Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές


Recommended Posts

Εγω οπως το καταλαβαινω , στελνεις τα δικαιολοητικα στο ΤΕΕ(Τεχνικο υπομνημα, και δηλωσεις μηχανικου -ιδιοκτητη) και το ΤΕΕ στα κανει δεκτα με αρ.πρωτ.Το Θεμα ειναι , μπορεις να τα στειλεις ηλεκτρονικα ή πας εκει?γιατι στην περιπτωση αυτη φανταστειτε θα γινει στα γραφεια του ΤΕΕ

 

Φίλε, όπως έγραψα αυτά τα έχει στο site το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας και όχι τα Κεντρικά του ΤΕΕ (που θα έπρεπε να λένε τα ίδια πράγματα)

Link to comment
Share on other sites

Πήρα τηλέφωνο στο συγκεκριμένο ΤΕΕ και μου είπαν πληρώνω ΦΕΜ στην εφορεία , τσμεδε στην εθνική με το γνωστό έντυπο , και στο ΤΕΕ τις δικές τους κρατήσεις. Και ρωτάω αμοιβή?? Η απάντηση ήταν 1% της αντικειμενικής.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βγάζει το ΤΕΕ κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας αυτόνομα κάτι και να μην ισχύει Πανελλαδικά δηλαδη??

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται υπερβολικό. Ένα παράδειγμα να δώσω. Έκανα πρόσφατα μία εκτίμηση σε οριζόντια ιδιοκτησία στο κέντρο - απόκεντρο της Θεσσαλονίκης (κοντά στην Μπότσαρη για όσους γνωρίζουν), 70τ.μ, 50ετίας και η αντικειμενική ήταν 74.500euro. Δηλαδή για να το δώσει ο παππούς στο εγγόνι πρέπει να πληρώσει για τον μηχανικό 745+ΦΠΑ+ΤΕΕ+ΤΣΜΕΔΕ=950euro.....?????Α! και το ΦΕΜ....Έχουμε ξεφύγει νομιζω!

Link to comment
Share on other sites

Ρε συνάδελφοι,

η υπουργική απόφαση που συνοδεύει τον 4014 αλλά και ο

3919 είναι σαφέστατοι. Τώρα ποιου ιδέα ήταν η συσχέτιση

με τις αντικειμενικές, ο Θεός και η ψυχή τους! Αλήθεια στο

Τ.Ε.Ε. Θεσσαλίας, πώς παίρνουν τέτοιές πρωτοβουλίες?

Link to comment
Share on other sites

Αποσπασμα απο το protothema.gr και προκεται για δηλωση του προεδρου του ΤΕΕ

 

"Για τις αμοιβές των μηχανικών στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, το ΤΕΕ ξεκαθαρίζει ότι διέπονται από την γραπτή συμφωνία με τον πολίτη και διαμορφώνονται με βάση τις νόμιμες αμοιβές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι κρατήσεις και οι εισφορές των μηχανικών. Αναπροσαρμόζονται δε με βάση τον χρόνο απασχόλησης του μηχανικού που στο αρχικό στάδιο (αυτοψία, συλλογής στοιχείων) θεωρείται ότι απαιτεί δύο μέρες."

Τελικα "παιζουμε " με τις νομιμες (ελαχιστες)?

Link to comment
Share on other sites

Ας πει καποιος στον πρόεδρο να πάρει μία σαφή θέση και να μην παίζει με ελάχιστες, νόμιμες και δε ξερω τι άλλο. Το τοπίο παραμένει θαμπό. Και αυτες οι 2 μέρες πως προέκυψαν ? Στο μιλητό? Έλεος!!

Link to comment
Share on other sites

Σε σημερινή ενημέρωση του ΤΕΕ_ Περ.Τμ. Δυτ. & Κεντρ. Θεσσαλίας.

Βεβαίωση - Δήλωση μηχανικού: 1% μέχρι 44.000€ + 0,50% για το ποσό πάνω των 44.000 € επί της αντικειμενικής των συμβολαίων, +23% ΦΠΑ, +10% ΦΕΜ, + 3%ΤΣΜΕΔΕ, +2% ΤΕΕ.

Επιπλέον αμοιβή τοπογραφικού βάσει νόμιμων αμοιβών.

Δηλ. για μία μεταβίβαση διαμερίσματος με 100μ2 Χ1500=150.000 € αντικειμενική, η δήλωση νομιμότητας θα κοστίζει περίπου 1350€

Για μεταβίβαση αγροκτήματος 1% και 0,50% επί αντικειμενικής και νομιμη αμοιβή για το τοπογραφικό.

 

Για ρύθμιση αυθαιρέτου:

1η φάση: 1200€, +23% ΦΠΑ, +10% ΦΕΜ, + 3%ΤΣΜΕΔΕ, +2% ΤΕΕ

2η φάση: ανάλογα τις μελέτες που θα χρειαστούν από (2500€-1200€) + κλπ και πάνω.

Δηλ. για αυθαίρετο που βγάζει πρόστιμο π.χ. 500€ ή 1000€ θα ζητάμε για τη διαδικασία της ρύθμισης περίπου 3500€.

 

Τα παραπάνω θα ελέγχονται από το ΤΕΕ με μία διαδικασία γραφειοκρατική.

 

Όλα τα παραπάνω τα θεωρώ παραλογισμούς, οι κύριοι είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν έχουν καμία επαφή με τη σημερινή πραγματικότητα και κάποιος πρέπει να τους σταματήσει.

 

Και μία συμβουλή: όποιος τολμήσει να ζητήσει τα παραπάνω ποσά ας είναι εφοδιασμένος και με κράνος, αγρίεψαν τα πράγματα!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

..... Και μία συμβουλή: όποιος τολμήσει να ζητήσει τα παραπάνω ποσά ας είναι εφοδιασμένος και με κράνος, αγρίεψαν τα πράγματα!

 

Συμφωνώ και επαυξάνω...

 

http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=361157&postcount=167

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να καταλαβω με ποια λογικη ενα σπιτι μεγαλυτερης αντικειμενικης αξιας απο ενα παλιο (που εχει λιγοτερη δουλεια και ευθυνη απο ενα παλιο) να εχει μεγαλυτερη αμοιβη...

 

Οχι οτι μας χαλαει εμας να μας ορισουν κατι τετοιο, αλλα δε νομιζω πως θα ειναι διατεθειμενοι οι ιδιοκτητες να πληρωνουν χιλιαρικα στο μηχανικο για μια βεβαιωση και την παρασταση του στη συμβολαιογραφικη πραξη....

 

Θα με πειτε τωρα... οι δικηγοροι τι δουλεια κανουν και αξιωνουν τετοιο ποσον.... Δεκτο...

 

Παντως αν οριστει ενα ποσοστο της αντικειμενικης αξιας του ακινητου ως αμοιβη για τη βεβαιωση, τοτε ξεχναμε τα περι ελαχιστης αμοιβης, μιας και δε θα μπορει να αποδειχθει επ ουδενι η πραγματικα ελαχιστη αμοιβη της βεβαιωσης για το ακινητο που εκανες την αυτοψια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.