Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

@mmmRmm: Τα παραδείγματα του ΥΠΕΚΑ έχουν ανανεωθεί και το παράδειγμα 2 που παραθέτεις έχει γίνει 3. Το διευκρινίζω για να μη γίνεται μπέρδεμα όταν αναφέρουμε τα παραδείγματα.

 

Στο θέμα μας τώρα, όταν έχουμε κλείσιμο χώρου δίπλα από απόληξη τίθεται θέμα αλλαγής χρήσης παρά μόνο υπέρβασης δόμησης και ύψους. Για την αλλαγή χρήσης κάπου γράφτηκε εδώ στο φόρουμ τις προηγούμενες ημέρες ότι την επιλέγουμε όταν έχουμε αλλαγή πχ από κατοικία σε κατάστημα κλπ και έτσι είναι και το σωστό κατά τη γνώμη μου. Βέβαια το παράδειγμα 2 (με τη νέα αρίθμηση) του ΥΠΕΚΑ βάζει αλλαγή χρήσης σε περίπτωση βοηθητικού χώρου που έγινε κύριος αλλά όπως ειπώθηκε στα σεμινάρια αυτό είναι λάθος (να αναμένουμε επίσημη οδηγία?).

Όσον αφορά στα τετραγωνικά της απόληξης του κλιμακοστασίου και αν θα τα συμπεριλαμβάνουμε ή όχι στα τετραγωνικά της υπέρβασης, εγώ τσεκάρω (πχ από το διάγραμμα κάλυψης) να δω αν έχουν μετρήσει στην άδεια. Αν μέτρησαν δεν τα συμπεριλαμβάνω, αν όχι τότε τα βάζω και αυτά αφού αποτελούν πια τμήμα ορόφου μαζί με το χώρο που έκλεισε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αλλά και πάλι μπέρδεμα είναι...

mmmRmm σύμφωνα με το παράδειγμα 2 που αναφέρεις η επέκταση στο δώμα λέει ότι υπερβαίνει το μέγιστο ύψος της περιοχής ενώ στην περίπτωση που αναφέρω είναι μέσα στα 11 μέτρα του επιτρεπόμενου ύψους (επιτρέπονται άλλωστε 3 όροφοι ενώ η κατοικία έχει δύο).

Όπως λέει και ο JΤΒ πρέπει ''ναξεκαθαρίσουμε πρώτα αν το ύψος της οικοδομής το λέει κατά ΓΟΚ ή αν εννοεί την επάνω στάθμη της απόληξης''. Εγώ έχω μπερδευτεί τελείως.

Επίσης τελικά το νομιμο δώμα (χώρος που υπάρχει στην άδεια αλλά δεν έχει μετρηθεί στο συντελεστή δόμισης θα πρέπει να μπεί μέσα στα τετραγωνικά του προστίμου. (να σημειώσω εδώ ότι δεν αποτελούν ενιαίο χώρο και δεν έχουν επικοινωνία το παράνομο με το νόμιμο δώμα.

Link to comment
Share on other sites

Tελικά έχουμε τρελλαθεί .

 

Αλλιώς θα τρελλαθούμε με την λογική του "ότι δεν απαγορεύεται ρητά , επιτρέπεται" που πρεσβέυουμε εμείς , η την άποψη των ΔΥ "ότι δεν επιτρέπεται ρητά , απαγορεύεται " .

 

*Με αυτή τη φράση τα είπες όλα φίλε ΒΑΣ!

Link to comment
Share on other sites

Το αρθρο 16 αναφερει για κατασκευες πανω απο το μεγ.επιτρεπομενο υψος και μεσα στο ιδεατο στερεο .Οταν ομως η αποληξη του κλιμακοστασιου ειναι κατω απο το επιτρεπομενο υψος , μεσα στο ιδεατο στερεο και εχει κατασκευαστει αυθαιρετη κατοικια με υπερβαση δομησης δεν θα βαλω υπερβαση υψους

Link to comment
Share on other sites

Θα διαφωνήσουν πολλοί με αυτό που λες dora22... Οπως είπα και πριν, υπέρβαση ύψους έχεις εφόσον υπερβείς το μέγιστο της περιοχής αλλά και του οικοπέδου... δεν νομίζεις;;;

Υψος του οικοπέδου όμως είναι ΚΑΙ αυτό που έχεις εξάντληση σ.δ.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έχει ξεκαθαρίσει το θέμα τακτοποίησης υπογείου που από Β.Χ. έγινε Κ.Χ. ? Υπάρχει αλλαγή χρήσης ??

Διότι στο παράδειγμα 2 του ΥΠΕΚΑ....κακακακα για εκτός σχεδίου, αναφερόμενο σε υπόγειο που από Β.Χ. έγινε Κ.Χ. κατοικίας και όχι "φροντιστήριο" ή "μαγαζί" όπως διαβάζω στις αναρτήσεις εδώ, εισάγει τον συντελεστή αλλαγής χρήσης 1,4

 

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Νο1: Όταν υπάρχει αλλαγή χρήσης υπογείου που ταχτοποιείται με τον 4014, από αποθήκες ή χώρος στάθμευσης ή ότι άλλος Β.Χ. βάση αδείας, σε χώρο κύριας κατοικίας κάνουμε χρήση του συντελεστού αλλαγής χρήσης ( Χ1,4)

 

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Νο2: Όταν υπάρχει αλλαγή χρήσης υπογείου που ταχτοποιείται με τον 4014, από αποθήκες ή χώρος στάθμευσης ή ότι άλλος Β.Χ. βάση αδείας, σε χώρο κύριας κατοικίας δεν κάνουμε χρήση του συντελεστού αλλαγής χρήσης ( Χ1,4)

 

Καμμιά ιδέα????

Link to comment
Share on other sites

Έχει ειπωθεί σε σεμινάριο ότι το παράδειγμα 2 του ΥΠΕΚΑ είναι λάθος και ότι αλλαγή χρήσης μπαίνει όταν έχουμε περίπτωση πχ κατοικία που έγινε κατάστημα. Θεωρώ ότι αυτό είναι και το λογικό αλλά επίσημα δεν έχει γίνει καμιά διευκρίνηση επί του θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Στο παραρτημα του υπεκα καθως και στην Γ2 ερωτηση λεει οτι τα επιτρεπομενα μεγεθη στο φυλλο καταγραφης αναφερονται στα μεγιστα επιτρεπομενα μεγεθη που ισχυουν στην περιοχη του ακινητου ή σε αυτα που ισχυαν κατα τον χρονο κατασκευης της αυθαιρεσιας αν ειναι ευμενεστερα.Σε ερωτηση στο τεε μου ειπαν οτι το συγκρινω με το μεγιστο που ισχυει στην περιοχη αν υπαρχει π.χ 14,00 ή κατα Γοκ .Ειλικρινα δεν ξερω πια....................εχω απελπιστει

Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη φορά δεν είναι αριθμημένες! Να δω πως θα βγάζουμε άκρη όταν θα θέλουμε να αναφερθούμε σε κάποια από αυτές! Θα πρέπει να τις μετράμε κάθε φορά από την αρχή και να λέμε στην "ταδε" (και μετά να μετράνε και οι άλλοι για να καταλάβουν ποια είναι η "τάδε")!

 

http://www.youtube.com/watch?v=RQlZap0wIpQ

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.