Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές


Recommended Posts

Και γιατί να πληρώνω μέρος της αμοιβής μου στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΕΜΠ?

Να καταργηθεί κι αυτό!

Αλλιώς αν ζητήσουν να πληρώνουν και οι μηχανικοί υπάλληλοι των πολεοδομιών και του ΥΠΕΚΑ και γενικώς όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι το 3% του μισθού τους υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ.

Τότε ίσως απεργήσουν και καταργηθεί για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που καταργήθηκε η νόμιμη για τα ΠΕΑ, το ΤΣΜΕΔΕ υπολογίζεται επί της συμφωνηθείσας, όπως και για όλες τις άλλες εργασίες για τις οποίες δεν υπάρχει νόμιμη αμοιβή.

 

Άντε να καταργηθούν οι νόμιμες παντού να ησυχάσουμε.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

"

Η αμοιβή για η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και εγκαταστάσεων κλιματισμού καθορίζεται ελεύθερα με έγγραφη συμφωνία των συμβαλλόμενων μερών. Οι προβλεπόμενες στο π.δ.100/2010 (Α΄ 177) ως ελάχιστες νόμιμες αμοιβές καταργούνται. Οι εισφορές και τα δικαιώματα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, υπολογίζονται εφεξής επί της συμβατικής αμοιβής.

" Ν4093/2012(ΦΕΚ 222/Α)

Οπου συμβατικη η συμφωνηθεισα

Link to comment
Share on other sites

Ήρθε η ώρα της κατάργησης και της ΝΟΜΙΜΗΣ αμοιβής!!!

Πρέπει πλέον ελεύθερα να γίνεται η διαπραγμάτευση κάθε εργασίας μηχανικού με τον πελάτη του και να υφίστανται μόνον συμφωνηθείσες αμοιβές.... Τέρμα τα ..τσατσιλίκια!!!!

Link to comment
Share on other sites

η νόμιμη γιατί υπάρχει ακόμα??? ο λόγος που υπάρχει ακόμα είναι γιατί θέλει το ΤΕΕ να είμαστε εξαρτημένοι από αυτό και να μας τα παίρνει ....τώρα μεν το 2% υπέρ ΤΕΕ καταργήθηκε αλλά δεν θέλει να χάσει το "λουρί" που μας έχει, και όταν με το καλό θα είναι έτοιμο το νέο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών τότε αυτό θα γίνει το μέσω εξάρτησης του μηχανικού με το ΤΕΕ οπότε bye bye νόμιμη .... στην συνέχεια θα δημιουργήσει και ένα χαράτσι για την έκδοση οικοδομικών αδειών μέσο του δικού της συστήματος και πάλι θα μας τα παίρνει.............

Link to comment
Share on other sites

H εισφορα ΤΕΕ 2% ισχυει για οσες αιτησεις νομιμοποιησης κατατεθηκαν μετα τις 14-11-12 που εκδοθηκε η εγκυκλιος, ή και για τις προηγουμενες(που δεν εχω πληρωσει ακομα κρατησεις? :))

Το λεω αυτο γιατι σε δημοσιο εργο η οικ. υπηρεσια με κουφανε.

Λεει πρεπει να πληρωσω εκει το 2%ο γιατι ο λογαριασμος πιστοποιηθηκε πριν τις 14/11!

Λετε να μας κανουν τετοια λαμογιά και στα αυθαιρετα??

Edited by spsonis
Link to comment
Share on other sites

Sponis, ο λογαριασμός σου πιστοποιήθηκε πριν τις 14-11-2012 (αν και ¨πιάνει¨ από τις 12 ή 13 που δημοσιεύτηκε το Μνημόνιο) αλλά η υποχρέωσή σου για να πληρώσεις κρατήσεις υπάρχει όταν ... υπάρξει και το ένταλμα πληρωμής. Ακόμα και το τιμολόγιο να έχεις κόψει, μόνο το ΦΠΑ πρέπει να αποδοθεί στην ώρα του (ανεξαρτήτου πληρωμής). Όταν θα είναι ¨έτοιμοι¨ να σε πληρώσουν κι έχει καταργηθεί η εισφορά .... τι να πληρώσεις και που?????

 

Γιατί δεν πας και στην Τ.Υ.? Είμαι σίγουρος ότι, η απάντηση θα είναι διαφορετική...... if you know what I mean

Link to comment
Share on other sites

Yiannis72, η Τ.Υ. δε μπορει να πει κατι για τις κρατησεις, ειναι θεμα οικονομικης, με εχουν βαλει να τα προπληρωσω γιατι ο επιτροπος τα θελει ολα απο πριν πλεον.Αυτο με το ενταλμα σωστο!

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπλέξουμε όλοι μας με αυτή τη ...λεπτομέρεια!!!

Δεν προβλέπω το ΤΕΕ να "ξεκλειδώνει" το απαραίτητο του εντύπου πληρωμής του 2%....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.