Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα θεματάκι.

 

Σε οικόπεδο 400 τμ με συντελεστή δόμησης 0,40 (χτίζει 160 τ.μ.) υπάρχει εξ ολοκλήρου αυθαίρετη διώροφη κατοικία συνολικού εμβαδού 180 τ.μ.

 

Ένα τμήμα της, περίπου 60 τ.μ., είναι εντός της απόστασης Δ – μη σύννομο τμήμα-, ενώ το υπόλοιπο είναι σύννομο, περίπου 120 τ.μ.

 

Υπάρχει δυνατότητα να τακτοποιηθεί το μη σύννομο τμήμα της σύμφωνα με το άρθρο 24 του 4014 (καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου) και το υπόλοιπο τμήμα, το σύννομο, να νομιμοποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 26 του 4014 με έκδοση οικοδομικής άδειας σύμφωνα με το άρθρο 22 του 1577/85;

 

 

Υ.Γ. Πριν την έναρξη ισχύος του 4014, θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με εξαίρεση από κατεδάφιση του μη σύννομου τμήματος, με απόφαση Νομάρχη, και με νομιμοποίηση του σύννομου τμήματος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οταν ενα μερος που φαινεται οτι ειναι ενιαιο απο την κατασκευη ασχετα που ανηκε σε διαφορετικους ιδιοκτητες και ο ενας τοχε τακτοποιησει με νομο τριτση ενω ο αλλος οχι και τελικα το πουλησε σε αλλον μετα.....

 

θα πηγαινατα την ιδιοκτησια με προ 83 ?

Link to comment
Share on other sites

Οι ξεκάθαρες (ο Θεός να τις κάνει) απαντήσεις από το ΤΕΕ μας τελείωσαν. Μπήκα και βρήκα την εξής ανακοίνωση:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ενημερώνουμε τους μηχανικούς ότι από 1.3.2012 δεν θα λειτουργεί στο ΤΕΕ γραφείο υποστήριξης για θέματα εφαρμογής του Ν. 4014/2011.

 

Το ΤΕΕ συνεχίζει την υποστήριξη των μηχανικών σε θέματα λειτουργίας του λογισμικού μέσω e-mail ([email protected]) καθώς και την διεκπεραίωση αιτημάτων που αφορούν διαχειριστικά θέματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δηλώσεων και βεβαιώσεων ν.4014 (θέματα σχετικά με οικονομικά στοιχεία, τροποποιήσεις κλπ).

 

Οπότε μας έμεινε το εμαιλ, κι αυτό μόνο για διαδικαστικά θέματα και όχι ουσίας για τον υπολογισμό προστίμου.

 

 

Καιρός ήταν επιτέλους!!! Αφού είμαστε μηχανικοί και μας θεωρούν αστέρια παντογνώστες κτλ κτλ δεν τους χρειαζόμαστε. Εξάλλου, όπως τα τοπογραφικά γίνονται με κινητό, έτσι και ο 4014 αναλύεται και από παιδί δημοτικού.... όπως αυτών που τον γράψανε ??? Λέω εγώ τώρα....

Link to comment
Share on other sites

αφού το φοβερό τμήμα επίλυσης αποριών μας έλυσε όλες μας τις απορίες πάνω στο Ν. 4014 δεν έχει λόγο ύπαρξης. Προσωπικά δε μου απάντησαν ποτέ σε κανένα ερώτημα....Ζήτω το τρομερό μας ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρααα. Θα ήθελα μια βοήθεια. Σε ένα ακίνητο του 60 περίπου έγινε κάποια στιγμή( περί το 80) εκσαφή του δρόμου με αποτέλεσμα να πέσει η στάθμη του.Τότε κατασκευάστηκαν κάποια σκαλιά από το πεζοδρόμιο προς το επίπεδο ειδοδου της αυλής του σπιτιού. Θέλω να ρωτήσω αν τα σκαλιά αυτά αποτελούν πολεδομική παράβαση.... Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Μόλις μου προέκυψε πελάτης που θέλει να μεταβιβάσει τα στρέμματά του στην εκκλησία (!) αλλά μέσα εκεί υπάρχει αυθαίρετη εκκλησία 400τ.μ. Τι κάνω; Πώς την τακτοποιώ;

Link to comment
Share on other sites

Αυθαίρετη εκκλησία? Πρόσεχε πώς μιλάς!!! Δεν είναι αυθαίρετη... θεόσταλτη είναι! :mrgreen:

 

Λοιπόν.... αφού οι εκκλησίες εξαιρούνται των κατεδαφίσεων, η λογική λέει ότι δίνεις κανονικά βεβαίωση ότι το ακίνητο ναι μεν έχει μέσα κτήριο - χρήση, αλλά εμπίπτει στις κατηγορίες που δεν χρήζουν τακτοποίησης.

 

Κάτι τέτοιο πρέπει να ισχύει, ψάξ' το λίγο στον νόμο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.