Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συναίνεση συνιδιοκτητών.


Recommended Posts

ΙΟΑΝΝΑ

Που είναι η ΥΔ ???

Όπως και να χει, μία τέτοια δήλωση δεν αρκεί. Χρειάζεται ΥΔ του κάθε συναινούντα...

 

 

ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ

Μπορείς να κάνεις μία δήλωση για την ιδιοκτησία του και το υπόγειο.

Στις ΥΔ συναίνεσης να γράψεις κάτι σαν αποκλειστική χρήση (να αποφύγεις το ιδιοκτήτης).

Φυσικά αυτό το χαρτί δε θα έχει μεγάλη ισχύ. Για να καθαρίσει το ιδιοκτησιακό πρέπει μετά να πάνε σε συμβ/φο.

Edited by sagiasd
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή παρόλο που έχει γίνει οριζόντια δεν υπάρχει πρόβλημα;Θεωρείται αφού έχει την αποκλειστική χρήση σαν μία ιδιοκτησία υπόγειο και πρώτος όροφος και γι΄αυτό και μία δήλωση;

Συγνώμη αν φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά έχω λίγο μπερδευτεί.

Ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά σου.

Link to comment
Share on other sites

Στη σύσταση εμφανίζεται το υπόγειο; Αν εμφανίζεται πρέπει να έχει αποδοθεί σε κάποια ιδιοκτησία (δε νομίζω ότι αυτή είναι η περίπτωσή σου).

Αν όχι, τότε μπορεί ο καθένας, με τη συμφωνία των υπολοίπων, να δηλώσει την αποκλειστική χρήση του.

Ο πελάτης σου θα δηλώσει ως "φερόμενος" ιδιοκτήτης τόσο την οριζόντια ιδιοκτησία του, όσο και το υπόγειο το οποίο χρησιμοποιεί αν και τυπικά είναι κοινόχρηστο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...

Ολα που έχουν οριζόντια σύσταση εξαδιαιρέτου δεν είναι στη γη?Αρα συναίνεση γιοκ.

Σε εντός σχεδίου με οριζόντιες, στον ακάλυπτο υπάρχει αποθήκη που χρησιμοποιούν και οι δύο. Δε χρειάζεται συναίνεση και από τους δύο?

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι πως απαιτείται συναίνεση.

Το δικό μου ερώτημα είναι τι γίνεται όταν η αυθαιρεσία είναι σε τμήμα αποκλειστικής χρήσης πλην του δώματος που διευκρινίζει ειδικά στο τέλος της παρ 2 του αρθρου 24;

Απαιτεί την συναίνεση των συνιδιοκτητων των κοινοχρήστων χώρων;

Και αν δεν δηλωθεί ποιός επιβαρύνεται με το πρόστιμο σε περίπτωση επιβολής του;

 

Στο έρθρο 24 παρ 2 προτελευταίο εδάφιο αναφέρει ότι "Στην ίδια περίπτωση και εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση δεν έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κοινόχρηστο τμήμα του ακινήτου, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί από οποιονδήποτε συγκύριο χωρίς να είναι απαραίτητη η συναίνεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών" Το τμήμα αυτό που έχει αποκλειστική χρήση παραμένει μεν κοινόκτητο αλλά δεν είναι κοινόχρηστο.

Διότι η χρήση ενός τμήματος οικοπέδου είτε είναι κοινή για όλους τους συνιδιοκτήτες, είτε είναι αποκλειστική σε ένα εξ αυτών. αν ισχύει το δεύτερο τότε αυτός μπορεί να προχωρήσει στη νομιμοποίηση χωρίς συναίνεση.

 

Για δήλωση διαμερισμάτωσης (το δικό μου διαμέρισμα είναι μικρότερο) χρειάζεται συναίνεση του δίπλα?

 

Αν τα διαμερίσματα αναφέρονται ως αυτοτελή σε σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, τότε δεν απαιτείται δήλωση διαμερισμάτωσης. Διότι αρχικά το σχέδιο έδειχνε μία νόμιμη ιδιοκτησία. Στη συνέχεια άλλαξε διαρύθμιση εσωτερικά, όπερ νόμιμο. Μετά έγινε τροποποίηση στη σύσταση από τον ίδιο ιδιοκτήτη και διαιρέθηκε σε δύο ιδιοκτησίες που ανήκαν στον ίδιο. Όταν έγινε αυτό δεν απαιτείτο Βεβαίωση μηχανικού αλλά μόνο κάτοψη με την αλλαγή. Τέλος η μία ιδιοκτησία πουλήθηκε σε άλλον. Η γνώμη μου είναι ότι θα χρειαζόταν δήλωση άν το διαμέρισμα ήταν ενιαίο σήμερα και θέλαμε να το χωρίσουμε σε δύο αυτοτελή με τροποποίηση σύστασης.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Αν τα διαμερίσματα αναφέρονται ως αυτοτελή σε σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, τότε δεν απαιτείται δήλωση διαμερισμάτωσης.

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω.

Δεν εξετάζουμε ως προς τη σύσταση αλλά ως προς τα εγκεκριμένα σχέδια από το αρχείο της ΥΔΟΜ.

Εάν στα εγκεκριμένα φαίνεται ένα διαμέρισμα, απαιτείται δήλωση διαμερισμάτωσης.

 

Επιπρόσθετα, δεν θεωρώ ότι η διαμερίσματωση είναι εσωτερική διαρρύθμιση από τη στιγμή που κατασκευάζεται νέο λουτρο και νέα κουζίνα. Υπάρχει σαφής τροποποίηση των Η/Μ εγκαταστάσεων και με λίγο εκτενέστερη ανάλυση ίσως και των υπόλοιπων μελετών (πχ έως και αλλαγή στατικών από τη κατασκευή της τοιχοποίας)

 

Ειλικρινά θα έλυνε τα χέρια σε πολλούς από εμάς εάν ίσχυε αυτό που αναφέρεις, σχετικά με τον έλεγχο ως προς τη σύσταση. Που το βασίζεις όμως?

 

Ως προς το αρχικό ερώτημα, εάν απαιτείται συναίνεση, όχι. Ο καθένας μπορεί να κάνει ανεξάρτητη δήλωση, είναι όμως συμφέρον και προς τους δύο ιδιοκτήτες να συναινέσουν και να μοιραστούν παράβολο και αμοιβή μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.