματικό συμφέρον! Τα λογιστικά ημών των Μηχανικών είναι απλούστατα (αν και "ιδιόρρυθμα" μέχρι πρότινος, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφεία των λογιστών να είχαν άγνοια και να έλεγαν ανοησίες οι οποίες μας πανικόβαλλαν άδικα).

Δείτε αυτά:

http://www.star.gr/politics/67194/

http://www.zoomnews.gr/?p=59414

http://www.inews.gr/98/papakonstantinou-agnoiste-tin-peraiosi.htm

Στην τελική πρέπει επιτέλους να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι η "επανάσταση" δε είναι δυνατό να περιμένουμε να ξεκινήσει από κάποιους "άλλους". Εμείς οι ίδιοι πρέπει πρώτα να ξυπνήσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ορθολογικά. Μην πάτε και πληρώνετε σαν θύματα.

 

Εμένα μου ήρθε σήμερα 700Χ10 = 7000ε. Αν θα πάω ή όχι δεν το ξέρω ακόμη. Στο παρελθόν τα αγνόησα τελείως. Αλλά δε μου αρέσουν καθόλου αυτά τα επαναστατικά και ΄΄μη κάνετε κουταμάρες΄΄ και τέτοια, ειδικά όταν βλέπω ότι αυτός απου τα λέει και αυτοπεραιώσεις έκανε και νέος μηχανικός είναι (τριετία κλπ) και λογιστικούς προσδιορισμούς κλπ. Δεν θέλω να το πάρεις προσωπικά αλλά εγώ δε θα πω σε κανέναν πήγαινε ή μην πας. Να αραδιάσω τις σκέψεις μου , τις εικασίες μου , τις εμπειρίες μου , οκ αλλά μέχρι εκεί. Και από εκεί και ύστερα ο καθένας ας κρίνει τα του οίκου του.

Link to comment
Share on other sites

ο καλός συνάδελφος tpanag σαφώς δεν λειτουργεί "απαφασίζομεν και διατάσομεν" αλλά έχει και αυτός τις αγωνίες του όπως όλοι μας.η αλήθεια είναι ότι η περαίωση δεν τέθηκε σε εφαρμογή για εμάς τους κοινούς θνητούς.αν πληρώσουμε έχει καλώς (για το κράτος) αλλά δεν περιμένουν από αυτούς με το μπλοκάκι.να είστε σίγουροι.και επειδή το 2011 θα είναι πολύ πολύ δύσκολο ας σταθμήσει ο καθένας τα οικονομικά του.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει ένα θέμα με τις επιβλέψεις στις οποίες δεν γίνεται απευθείας ανάθεση από τον εργοδότη

η εφορία από ό,τι θυμαμαι σε απάντηση σε γραπτό ερώτημα δηλώνει πως ειναι εξατημένη εργασία και θωερει πως πρέπει να φορολογηθεί χωρίς συντελαστή

φυσικά αυτό αντιβαίνει τη νομοθεσία περι μελετών-επιβλέψεων

όμως ο φορέας μας το ΤΕΕ όταν δίνονταν αυτές οι απαντήσεις συνέχιζε τον ύπνο

αντί να τους επαφέρει στην τάξη

 

 

Ακόμα και όταν μια εταιρία δεν έχει αναλάβει ένα έργο εργολαβία αλλά ως διεύθυνση έργου; Πάλι έπρεπε να πας χωρίς συντελεστή; (γιατί νομίζω τότε θεωρείται ότι η τεχνική εταιρία λειτουργεί Α.Α. του Κυρίου του έργου.

Επίπλέομ αν προσκομίσεις στην εφορία τα πιστοποιητικά εμπειρίας που καταθέτεις στην Δ15 τα οποία στα ιδιωτικά έργα τα υπογράφει ο κύριος του έργου - εργοδότης και είναι προσωπικά μήπως μπορούν να θεωρηθούν ως τεκμήρια "απευθείας ανάθεσης?"

 

(αν και αυτό μάλλον είναι αντικείμενο κάποιου άλλου thread αλλά αφού τέθηκε εδώ το όλο θέμα)

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου χει ερθει ακομα τπτ....

Ν ανησυχω?:)

 

Αν είσαι πιστοποιημένος χρήστης taxisnet (και έχεις αγωνία :smile:) μπορείς να το βρεις εδώ

https://www.gsis.gr/taxisnet/per2010/index.jsp

Link to comment
Share on other sites

Κατι παιζει με την σελιδα που εβαλες Νικολεττα...

Δεν παίζει τίποτε. Κάποιες ώρες μετά την 14.30 σήμερα το σύστημα θα είναι εκτός λειτουργίας. Επίσης πάντα υπαρχει η πιθανότητα να μην έχει εκδοθεί σημείωμα , οπότε γραμμή στη ΔΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.