Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: N.3843/10 - Τακτοποίηση Ημιυπαίθριων και λοιπών χώρων


nikos_a

Recommended Posts

αγαπητή rika εφόσον δεν βρίσκεται στο διαμέρισμα του α΄ορόφου το οποίο δηλώθηκε ως α΄κατοικία, το υπόγειο θεωρείται β΄κατοικία.

 

Αγγελε η τακτοποίηση δεν έχει σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 242
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αγαπητή rika εφόσον δεν βρίσκεται στο διαμέρισμα του α΄ορόφου το οποίο δηλώθηκε ως α΄κατοικία, το υπόγειο θεωρείται β΄κατοικία.

 

Εχετε δικιο, δεν το περιεγραψα σωστα. Δεν υπαρχει συσταση οριζοντιου ιδιοκτησιας γιατι προκειται για μεζονετα, η οποια ομως δεν λειτουργησε ποτε ως τετοια.

Link to comment
Share on other sites

1. Αγγελος!

 

Πέσ του φίλου σου να μην τον νοιάζει αφού ταχτοποίησε ο άλλος οοοοοολο τον κοινόχρηστο χώρο, τώρα έχει και δωρεάν κοινόχρηστα αν θελήσει να ταχτοποιήσει το δικό του. :)

 

1. Ρικα, είναι δυνατό να ρωτάς, αφού λες οτι δηλώνει τον Α' σαν πρώτη κατοικία θα ξαναδηλώσει το υπόγειο?

 

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ αφού ταχτοποίησε ο άλλος οοοοοολο τον κοινόχρηστο χώρο, τώρα έχει και δωρεάν κοινόχρηστα αν θελήσει να ταχτοποιήσει το δικό του.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ?

Link to comment
Share on other sites

Rika πράγματι με μπέρδεψες, αν πρόκειται για αυτοτελή μεζονέτα του ίδιου ιδιοκτήτη ( ιδιοκτήτες ) τότε είναι α’ κατοικία και λογικά στα συμβόλαια η αποθήκη εμφανίζεται ως παρακολούθημα ειδάλλως πρέπει να καταλάβω ακριβώς την κατάσταση

 

AGELOG η νομοθεσία ξεκαθαρίζει ότι 1- ο χώρος δηλώνεται από όλους τους ιδιοκτήτες ή και από έναν εξ΄αυτών. 2- οι χώροι που τακτοποιούνται δεν επιβαρύνονται με φόρους ούτε με δημοτικά τέλη , συνεχίζουν να δηλώνονται όπως δηλώνονταν .

εάν ο φίλος σας θελήσει να τακτοποιήσει τον δικό του χώρο δεν θα προσμετρά στο εμβαδόν τον κοινόχρηστο και δεν θα πληρώσει πρόστιμο για αυτό

Link to comment
Share on other sites

Mπορείτε να με βοηθήσετε να βρω νομοθεσία για τα μέτρα ασφάλειας στις οικοδομές.

Έβαλα μεταλλικά φύλλα (τσίγγους) προσωρινά σε σημείο της πυλωτής που έχει υψομετρική διαφορά 3 μέτρων απο την είσοδο του υπογείου και μετά από καταγγελία πήγα αυτόφωρο και δικάσθηκα σε 6μηνη φυλάκιση και 5000 ευρώ χρ. ποινή . Ο μηχανικός μου κατάθεσε στο δικαστήριο και είπε ότι αυτός έδωσε την εντολή για την τοποθέτησή τους ως μέτρα ασφάλειας αλλά η γνώμη του δεν ελήφθει καθόλου υπόψιν. Τώρα κάτέθεσε έκθεση μέτρων ασφάλειας για εγκριση προκειμένου την προσκομίσω αργότερα στο εφετείο.

Μήπως έχει τύχει σε κάποιον παρόμοιο περιστατικό ή γνωρίζει δικηγόρο που να ασχολείτε με τέτοια περιστατικά και ενδέχεται να έχει κάποια τελεσίδικη απόφαση απο ίδιο δικαστήριο:

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αν και θεωρώ ότι πρέπει να μεταφερθεί η ερώτησή σου ως εντελώς άσχετη...

 

Δεν καταλαβαίνω πώς τοποθέτησες τα μεταλλικά φύλλα, πως στηρίχτηκαν, με τί υπόβαθρο (λατάκια, κοιλοδοκούς, τίποτα;) και σε ποιό σημείο... τρύπα ασανσέρ; τρύπα ασανσέρ πάρκινγκ; σκάμμα; ράμπα που δεν έχει γίνει;

Πάντως το πρώτο ζήτημα είναι το πώς φτάνει κανείς εκεί... Δηλαδή, πως μπαίνει στο οικόπεδο; Δεν έχεις περίφραξη στη πρόσοψη; Θα έπρεπε αν έχεις τέτοια επικίνδυνα σημεία... Θα μου πείς, οι άλλοι έχουν... να μη σε αφορά... στη στραβή - που σου έτυχε - δεν στέκει αυτό σαν επιχείρημα...

 

Ο μηχανικός έδωσε εντολή για τους τσίγγους, οπότε φαντάζομαι να έλεγξε αν ήταν σταθεροί, αλλιώς είναι παγίδα και είναι χειρότερο από το να το αφήσεις ανοικτό...

 

Δεν μπορείς να βρείς συγκεκριμένα πράγματα στη νομοθεσία, γενικολογίες μόνο... το μόνο σαφές θα είναι το ποιός έχει την ευθύνη και αυτό όχι πάντα...

Link to comment
Share on other sites

Η προθεσμία για τους ημιπαίθριους πήρε παράταση μέχρι τον Ιούνιο.Οπότε παίρνει παράταση και η καταβολή του ποσού για αυτούς;

 

 

 

Διόρθωση

*Έκανα μια αναζήτηση και βρήκα ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αυτό το πράγμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όλα για εσένα γίνονται αδερφέ! Συνέχισε! Θα σου δώσει την ευκαιρία το ΥΠΕΚΑ να το σκεφτείς καναδυό χρόνια ακόμα! Προτείνω να ανακηρυχθείς μασκώτ του φόρουμ για αυτό και από μένα έχεις τους πρώτους 2 πόντους φήμης!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προτείνω να ανακηρυχτείς πολλά πράγματα.Για πάμε.

Υποψηφιότητα Νο 1 Ο εξυπνάκιας του forum

Υποψηφιότητα Νο 2 "Ο δεν ξέρω πως να να περάσω την ώρα μου(γιατί άραγε ; ) και ασχολούμαι με το να διακωμωδώ ένα θέμα που αφορά την επιβίωση του άλλου"

Υποψηφιότητα Νο3 "Ο δεν έχω καταλάβει τι παίζεται με τον άλλον και γράφω ότι νανναι απλά για να γράψω"

Γιατί αν δεν έχεις καταλάβει, αν κάποιος ενδιαφέρεται για το πότε θα πληρωθεί το πρόστιμο πάει να πει ότι την έχει κάνει την δήλωση.

Συνέχισε να γράφεις τέτοια μαργαριτάρια και σου έχω έτοιμα και άλλα.

 

Προσβλητικά σχόλια.

ilias

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.