Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

δλδ στις τυποποιημενες βεβαιωσεις δε μπορουμε καπου να γραψουμε δυο λογια και να τυπωνεται εννοω?

Το σύστημα δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.Η βεβαίωση είναι τυποποιημένη και χωρίς τη δυνατότητα αλλαγών και προσθηκών.Οτι θέλουμε το γράφουμε στην τεχνική έκθεση στα πρόσθετα στοιχεία.ΤΟ 5σέλιδο μπορεί να συνοδεύει τη βεβαίωση αλλά δεν αναφέρεται το περιεχόμενό του από τους συμβολαιογράφους κάπου στο συμβόλαιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα σχόλια και η τεχνική έκθεση τηρούνται από το σύστημα του Τ.Ε.Ε. και μπορούν να προσκομισθούν όποτε και αν αυτό ζητηθεί.

Η συμβολαιογράφος δε νομίζω πως θα προσαρτήσει το πεντασέλιδο γιατί δεν εμφαίνεται στον τίτλο. Κατά δε τη διαδικασία μετεγγραφής δεν ελέγχετε ούτε το κείμενο της βεβαίωσης καθότι η υποθυκοφύλακας διαβάζει μόνο πως ένας συγκεκριμένος μηχανικός χορήγησε τη βεβαίωση της παρ. 4 και το μοναδικό αριθμό αυτής. Γενικότερα επί της νομιμότητας όπως αυτή προκύπτει από το κείμενο της παρ. 4 δεν υπάρχει ναι ή όχι μεν αλλά, υπάρχει μόνο ναι ή όχι οπότε τα προσαρτημένα σχόλια κυρίως με διαδικαστικά θέματα φαντάζομαι έχουν να κάνουν και κατά τη γνώμη μου μπορούν να προσκομισθούν όποτε και αν αυτό ζητηθεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ωστόσο, όπως έχω γράψει κι αλλού, το default κείμενο της βεβαίωσης είναι μία μπούρδα!

Μπορεί να είναι "ναι" ή "όχι", αλλά για παράδειγμα στα στοιχεία που γράφει ότι "μου επιδόθηκαν", γράφει ότι ναι 'ναι.

Συνεπώς, εγώ γράφω ΚΑΙ δικό μου κείμενο που το βάζω στην ΤΕ και ας μην το βλέπει κανένας!!!

 

Όπως λέει και ο nzerman, σημασία έχει ότι υπάρχει στο σύστημα του ΤΕΕ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι σωστός, δίκιο έχεις. Τότε σε όλες τις περιπτώσεις θα διορθώνω το επιδόθηκαν στα σχόλια με το ακριβές πως πήγα και τα βρήκα εγώ από υπηρεσίες και συμβολαιογράφους :grin: .

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

δεν ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα, είναι τόσες πολλές οι αναρτήσεις που δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό..

 

Έχω μια περίπτωση βεβαίωσης που πρέπει να εκδώσω για τη νομιμότητα ενός ισόγειου καταστήματος στην Κόρινθο με άδεια του '72, το οποίο παρόλο που δεν έχει αυθαιρεσία, επειδή επισκευάστηκαν οι κολώνες μάλλον με μανδύες κατά το σεισμό του '81, προκύπτει μια αύξηση εμβαδού κατά 2.80μ2. Έγινε αποτύπωση της ιδιοκτησίας το 2003 για να συσταθεί οροφοκτησία, η οποία και θα χρησιμοποιηθεί τώρα στη μεταβίβαση και έχει καταγράψει την ιδιοκτησία όπως είναι τώρα, δλδ κατά 2.80μ2 μεγαλύτερη από τα σχέδια της άδειας, γιατί οι κολώνες μεγάλωσαν και κατέγραψε ο μηχανικός τους τοίχους περασιά με τις ενισχυμένες κολώνες. Πρέπει ο ιδιοκτήτης να υπαχθεί στον 4014 για να του δώσω βεβαίωση; Κρίμα δεν είναι να πληρώνει πρόστιμο για κάτι που δεν έκανε ουσιαστικά; Τι θα μπορούσα να κάνω για να το γλιτώσει; Σκέφτομαι ότι αν απλά καταγράψω την κατάσταση στην τεχνική έκθεση ή σχόλια, και δώσω τη βεβαίωση, δεν είναι καλυμμένη η περίπτωση επίσημα πολεοδομικά και ούτε εγώ φυσικά..

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει άδεια επισκευής ή κάτι αντίστοιχο με την άδεια σεισμόπληκτου που υπήρχε στον σεισμό του 1999 της Αθήνας τότε δεν είσαι καλυμμένος. Οι μανδύες χωρίς άδεια είναι αυθαίρετοι.

Link to comment
Share on other sites

Τον έβαλα να ψάξει. Οι επισκευές έγιναν σίγουρα νόμιμα, απλά δεν ξέρω αν θα βρει την άδεια που είχε πάρει τότε. Αν δε βρει τίποτα, τι κάνω; Πρέπει να τακτοποιήσω; Καλύπτομαι με κάποιο άλλο τρόπο;

Σας ευχαριστώ συνάδελφοι!

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλημέρα, αφού τις βεβαιώσεις δεν χρειάζεται να τις περνάμε από το σύστημα αμοιβών υπάρχει υποχρέωση οι αμοιβές να κατατίθενται στον λογαριασμό μας στην ΕΤΕ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.