Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές


Recommended Posts

Τελικά αμοιβή για αποτύπωση αρχιτεκτονικών βάζετε στο σύστημα, στα εντός σχεδίου με άδεια?

 

Προσωπικα εαν προκειται για αυθαιρεσια που μπορει να "εγγραφει" στα ηδη υφισταμενα σχεδια (ΗΧ, εξωστης κλεισμενος ή μη, κατηγορια 13 κλπ) δεν βαζω. Αν προκειται για προσθηκη οροφου, δημιουργια νεου χωρου εκτος καλυψης του υφισταμενου, αποθηκες κλπ, βαζω.

Link to comment
Share on other sites

Myri

>
Παρόλα αυτά θεωρώ πως ο νομος προστατευει τον μηχανικό διότι τα φορτώνει στον ιδιοκτήτη.

Αναφέρεσαι στον 4014 η' γενικά;

Μήν ξεχνάμε οτι πολλά αλλάζουν αυτήν τήν εποχή. Μπορεί να μας πηγαίνουν 10 10 μαζί. Αναλώσιμοι ειμαστε ετσι και αλλιώς απο οτι αποδεικνύεται.

Edited by pavloselef
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι

 

1. Σε αυθαίρετο δωμάτιο στο δώμα οικοδομής εντός σχεδίου που έχει Ο.Α. , βάζω αμοιβή αποτύπωσης ?? Στα σχέδια που πρέπει να υποβληθούν στο τέλος χρησιμοποιώ εκείνα της Ο.Α. και σημειώνω εκεί το δωμάτιο ??? Χρειάζεται αναλυτικά σχέδια του δωματίου (κάτοψη , τομές κ.λ.π.)

2. Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο με Ο.Α., αυθαίρετη πέργκολα με κεραμοσκεπή και δεξαμενή νερού που στον υπολογισμό αυθαιρέτου πάνε στην κατηγορία 13 (με αναλυτικό προυπολογισμό) , στίς αμοιβές μπαίνει αποτύπωση?? Τι σχέδια χρειάζονται για αυτές τίς κατασκευές στο τέλος της διαδικασίας??

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

1) Εφόσον έχει γίνει προσθήκη δωματίου ως χώρου που δεν υπήρχε καν στην ο.α., προσωπικά, θα έβαζα αποτύπωση. Επίσης, τα σχέδια κάτοψη - τομή που θα υποβληθούν, πρέπει να γίνουν για τον όροφο που είναι η κατασκευή εννοείται και όχι τομή της οικοδομής. Τι εννοείς "αναλυτικά"? Με μπέρδεψες!

 

Το αν θα χρησιμοποιήσουμε τα υπάρχοντα σχέδια και απλά θα τραβήξουμε 2-3 γραμμές είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός, ανάλογα με την αμοιβή του, την ποιότητα της δουλειάς του κτλ κτλ κτλ.

 

2) Η πέρκολα με κεραμοσκεπή ΔΕΝ είναι πέργκολα πλέον, αλλά ημιυπαίθριος χώρος! (υποθέτω ότι είναι προσαρτημένη σε πλευρά κτηρίου και όχι ελεύθερο κιόσκι στη μέση του κήπου ας πούμε). Οπότε, βλέπεις εάν έχουν εξαντληθεί τα τμ των η/χ και αν έχουν εξαντληθεί, ΄τοτε είναι ΥΔ + ΥΚ ΒΧ.

Εντάξει... αποτύπωση ίσως να μην έβαζα, αλλά δεν είναι πολλά τα €€€ των κρατήσεων, οπότε βάλε για να είσαι καλυμμένος.

Για τη δεξαμενή δεν θα έβαζα αποτύπωση!!!

 

Για σχέδια... κανονικά τα σχέδια κάτοψη-τομή για την "πέργκολα". Για τη δεξαμενή.... μάλλον τίποτα, αλλά κάνε κι εκεί μία κάτοψη για να είσαι πάλι καλυμμένος. Δεν πιστεύω να είναι τόσο δύσκολο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφοι, συγγνωμη αν εχει απαντηθεί ήδη το ερωτημα μου, αλλά δεν έχω καταλάβει το εξής:

το ποσό της αμοιβής το ορίζουμε στα πρόσθετα στοιχεία από τη στιγμή που υποβάλλουμε προσωρινά

-----

Συγγνώμη, κατά λάθος πάτησα post!

 

το ποσό της αμοιβής το ορίζουμε στα πρόσθετα στοιχεία από τη στιγμή που υποβάλλουμε προσωρινά ή αργότερα μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά β' φάσης;

Δλδ, από τη στιγμή που ο πελάτης μας πάει να πληρώσει α' δόση ή εφάπαξ εμείς πρέπει ήδη να έχουμε κάνει υπολογισμό αμοιβών;;;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Υπολογισμό αμοιβής κάνεις με την οριστική υπαγωγή, δηλαδή μπορείς να πληρώσεις παράβολο+εφάπαξ και μετά αφού έχεις στείλει τα σχέδια και ότι άλλο απαιτείται για να κάνεις περαίωση συμπληρώνεις και την αμοιβή

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

παιδες εακνα ιδωτικα συμφωνητικα για μειωμενη αμοιβη...

 

ερωτηση την νομιμη την ριχνω κανονικα στο συστημα η την αφηνω χωρις υποβολη?

Link to comment
Share on other sites

Ναι τη ρίχνεις στο σύστημα....

Τον α/α που θα σου δώσει ΜΕΤΑ την υποβολή θα τον βάλεις εκεί που ζητά α/α στο σύστημα των αυθαιρέτων όπου θα καταχωρήσεις και τη συμφωνηθείσα

Link to comment
Share on other sites

το ρωταω γιατι καποιοι συναδελφοι βαζουν το α/α χωρις υποβολη....δλδ πριν συμφωνησουν οτι συμφωνουν και βγει και ο μοναδικος αριθμος πληρωμης '''αν τα περναμε'' της νομιμης αμοιβης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.