Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση καταστημάτων


Recommended Posts

Τις βρήκα κ τις προσαυξήσεις και τις τσέκαρα.

Και μια τελευταία μου ερώτηση είναι αν η άδεια αυτή χρειάζεται και ΦΑΥ - ΣΑΥ και στατιστικό δελτίο.

Συγγνώμη αν σε ζαλίζω, αλλά πρώτη φορά βγάζω τέτοια άδεια και οι υπάλληλοι της πολεοδομίας δεν ήταν και πολύ θετικοί σε ερωτήσεις. Το μόνο που μου είπαν είναι ότι χρειάζεται ό,τι και σε μια κανονική άδεια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 211
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

θέλει και από τα 2 αλλά άμα η μοναδική παρατήρηση ειναι αυτή τότε εισαι σε καλό δρόμο

 

μην ξεχάσεις την τεχνικη έκθεση

Link to comment
Share on other sites

Έχω και τεχνική έκθεση και πιστεύω από σχεδια είμαι ενταξει, τώρα η ''νεκροψία'' θα δείξει!

Ευχαριστώ πολύ πάντως για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και τη βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

Πήγα στην πολεοδομία για κατάθεση και μου έλειπε το σεντόνι. Είχα τις δηλώσεις ανάθεσης - ανάληψης κλπ αλλά μεμονωμένα. Το θέμα τώρα είναι ότι δεν ξέρω να συμπληρώσω τη σελίδα με τη σύνταξη προϋπολογισμού έργου. Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω το συντελεστή ζώνης για την περιοχή τησ Κυψέλης? Επίσης στη στήλη ΕΤΑ στο σεντόνι που έχω έχει δεδομέμη - τυπωμένη την τιμή 15000, είναι σωστό αυτό?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα

 

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Σε οικοδομή της δεκαετίας του 1970, στην άδεια της οποίας εμφανίζονται τρια καταστήματα, αυτά είχαν ενοποιηθεί από τότε σε ένα κατάστημα (με τη μη κατασκευή μεσοτοιχιών), συνολικού εμβαδού άνω των 100 τμ. Το κατάστημα επίσης έχει (μη νόμιμο) πατάρι. Έκτοτε τα όποια μισθωτήρια αφορούσαν ένα κατάστημα. Πλέον, με την απαίτηση ενεργειακού πιστοποιητικού, ο ιδιοκτήτης αντελήφθη ότι πρέπει να νομιμοποιήσει την εν λόγω συνένωση.

 

Προβληματίζομαι όμως ως προς τη διαδικασία. Να παρουσιάσω τη συνένωση ως νέες εργασίες ή να προχωρήσω σε νομιμοποίηση και στη συνέχεια σε αναθεώρηση της υφιστάμενης άδειας του 1972; Απαιτούνται φωτογραφίες της υφιστάμενης κατάστασης για την πρώτη περίπτωση; Επίσης, στην περίπτωση νομιμοποίησης, πως υπολογίζονται τα πρόστιμα αφού πρόκειται για κατασκευή προ του 1983 (διπλάσιο ειδικής εισφοράς;); Τέλος, πέρα από αρχιτεκτονική μελέτη και φορολογικά, απαιτείται τίποτε άλλο;

 

Σημειώνω ότι ο ιδιοκτήτης σκοπεύει να τακτοποιήσει το πατάρι (ως τρια ξεχωριστά).

 

Ευχαριστω

 

ΚΚ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Έφτασα επιτέλους στα φορολογικά!!!

Μέσω της συνένωσης των 2 καταστημάτων και λόγω της αλλαγής χρήσης του ενιαίου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προέκυψε η ενίσχυση της πλάκας του δαπέδου με σκοπό την αντοχη σε ωφέλιμο φορτίο 500kg/m2. Αυτό λύθηκε με την ενίσχυση της πλάκας με ανθρακονήματα. Στα φορολογικά τώρα μου ζήτησαν να συμπεριλάβω αποτύπωση δαπέδου ισογείου και έλεγχο σε στατικά φορτία και ενίσχυση με σύνθετα υλικά. Η ερώτηση είναι : Πρέπει δλδ να τα συμπεριλάβω στο συγκεντρωτικό με τις αμοιβές των μηχανικών? κ αν ναι, ποιοί είναι οι τύποι για τον υπολογισμό τους? Επίσης άλλη απορία είναι οι εργασίες τοποθέτησης των ανθρακονημάτων, πώς φαίνονται στον αναλυτικό και στα ΙΚΑ? πρέπει να πάρω τιμές της αγοράς? γιατί στους πίνακες προφανώς δεν υπάρχουν.

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Η τοποθέτηση των ανθρακονημάτων έγινε από εταιρία? Αν ναι τότε μάλλον δεν υπάρχει ΙΚΑ γιατί μπορεί να το πληρώνει η εταιρία στους υπαλλήλους-εργάτες της. Μάθε το αυτό αν ισχύει.Η αποτύπωση δαπέδου είναι δύσκολο να περιγραφεί με συμβατικό προυπολογισμο, και οι υπόλοιπες εργασίες μια χαρά θα ήτανε με αναλυτικό (αν τον είχανε επικαιροποιήσει) Προσπάθησε να βρεις ότι πιο κοντινή εργασία φαίνεται στον αναλυτικό και πες τους το. Μάλλον θα βάλεις από μελέτες : αρχιτεκτονικά και στατικά (αναλυτικά)

Link to comment
Share on other sites

Αν κοιτάξεις τα προγράμματα των φορολογικών που χρησιμοποιούνται αυτήν την στιγμή, έχουν αμοιβές και για αποτύπωση αρχιτεκτονικών και για έλεγχο στατικών.

 

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να βγάλεις ξεχωριστές αμοιβές .

 

Στον αναλυτικό τύπο του ΙΚΑ δεν εμφανίζονται γιατί είναι μελέτες/αμοιβές των μηχανικών (δεν υπάρχουν ημερομίσθια ή εργασίες ).

 

Για τα ανθρακονηματα δεν γνωρίζω .

 

ΥΓ Ο προϋπολογισμός για την αμοιβή της αποτύπωσης και του ελέγχου των στατικών είναι συνήθως συμβατικός [απλώς βάζεις τα τετραγωνικά του δαπέδου (αρχ/κα) ή του κτιρίου (στατικός έλεγχος )]

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.