Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές


Recommended Posts

Σας ευχαριστώ... Τελικά βάζω μόνο τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών με τον νόμο 4014/2011 και τίποτα άλλο; Ούτε τον αριθμό τμ ούτε τον αριθμό από το σύστημα για τα αυθαίρετα ούτε τίποτα;

Link to comment
Share on other sites

στον υπολογισμό της νόμιμης αμοιβής για την υπαγωγή αυθαιρέτου στο ν. 4014 δεν συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή αποτύπωσης. Θα την υπολογίσεις ως επιπλέον εργασία.

Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα σου, το καλύτερο κατά τη γνώμη μου, είναι να ρωτήσεις τον τοπογράφο μηχανικό με τον οποίο συνεργάστηκες, ώστε να σου πει τις εργασίες που έχει κάνει και να τις καταχωρήσεις, ωστε να υπολογίσεις την νόμιμη αμοιβή του τοπογραφικού και έτσι να υπολογιστούν οι κρατήσεις σου από το σύνολο των νομίμων αμοιβών.

Ευχαριστω!
Link to comment
Share on other sites

Επιστρέφω την κουβέντα πίσω εκεί που λέγαμε για τις αμοιβές.

Από εδώ του Τμ. Κεντρ. Μακεδονίας (με ημερομηνία δημιουργίας την 8.8.2012) και την ερώτηση 1 του Ν4030, βλέπουμε πως για την έκδοση άδειας δόμησης ελέγχονται τα αποδεικτικά είσπραξης των αμοιβών μελέτης.

Οπότε η ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί είναι, τι θεωρείται αποδεικτικό είσπραξης;;;

Link to comment
Share on other sites

Φαέθωνα, το αποδεικτικό είσπραξης αμοιβών μελέτης είναι το ΑΠΥ.

Το έντυπο της τράπεζας είναι το αποδεικτικό κατάθεσης.

 

Αν εγώ έχω στα χέρια μου ένα ΑΠΥ δικό σου, έστω 1000€, με τα στοιχεία μου - τα στοιχεία σου, την αιτιολογία και την υπογραφή σου, αποδεικνύω πως έχει εισπράξει από μένα 1000€.

Αν έχω στα χέρια μου το έντυπο της τράπεζας αποδεικνύω πως έχω καταθέσει στον λογαριασμό σου, 1000€.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εχω μια περίπτωση όπου έχω κάνει στατική μελέτη για έναν πελάτη με την προοπτική ότι θα έβγαζε ΟΑ πριν δυο χρόνια και για την οποία έχω πληρωθεί, έχω αποδώσει ΦΠΑ και έχω πληρώσει και τον ανάλογο ΦΕΜ. Η ΟΑ δεν βγήκε εκείνη τη χρονιά τελικά, αλλά έρχεται τώρα και θέλει να βγάλει έγκριση δόμησης για πολύ μικρότερο κτίριο αρχικά και για το υπόλοιπο αργότερα. Η νόμιμη αμοιβή για το μικρότερο κτίριο είναι ΠΟΛΥ μικρότερη από αυτή που έχω ήδη εισπράξει, αλλά το σύνολο της αμοιβής για όλο το κτίριο είναι μεγαλύτερο. Τι γίνεται με ΦΕΜ &ΦΠΑ; Συμψηφίζονται με τη λογική ότι έχει προπληρωθεί;

Link to comment
Share on other sites

Η δήλωση ανάθεσης-ανάληψης δεν αναφέρει καμία υποχρεώση μηχανικού για έκδοση οικοδομικής άδειας (ασχέτως με την κοινή πρακτική να προωθούμε το φάκελο στις πολεοδομίες). Η δήλωση αναφέρει οτι αποδέχεσαι να εκπονήσεις μελέτη την οποία και εκπόνησες,πληρώθηκες γι αυτή και απέδωσες ως είχες την υποχρεωση τις κρατήσεις και τα φορολογικά.

Άν είχε εκδοθεί η οικοδομική άδεια και μετά γινόταν αναθεώρηση ως προς την αλλαγή μελετών η νέα αμοιβή σου θα καθοριζόταν από ένα ποσοστό αναθεώρησης.

Σήμερα, συζητάμε για εκπόνηση μελετών εξ αρχής. Οι νόμιμες αμοιβές δεν είναι υποχρεωτικές παρά υπολογίζονται για τις κρατήσεις και τα φορολογικα. Στο συμφωνητικό σου αναγράφεις την συμβατική αμοιβή των μελετών που έχεις συμφωνήσει με τον πελάτη σου. Το ΦΕΜ και ΦΠΑ υπολογίζεται με βάση την συμφωνηθείσα αμοιβή.

Link to comment
Share on other sites

η αμοιβή για τοπογραφικο αδειας (νομιμη κ συμφωνηθεισα ιδια)= 445,19 ευρω, το φπα που της αναλογει (23%)= 102,39

στην εντολη πληρωμης του τεε βγαινει: "υπολοιπο αμοιβης"=445,19, "υπολοιπο φπα"= 95,49

τί δεν παει καλά? εχω κάνει κάτι λάθος?

παρακαλώ βοηθήστε με σε αυτό

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.