Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομόνωση: Πώς κατασκευάζετε τοίχους/πλάκα/κολώνες ;


sdim

Recommended Posts

Ε

Η καλύτερη διαφήμιση ή δυσφήμιση για τους κατασκευαστές είναι ο σεισμός (δυστυχώς). Άντεξε το σπίτι μετά τον σεισμό; Είσαι καλός. Δεν άντεξε το σπίτι; Έχεις πρόβλημα.

 

 

Τωρα τα ΠΑΡΑΛΕΣ...

 

Τι κανουν δλδ οι ΠΜ???

Μπρικια κολλανε...

 

Δεν ειναι δουλεια του κατασκευαστη, φυσικα, η στατικη επαρκεια του κτηριου..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 386
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να σχολιάσω απλώς ότι παλαιοί και νέοι κατασκευαστές οφείλουμε να εφαρμόζουμε τους κανόνες της οικοδομικής. Δεν πειραματιζόμαστε στις κατασκευές που κάνουμε, εφαρμόζουμε κατά γράμμα την μελέτη, η οποία ενσωματώνει όλη την προγενέστερη εμπειρία, καθώς έχει ενσωματώσεις τις διατάξεις των κανονισμών, τις επιταγές της οικοδομικής και τις οδηγίες των κατασκευαστών/παρασκευαστών των χρησιμοποιούμενων υλικών.

 

Όσο για τον σεισμό, αυτός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση τις ποιότητας των κατασκευών και των κατασκευαστών. Αν αυτό έχει περάσει στην λαϊκή αντίληψη, οφείλει να αλλάξει. Είναι τελείως άλλο πράγμα το ότι κακοτεχνίες αποκαλύπτονται συχνά συνεπεία κάποιου σεισμού.

Link to comment
Share on other sites

Επέτρεψέ μου να παρατηρήσω ότι μέχρι τώρα πιο σύγχρονα προϊόντα δόμησης τοιχοποιίας υπάρχουν απλώς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την οικονομία και την πρόσβαση σε εμπειροτεχνία που απαιτεί ένα έργο με ισχυρό γνώμονα αποφάσεων το οικονομικό (όπως γίνονται όλα στις μέρες μας). Κατά συνέπεια αν τα προϊόντα αυτά δεν είναι οικονομικότερα (είτε λόγω ταχύτητας κατασκευής, είτε λόγω τιμής αγοράς) τότε δύσκολα θα ξεκολλήσουμε από τα τούβλα.

 

Πολλά πράγματα στην οικοδομή στην χώρα μας γίνονται λόγω της πεπατημένης εμπειροτεχνίας και της λανθασμένης αντίληψης περί οικονομίας της κατασκευής. Ο τρόπος κτισίματος με το τούβλο (πλατάρι) 9*19*19 που χρησιμοποιείται ως συνήθως σε δύο δρομικές σειρές και στην μέση μόνωση θα πρέπει να καταργηθεί, είναι πολύ πιο περίπλοκος τρόπος. Όταν έχεις εξωτ. θερμ/ση+σοβά=5-6εκ στα στοιχεία σκυροδέματος κολώνα-δοκό, τα 9 εκ του τούβλου αυτού δεν είναι αρκετά για έδραση της πρώτης σειράς.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και η λύση τοποθέτησης στην έδραση του εξωτερικού τοίχου μιας ικανής μεταλλικής πλάκας έδρασης η οποία θα είναι πακτωμένη στην πλάκα.

Θα υπάρχει και τότε θερμογέφυρα αλλά πολύ μικρότερη από άλλες λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Τωρα τα ΠΑΡΑΛΕΣ...

 

Τι κανουν δλδ οι ΠΜ???

Μπρικια κολλανε...

 

Δεν ειναι δουλεια του κατασκευαστη, φυσικα, η στατικη επαρκεια του κτηριου..

 

Ο πελάτης δεν βλέπει τον Π/Μ (εκτός αν είναι και ο κατασκευαστής), τον κατασκευαστή βλέπει. Άν ο κατασκευαστής έχει απούλητα και πάθουν ζημιά από σεισμό υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί οικονομικά.

 

Ο Π/Μ έχει ευθύνη αν υπογράφει τα στατικά με τους τοίχους μέχρι τα όρια της πλάκας και στην συνέχεια υπογράφει στην επίβλεψη ότι όλα έγιναν σύμφωνα με την μελέτη ενώ οι τοίχοι εξέχουν από την πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός θέματος μεν, αλλά δεν είναι ο επιβλέπων των στατικών αρμόδιος για την αντοχή/ευστάθεια της κάθε κατασκευής σε ένα οικοδομικό έργο... Είναι αρμόδιος για τον φέροντα οργανισμό και μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Ο εξωτερικός, διπλός δρομικός τοίχος με από έξω προς τα μέσα :

 

2 εκ. κονίαμα

6 εκ. τούβλο

5 εκ. πολυουρεθάνη με λ=0,035

9 εκ. τούβλο

2 εκ. κονίαμα

 

Δίνει Σ(di / λi) = 1.79 . Μαζί με τα Ri και Ra (0.13 και 0,04) μας δίνει συνολικό R = 1,96 άρα Uw = 0.51 > 0.50 για ζώνη Β'.

 

Συμφωνείτε ? Δηλαδή ή αυξάνω το πάχος μονωτικού σε 6εκ. ή βάζω 9αρι τούβλο και έξω αντί για 6άρι ?

 

 

Επίσης για δομικά στοιχεία από μπετόν.

 

Από έξω προς τα μέσα :

 

2 εκ. κονίαμα

6 εκ. πολυουρεθάνη με λ=0,035

25 εκ. σκυρόδεμα με ποσοστό οπλ/μου > 0,02 , λ= 2,50

2 εκ. κονίαμα

 

Δίνει Σ(di / λi) = 1.85 . Μαζί με τα Ri και Ra (0.13 και 0,04) μας δίνει συνολικό R = 2,02 άρα Uw = 0.49 < 0.50 για ζώνη Β' , το οποίο αρκεί.

 

Με άλλα λόγια για ζώνη Β και με τους τύπους εξωτερικώ τοίχων που περιγράφω είμαστε καλυμένοι με 6αρια μονωτικά ?

 

 

 

Υ.Γ. Για την εξιλασμένη πολυστερίνη βάζετε μικρότερο λ από 0,035 ?

Link to comment
Share on other sites

Αυτος ο τοιχος ειναι 20 εκ. , σε βολευει κατασκευαστικα?Δες και αυτη την παραμετρο πριν καταληξεις σε διαστασεις υλικων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.