Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαράδεκτη στατική μελέτη άλλου συναδέλφου.


 
xrysa1973

Recommended Posts

26 minutes ago, banskoboy said:

Εσύ πως ακριβώς εμπλέκεσαι;

Δεν εχω άποιο επίσημο ρόλο,απλά επειδή είμαστε γνωστοί (τα παιδιά μας είναι συμμαθητές στο δημοτικό),μου ζητήθηκε να περάσω από το έργο και να πω μια γνώμη. Αλλά με αυτά που είδα θεώρησα σωστό να δω και την μελέτη. Ειδα και είπα την γνώμη μου,αλλά εννοείται πως δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο,γιατί και χρήματα δεν θέλω να ζητήσω (θα πρέπει να δώσει αρκετά σε δικηγόρους μάλλον) ,αλλά και γιατί δεν θέλω να ζορίζομαι με τα λάθη άλλων.

Edited by tasanto
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

@tasanto αν κατάλαβα καλά, είναι γνωστοί σου οι ιδιοκτήτες και προσπαθείς να τους συμβολέψεις για το συμφέρον τους.

Συμφωνώ με τον Ιάσονα: Μείνε μακρυά!!!

Προς το παρόν ο ιδιοκτήτης έχει επιβλέποντα μηχανικό, ο οποίος είναι και ο μόνος που μπορεί και πρέπει να παρεμβαίνει στα θέματα που αναφέρατε ή να παραιτείται αν δεν ακολουθούν τις οδηγίες του. 

Ο ιδιοκτήτης αν θέλει μπορεί να φέρει προ των ευθυνών τους, όσους δεν εκτελούν ή δεν εκτέλεσαν σωστά το έργο που τους ανατέθηκε και έχει και τη δυνατότητα να ορίζει ποιός συνεχίζει στο έργο και ποιός παύεται.

Όταν το έργο δεν παει καλά από την αρχή, δεν θα ισιώσει ποτέ. Αν ήμουν επιβλέποντας θα πρότεινα ανεπίσημη παύση εργασιών, να διορθωθεί η μελέτη, να ενημερωθεί ο φάκελος και μετά να συνεχίσουμε το έργο. Φυσικά αν έβλεπα άρνηση στο παραμικρό από τα ανωτέρω, η μόνη επιλογή μου θα ήταν η παραίτηση!

Έχει συμβεί και σε εμένα ως εξής: η στατική μελέτη δεν ταίριαζε με την αρχιτεκτονική μελέτη... ήταν άλλο υλικό (Ω.Σ. vs ΦΕΡΟΥΣΑΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ)!!! Είχαν κάνει αναθεώρηση μόνο ως προς τα αρχιτεκτονικά!! 

Λύση: pause, νέα στατική μελέτη, ενημέρωση φακέλου, reboot 

Στο reboot όσοι διαφωνούν μένουν εκτός έργου, μηδενός εξαιρουμένου, ακόμα και του ιδιοκτήτη.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ο κατασκευαστής είναι υπεργολάβος; Τί σχεση έχει με το έργο και τον ιδιοκτήτη; Με τί ιδιοήτητα εξανάγκασε τον μελετητή όπως ανέφερθηκε; και σε τί τον εξανάγκασε;

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τις απόψεις σας,απλά πριν λίγο ενημερώθηκα ότι ανελαβε δικηγόρος και θα κύριος του έργου θα κινηθεί νομικά και κατά του κατασκευαστή  και του μελετητή (που είναι και ο επιβλέπων,αλλά δεν είχε εμφανιστεί ποτέ). Θα ελεγχθούν όλες οι μελέτες από πραγματογνωμονες του ΤΕΕ,αλλά και από ανεξάρτητους μηχανικούς.Απέφυγα την πρόταση να ελέγξω κάτι επίσημα γιατί,δεν έχω όρεξη (έστω μετά από 3-4 χρόνια)  να τρέχω στα δικαστήρια. 

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, tasanto said:

Δεν εχω άποιο επίσημο ρόλο,...

Βασική αρχή της δεοντολογίας μας, είναι να μην εμπλεκόμαστε σε δουλειές άλλων συναδέλφων, ειδικά όταν αυτοί έχουν ενεργή συμμετοχή στο έργο. Αν παραιτηθούν, κανένα πρόβλημα

Αυτή τη στιγμή, ανεξαρτήτως ποιότητας μελέτης, εσύ είσαι αυτός που έχει υποπέσει σε παράπτωμα.

  • Upvote 4
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, tetris said:

Βασική αρχή της δεοντολογίας μας, είναι να μην εμπλεκόμαστε σε δουλειές άλλων συναδέλφων, ειδικά όταν αυτοί έχουν ενεργή συμμετοχή στο έργο. Αν παραιτηθούν, κανένα πρόβλημα

Αυτή τη στιγμή, ανεξαρτήτως ποιότητας μελέτης, εσύ είσαι αυτός που έχει υποπέσει σε παράπτωμα.

Πας καλά συνάδελφε? Θα αφήσουμε τους άσχετους και τα λαμόγια να ξεφτιλίζουν τον χώρο μας? Βλέπω μελέτη "κουρέλι" και δεν θα το πω,σε αυτόν είναι ο κύριος του έργου? Ο επιβλέπων  δεν πατάει στο εργό,δηλώνει ότι ολα είναι οκ και ο άλλος θα κάτσει να τον ακούει? Τον πήρε τηλέφωνο (ο κύριος του έργου) από το έργο (προφανώς λέγοντας ότι τηλεφωνεί απο το γραφείο του) και του είπε ότι είναι στο έργο (ο επιβλέπων) !!!!!! Μα τι είναι αυτά που λες? 

Edited by tasanto
  • Upvote 5
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε  tasanto.

Προφανώς και θα πρέπει να βοηθήσεις τον γνωστό σου σαν σύμβουλος από εδώ και πέρα.

Η διαδικασία πραγματογνωμοσυνών -δικαστηρίων κ.λ.π παίρνει πολύ πολύ χρόνο.

Όμως αφού δέχθηκες να τον βοηθήσεις στο πρώτο στάδιο (όπως σου ζήτησε αν κατάλαβα) οφείλεις να τον βοηθήσεις και στα επόμενα, πιο σοβαρά και με ευθύνες (ποινικές και αστικές ) για όλους στάδια.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε  tasanto

Και μια ερώτηση που αν  θες απαντάς .

Η μελέτη είναι "κουρέλι" (όπως την ονοματίζεις) στους υπολογισμούς , στην ασυμφωνία του σκελετού με τα αρχιτεκτονικά σχέδια , στην έλλειψη στοιχείων στα σχέδια ,ή αλλού; Ρώτησες αν η στατική μελέτη ,έγινε με βάσει αρχιτεκτονικά σχέδια ,βγήκε η άδεια κανονικά  αλλά μετά άλλαξαν αρχιτεκτονικά  κάνοντας αναθεώρηση αδείας  ΧΩΡΙΣ να προβούν και σε αλλαγή της στατικής μελέτης (αν αυτό απαιτούταν από τα νέα σχέδια);

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, tasanto said:

Πας καλά συνάδελφε? ...

Νομίζω πως ναι, ως αντιμετωπίζων το πρόβλημα εκ του μακρόθεν. Βασικό χαρακτηριστικό, της όποιας εμπλοκής μας σε παρόμοιες περιπτώσεις, είναι η αποφυγή (συναισθηματικής) ταύτισης με κάθε πλευρά. Και, κυρίως, η αποφυγή εύκολων κρίσεων και χαρακτηρισμών. Θα μπορούσες, π.χ., να μην πάρεις εμφανώς θέση, αλλά να συστήσεις διακριτικά στο φίλο σου την περαιτέρω διερεύνηση μέσω νομικής οδού, και να είσαι (σε περίπτωση πραγματογνωμοσύνης ή δικαστικής οδού) ο τεχνικός του σύμβουλος. 

Αν παρακολουθήσεις αναρτήσεις μου σχετικά με παρόμοια θέματα, θα διαπιστώσεις ότι είμαι (ίσως) πιο "σκληροπυρηνικός" από σένα. Πάντα όμως στα πλαίσια που ορίζει η δεοντολογία. Και σε καμιά περίπτωση δεν το παίζω εισαγγελέας ή θεός. Υπάρχουν πιο αρμόδιοι γι αυτό...

Προσοχή λοιπόν σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον, μιάς και τώρα έχεις ήδη εκτεθεί. Αυτά, δέξου τα ως απόσταγμα εμπειρίας και όχι ως επιθετική αντιμετώπιση. Έτσι κι αλλιώς δεν γνωριζόμαστε, ούτε έχω κάποια σχέση με την υπόθεση...

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.