Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νόμος 3897/2010 τροπολογία Ν3843/2010 παράταση ως 28-12-2010 για ταχυδρομική αποστολή


Recommended Posts

Nαι, σε αυτό επέμενα κ εγώ αλλά κάπου στην τι βι αναφέρθηκε ότι θα σφραγίζεται η μία εκ των δύο, με ημερομηνία παραλαβής.

 

 

Προσοχη στις παραθεσεις..

terry

Link to comment
Share on other sites

Για ταχυδρομικη αποστολή.

Και τι να το κάνουν μετα αυτότο χαρτι(αιτηση); Να το κρατήσουν; Δεν νομίζω. Σε φάκελο μέσα πιστεύω όλα τα εγγραφα, παράβολα και αιτήσεις και σχέδια. Μηπως υπαρχει κινδυνος να χαθούν; Και αντε να τους βρεις μετα στο τηλέφωνο για να σου δώσουν αριθ. πρωτοκόλλου.

Link to comment
Share on other sites

Μισό λεπτό, μπερδευτήκαμε πάλι. Εννοούσα ότι σφραγίζουν με ένδειξη "παραλήφθηκε" και το παίρνεις εσύ. Προφανώς και δεν έχουν λόγο να το κρατήσουν αυτοί. Τα έντυπα της αίτησης είναι εις διπλούν, ακριβώς γιατί ένα μένει στο φάκελο της υπηρεσίας και ένα το κρατάει ο αιτών !

Link to comment
Share on other sites

Α ώστε έτσι tpanag. Έχεις εισόδημα και από ενοίκια.

Να δούμε όταν σου έρθει ο ΦΜΑΠ.

Μη μας αρχίσεις στα "Να μην πληρώσει κανένας" κτλ.

 

Και καλά θα κάνει να το λέει, πήγαινε εσύ να του πληρώσεις τον φόρο που ειρωνεύεσαι.

 

Και όσο για τους ημιυπαίθριους κανείς να μην πάει να τους τακτοποιήσει, αν ήθελε το κράτος έσοδα ας όριζε στον νόμο οτι η τακτοποίηση ισχύει για όσο διάστημα θα υπάρχει το ακίνητο στη θέση του και δεν θα έχει κατεδαφιστεί.

 

Όταν το κράτος στο μακρυνό μέλλον θα δεί οτι έχει πάλι οικονομικά προβλήματα θα περάσει εγκύκλιο ή τροποποίηση του νόμου και θα μειώσει την ισχύ της "τακτοποίησης" κάτω από 40 χρόνια για να πληρώσουν πάλι τα κοροϊδα.

Link to comment
Share on other sites

1. Και όσο για τους ημιυπαίθριους κανείς να μην πάει να τους τακτοποιήσει, αν ήθελε το κράτος έσοδα ας όριζε στον νόμο οτι η τακτοποίηση ισχύει για όσο διάστημα θα υπάρχει το ακίνητο στη θέση του και δεν θα έχει κατεδαφιστεί.

2.Όταν το κράτος στο μακρυνό μέλλον θα δεί οτι έχει πάλι οικονομικά προβλήματα θα περάσει εγκύκλιο ή τροποποίηση του νόμου και θα μειώσει την ισχύ της "τακτοποίησης" κάτω από 40 χρόνια για να πληρώσουν πάλι τα κοροϊδα.

1. Μα το λέει Εγκ.5 Παρ.1α

2. Μπα δε νομίζω. Μετα το Σουφλιά και τις εκλογές τους έμεινε ο άσσος στο μανίκι κι αν δεν ήταν η τρόικα που πιέζει με φόρους και μάζεμα χρημάτων από όπου είναι δυνατόν, ίσως να μη επαναφερόταν ο νόμος. Τι ποσοστό των η/χ, υπογείων και λοιπών χώρων που άλλαξαν χρήση τακτοποιήθηκε πανελλαδικώς μέχρι σήμερα. Το 1/10? το 1/8? Οι η/χ άλλοι λένε είναι 1 εκατ. άλλοι 1,5 εκατομ. Ας πούμε 1 εκατομ. βάλε υπόγειες κατοικίες, πυλωτές κλεισμένες, παράνομη αλλ. χρήσης σε κατάστημα-γραφείο. Μάλλον ούτε το 1/10 δεν έχει τακτοποιηθεί. Γι αυτό δεν ιδρώνει το αυτάκι τους και πολύ. Αυτό που τους νοιάζει είναι το πολιτικό κόστος και η επανεκλογή τους και γι αυτό πρέπει να φαίνονται 'καλοί'. Άλλωστε και χρήματα να μαζευτούν σιγά το πράμα αφού λόγω κατάστασης δε μπορούν να τα βάλουν χέρι και να τα σπαταλήσουν. Αν αργότερα γίνουν έλεγχοι και επιβληθούν πρόστιμα σε μη δηλούμενους χώρους θα είναι λόγω τρόικας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

 

Επειδή πήρε παράταση η ταχυδρομική αποστολή & σκέφτομαι να στείλω έναν φάκελο για τακτοποίηση ημιυαπιθρίου, έχει κάποιος προχωρήσει την διαδικασία μέσω ταχυδρομείου ώστε να μπορέσει να μ' ενημερώσει πώς καταχυρώνεται η κατάθεση του φακέλου στην αντίστοιχη πολεοδομία, εφόσον δεν θα έχω στα χέρια μου αριθμό πρωτοκόλλου?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέψτε μου να ενισχύσω την κουβέντα με τον συνάδελφο armenopoulo σε 2-3 σημεία.

 

Κατ'αρχάς κατά την γνώμη μου, ο νόμος δεν μπορεί a priori να δημιουργεί τακτοποιημένους χώρους 2 ταχυτήτων. Δεν μπορεί κάποιοι να μεταβιβάζονται και κάποιοι όχι. Ο νομος και οι εγκύκλιοι μιλούν για τον σύνολο των χώρων που εντάσονται στην ρύθμιση:

 

Ν 3843.2010 ΦΕΚ 62

6. Για τους χώρους που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 5, οι οποίοι διατηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού, δεν επιβάλλονται

πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης ούτε άλλες κυρώσεις. Για τους χώρους αυτούς δεν οφείλονται επίσης αναδρομικά οποιεσδήποτε εισφορές φορέων κοινωνκής ασφάλισης ή άλλες επιβαρύνσεις για την αλλαγήχρήσης που έχει συντελεστεί.

...Επιτρέπεται επίσης η μεταβίβαση ακινήτων ή η σύσταση εμπράγματων δικαιωμάτων επί ακινήτων με χώρους που διατηρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού.

 

9. Στα συμβολαιογραφικά έγγραφα κάθε δικαιοπραξίας μεταβίβασης ακινήτων ή σύστασης εμπράγματων δικαιωμάτων επ’ αυτών, στα οποία υπάρχουν χώροι που

διατηρούνται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον παρόντα νόμο προσαρτάται αντίγραφο της αίτησης όπου βεβαιώνεται η περαίωση της διαδικασίας διατήρησης

του χώρου σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 6 και γίνεται ειδική σχετική μνεία για την υπαγωγή των χώρων στη ρύθμιση αυτή. Κατά την απεικόνιση των χώρων αυτών, όπου απαιτείται, σημειώνεται η υπαγωγή τους στη ρύθμιση του παρόντος νόμου.

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 05 03.05.2010

Παρ. 6. Οι χώροι που ρυθμίζονται με την παραπάνω διαδικασία δεν οφείλουν πλέον

άλλο πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης για τα επόμενα 40 χρόνια και μπορούν να

μεταβιβάζονται με την επισημείωση ότι αυτοί «ρυθμίστηκαν με τις διαδικασίες του

Ν.3843/2010 και αρ.πρωτ.αίτησης ………/2010/της πολεοδομικής υπηρεσίας

……………….». Δεν επιβάλλονται νέα πρόστιμα για τους ρυθμισθέντες χώρους και

δεν οφείλονται αναδρομικά φόροι και εισφορές (ΙΚΑ, μεταβίβασης κλπ).

 

 

Κατ'αρχάς στις περιπτώσεις τακτοποιημένων χώρων δεν θεωρώ ότι έχει ισχύ ο Ν. 1337/83 αλλά ο ισχύων που καθορίζει διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης.

Στο Νόμο αναφέρεται "η μεταβίβαση ακινήτων ή η σύσταση εμπράγματων δικαιωμάτων επί ακινήτων με χώρους που διατηρούνται", δίχως όμως να μιλά για μεταβίβαση ή σύσταση αυτοτελών χώρων που διατηρούνται, παρά για παρακολουθήματα (όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ)

 

Παρ'όλ'αυτά στην εγκύκλιο 05 μιλούν για όλους τους χώρους που ρυθμίζονται ότι μπορούν να μεταβιβαστούν.

 

Γνώμη μου είναι ότι μελλοντικά θα τακτοποιήσουν αυτή την ασάφεια, όταν θα δημιουργηθεί πίεση στους συμβολαιογράφους από τις ορδές των ιδιοκτητών.

Βεβαίωνω δε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιο χώροι, και καλό είναι να μην τους αντιμετωπίζουμε με ελαφρότητα και ασάφεια.

Αυτό σημαίνει επίσης πως ένας αυτοτελής τακτοποιημένος χώρος μπορεί να πάρει σημερα ρεύμα και παροχή από την ΔΕΗ στο όνομα ενός ιδιοκτήτη αλλά δεν μπορεί να μεταβιβαστεί... ?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι!Παίζει να δωθεί κάποια παράταση όσον αφορά την ημερομηνία έκδοσης των αδειών;Μία φίλη μου αγοράζει καινούριο σπίτι και ο κατασκευαστής της είπε ότι ο Η/Υ τακτοποιείται!Βλέπω το στέλεχος και η άδεια έχει βγει 16/10/2009!!!Και της το λέω ότι δε γίνεται και ο κατασκευαστής επιμένει ότι θα γίνει σε λίγο καιρό....Τι να πω...Εσείς τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

 

Παρ'όλ'αυτά στην εγκύκλιο 05 μιλούν για όλους τους χώρους που ρυθμίζονται ότι μπορούν να μεταβιβαστούν.

 

 

Αν μπορούσαν πριν την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης να μεταβιβαστούν τότε ο νέος νόμος λέει ότι μπορούν να μεταβιβαστούν και μετά την ρύθμιση.

 

Ότι πριν τη ρύθμιση αν δεν ήταν αυθαίρετο μεταβιβάζονταν (διότι αν ήταν αυθαίρετο το απαγόρευε ο 1337), τότε και μετά τη ρύθμιση (που αποτελεί δήλωση αυθαιρετης αλλαγής χρήσης) εξακολουθεί να μεταβιβάζεται (το επιτρέπει ο νέος νόμος κατά παρέκκλιση του 1337).

 

Δεν άλλαξε με τον νέο νόμο ο αστικός κώδικας και οι λοιπές διατάξεις που αφορούν την ιδιοκτησία. Δηλάδη επειδή δήλωσα ότι έχω κάνει κατάληψη στον φωταγωγό (που ούτε δικός μου ήταν ούτε και μεταβιβάζονταν αυτοτελώς) δεν με αναγνωρίζει ο νόμος αποκλειστικό κύριο του χώρου ώστε να τον πουλήσω κιόλας! Μην μπερδεύουμε το δικαίωμα χρήσης κοινού πράγματος με το δικαίωμα της κυρίοτητας.

 

Προτείνω να μην επεκταθούμε περισσότερο γιατί εισερχόμαστε σε ζητήματα που είναι καθαρά νομικά και όχι τεχνικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.