Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ περί δικαιώματος υπογραφής εξαρτημένων τοπογραφικών διαγρ/των


GRTOPO

Recommended Posts

 

Συνάδελφοι,

 

η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ έχει ήδη ζητήσει εγγράφως από την Υ.Π.Ε.Κ.Α να συναντηθεί μαζί της, προκειμένου να της εκθέσει τις απόψεις της για το θέμα αυτό. Επίσης, η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ζήτησε με έγγραφο της προς όλους τους προϊσταμένους των Τμημάτων Τ.Ε.Ι ειδικοτήτων Πολιτικών Δομικών Έργων, Πολιτικών Έργων υποδομής να ενημερώσουν την ηγεσία του ΥΠ.Ε.Κ.Α. και του Υπουργείου Παιδείας ότι οι εν λόγω πτυχιούχοι με βάση τα προγράμματα σπουδών τους διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις για την εκπόνηση εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων.

 

Ήδη, είμαστε σε επικοινωνία με τους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με τη σύνταξη εξηρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων, οι οποίοι, σε συνεργασία με τη νομικό μας σύμβουλο, συγκεντρώνουν τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια.

 

Οι επιθέσεις σε βάρος των πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι δεν μένουν αναπάντητες από την Ένωσή μας, ούτε δεχόμαστε να χρησιμοποιούνται τα δικαιώματα των μελών της για τα οποιαδήποτε πολιτικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά συμφέροντα άλλων οργανώσεων και ομάδων επαγγελματιών.

 

 

 

Γραφείο Τύπου Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

 

Να με συγχωρέσουν οι συνάδελφοι Πολιτικοί Μηχανικοί ΤΕ αλλά....Από που και ως που ζητάει γνώμη από τους Προέδρους των τμημάτων Πολιτικών Δομικών Έργων και Πολιτικών Έργων υποδομής και όχι από τους προέδρους των ΤΕΙ Τοπογραφίας και λέει ότι με το πρόγραμμα σπουδών τους έχουν δικαίωμα εξαρτημένων τοπογραφικών;;;;Θα τρελαθούμε;;;;

 

Εδώ φαίνεται ποιους εξυπηρετεί η ΕΕΤΕΜ!!!!...η μικρογραφία του ΤΕΕ....

Link to comment
Share on other sites

Εδώ φαίνεται ποιους εξυπηρετεί η ΕΕΤΕΜ!!!!...η μικρογραφία του ΤΕΕ....

 

Δε νομίζω ότι μπορούν να φτάσουν τόσο ψηλά. Απλά το έκαναν απο προχειρότητα. Την ανακοίνωση την έβγαλαν (και αυτοί) προεκλογικά. Α ρε Ελλάδα!!!

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά στο ότι θα έπρεπε να ντρέπομαι επειδή ανάρτησα το θέμα..... ΟΧΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ Κ Α Μ Ι Α ΣΥΓΝΩΜΗ.

Είμαι αρκετά σοβαρός και ΔΕΝ θα αναρτούσα ένα τόσο σοβαρό θέμα αν δεν είχα ΔΕΙ το "σώμα του εγκλήματος".

 

Θα περιμένετε λίγο ακόμα και μόλις έχω το ΟΚ θα την αναρτήσω.

 

Τότε θα απαιτήσω εγώ της δημόσιας συγνώμης όλων όσων με αμφισβήτησαν.

 

Επίσης,.... τοπογραφικό ΔΕΝ είναι μόνο το εξαρτημένο!!! Η απόφαση αφορά ΜΟΝΟ αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία!!!

 

Και για να μη ξεχνιόμαστε συνάδελφοι ΜΗ τοπογράφοι.... ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ GPS ΚΑΙ ΤΟ HEPOS και ότι τα έχετε στη κατοχή σας .... ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΑΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ !!!!!!!!!!! Για σας το εξαρτημένο τοπογραφικό είναι απλά το Χ & Υ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΕΑ του τι ακριβώς σημαίνει και με τι αλλά σχετίζεται.

 

Εκτός αυτού το εξαρτημένο είναι από τις κορωνίδες της επιστήμης του τοπογράφου μηχανικού. Είναι σαν να μου λέτε ότι ένας Τ.Ε μπορεί να συντάξει μελέτη γεφυροποιίας χωρίς να διδαχθεί προεντεταμένο σκυρόδεμα...... απλά επειδή έχει στη κατοχή του το αντίστοιχο software.

Αυτή είναι η επιχειρηματολογία σας!!!!!!!!!!

Επιχειρείτε το αντίστοιχο: Νοσηλευτής Τ.Ε, επειδή είναι στο χειρουργικό τμήμα και έχει επικουρήσει αρκετές εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς και ξέρει ακριβώς τι γίνεται .... να θέλει να κάνει εγχείρηση ΚΑΙ αυτός!!! ΈΕΕΕ όχι!

 

Επίσης .... για μένα (υποκειμενικώς) εκτός από τους συναδέλφους του "μικρού Πολυτεχνείου" δικαίωμα έχουν ΣΑΦΩΣ (άσχετα αν δεν τεκμαίρεται από τα σχετικά Ε.Δ και ΠΔ) έχουν οι τοπογράφοι ΤΕ και αυτό γιατί ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙ και (αντικειμενικώς) ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ οι δομικών & έργων υποδομής!

 

Δεχθείτε το, ειτε σας αρέσει είτε όχι, αυτό θα εφαρμοσθεί .-

Link to comment
Share on other sites

Συφωνώ σε όλα εκτός απο το τελαιυταίο. Οι τοπογράφοι ΤΕ πρεπει και ορθώς να χρειάζοται συνυπογραφή Τοπογράφου μηχανικού. Το τι΄έχει διδαχθεί ο καθένας είναι άλλο θέμα. Αν δηλ σε ένα ΤΕΙ διδάσκονται όλα τα μαθήματα του Πολυτεχνείου θα έπρεπε να έχουν όλα τα δικαιώματα? Ε τότε να το ξέραμε να σπουδάζαμε εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια και τα ίδια.... Έως νέος απλός μηχανικός έχω να πώ τα εξής :

EETEM και ΤΕΕ δεν δίνουν επαγγελματικά διακαιωμ. στις νέες ειδικότητες γιατί έτσι τους συμφέρει.... Μοιράζεται η πίτα .... ! Το ίδιο και για τις νέες ειδικότητες στα ΜΕΚ. Ισχύει το διαταγνα του 85 και πολλές ειδικότητες του Πολυτεχνείου (πχ Χωροτάκτες) αλλά και ΤΕΙ ( πχ Γεωπληροφορικής ΚΑΙ Τοπογραφίας ) δεν μπορούν να πάρουν ΜΕΚ. Τους βολεύει στο ΤΕΕ και στην ΕΕΤΕΜ ( θα πολύ μοιραστεί η πίτα ) . Όσο για τα Ε.Γ.Σ.Α θεωρώ ότι μπορούν μόνο οι Αγρ.τοπογράφοι και τοπογράφοι ΤΕ. κανείς άλλος. Μη τρελαθούμε , στο Βόλο , στη Πάτρα και στη Ξάνθη οι Πολ.Μηχανικοί ΠΕ ούτε καν ξέρουν τι είναι το Ε.Γ.Σ.Α !

 

 

Επίσης δεν υπάρχει λόγος να τσακώνεστε .... και να μιλάτε σε τέτοιο επίπεδο !

 

Μην τρελαίνεστε στην Ελλάδα ζούμε και όλα είναι πιθανά.......

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO, καταλαβαίνω εν μέρει το ξέσπασμά σου, αλλά σαν υπερ-συντονιστής θα έπρεπε να είσαι πιο ...

Θα σου ζητήσω 2 πραγματάκια.

1ον. Η τελευταία φράση με έντονα γράμματα και το ύφος της γραφής δεν συνάδει με τους γενικούς κανόνες που έχετε επιφορτιστεί να εφαρμόζεται. Προς Θεού το παράδειγμα που περνάς δεν είναι το καλύτερο.

2ον. Το παράδειγμα με τους νοσηλευτές ΤΕ δεν περίμενα να γραφτεί από σένα. Έχουμε επανειλημμένα εκφραστεί για το συγκεκριμένο θέμα κι έπρεπε να γνωρίζεις ότι είναι τελείως ατυχείς ο συσχετισμός του. Κι αν δεν συμφωνείς με την γνώμη μας σαν συντονιστής που είσαι θα έπρεπε να απείχες από τέτοιου είδους δηλώσεις. Σαν γενικό κανόνα θα μπορούσες να πεις ότι : Κανένας που δεν έχει διδαχθεί ακαδημαϊκά δεν μπορεί λόγω πρακτικής γνώσης να ασκήσει ένα επάγγελμα. Κι αυτό θα ερχόταν να δικαιώσει τις απόψεις μας όταν λέγαμε ότι η γνώση ενός προγράμματος (software) δεν σημαίνει ότι γνωρίζεις και το αντίστοιχο επάγγελμα (αυτό για τις πολυ-ειδικότητες με το διευρυμένο θεωρητικό υπόβαθρο που τα ξέρουν όλα και τα "σφάζουν" όλα).

 

Πιστεύω να καταλαβαίνεις το νόημα των παρατηρήσεών μου, γιατί θέλω να πιστεύω ότι η "ρότα" του forum δεν φαίνεται μόνο αντικειμενική αλλά είναι κιόλας....

Link to comment
Share on other sites

Μα αν εφαρμοστεί αυτό GRTOPO, τότε ούτε οι απόφοιτοι του μικρού πολυτεχνείου ούτε οι τοπογράφοι μηχανικοί τε θα μπορούν να υπογράφουν τοπογραφικά. Ειδικά οι τελευταίοι οχι μόνο εξαρτημένα αλλά κάθε είδους. Βλέπεις είναι μία "ξερή" γνωμοδότηση που πατάει στο γεγονός ότι δεν έχουν βγει ποτέ ΠΔ με ΕΔ για τα ΤΕΙ ενώ θα έπρεπε να έχουν βγει εδώ και 27 χρόνια.

 

Το να επικροτούμε μία τέτοια γνωμοδότηση είναι σαν να επικροτούμε την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ του ίδιου του κράτους εναντίων δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Και μόνο για αυτό δε θα υπογραφεί από υπουργό, άρα θα είναι σαν να μη βγήκε ποτέ. Ίσως κακώς όμως, γιατί αρκετοί έχουν βολευτεί με τα ψίχουλα που τους πετάνε και ίσως μόνο αν χάσουν και αυτά να ξεσηκωθούν επιτέλους.

 

Επίσης και εγώ θεωρώ το παράδειγμα με τον νοσηλευτή εντελώς άστοχο. Θα μπορούσες να βάλεις μία άλλη ειδικότητα γιατρού, πχ παιδίατρος για να είσαι πιο σωστός.

Link to comment
Share on other sites

Επιβεβαιώνω τον GRTOPO, (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) καθώς μου έχουν διαβάσει την γνωμοδότηση (αλλά δεν μου την έδωσαν). Μιλάει για εξαρτημένα τοπογραφικά από το κρατικο δικτύο. Αρα μήπως εννοεί ΕΓΣΑ 87.

Πάντως και μένα μου έκανε τρομερή εντύπωση η μυστικότητα.

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO δεν υπάρχει λόγος να χάνεις την ψυχραιμία σου. Το θέμα της γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ θα ξεκαθαρίσει σύντομα πιστεύω και θα έπρεπε να αφορά μόνο τοπογράφους (ΠΕ&ΤΕ) .Όλοι οι άλλοι συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουν οτι καμία σχέση δεν έχουμε με εξαρτημένα τοπογραφικά. Εκτός αν ο Λαγός στον Πειραιά αποφάσισε να εμπλουτίσει το μάθημα (που δεν νομίζω). Οπότε δεν υπάρχει λόγος να φωνάζεις με τα μεγάλα γράμματα και να χάνεις το δίκιο σου με επιχειρήματα τύπου νοσηλευτών και κ.λ.π. Ατυχέστατο θα έλεγα αφού υπάρχει και σαν ΤΕ και σαν ΠΕ το συγκεκριμένο τμήμα οπότε δεν μπορείς να το συγκρίνεις με γιατρούς. Είπαμε άλλες ειδικότητες έχουμε δεν σπουδάσαμε βοηθοί μηχανικοί. Οκ? Να τελειώνει αυτή η ιστορία γιατί καταντάει προσβλητική.

 

Υ.Γ. Όσοι συνάδελφοι εμμένουν στο οτι Δομικοί και Υποδομής πρέπει να υπογράφουν εξαρτημένα τοπογραφικά τους ζητώ να καταλάβουν οτι κάνουν ζημιά πρώτα στο κλάδο αφού οι σημαντικές διεκδικήσεις είναι άλλες και επίσης κάνουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στους συναδέλφους Τοπόγράφους Μηχανικούς Τ.Ε. τους οποίους και καθιστούν άχρηστους με τη στάση τους. Κάποιοι όμως μου φαίνεται οτι προτιμούν να κάνουν τοπογραφικά παρά αυτό που σπούδασαν πραγματικά και αυτό θίγει τον κλάδο πολύ.

 

tpanag αυτό που ζητάμε είναι κομμάτι της πίτας αυτόνομα πάνω στην ειδικότητα αλλά και με κάποια αξιοπρέπεια. Η συνυπογραφή θα μπορούσε να υπάρχει σε ειδικές περιπτώσεις μελέτης αλλά οχι σε συνήθης κατασκευές όπως π.χ. διώροφα ή τριώροφα κτίρια κατοικίας κ.λ.π. Όσο για την αποκλειστικότητα πρώτη φορά το ακούω! Δεν νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος να ζήτησε τέτοιο πράγμα.

Link to comment
Share on other sites

γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ και κάτι τρέχει στα γύφτικα.... που λέει λίγο πολύ πώς 4 χρόνια σπουδών δεν αξίζουν τίποτα.... εντάξει μάγκες θα διεκδικήσουμε δικαστικά όλοι οι απόφοιτοι Τ.Ε.Ι. τοπογραφίας μια ωραιότατη αποζημίωση (τελικά η ωραία βίλα θα γίνει πραγματικότητα!!!).

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.