Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετά το TEI, πολυτεχνείο. Αξίζει;


DimitrisZ

Recommended Posts

Έχω ξαναπεί είναι η γενική εικόνα που έχει δημιουργηθεί μέσα στα χρόνια. Στα χρόνια φοίτησής μου στο Έργων Υποδομής Αθήνας (που θεωρητικά είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα Έργων Υποδομής) και στο ΕΜΠ, από τα κοινά μαθήματα που παρακολούθησα μόνο σε 1-2 μαθήματα υπάρχει σύγκριση ύλης-επιπέδου.

 

Τώρα τελευταία έχουν αρχίσει και κοπιάρουν στα ΤΕΙ (Αθήνας-Πειραιά) οι νέοι διδάσκοντες (επειδή ακριβώς προέρχονται από το ΕΜΠ σαν διδάκτορες) την ύλη και περίπου το επίπεδο των αντιστοίχων μαθημάτων του ΕΜΠ. Και πολύ καλά κάνουν.

 

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, προφανώς δεν είναι έτσι παντού.

 

ΥΓ: Τυγχών φοιτητές-μηχανικοί όπου έχουν φοιτήσει στο Δομικών Πειραιά και πρόλαβαν την Καθηγήτρια Μπετό 2 (δεν θυμάμαι το όνομά της) θα καταλάβουν για τί μιλάω. Δέστε τί θέμα εξετάσεων έβαζε στο Μπετό 2. ΕΥΤΥΧΩΣ δεν το κάνει αυτή πια το μάθημα αλλά κάποιος καινούργιος που το κάνει στυλ ΕΜΠ και δεν υποτιμά την νοημοσύνη των φοιτητών.

 

Αυτά βλέπουν και....μπαίνουμε στο 2ο έτος.

post-14086-1318872531_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σου απάντησα

 

-Έχω ξαναπεί είναι η γενική εικόνα που έχει δημιουργηθεί μέσα στα χρόνια......

 

-Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, προφανώς δεν είναι έτσι παντού.

 

-Αυτά βλέπουν και....μπαίνουμε στο 2ο έτος.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί να σπουδάζουν 4 χρόνια τα παιδιά (στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης) και να πάνε στο πολυτεχνείο στο 2ο έτος με αναγνώριση ελάχιστων μαθημάτων.

Δηλ. η απαξίωση των σχολών και των χρόνων σπουδών είναι παράνομη σε σχέση με την κείμενη νομοθεσία περί ανώτατης εκπαίδευσης.

.

ετσι ακριβως συναδελφε. Δηλαδη ποσο κοροιδα πιανεστε εσεις που πατε για κατατακτηριες ρε μαγκες δεν καταλαβαινω!!! Ειναι ακριβως σαν να πετατε στα σκουπιδια την οποια προσπαθεια κανατε 4 χρονια, το δεχεστε? με γεια σας και χαρά σας, εγω εφτυσα αιμα διαβαζοντας για να τελειωσω το ΤΕΙ Σερρων και οποιος μου προτεινε να δωσω κατατακτηριες για Πολυτεχνειο απλα γελουσα, οχι φυσικα γιατι το απαξιωνα αλλα για το λογο του οτι ετσι μηδενιζα αυτοματα το πτυχιο που ήδη ειχα :shock::shock:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε LeftLane κορόϊδο δεν πιάνεσαι γιατί ξέρεις τί πας να κάνεις....καλύτερα να πεις, ότι πιάνεσαι κορόϊδο εν γνώση σου. Και εν τέλει το θέμα είναι το μετά....εκεί μια φορά, χαμένος δεν είσαι.

 

Και πέρα από τα προφανή περί υπογραφής, δικαιωμάτων κλπ, πρέπει να αναλογιστείς ότι αρκετοί πάνε και για τις γνώσεις. Τότε είναι που πραγματικά αξίζει. Γιατί δεν παίρνεις απλά γνώσεις, μαθαίνεις και να σκέφτεσαι/προβληματίζεσαι με διαφορετικό τρόπο. Αυτό στο υπογράφω.

Link to comment
Share on other sites

ακου φιλε jackson, φυσικα η αποψη σου ειναι περα για περα σεβαστη, ειδικα απο καποιον που περασε απο σχολη ΑΕΙ κ ΤΕΙ.

Το "ζουμι" για μενα πιο ειναι: οτι , κατα την ταπεινη μου αποψη, σαφως και εισερχομενος σε πανεπιστημιο απο ΤΕΙ αναβαθμιζεις το επιπεδο των σπουδων σου, ομως ο χρονος, το χρημα και η προσπαθεια που θα καταβαλεις για το πτυχιο ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ

 

Κατ'εξαιρεση θα δικαιολογουσα ΜΟΝΟ καποιον που τελειωσε χωρις καθυστερηση ενα ΤΕΙ τυπου ντε'κολ ;) (=δεν κουραστηκε και παρα πολυ...), ηταν στο τοπο του(= λιγα εξοδα...) κ σε μια ηλικια 22-23 πλεον θελει να κανει κατι πιο σοβαρο (=σπουδες σε πανεπιστημιακη σχολη). Τοτε ναι, με αυτες και μονο τις προϋποθεσεις μπορει κ να εδινα και γω κατατακτηριες...8-)

 

Σου ξανα-υπενθυμιζω επισης οτι απο ΤΕΙ σε ΤΕΙ υπαρχει πολυ μεγαλη διαφορα δυστυχως για μας...:(

Link to comment
Share on other sites

Καλά και από πανεπιστημιακή σχολή σε πανεπιστημιακή σχολή υπάρχει τρομερή διαφορά. Δε θυμάμαι μάλιστα το Παν. Δύτικής Μακεδονιας, στη διεθνή κατάταξη, πόσες χιλιάδες θέσεις ήταν κάτω από το ΤΕΙ Αθηνών. Πόσο μάλλον από το ΕΜΠ δηλαδή...

Link to comment
Share on other sites

Καλά και από πανεπιστημιακή σχολή σε πανεπιστημιακή σχολή υπάρχει τρομερή διαφορά. Δε θυμάμαι μάλιστα το Παν. Δύτικής Μακεδονιας, στη διεθνή κατάταξη, πόσες χιλιάδες θέσεις ήταν κάτω από το ΤΕΙ Αθηνών. Πόσο μάλλον από το ΕΜΠ δηλαδή...

 

http://www.webometrics.info/top100_europe.asp?country=gr

 

τι εννοείς?

Link to comment
Share on other sites

...Τι πρέπει να πουν αυτοί όταν στο ΔΠΘ π.χ. το σκυρόδεμα Ι απέχει έτη φωτός από το τμήμα του ΤΕΙ.

...

 

1) Τι εννοείς; Ότι είναι έτη φωτός μπροστά το ΔΠΘ; Το δέχομαι; Εσύ που το ξέρεις όμως;

 

2) Ποια είναι ακριβώς η ειδικότητά σου; Το δομοστατικός μηχανικός δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Δομοστατική κατεύθυνση είχα εγώ στη σχολή μου (ναι, στο ΔΠΘ). Ή Πολιτικός Δομικών έργων ΤΕ είσαι ή Διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός! Τι από τα δύο;

 

 

Ακριβώς! Άναρωτιέμαι κι εγώ! Τι εννοείς;

Link to comment
Share on other sites

Από το link που δώσατε φαίνεται πως τo TEI Αθηνών είναι 2600+(!!!) θέσεις ψηλότερα από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (έχει 2 πολυτεχνικές σχολές).

 

 

Θέση: 2007 Technological Education Institute of Athens

 

 

Θέση: 4621 University of Western Macedonia

 

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι πιο κάτω και από το ΤΕΙ Κοζάνης, Καβάλας κτλ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.