Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάλογος για τις Αμοιβές του νέου νόμου περί Αυθαιρέτων 2011


Recommended Posts

Συναδελφοι ,μαλλον κατι δεν εχω καταλαβει σωστα .Διαβαζω για τις αμοιβες , απο το ΤΕΕ ειπαν σε αλλους συναδελφους οτι θα βγουν ελαχιστες αμοιβες και το ΥΠΕΚΑ μας μιλαει σημερα για ελευθερες αμοιβες. Και εγω στους πελατες αυτη την στιγμη λεω οτι περιμενουμε οδηγιες για τις αμοιβες απο το ΤΕΕ και αν χρειαστει θα δουλεψω με προκαταβολη και μετα βλεπουμε για την αμοιβη.

Ομως ασχετα του αν οι αμοιβες ειναι καθορισμενες ή ελευθερες , αυτο που καταλαβαινω διαβάζοντας τον νόμο είναι οτι σε περιπτωσεις αυθαιρετου με αδεια , απαιτουνται το στελεχος, το τοπογραφικο της άδειας , κατοψη του αυθαιρετου , 2 τομες , τοπογραφικό νεο με συντεταγμενες και διαγραμμα καλυψης . Σε εκτος σχεδιου χωρις αδεια οικοδομησιμο ομως ολα τα παραπαναω πλην του στελεχους και των σχεδιων της αδειας . Πως ειναι δυνατον λοιπον να σκεφτονται καποιοι συναδελφοι να δουλεψουν με 500 ευρω , μηπως δεν εχω καταλαβεικατι σωστα ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 553
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μόλις βρήκα ανακοίνωση σχετική με τις αμοιβές εδω:

 

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=1303&language=el-GR

 

αν δεν δουλεύει το link το βρίσκεις στο γραφείο τύποΥ του ΥΠΕΚΑ

 

θα γίνει το ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

ορίστε, μας δουλεύουν κιόλας... Κοιτάχτε αγγελία που βρήκα:

 

ΜΗΧΑΝΙΚΌΣ για αυθαίρετο 40 τ. μ. στην Οινόη Δυτικής Αττικής (Βίλλια) προς διεκπεραίωση της διαδικασίας ζητείται από πτωχό πολίτη, παρακαλώ λογικές αμοιβές μόνο, γιατί δεν τα βρίσκω στο δρόμο, ούτε με πληρώνει το κράτος, ούτε κάνω προστατευόμενο επάγγελμα, ούτε μπορώ να φοροδιαφύγω, κος Αντώνης

Η αγγελία είναι εδώ

 

 

 

http://www.xe.gr/jobs/evresi,texnikoi-epistimones%7Cad-6346027.html#

 

 

 

Όροι χρήσης του site

Η χρήση του site διέπεται από τις διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού -Κοινοτικού και Διεθνούς Δικαίου, που είναι δεσμευτικές για τον εκάστοτε χρήστη/επισκέπτη, ο οποίος υποχρεούται να συμμορφώνεται σε αυτές. Επιπροσθέτως ο χρήστης/επισκέπτης υποχρεούται να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες του site σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία, τα χρηστά ήθη και τους παρόντες όρους απέχοντας από οιαδήποτε ενέργεια η οποία μπορεί να προσβάλλει το ήθος και την προσωπικότητα άλλων επισκεπτών/χρηστών ή να δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του site.

και τα τηλεφωνακια εδώ:

 

Χρειάζεστε πληροφορίες; Έχετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα; Καλέστε στο 210 9091333 ή στείλτε email στο [email protected]

(Ώρες λειτουργίας help line: Δευτέρα - Παρασκευή 08.00 έως 22.00, Σάββατο 09.00 έως 19.00)

λοιπόν από αυριο 100 τηλέφωνα να κατεβει!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να και οι συνεργασίες...http://www.zhteitai.gr/index.php?option=com_noah&Itemid=34&method=showdetails&list=advertisement&rollid=21026&fromfromlist=classifiedscategory&fromfrommethod=showhtmllist&fromfromid=53.

 

Καλά απαράδεκτη η αγγελία που εμφάνισε η Myri. Τον έχουν ξεφτιλήσει τον μηχανικό μου φαίνεται...

Link to comment
Share on other sites

νταξ, πολυ γελιο η αγγελια. οποιος παρει, θα φορεσει φεσι, και θα πληρωσει κ απο πανω το ακινητο του κου αντωνη, γι αυτον ειναι η ζωη.

 

κατα τα αλλα, ποσοι απο εσας προλαβατε τις ελαχιστες με ετα 44??? οσοι τις προλαβατε, προφανως θυμαστε οτι "αλλα τα λεφτα που δειχνουμε στην πολεοδομια, κ αλλα τα λεφτα που παιρνουμε". αυτο ηταν το ρητο.

 

ο τριπλασιασμος των ελαχιστων ηταν ενα κολπακι για να αυξηθουν τα εσοδα υπερ εμπ, τσμεδε και τεε, καθως και την προκαταβολη φορου.δεν εξυπηρετουσε το επαγγελμα αυτη η αυξηση, παρα μονο τους νταβατζηδες μας.

 

η τιμη της αγορας ομως ηταν καπου αναμεσα στο 1,6-2 x ετα 44...............

 

χαρηκαν οι μηχανικοι οτι κατι εκανε επιτελους το τεε....κ επειδη δεν θελω να αρχισω να κραζω ονομαστικα τους υπευθυνους (μιας κ ποτε εδν ξερεις πού μπορει να τους ξαναπετυχεις στη ζωη), θελω να πω οτι η αγορα προσαρμοστηκε ΜΟΝΗ της (εκπτωσεις)

 

απο τη μια λοιπον με ετα 44 χορευε το μαυρο χρημα, απο την αλλη με ετα 118 χορευει η υπερτιμολογηση. εσεις τα βρισκετε λογικα αυτα?

 

οσο για τον κο αντωνη με το αυθαιρετο του: μπλα μπλα μπλα ελλειψη πολεοδομησιμης γης, μπλα μπλα μπλα κομπινα του κρατους, μπλα μπλα μπλα καταπατησεις δημοσιων εκτασεων απο συγγενεις κυβερνωντων, μπλα μπλα μπλα τι φταει ο φτωχος κοσμακης, αλλα ξερετε κατι? Στ @@ μου για τον φτωχο κοσμακη. Οταν εφτιαχνε το αυθαιρετο του ειχε χιλια δικια για να το κανει, αλλα ηρθε η ωρα να αναλαβει τις ευθυνες του!!! και ΚΑΝΕΙΣ δεν πρεπει να λυπαται καποιον που πρεπει να αναλαβει τις ευθυνες του.

 

Οποτε, μην πολυμασατε με τον Κο αντωνη, ειναι αλλος ενας που πρεπει να κανει το καθηκον του, κ μεσα σε αυτη τη διαδικασια κανεις δεν ειναι κοροιδο. Αν το σπιτακι του το ειχε φτιαξει νομιμα, σε ΚΑΘΕ περιπτωση θα ειχε πληρωσει ενα μηχανικο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1,6 x 2 x ετα 44 + 0,18 χ 2 χ ετα 44.....

 

κ εμενα μου εχουν τυχει πελατες οι αθλιοι του βικτωρος ουγκω οι ιδιοι. θεοφτωχοι, κακομοιρηδες, αλλα ρε φιλε αν δεν εχεις λεφτα πανω σου ΠΑΣ να φας στο εστιατοριο? ε ρε γαμημενε αφου δεν πας, ΓΙΑΤΙ ερχεσαι σε μενα? γουσταρεις να απολαυσεις τις υπηρεσιες μου, χωρις να εχεις προθεση να βγαλεις τιποτα για μενα, ουτε ΚΑΝ ειδος, να ερθεις με 10 κιλα κρεας μονο κ μονο για την περηφανια.....τί θες και μου ξεκαθαριζεις απο την αρχη οτι δεν εχεις λεφτα, ερχεσαι δηλαδη στο γραφειο μου να ζητησεις ελεημοσυνη? ρε φιλε δεν σεβεσαι το χωρο εργασιας μου και το δικαιωμα μου να ζησω κ εγω? για τραπεζα με περασες ρε ¥#$%} της λασπεως, γαμω αυτο που σε πεταγε, πελατη της κακιας ωρας?

 

καντε μου τη χαρη κ εσεις κ πειτε καμια σοβαρη κουβεντα.

Link to comment
Share on other sites

βλεπω οτι εχεις ορεξη τωρα τελευταια :)

 

για τις αμοιβες με ετα 44 διαφωνω.

Εγω οσα επερνα τοσα εδειχνα στην πολεοδομια. Δυστυχως δεν ειμαστε ολοι πολιτικοι μηχανικοι.........

οταν αυξηθηκε το ΕΤΑ αναλογα αυξηθηκαν και οι αμοιβες μου. Για αυτο χαρηκα δεοντος.

 

Επισης οι εκπτωσεις υπηρχαν και με ΕΤΑ44. Εκμηδενιστηκαν ή εν παση περιπτωση μειωθηκαν με το λογιστικο προσδιορισμο.

 

Με το τελευταιο κομματι συμφωνω απολυτα. Ομως οπως λες και εσυ με το εστιατοριο (με γιατρους και δικηγορους θα ελεγα εγω) για την καταντια αυτη μαλλον φταιμε επι το πλειστον εμεις. Γιατι εμεις εχουμε μαθει τον κοσμο οτι ειμαστε οι χαμαληδες. Εμεις ειμαστε αυτοι που δινουμε εργασια (βλεπε προσφορες, προσχεδια, περιγραφες, προμετρησεις, διαφορες υπογραφες και ενα σωρο αλλα) τσαμπα.

Οταν πας σε ενα γιατρο για να κανεις εστω και μια ερωτηση ->πληρωνεις. Γραφει μια λεξη σε ενα χαρτι ο γιατρος -> εκει να δεις πως πληρωνεις. Σε οποιον γιατρο και να πας θα σε χρεωσει μια ελαχιστη καθορισμενη απο αυτους αμοιβη. Θες να πας σε μεγαλογιατρο - θα πληρωσεις μεγαλοαμοιβη.

Σε εμας μπαινουν μεσα και μας κανουν γυμνασια. Δωρεαν ειναι γιατι να μην το κανουν?

Link to comment
Share on other sites

Απαράδεκτη ΄αγγελία, αλλά πρέπει να ξέρει ο κ. Αντώνης, και ο κάθε κ. Αντώνης ότι ούτε και μεις τα βρίσκουμε στο δρόμο και ότι ούτε είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αμα δεν έχει χρήματα ας μη το δηλώσει.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι φανατικός υποστηρικτής της κατάργησης των ελάχιστων αμοιβών γιατί ποτέ δεν δούλεψαν όπως έπρεπε.

Από την άλλη όμως δεν πρέπει να ξεφτιλιστούμε στο όνομα της κρίσης γιατί πρέπει να καταλάβουμε ΟΛΟΙ ότι αυτή τη στιγμή είμαστε αναγκαίοι...

Οπως όταν σου σπάσει μια σωλήνα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ φωνάζεις υδραυλικό, έτσι και εμείς ΣΙΓΟΥΡΑ θα κάνουμε τη δουλειά... δεν μπαίνουν πακιστανοί κλπ εδώ όπως στις εργολαβίες ώστε να σκοτώνουμε δουλειές... Είναι γυφτιά καθαρή από τους συναδέλφους το να διαφημίζουν χαμηλές τιμές γιατί συνήθως είναι και απάτη.

Το θέμα είναι να κάνεις σωστά τη δουλειά, να πληρωθείς γιαυτό αλλά και για την ευθύνη που έχεις και να γίνει σε λογικά πλαίσια.

Στο κάτω-κάτω το κωλοκράτος χρόνια τώρα τους εργολάβους προστάτευε κι εμείς είμασταν σκυλάκια τους... Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε ένα πρόσωπο επιστήμονα και όχι βοηθού κατασκευαστή. Τώρα είναι καλή ευκαιρία, με την επικείμενη αύξηση ευθυνών με το νέο νόμο, να διαμορφώσουμε εκ νέου ένα επίπεδο αμοιβών, υπηρεσιών αλλά και επαγγελματικού ήθους και αρτιότητας...

Γιατί κι εμείς, μέρος του βούρκου είμαστε, μη κρυβόμαστε και μεταξύ μας....

Και βλάκες επίσης γιατί εκτός λίγων περιπτώσεων, ούτε παραπάνω κέρδος είχαμε... Λιγότερο ίσως....

 

Λοιπόν,

Αμοιβές ελεύθερες γιατί και οι ανάγκες και οι δυνατότητες είναι διαφορετικές.

Αμοιβές αξιοπρεπείς γιατί η δουλειά μας πρέπει να πληρώνεται.

 

Αφήστε τα ραγιάδικα, τουρκοκρατικά κατάλοιπα που μέχρι τώρα είχατε/είχαμε, μεταξύ μας... Ο παραβάτης ακόμη και γνωστός, φίλος κλπ... πρέπει να πληρώνει γιατί αλλιώς θα ξεχαστεί ο νόμος και θα γυρίσουμε στα ίδια...

 

Είχαμε τόσο καιρό, ότι ακριβώς μας άξιζε... Τους νόμους που μας άξιζαν, τη πολεοδομία που μας άξιζε, τα συνεργεία που μας άξιζαν... και τους πελάτες που μας άξιζαν...

 

Εγώ βλέπω με αισιοδοξία τις αλλαγές και θεωρώ ότι πλέον θα είμαστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι, ως κλάδος για τις μελλοντικές ασχήμιες... Αν εσύ ως μηχανικός δεν καταγγείλεις, ποιος θα το κάνει; Ο γείτονας συνταξιούχος, ή μπακάλης, ή λογιστής;;;

 

Ο γείτονας που βάφει το τριοροφάκι του χωρίς άδεια, σου έχει κλέψει - με σημερινά λεφτά - τουλάχιστον 2000 ευρώ... Αν το ανέχεσαι αυτό, τί να πώ... Μή μιλάς όμως και για κρίση γιατί είσαι καραγκιόζης...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.