Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδειες Ε.Ε.για λέβητες και κλιματιστικά σε αρχιτέκτονες,τοπογράφους και πολιτικούς???


Recommended Posts

Γιατί δεν μας λέτε που κατατάσσετε τους πολλούς τεχνολόγους που έφυγαν από την Μπανανία , πήγαν στο εξωτερικό ,έκαναν μεταπτυχιακά και διδακτορικά και έγιναν μέχρι και καθηγητές πανεπιστημίου? Πως είναι δυνατόν ένας εμπειροτέχνης-εργοδηγός-υπομηχανικός όπως λέτε και με ελλιπέστατες γνώσεις να είναι καθηγητής πανεπιστημίου στο εξωτερικό και να έχει φοιτητή έναν μελλοντικό διπλωματούχο στην Μπανανία? Που κατατάσσεται αυτός ο άνθρωπος? Είναι μηχανικός ,είναι εργοδηγός ,είναι καθηγητής? Ιδού η απορία….

 

Αν θέλετε να διεκδικήσετε αυτό που νομίζετε ότι σας ανήκει κάντε το με άψογα λογικά επιχειρήματα. Δεν θα ασχοληθώ με τα υπόλοιπα επιχειρήματα γιατί το κάνανε και με το παραπάνω οι υπόλοιποι που μιλήσανε.

 

Στο quote τώρα. Πες μου, λογικά μιλώντας, πόσοι από τα παιδιά που εισέρχονται σε ένα ΤΕΙ κάθε χρόνο έχουν απλά τις προοπτικές να γίνουν όχι καθηγητές, αλλά να κάνουν μεταπτυχιακό? 5?10?20 στις πόσες χιλιάδες?

 

Το να κάνεις μεταπτυχιακό και διδακτορικό θέλει πολύ διάβασμα και τα παιδιά που μπαίνουν στα ΤΕΙ μπήκαν γιατί δεν μπορούσαν να διάβασουν αρκετά για να περάσουν στο πολυτεχνείο. Εσύ είπες, άλλωστε, ότι δεν είναι στις πρώτες επιλογές τους το ΤΕΙ. Εδώ δεν μπορούν να βγάλουν 18κ στις πανελλήνιες θα διαβάσουν για το μεταπτυχιακό? Ακόμη και τα 15κ που βγάλανε στις πανελλήνιες τα βγάλανε με τις χίλιες πιέσεις των γονέων και τα φροντηστήρια.

 

Εγώ που ξέρω πολλά παιδιά από ΤΕΙ (μερικοί είναι κολλητοί μου και ακόμη κάνουμε παρέα) είχαν πρόβλημα με το διάβασμα στο λύκειο και τώρα στην σχολή τους μόνο στα εργαστήρια πατάνε. Αν του πεις να λύσουν ένα ολοκλήρωμα δεν μπορούν, άσχετα αν η σχολή τους έχει μαθηματικά. Όταν τους ρωτάω τι θα κάνουν χωρίς να ξέρουν καλά θεωρία μου λένε "θα μάθω την δουλειά πρακτικά και θα βγω να δουλέψω για να μάθω περισσότερα".

Link to comment
Share on other sites

Ρε ΟΗΤΟ το παρατραβάς και εσυ.Αυτοί που μπαίνουν σε ΤΕΙ μπορεί να είναι οι τεμπέληδες ή οι πολύ άτυχοι του λυκείου( στη παρέα μου είμαι ο μόνος που πέρασε σε πολυτεχνείο, δεν συγκρίνονται οι προσπάθειες) αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι και αφού βγούν απο το ΤΕΙ έχουν τα ίδια μυαλά.Πολλά ΤΕΙ κάνουν σημαντική δουλειά, και πολλοί ΤΕ επιτελούν σημαντικό έργο...μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.Το μεταπτυχιακό, είναι κάτι που το κάνεις άμα γουστάρεις πολύ το αντικείμενο...γιατί να μην μπορεί ο ΤΕ να το υλοποιήσει?Τις βάσεις μην τις πολυεμπιστεύεσαι...είναι απλώς δείγμα της ματαιοδοξίας της ελληνικής οικογένειας...

 

 

Καλή χρονιά σε όλους, καλές δουλειές στους μηχανικούς, και καλή επιτυχία στην εξεταστική σε εμάς τους φοιτητές...

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς Καλή χρονιά σε όλους τους συνάδελφους, καλές δουλειές να έχουμε και να ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο...

 

Παρατηρώ ότι για πολλοστή φορά θα γίνει ξανα η μάχη μεταξυ ΑΕΙ-ΤΕΙ... Με τους γνωστούς επιθετικούς προσδιορισμούς και τα γνωστά επιχειρήματα (π.χ. οι ΤΕΙτζήδες που είναι άσχετοι, τεμπέληδες, οι ΑΕΙ είναι έτσι, αλλιώς, αλλιότερα... κτλ κτλ)...Ωραια μπήκε η χρονιά...

Link to comment
Share on other sites

+1 @ spgirl.

 

Ρε παιδιά δεν βλέπουμε τα χάλια μας;

Είναι σαν να βλέπεις 2 μυρμίγκια μέσα σε ένα βούρκο να μαλώνουν...

 

Είμαστε τόσο κάτω, που οι διαφορές ειναι πια ανεπαίσθητες...

 

Καλή χρονιά...

Link to comment
Share on other sites

κ. κ. Συναδελφοι,

 

χρονιάρες μέρες, ας απολαύσουμε την οικογενειακη ατμοσφαιρα.

Μετά θά ανοιξουμε ενα-δυο-τρία thread γιά να γκρινιάξουμε-ξεκατινιαστούμε-βριστούμε με τήν ησυχία μας.

 

 

.

Link to comment
Share on other sites

Μην πάμε πάλι σε διαμάχες. Εχω βαρεθεί να ακούω κραυγές διαμαρτυρίας για το οτιδήποτε. Ακόμη και τώρα που ο ΚΕΝΑΚ υποστηρίζει τους μηχανολόγους-ηλεκτρολόγους (σωστά) και βάζει το θέμα μελετών σε πιο σωστή υπόσταση.

Απο το 0-15% σημερα πήγαμε στο 15-25%. προοδος μεν αλλα οχι υποστηριξη.

 

ΕΛΕΟΣ όμως. Η επιθεώρηση είναι τελείως άλλο πράγμα από την μελέτη και θέλει εμπειρία κατασκευαστική. Ειδικά όταν μιλάμε για το σύνολο των κτιρίων και μάλιστα για κτίρια ακόμη και πριν το 1980 στα οποία δεν υπάρχει θερμομονωση και η κατασκευή τους και τα υλικά τους ποικίλουν. Θέλει ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ εμπειρία η επιθεώρηση και εκεί σαφώς και υστερεί ο μηχανολόγος εκτός κι αν έκανε τόσα χρόνια την δουλειά του πολιτικού μηχανικού στην οικοδομή. Αλλά εκεί μιλάμε για ειδικές περιπτώσεις. Θα μπορούσα κι εγώ έτσι να ισχυριστώ ότι τόσα χρόνια έβαζα και έλεγχα την τοποθέτηση από τους λέβητες στις οικοδομές που ανέβασα. Δεν λέει κάτι αυτό.

Επειδη δηλαδη τοσα χρονια εσυ εκανες τον ειδικο στις οικοδομες σε Ηλεκτρομηχανολογικα θεματα για να μην παρει φραγκο ο ηλεκτρομηχανολογος πρεπει τωρα να σου αναγνωριστει εμπειρια; Ξεχνας το γεγονος οτι καμια θερμανση, κανενας κλιματισμος, καμια θερμομονωση κτλ δεν επιβλεφθηκε απο εσενα αλλα απ τον ιδιο το μαστορα και απλα εσυ επερνες την αμοιβη επιβλεψης;

Ξεχνας οτι σου εκανε ερωτησεις ο μαστορας δηθεν για να του διευκρινησεις κατασκευαστικα θεματα κι εσυ συμφωνουσες παντα μαζι του για να δειξεις οτι γνωριζεις, αλλα εκεινος στην πραγματικοτητα σε ψαρευε για να καταλαβει ποσο τον παιρνει να σε κοροϊδεψει;

 

Αν ειναι ετσι φιλε μου κι εγω εχω κατασκευαστικη εμπειρια στο μπετο. Εχω παρακολουθησει πολλους μαστορους να δουλευουν και μαλιστα εγω κανω και ερωτησεις για να μαθω. Τις ερωτησεις ομως εγω δεν τις κανω στους μαστορους αλλα στον πολιτικο μηχανικο οταν αφορα το μπετο. Γιατι εχω καταλαβει πριν καν τελειωσω το πολυτεχνειο οτι ο μαστορας θα στα φερει ετσι που να σου βγαλει τελεια τη δουλεια του παρολο που ειναι αντιθετη με τα επιστημονικα δεδομενα. Εσυ ομως κανεις ερωτησεις στον υδραυλικο και στον ηλεκτρολογο γιατι δεν ανεχεσαι να πληρωσεις Μηχανικο Μηχανολογο, δεν ανεχεσαι να παραδεχθεις οτι υπαρχουν κι αλλες ειδικοτητες μηχανικων.

 

Τα σπιτια που πριν το 1980 δεν ειχαν θερμομονωση δεν μελετηθηκαν απο μηχανολογους. Δικια σου ευθυνη ειναι που δεν προτεινες στον πελατη τη θερμομονωση.

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΟΧΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟς ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

 

Τα ενεργειακα θεματα ειναι Μηχανολογικα και Ηλεκτρολογικα κατα 90%. Το υπολοιπο 10% μενει στους Αρχιτεκτονες με το βιοκλιματικο σχεδιασμο. Το γεγονος οτι οι πολιτικοι μηχανικοι και οι τοπογραφοι επιστημονικα μπορουν να παρακαμφθουν εντελως σε οτι αφορα την εξοικονομηση ενεργειας ειναι γεγονος. Δεν απαιτουνται επιστημονικα σε καμια περιπτωση. Αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να τους βρουμε δουλεια οπωσδηποτε για να μη μεινουν ανεργοι. Αυτα σε επιστημονικο επιπεδο. Σε θεματα δικαιωματων, στην Ελλαδα, δουλευουμε με σημειο αναφορας τους πολιτικους.

Ειμαι σιγουρος οτι αν απαιτηθει καποια στιγμη π.χ. πιστοποιητικο για Ηλεκτρομαγνητικη θωρακιση του σπιτιου μας, παλι το δικαιωμα θα το αποκτησουν οι πολιτικοι μηχανικοι πρωτοι και στη συνεχεια θα ελεγχθει αν θα το εχουν και οι μηχανολογοι ή οι ηλεκτρολογοι ή οι ηλεκτρονικοι.

 

Σε κατοικιες ας πουμε οτι το καταλαβαινω να παιρνει το εργο πολιτικος μηχανικος και να μοιραζει αυτος την πιτα στις υπολοιπες ειδικοτητες (νομιζω βεβαια οτι ο αρχιτεκτονας ειναι ο πιο σχετικος με θεματα κατοικιας). Σε βιομηχανικα κτιρια τι δουλεια εχει να περνει το εργο ο πολιτικος μηχανικος; Εχω δει περιπτωσεις που εβγαλαν αδεια οικοδομης, εχτισαν το κτηριο και μετα δεν εβγαινε αδεια απ το βιομηχανιας με τη διαμορφωση των χωρων που ειχε γινει (π.χ. αρτοποιειο) ή δεν υπηρχε προβλεψη για τριφασικες γραμμες .

Στο βιομηχανικο κτιριο τον πρωτο λογο τον εχει ο ηλεκτρομηχανολογος. Αυτος πρεπει να παιρνει τετοια αργα αποκλειστικα. Στο βιομηχανικο κτιριο ο πολιτικος και ο αρχιτεκτονας προσαρμοζονται στον Ηλεκτρομηχανολογο οχι το αντιθετο που συμβαινει σημερα.

Link to comment
Share on other sites

Ποιος ηλεκτρομηχανολόγος , Νικολάκη;

Υπάρχουν ηλεκτρολόγοι μηχανικοί

και μηχανολόγοι μηχανικοί.

Όπου σε συμφέρει διαχωρίζεις δικαιώματα και όπου σε συμφέρει συγχωνεύεις.

Είπαμε για θέρμανση-ψύξη ειδικότεροι είναι οι μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι ,χημικοί αλλά

τη θερμομόνωση και τα δομικά υλικά τα κατέχουμε πολύ καλύτερα από εσένα που τα μισά μαθήματα σου σχετίζονται με υπολογιστές.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όχι; Δεν με συμφέρει βέβαια στο στενό επαγγελματικό πλαίσιο, αλλά σιγά πια την επιθεώρηση που ζητάνε να γίνεται. Κοροϊδία είναι και μπορεί κανείς να εκπαιδεύσει και κομμώτριες να την κάνουν.

 

Και παιδιαααααααά, μην σκοτώνεστε πια για το ηλεκτρολόγος, μηχανολόγος και κουραφέξαλα... Η δουλειά κάνει τους μάγκες και όλα τα άλλα είναι χαζομαρίτσες. Μην περιχαρακώνεστε, αλλοιώς θα έπρεπε να λέτε γύρω-γύρω "αααα, δεν έχω κάνει στο σχολείο CCTV, άρα δεν μπορώ να σας σχεδιάσω σύστημα" (π.χ.). Αυτά είναι ανοησίες, μέσα στα 35-40 χρόνια που θα δουλέψετε, η τεχνολογία θα έχει αλλάξει ραγδαία. Τι σημαίνει αυτό, ότι θα παραιτηθείτε και δεν θα την μάθετε, επειδή δεν πήρατε μαθήματα στο σχολείο;

 

Οταν ήμουν φοιτητής κανένας δεν είχε ακούσει για UTP και δίκτυα και τώρα σχεδιάζω δίκτυα 3000 θέσεων. Τι θα πει, ότι πρέπει να πάω φυλακή, επειδή δεν το είχα σαν μάθημα στο σχολείο;

 

Ο μηχανικός μαθαίνει να μαθαίνει και όπως λέει ο φίλος μου ο Stayros, "όλα τα άλλα είναι τούφες". KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.