Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ περί δικαιώματος υπογραφής εξαρτημένων τοπογραφικών διαγρ/των


GRTOPO

Recommended Posts

Aν όντως ηταν αυτό το νόημα του post τότε πάσο, έχεις το δικαίωμα να κρίνεις ποιές ειδικότητες είναι σχετικές με το αντικείμενο και είναι αποψή σου αλλά οχι το δικαίωμα να κρίνεις και να υποτιμάς συναδέλφους χωρίς να γνωρίζεις την δουλειά τους. Επίσης αστειάκια του τύπου alexia αντί για alexios καλό θα ήταν να εκλείψουν και αυτά ναι δείχνουν το επίπεδό σου.

 

Υ.Γ. Και για να ξεκαθαρίσω κάτι για εμένα προσωπικά. Δεν με ενδιαφέρει το θέμα των τοπογραφικών καθόλου παρα μόνο για τους συναδέλφους Τοπογράφους Τ.Ε. που θίγονται για μένα σοβαρά. Όμως με ενοχλεί αφάνταστα η πανηγυρική διάθεση μερικών που επειδή μερικοί δεν θα μπορούν πλέον να δουλέψουν αλλά αυτοί θα μπορούν χαίρονται σαν να πήρε η ομάδα τους το Champions League! Aυτό για μένα είναι σκέτη ανθρωποφαγία και μου ανακατεύει το στομάχι! Επομένως επαναλαμβάνω οτι πρέπει όλοι να ηρεμήσουμε και οι εξελίξεις είναι κοντά.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ακριβώς ήμουν έτοιμος να επισημάνω (του post #110). fraafr εσύ ως τι προσπαθείς να επιβάλλεις (γιατί δεν "εκφέρεις" απλά) την άποψή σου; Μηχανολόγος Τ.Ε. δεν είσαι; Γνωρίζεις το καθεστώς που ισχύει στο συγκεκριμένο θέμα των τοπογραφικών; Συνδικαλισμό εν γένει για τα δικαιώματα των ΤΕΙ προσπαθείς να "πουλήσεις"; Δεν είναι το θέμα που συζητάμε εδώ, αυτό!

Link to comment
Share on other sites

Οταν το δημόσιο παραβαίνει τον νόμο επί 28 χρόνια , υπόκειται σε αποζημίωση των θιγομένων ?

 

Πάλι θα ανέβει το χρέος γμτ .

 

Να ενημερώσουμε και την τρόικα .

 

Εκτός και αν ο λογαριασμός σταλεί στο τεε .

 

Εγώ μάλλον πρέπει να κάνω χρήση του ΠΔ 334/73 .

 

Χαλαρώστε πάντως , όλα έχουν δρομολογηθεί γιά όλους μας .

Link to comment
Share on other sites

"Συνάδελφοι" ΑΤΜ, δε νομίζω οτι σας καίγεται καρφί για τους Τοπογράφους ΤΕ και μάλιστα αυτό σας βολεύει κιόλας. Απλά λέτε κρίμα και κρίμα...Μας παίρνει ΟΛΟΥΣ η μπάλα λοιπόν...Ε, λοιπόν εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πολυ πιο καταρτισμένο να κάνω ενα τοπογραφικό, απο ΟΛΟΥΣ τους Πολιτικούς Μηχανικούς που μας τρώνε το ψωμί μας (-σας) τόσα χρόνια και τους καλύπτετε...Αλλά ποιός τα βάζει με το κεφάλι σωστά;;;

Link to comment
Share on other sites

SVH το αν το "κρίμα" των ΑΤΜ είναι ειλικρινές ή όχι, δεν έχει καμία σημασία. Μπορεί να είναι, μπορεί και όχι. Μπορεί να είναι προερχόμενο από κάποιους, μπορεί να μην είναι προερχόμενο από κάποιους άλλους. Το καίριο ερώτημα είναι, εσείς οι απόφοιτοι ΤΕΙ Τοπογραφίας τι κάνετε όλα αυτά τα χρόνια για το θέμα σας; Περιμένετε από τους διπλωματούχους να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα; Κολλήσατε απλά σε αυτή την καταραμένη την "ανωτατοποίηση" (μαζί με όλους τους άλλους Τ.Ε.), ή διεκδικήσατε το αυτονόητο, ότι δηλαδή αν μη τι άλλο είναι αδιανόητο να καταπατούν το επαγγελματικό σας δικαίωμα (αυτό που αποτελεί συνθετικό του τίτλου σας!) ειδικότητες της ίδιας βαθμίδας με εσάς οι οποίες είναι ουσιαστικά παντελώς άσχετες με το αντικείμενο και κατάφεραν παρ'όλα αυτά να σας εκτοπίσουν κάνοντας χρήση μόνο και μόνο του δικού τους συνθετικού του τίτλου το οποίο ...προσομοιάζει (με τις κατάλληλες "παραλείψεις") σε αυτό του διπλωματούχου ΠΜ η οποία ειδικότητα είναι η μόνη για την οποία υπάρχει πρόβλεψη βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας;

Αυτό το τελευταίο, κακώς συμβαίνει, είναι κατάλοιπο παλαιών εποχών όπου και το πρόγραμμα σπουδών των ΠΜ ήταν διαφορετικό αλλά και ανυπαρξία εξειδικευμένων σχολών στο αντικείμενο της Τοπογραφίας υπήρχε, αλλά εν πάσει περιπτώσει είναι ξεκάθαρο βάση της προαναφερόμενης νομοθεσίας! Οι διπλωματούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί (και οι Υπομηχανικοί) -γιατί πολύ απλά δεν υπήρχαν άλλοι τότε και σε αυτούς και μόνο αναφέρονται οι σχετικές διατάξεις- καλώς ή κακώς με τα σημερινά πλέον δεδομένα, έχουν επαγγελματικά δικαιώματα στα Τοπογραφικά. Με αυτά τα δεδομένα πορευόμαστε μέχρι να μπει το πράγμα σε τάξη.

 

Υ.Γ. Εμένα προσωπικά το *συνάδελφε* μου "βγαίνει" πολύ περισσότερο προς εσένα παρά προς έναν Δομικών Έργων με τον οποίο ούτε την ίδια ειδικότητα έχουμε, ούτε τουλάχιστον από την ίδια βαθμίδα σπουδών προερχόμαστε. Εσύ φυσικά έχεις κάθε δικαίωμα να συνεχίσεις να το βάζεις σε εισαγωγικά αν νομίζεις ότι αυτό εξυπηρετεί κάτι...

Link to comment
Share on other sites

@tpanag, ευχαριστώ για την προσωπική πάσα...

Εγώ δεν πουλάω συνδικαλισμό, τον απεχθάνομαι, έχω πολλούς συναδέλφους και μη που ασχολούνται με το "σπορ" και έχουν "ζωγραφίσει"....οπότε δεν χρειάζομαι.

Το θέμα εδώ ξέρεις ποιό είναι ?? ΓΕΝΙΚΟ,

επιτέλους επισήμως είμαστε άνευ αντικειμένου, και μην τρέξεις να πεις για τα τοπογραφικά, γιατί αναφέρει πολύ σωστά ότι αφού δεν έχουν εκδοθεί ΠΔ που να καθορίζουν σαφώς τα Ε.Δ. των αποφοίτων, "αναμείνατε στο ακουστικό σας"..

Ούτε και για τις άλλες ειδικότητες έχουν εκδοθεί, εμείς γιατί να εξαιρεθούμε ?? στο ίδιο τσουβάλι μας βάζουν δε νομίζεις ?? Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο επιλεκτικά, επειδή βγήκε για να ξεκαθαρίσει τα τοπογραφικά σας ???

Λοιπόν αυτή είναι μια απάντηση για τα "παπαγαλάκια" του ΤΕΕ ότι οι απόφοιτοι ΤΕ έχουν καθορισμένα και πλήρη δικαιώματα. Μη μου ζητήσετε να σας τα παραθέσω, δόξα το Θεό όλοι οι πρόεδροί σας "καραμελίτσα" το έχουν κάνει...

Επίσης, όπως κατάλαβαν μερικοί, είναι μια πρώτης τάξη ευκαιρία να ξεκολλήσει το θέμα των ΤΕΙ σε γενικό επίπεδο. Ας καταλάβουν όλοι πια, ότι τα ψέματα που τους πούλαγαν τελείωσαν, οπότε ή θα πρέπει να "αντεπιτεθούν" ή να κρυφτούν πιο βαθιά στα λαγούμια τους και να συνεχίσουν να γλείφουν τα κοκαλάκια που τους πετάνε....

Για τους σκεπτόμενους και ενεργούς απόφοιτους αυτές οι αποφάσεις είναι "όπλα" στον αγώνα τους. Για τους συνδικαλιστές μας είναι η γύμνια τους και η κοροϊδία που πουλάνε.

Εμπρός ΥΠΕΚΑ, βάλε την τζίφρα σου...

Link to comment
Share on other sites

@kasvan Συγνώμη κιόλας που έχουμε άποψη για ένα σημαντικότατο θέμα που μας απασχολεί από τη 1η μέρα που πήραμε πτυχίο.

Παρόλα αυτά όταν ο κάθε άσχετος εκφράζει άποψη για τα ΤΕΙ χωρίς να έχει περάσει καν απέξω, δεν άκουσα κανέναν από "εσάς" να παραπονιέται...

Link to comment
Share on other sites

Προς τους πτυχιούχους ΤΕ όπου κι εγώ είμαι ένας από αυτούς, τι χάνεται το χρόνο σας...για και να αποδείξουμε τι; ότι δεν είμαστε Ελέφαντες; Είναι ποτέ δυνατόν! To μόνο που εγώ συμπεραίνω από αυτή τη γνωμοδότηση είναι ότι δεν μου απαγορεύει να υπογράφω εξαρτημένα Τ.Δ. κάντε τις δουλειές σας κανονικότητα και μην ασχολείστε!

 

Υ.Γ. και μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΥ.Μ.Α.ΤΕ) τους λόγους τους καταλαβαίνεται....

Link to comment
Share on other sites

κάντε τις δουλειές σας κανονικότητα και μην ασχολείστε!

 

Θα ασχοληθούμε εμείς από εδώ και στο εξής. Ως εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Προς τους πτυχιούχους ΤΕ όπου κι εγώ είμαι ένας από αυτούς, τι χάνεται το χρόνο σας...για και να αποδείξουμε τι; ότι δεν είμαστε Ελέφαντες; Είναι ποτέ δυνατόν! To μόνο που εγώ συμπεραίνω από αυτή τη γνωμοδότηση είναι ότι δεν μου απαγορεύει να υπογράφω εξαρτημένα Τ.Δ. κάντε τις δουλειές σας κανονικότητα και μην ασχολείστε!

 

Υ.Γ. και μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΥ.Μ.Α.ΤΕ) τους λόγους τους καταλαβαίνεται....

 

Θα παρακαλούσα να μου λύσεις μερικές απορίες.....

Από που έμαθες να κάνεις Εξαρτημένα Τοπογραφικά Διαγράμματα?

Ξέρεις τι είναι εξάρτηση?

Ξέρεις τι σημαίνουν μεταβλητότητα και συμμεταβλητότητα και τι ρόλο παίζουν κατά την διαδικασία των επιλύσεων?

Ξέρεις τι σημαίνουν τα νουμεράκια τα οποία σου δίνει η ΓΥΣ μαζί με τις συντεταγμένες των τριγωνομετρικών?

Ξέρεις τι είναι τα σφάλματα τύπου α και b κατά την επιλογή διαστήματος εμπιστοσύνης και τι ρόλο παίζουν στα αποτελέσματα σου?

Γνωρίζεις τις συνέπειες της ανευθυνότητας για τον πελάτη που σε εμπιστεύετε?

Έχεις υπόψην σου τι δικαστήρια έχουν γίνει και τι εκτάσεις έχουν χαθεί από "απλά" τοπογραφικά?

[είμαι πραγματογνώμονας και τραβάω τα μαλλιά μου με αυτά που έχουν δει τα ματάκια μου]

και όλα αυτά στην λογική "κάνε και εσύ ένα τοπογραφικό - μπορείς!"..... μην τα ισοπεδώνουμε όλα.......

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.