Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ξέχασες την επιφάνεια που γράφει η βεβαίωση μαζί με δόμηση, κάλυψη, όγκο(σε αυτά συμφωνώ αλλά στην επιφάνεια...)..Επίσης παρ όλο που ξεπερνάω το εύρος των ενοχών λες να δώσω τη βεβαίωση αφού θεωρείς ως εσωτερική διαρρύθμιση τη περίπτωσή μου....

H βεβαίωση γράφει (για να είμαστε ακριβείς) δόμηση, κάλυψη, ύψος σύμφωνα με την παρ. τάδε του 4030.

Κατ αρχάς ότι έχω γράψει είναι προσωπική μου άποψη (έτσι θα ενεργούσα έγω), δεν είναι πανάκεια. Άλλοι συνάδελφοι διαφωνούν. Εσύ θα αποφασίσεις. Αλλά αν είναι να μην κοιμάσαι το βράδυ, ρύθμισέ το να πάει στο δι@oλο...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι αρχαίο...

Σου στέλνω μία βεβαίωση. Αυτό που θα γράψεις στην "περιγραφή" της ηλεκτρ. δήλωσης είναι αυτό που εμφανίζεται στην πρώτη γραμμή: στο ακίνητο "Οριζον... ", οπότε εκεί φρόντισε να γράψεις τον "τίτλο" της μεταβιβαζόμενης ιδιοκτησίας και όχι κάτι σαν "ρύθμιση αυθαιρετ..." που χα γράψει την πρώτη φορά και την πάτησα... :( .

 

Αν θες να το δηλώσεις κάνε έναν αναλυτικό για τις εργασίες καθαίρεσης και νέου κτισίματος > πρόστιμο = μιν €500 ή

κάντο ανα μ2 (μικρή είναι και η δική σου επιφάνεια) > πρόστιμο = μιν €500 και πάλι (το πρώτο θα διάλεγα εγώ).

 

Και πάλι θα συντάξεις ένα σχέδιο όπου θα φαίνεται ο ΗΧ. Και πάλι ο συμβ αν παει να αλλάξει τη μεταβιβαζόμενη ιδιοκτησία από 100 σε 98 μ2 (χρησιμοποιώ τα νούμερα του πχ του εβανς γιατί τα δικά σου δεν τα ξέρω) θα πρέπει να προχωρήσει σε ανασύσταση, άρα θα μεταβιβάσει 100 μ2, αλλά θα σημειώσει 98 ΚΧ και 2 ΗΧ, δηλαδή το ίδιο που θα κανε και αν δεν είχες κάνει δήλωση.

Θέλω να πω πως το διαδικαστικό (συμβόλαιο, εφορία, αγοραπωλησία), επειδή βλέπω ότι σε απασχολεί και αυτό, δεν έχει να κάνει με το αν θα ρυθμίσεις ή όχι τον συγκεκριμένο χώρο.

Οπότε αν πρέπει να προβείς σε δήλωση ή όχι, θα εξεταστεί μονάχα από πολεοδομικής - 4014ικής σκοπιάς.

post-64874-0-55324900-1330635345_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η δήλωση του ιδιοκτήτη δε μας αφορά παιδιά. Ούτε τη βγάζουμε εμείς να τη δώσουμε στον ιδιοκτήτη, ούτε τη ζητάμε από τον ιδιοκτήτη για να δώσουμε τη βεβαίωση. Δεν έχει κανένα νόημα και καμία αξία για εμάς. Με το συμβολαιογράφο μιλάει για αυτήν.

Link to comment
Share on other sites

Η δήλωση του ιδιοκτήτη δε μας αφορά παιδιά. Ούτε τη βγάζουμε εμείς να τη δώσουμε στον ιδιοκτήτη, ούτε τη ζητάμε από τον ιδιοκτήτη για να δώσουμε τη βεβαίωση. Δεν έχει κανένα νόημα και καμία αξία για εμάς. Με το συμβολαιογράφο μιλάει για αυτήν.

 

Συνάδελφε κάνεις λάθος, ζητάμε τη δήλωση του ιδιοκτήτη (εγώ προσωπικά κρατάω και αντίγραφο στο αρχείο μου).

Παραθέτω το κείμενο, από τη βεβαίωση μεταβίβασης:

 

"Την....., κατόπιν αυτοψίας που διενήργησα στο ακίνητο ........, περιοχή ..........., ιδιοκτησίας του/των........... και κατά την οποία μου επιδόθηκαν τα παρακάτω στοιχεία:

1. Εγκεκριμένα σχέδια που αφορούν στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο

2. Τίτλοι ιδιοκτησίας

3. Νομιμοποιητικά στοιχεία

4. Δήλωση του ιδιοκτήτη ότι:....... "

 

Τώρα αν τη συντάξεις εσύ ή όχι είναι άλλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Το ζήτημα έχει να κάνει και με την εμβαδομέτρηση που θα αναγραφεί στο συμβόλαιο εν τέλει. Έχουμε ένα ακίνητο βάσει συμβολαίου 30τμ καθαρό, εγώ το μετράω 35τμ βάσει σχεδίου και η πραγματική κατάσταση είναι 35τμ-2τμ(ΗΧ)=33τμ. Πρέπει να υποδείξω το νέο εμβαδό στο συμβολαιογράφο ναι ή όχι? Αν ναι είμαι καλυμμένος 100% και ας αποφασίσει αυτός τι θα αναγράψει(με όλες τις συνέπειες που έχω αναφέρει παραπάνω), αν όχι όλοι είναι καλυμμένοι εκτός από εμένα που αναγράφω λάθος επιφάνεια...

Ωπα, ωπα, ωπα...

Δεν το χες πει αυτό! Πώς έχει βγει στο συμβόλαιο 30 μ2; Έλεγξε τα σχέδια της σύστασης, να δεις τι έχει γίνει. Μήπως αποτυπώνεται ο ΗΧ και δεν τον είχαν μετρήσει. Πρόσεξε και τα πάχη των τοίχων και πως διχοτομούνται σε κάθε διαμέρισμα [δηλ. μήπως 30 = 35 - 2 (ΗΧ) - 3 (ημιπάχη τοίχων -3μ είναι μάλλον πολλά για τόσο μικρό σπίτι)].

Αν το 30 προκύπτει με ένα λογικό και πραγματικό τρόπο από το 35 (μπαλαμουτιάζοντας και 4-5 πόντους από δω και από κει - πάχη επιχρισματων κλπ) δώσε βεβαίωση με διόρθωση επί του σχεδίου της αδείας, όπου θα φαίνονται όλα αυτά και θα προκύπτει το 35 - 2 - τόσο - τόσο ακόμα = 30.

Αν το 30 έχει βγει με αλλ αντ αλλων εμβαδομέτρηση και η διαφορά δε μαζεύεται, να δώσεις κάτοψη που θα αποτυπώνει ό,τι ακριβώς μέτρησες (33 + 2). Ας βγάλει άκρη ο συμβ/φος.

Link to comment
Share on other sites

Την βοήθεία σας παρακαλώ...

Πρόκειται για ιδιοκτησία που έχει τακτοποιηθεί με τον 4014 και έχει εξοφληθεί το πρόστιμο. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει μεταβίβαση και ο συμβολαιογράφος ζητά βεβαίωση μηχανικού.

Επειδή έχει παρέλθει το δίμηνο από την ημερομηνία αυτοψίας κάνω νέα καταχώρηση και τυπώνω νέα βεβαίωση μηχανικού μόνο που... ο "Μοναδικός αριθμός ακινήτου" δεν είναι ο ίδιος με αυτό που αναγράφεται στο 5σέλιδο της περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής με αποτέλεσμα...

ο συμβολαιογράφος να μην τη δέχεται.

 

Επιμένει ότι ο αριθμός μου αναγράφεται:

- ως "ηλεκτρονικός κωδικός" στην 1η σελ του 5σέλιδου της βεβαίωσης της περαίωσης διαδικασίας υπαγωγής

- ως "έλεγχος ηλεκτρονικού κωδικού" στο τέλος του 5σέλιδου

- και ως "Μοναδικός αριθμός ακινήτου" στο τέλος της νέας βεβαίωση που βγάζω (αναγκαστικά με νέα καταχώρηση επειδή έληξε το 2μηνο της αυτοψίας)

θα έπρεπε να είναι τα ίδια...

 

Μπορείτε να βοηθήσετε?

 

Ευχαριστώ

Κώστας

 

συγνώμη αλλά αν στην ίδια δήλωση αλλάξεις την ημερομηνία αυτοψίας και βάλεις μια πρόσφατη τι πειράζει? θα πεις πως πριν εκδόσεις τη βεβαίωση έκανες έναν τελευταίο έλεγχο στο σπίτι για να σιγουρευτείς πως δεν άλλαξε κάτι στο ενδιάμεσο διάστημα. εγώ πάντως σε 2 περιπτώσεις αυτό εφάρμοσα και δεν υπήρχε πρόβλημα στα συμβόλαια. εξάλλου στο έντυπο της δήλωσης φαίνεται πότε έγινε η αρχική και πότε η οριστική υποβολή της. Αν το έχεις ήδη κάνει οριστική υποβολή μπορείς με αίτηση στο ΤΕΕ να ζητήσεις την μετάβαση της δήλωσης σε προσωρινή υπαγωγή ώστε να κάνεις αυτή ή κάποια άλλη αλλαγή θέλεις. με αυτό τον τρόπο και ο ίδιος μοναδικός αριθμός ακινήτου θα εμφανίζεται και η ημερομηνία αυτοψίας θα έχει ισχύ. Φυσικά εσύ αποφασίζεις..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.