Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανασύσταση φακέλλου


Recommended Posts

...Το σχέδιο της πολεοδομίας έχει χαθεί (προκειται για άδεια του 54), δύσκολα θα βρεθεί από συμβολαιογράφο τέτοιο σχέδιο.

....

 

Πιθανολογώ ότι υποθέτεις ότι δεν υπάρχει το συμβολαιογραφικό σχέδιο για το υπόγειο.

Να μιλήσει ο ιδιοκτήτης με τον συμβολαιογράφο που έχει αγοράσει το αρχείου του συμβολαιογράφου που σε ενδιαφέρει. Αφού αναφέρει το υπόγειο και ειδικά αν το περιγράφει και λέει ότι η Χ αποθήκη συνορεύει με βορά εκεί με νότο εκεί κλπ τότε είχε κάτοψη και τα έγραφε και η κάτοψη είναι στο αρχείο του.

Το αρχείο ενός συμβολαιογράφου όταν πάει να βρει τον Πανάγαθο το αγοράζει άλλος συμβολαιογράφος για να μπορεί να πουλαει επικυρώσεις. Είναι μια στρατηγική επένδυση στην κλάδο τους.

Ο σύλλογος συμβολαιογράφων έχει κατάλογο το αρχείο του καθενός από ποιον έχει αγοραστεί.

 

Βαλε τον ιδιοκτήτη να το βρει εκεί.

 

Με αυτό το σχέδιο στο χέρι θα μπορέσεις να εκτιμήσεις το εφικτό όπως και το κόστος που θα χρεώσεις την ανασύσταση του φακέλου και ξεμπερδεύεις εσύ από το μπέρδεμα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 91
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τελικά κατά την διαδιασία ανασύστασης, έγινε δεκτό το συμβολαιογραφικό σχέδιο του ορόφου που δείχνει το διαμέρισμα, σχέδιο υπογείου από συμβολαιογράφο δεν βρέθηκε. Έγινε αποτύπωση στο υπόγειο, το σχέδιο του απορρίφθηκε απ την πολεοδομία γιατί στο στέλεχος της άδειας γράφει "ισόγειο και 6 όροφοι", ενδεχομένως το υπόγειο δεν υπήρχε ποτέ στην άδεια. Τώρα για την τακτοποίηση σκέφτομαι 2 ενδοχόμενα:

α)να συμπεριλάβω το παρακολούθημα του υπογείου στις εξαιρέσεις του νόμου (προφανώς προ 55), αναφέροντας επιπλέον στην τεχνική έκθεση ότι είναι τμήμα (αδιαίρετο) του ενιαίου αποθηκευτικού χώρου του υπογείου,

και β)συμβολαιογραφικά να αποκοπεί απ την ιδιοκτησία σαν παρακολούθημα αν αυτό είναι δυνατόν...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Περίπτωση απώλειας φακέλου με ευθύνη πολεοδομίας..... σύμφωνα με ερώτηση Γ3 κάνω αποτύπωση του αυθαιρέτου τμήματος και τα σχέδια, και ένα τοπογραφικό. Διάγραμμα κάλυψης απαιτείται....?? Εγώ απο Γ3 καταλαβαίνω πως όχι , αλλά αν ξέρει κάποιος κάτι επιπλέον.....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχω περίπτωση απώλειας σχεδίων με βεβαίωση από πολεοδομία για 3 άδειες σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα για την ίδια οικοδομή (προσθήκες , αλλαγές κτλ) . Από ότι κατάλαβα κάνω σχέδια αποτύπωσης υπάρχουσας κατάστασης και σχέδια όπου θα φαίνονται οι αυθαιρεσίες . Πως θα κρίνω τις αυθαιρεσίες , με ποίο ΓΟΚ και πως ? Καμιά γνώμη ?

Link to comment
Share on other sites

....

Πως θα κρίνω τις αυθαιρεσίες , με ποίο ΓΟΚ και πως ? Καμιά γνώμη ?

Με τον ΓΟΚ που ήταν εν ισχύ για την κάθε άδεια που έχει εκδοθεί για το ακίνητο.

 

Έχεις ιδιαίτερα δύσκολο έργο συνάδελφε να φέρεις σε πέρας, έχε το υπόψη σου να ενημερώσεις ανάλογα και τον πελάτη για τον όγκο δουλειάς και πιθανά για τα αβέβαια εκ των πρότερων θετικά για αυτόν αποτελέσματα σε ότι αφορά την ανασύσταση.

Αν έχεις αντίγραφα σχεδίων από τον ιδιοκτήτη ακόμα και ανεπικύρωτα διευκολύνεις αρκετά την εργασία σου και δυνητικά μπορούν να τα λάβουν υπόψη και από την αρμόδια αρχή.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Με τον ΓΟΚ που ήταν εν ισχύ για την κάθε άδεια που έχει εκδοθεί για το ακίνητο.

 

Ευχαριστώ για την απάντηση , έχω ακόμα κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με την Γ2 .

 

 

<<Σε τι αναφέρονται τα ‘επιτρεπόμενα’ μεγέθη του φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής ;

Αναφέρονται στα μέγιστα επιτρεπόμενα μεγέθη που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου ή σε αυτά που ίσχυαν κατά το χρόνο ανέγερσης της αυθαίρετης κατασκευής, εφ΄όσον είναι ευμενέστερα.>>

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Εχω μία περίπτωση σε διώροφο του 67 το εγκεκριμμένο σχέδιο γράφει 5 καταστήματα και 1 κατοικία, στην πράξη είναι 3 καταστήματα (με συνένωση) τώρα το ένα (κατάστημα +κατοικία) το παίρνει κάποιος που θέλει να το κάνει καφενείο - σνακ μπαρ (>100τ.μ.) και θα πρέπει να κτιστούν w.c. και για τα ΑΜΕΑ. Εχω βεβαίωση από πολεοδομία για μη εύρεση φακέλου, αλλά ο ιδιοκτήτης έχει τα εγκεκριμμένα σχέδια με το στέλεχος της αδείας που λέει για 5 καταστήματα.Για αλλαγή χρήσης θα μου ζητήσουν θέσεις στάθμευσης και δεν έχω την δυνατότητα, υπάρχει κάποια λύση? Θα ήθελα την γνώμη σας, καθότι σχετικά άπειρος με το συγκεκριμένο θέμα, ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Όπως αναφέρθηκε και στο post 47 η ανασύσταση φακέλου είναι υποχρέωση της Υπηρεσίας, άσχετα αν γνωρίζουμε όλοι πως δεν πραγματοποιείται ποτέ.

Το πιο ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου είναι πως η Υπηρεσία οφείλει να προχωρήσει σε προσωρινή διεκπεραίωση του Αιτήματος του πολίτη, μέχρι να ολκληρώσει η ίδια την ανασύσταση (ΦΕΚ 165Α/05, ΠΔ 114/05, άρθρο 9).

Οπότε, μήπως ρυθμίζουμε και βεβαιώνουμε χωρίς ανασύσταση (μόνο με την αίτηση για ανασύσταση) ελέγχοντας με τους τότε όρους δόμησης (αφού αν ποτέ ολοκληρωθεί θα γίνει βάσει των τότε όρων δόμησης), Με βάση αυτά, τοπογραφικό και ΔΚ δεν κάνουμε καινούριο, περιμένουμε την ανασύσταση..

Μία σκέψη είναι, αλλά νομίζω έχει βάση.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο για τον βασικό λόγο πως δεν είμαστε η Υπηρεσία που θα προχωρήσει στην ανασύσταση.

Επίσης δεν έχουμε δικαίωμα ούτε και δυνατότητα, να δηλώσουμε την επιφύλαξη για τυχόν ανάκληση της ρύθμισης ή της βεβαίωσης, σε περίπτωση που αυτήν (ρύθμιση/βεβαίωση) εκδόθηκε ενώ δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις,,,,

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.